Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: ann » 21 czerwca 2009, 20:32

Jasny pisze:
ann pisze:nie wiem czy ten czy nie ten poziom. w każdym razie rozmowy między Różą a Energą były, a skoro mówią, że podpisali to pewnie tak jest.

ale jak za słaba do Torunia to do Wisły zapraszamy 8)

Chodzi o to ze chyba jeszcze nie ten poziom by byc zmienniczka Krawiec i grac z takimi zespolami jak Lotos czy Gorzow :)

Krawiec niech najpierw podpisze w Toruniu, bo chyba jeszcze tego nie zrobiła co? ;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 czerwca 2009, 21:13

Marras przez wiele lat Toruń miał lekcje pokory a czy lekcje odrabiał? Troszke watpie. Odnosnie tego kto kogo bedzie zastepował panowie i panie jeszcze sobie darujcie!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 21 czerwca 2009, 21:41

ann pisze:
Jasny pisze:
ann pisze:nie wiem czy ten czy nie ten poziom. w każdym razie rozmowy między Różą a Energą były, a skoro mówią, że podpisali to pewnie tak jest.

Chodzi o to ze chyba jeszcze nie ten poziom by byc zmienniczka Krawiec i grac z takimi zespolami jak Lotos czy Gorzow :)

Krawiec niech najpierw podpisze w Toruniu, bo chyba jeszcze tego nie zrobiła co? ;)

dokladnie :) chyba jeszcze nie podpisala . Zobaczymy jak to wszystko ulozy sie przed rozpoczeciem sezonu :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2009, 16:25

chociaż raz byliśmy pierwsi.... 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2009, 17:16

matrix pisze:

chociaż raz byliśmy pierwsi.... 8)

niekoniecznie byliście pierwsi, tylko złożyliście lepszą finansowo ofertę.
Róży życzę jak najwięcej minut na parkiecie i dużego kroku w rozwoju kariery pod kierunkiem Omanica.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2009, 17:38

Jeśli Róża będzie drugą w kolejności "dwójką" w drużynie to jestem pewny,że swoje minuty na parkiecie dostanie...Na dzień dzisiejszy kadra Energi już nie wygląda źle,a klub zamierza pozyskać dobre wysokie zawodniczki zagraniczne.....
Gajda,Waligórska
Krawiec,Ratajczak
Tłumak,Gala,Jasnowska
Gulak,Bajerska i jeszcze jedna Polka
+ 2 Amerykanki?
nawet laik chyba stwierdi,ze nie jest źle...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 czerwca 2009, 17:41

Składzik robi sie ciekawy - ale tak naprawdę wszystko rozejdzie sie o zawodniczki zagraniczne. Musimy mieć wieksze siły pod koszem - lepsze wysokie niz w minionym roku... Rozegranie powinno być niezłe...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2009, 17:43

ale Krawiec jeszcze w Energą kontraktu chyba nie przedłuzyła?
trzecim centrem po Gulak i Bajerskiej być może będzie Chomać( bo są/ były z nią rozmowy).
a Amerykanka podobno ma być tylko jedna, choć może w międzyczasie Edo zmieni koncepcję.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2009, 17:46

Uważam,ze gdyby były zawodniczki pokroju Kashy Terry i LaTangeli Atkinson będzie super...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2009, 17:48

ann pisze:ale Krawiec jeszcze w Energą kontraktu chyba nie przedłuzyła?
trzecim centrem po Gulak i Bajerskiej być może będzie Chomać( bo są/ były z nią rozmowy).
a Amerykanka podobno ma być tylko jedna, choć może w międzyczasie Edo zmieni koncepcję.

ale z ostatnich doniesień Rybnika okazuje się,że Ola Chomać przybliżyła się do pozostania w górnosląskim klubie...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 czerwca 2009, 21:14

no a Bajerska czasem nei chce odejść ? w takim składzie znowu bedzie grała ogony ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2009, 21:22

Mozarthio pisze:no a Bajerska czasem nei chce odejść ? w takim składzie znowu bedzie grała ogony ...

odejście to by było dla Patrycji rozsadne wyjście.....
ale ponoć Edo Ją widzi w składzie,ona sama siebie widzi,a czy kibice Ją widzą? tego nie wiem..
:lol: :lol: :lol:

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 22 czerwca 2009, 22:29

Włodarze klubu szukają jej nowego klubu (co ciekawe, to chyba ona nie ma ważnego kontraktu?), podobnie, jak Chełczyńskiej.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 czerwca 2009, 12:09

Patrycja może w razie potrzeby podpisać (podobnie,jak mąż) z Energą tzw.kontrakt warszawski... :lol: :lol: :lol: oczywiście żartowałem...
Energa Toruń obrała tym razem strategię budowania swojej siły na polskich koszykarkach. Zarząd zakłada pozyskanie tylko jednej Amerykanki na pozycję środkowej, za to praktycznie ma już gotowy krajowy skład zespołu. Jako ostatnia kontrakt parafowała Patrycja Gulak, a wcześniej, jak już informowaliśmy, zespół wzmocniła rozgrywająca reprezentacji Agata Gajda.

Jedyną tajemnicą Energi jest podpisana umowa z reprezentantką Polski juniorek, której nazwiska na razie nikt nie poznał. Z ubiegłorocznego składu ubyły Justyna Grabowska (ROW Rybnik) i Marta Żyłczyńska (Cukierki Brzeg). Nadal nie wiadomo gdzie zagra Joanna Chełczyńska W jej przypadku coraz głośniej mówi się o Artego Bydgoszcz.

www.nowosci.com.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 23 czerwca 2009, 13:37

ja bym zostawił Pchełe (Joanne Chełczyńska) w drużynie.. Bez przesady - ale nie zanosi się na to byśmy mieli w zespole 12 gwiazd więc dziwne będzie jak będziemy kontraktować gwiazdeczki typu Chomać a rezygnować z Torunianek.....

przecież zawodniczka z zewnątrz - wiadomo - większe koszty itp. a Pcheła jest z Torunia - uważam ze może się przydac a już na pewno moze być bardziej przydatna niż Bajerska...

Ktoś pytał - czy Bajerska nie chce odejść... Ja odpowiem tylko tyle że w zespole jest chyba tylko ze względu na urodę... -aha - no i jest też Torunianką...

Zamiast pani Chomać trzeba pomyśleć nad dwiema zagranicznymi które będą potrafiły powalczyc z wysokimi Polkowic czy Gorzowa - a jak się uda w pojedynczych meczach - to z Wiselką i Lotosem...

PS. Trzymam kciuki by włodarze Rybnika przekonali OLĘ CHOMAĆ do pozostania w Utexie... :o

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”