Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Jasny
Żak

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Jasny » 24 czerwca 2009, 09:48

hermes46 pisze:Z tego co sie orientuje klub Ja chciał a trener jest pracownikiem klubu wiec ja tez musiał chciec :D :lol:
Edo nie chciał w druzynie zadnej torunianki poza Emila Tłumak!!! :x
Ale głos decydujacy maja działacze wiec mamy chociaz Pati. A czy by znalazła klub w I lidze? Napweno! Jestem tez pewny ze niektóre kluby e-ligi chetnie by ja widziały w swoich szeregach!!!

Chyba sie lekko pomyliles !

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2009, 09:52

co do kolejnego krajowego wzmocnienia Energi Toruń to stawiam na Aleksandrę Chomać.....
chyba,że.......,ale nie chce mi się w to wierzyć,bo tej koszykarce nie po drodze z niektórymi toruńskimi zawodniczkami.. :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 24 czerwca 2009, 13:38

środkowymi będą zapewne koszykarki zagraniczne - tak bynajmniej powiedziała pani dyrektor Bazińska.

Mając GULAK i GALĘ - ja bym sprowadził dwie zawodniczki z poziomu COKER - KRESS , ROBBINS-CARTER - żadnych Chomać itp bo to nie wzmocnienie jest...

ale każdą decyzję uszanuję... - byleby tylko nie było potem wypożyczeń do innych klubów i ratowanie sie Dominikankami i innymi...

Gajda , Waligórska
Krawiec , Ratajczak
Tłumak , Jasnowska,
Gala , Bajerska
Gulak

a więc wychodzi na to że brakuje 2 zawodniczek zagranicznych (środkowych) no i dodać trzeba do tego z jedną Polkę (pewnie Chomać.)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2009, 14:53

koszykarz pisze:środkowymi będą zapewne koszykarki zagraniczne - tak bynajmniej powiedziała pani dyrektor Bazińska.

Mając GULAK i GALĘ - ja bym sprowadził dwie zawodniczki z poziomu COKER - KRESS , ROBBINS-CARTER - żadnych Chomać itp bo to nie wzmocnienie jest...

ale każdą decyzję uszanuję... - byleby tylko nie było potem wypożyczeń do innych klubów i ratowanie sie Dominikankami i innymi...

Gajda , Waligórska
Krawiec , Ratajczak
Tłumak , Jasnowska,
Gala , Bajerska
Gulak

a więc wychodzi na to że brakuje 2 zawodniczek zagranicznych (środkowych) no i dodać trzeba do tego z jedną Polkę (pewnie Chomać.)

bardzo sie cieszę,że toruńskim działaczom(już to uważam za spory sukces) udało się zatrzymać podstawowe polskie koszykarki,które tak naprawdę wywalczyły piąte miejsce w sezonie 2008/09....Zawodniczki zagraniczne były tylko praktycznie nic nie znaczącym dodatkiem....Jeśli obecnie klubowym sternikom uda się pozyskać dobre,wysokie dziewczyny to jestem pewny,że toruńska Energa pójdzie,jak to się mówi tylko do przodu!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 24 czerwca 2009, 15:49

masz rację !!! tak na dobrą sprawę to doszły Gajda i Ratajczak , powinno się zostawić też Chełczyńska - do tego grona dodać dwie dobre i sprawdzone koszykarki pod kosz i nie powinno być źle :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2009, 16:16

koszykarz pisze:masz rację !!! tak na dobrą sprawę to doszły Gajda i Ratajczak , powinno się zostawić też Chełczyńska - do tego grona dodać dwie dobre i sprawdzone koszykarki pod kosz i nie powinno być źle :D

dobrze to ująłeś s p r a w d z o n e nie przeboleję żadnych eksperymentów,gdzie wszystko kosztuje niemałe pieniądze(np.wykupienie licencji)...Nie możemy się przecież zachowywać niczym Cukierki Brzeg w ubiegłym sezonie... :shock:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 czerwca 2009, 18:43

matrix pisze:
koszykarz pisze:środkowymi będą zapewne koszykarki zagraniczne - tak bynajmniej powiedziała pani dyrektor Bazińska.

Gajda , Waligórska
Krawiec , Ratajczak
Tłumak , Jasnowska,
Gala , Bajerska
Gulak

bardzo sie cieszę,że toruńskim działaczom(już to uważam za spory sukces) udało się zatrzymać podstawowe polskie koszykarki,które tak naprawdę wywalczyły piąte miejsce w sezonie 2008/09....Zawodniczki zagraniczne były tylko praktycznie nic nie znaczącym dodatkiem....Jeśli obecnie klubowym sternikom uda się pozyskać dobre,wysokie dziewczyny to jestem pewny,że toruńska Energa pójdzie,jak to się mówi tylko do przodu!!!

Wiesz matrix w Gorzowie po sezonie w którym zdobyliśmy brąz odeszła własnie wiekszosc krajowego składu, a mimo to poszlismy w kolejnym sezonie jeszcze wyżej. Tak więc dla mnie Polki, nie-Polki to nie ma wiekszego znaczenia. Wazne by bylo to odpowiednie zawodniczki i tworzyły zespół.
A co do waszych zagranicznych z zeszlego roku...nie powiedziałbym że były nic nie znaczacym dodatkiem bo o ile S.Moore i Q.Cheaney faktycznie grały nierówno, to J. Moore w wielu meczach była silnym punktem zespołu 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2009, 18:54

chyba nie wiesz co mówisz? :lol: :lol: :lol:Byłeś na meczach w Toruniu? Jackie była silnym punktem drużyny? chyba w łapaniu 5 fauli osłabiajacych zespół(z uśmiechem na twarzy opuszczała jeszcze parkiet) i ewentualnie w pierwszych dwóch miesiacach....W najważniejszej części sezonu wypadła zatrważajaco blado...Nie takiej środkowej szukaliśmy!!! Lepiej od wyluzowanej pani Moore wypadła Dominikanka Monsac Sierra.(dziewczyna boryka się jednak z poważnym urazem-vide źle zrobiony zabieg operacyjny). Teraz ma to się zmienić i klasyczna "piątka" ma być wzmocnieniem,a nie uzupełnieniem....Moim zdaniem,aby drużyna dobrze funkcjonowała nie potrzebne są wielkie rewolucje,ale wymiana najsłabszych ogniw. W poprzednim sezonie była to Monika Krawiec,a teraz Agata Gajda....ja żyję obecnie radością z pozyskania przez toruński klub dziewczyny,która kiedy trzeba włączy nawet "piąty bieg" czyli Róży Ratajczak.....
PS.Wiesz co robi się przeważnie na Zachodzie Europy z Amerykankami nie łapiacymi się do pierwszej piatki? Poprostu rozwiazuje się z Nimi kontrakt....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 czerwca 2009, 19:06

co do Amerykanek z Torunia- nie ma kasy nie ma grania.jakby Tobie nie płacili pensji w pracy, też byś sie zbytnio nie przykładał co?
choć one przynajmniej do tej pracy przychodziły...

ja żyję obecnie radością z pozyskania przez toruński klub dziewczyny,która kiedy trzeba włączy nawet "piąty bieg" czyli Róży Ratajczak.....

aha znaczy, że Róża od razu do s5 wskoczy? proszę Cię, znajac troszkę Omanica i jego sposob prowadzenia drużyny, to jak będzie dostawać tyle szans ile Gala w poprzednim sezonie to duży sukces będzie.

aha i nie odwołuj się ciągle do Zachodniej Europy, koszykówka damska to nie piłka nożna.
bo tam to koszykówka leży i kwiczy :mrgreen:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2009, 19:24

ann pisze:co do Amerykanek z Torunia- nie ma kasy nie ma grania.jakby Tobie nie płacili pensji w pracy, też byś sie zbytnio nie przykładał co?
choć one przynajmniej do tej pracy przychodziły...

ja żyję obecnie radością z pozyskania przez toruński klub dziewczyny,która kiedy trzeba włączy nawet "piąty bieg" czyli Róży Ratajczak.....

aha znaczy, że Róża od razu do s5 wskoczy? proszę Cię, znajac troszkę Omanica i jego sposob prowadzenia drużyny, to jak będzie dostawać tyle szans ile Gala w poprzednim sezonie to duży sukces będzie.

aha i nie odwołuj się ciągle do Zachodniej Europy, koszykówka damska to nie piłka nożna.
bo tam to koszykówka leży i kwiczy :mrgreen:

wiedziałem,ze akurat do tego słówka się przyczepisz :roll: :roll: :roll: (poprostu chyba mnie trochę lubisz...),a tak na poważnie to Róża będzie zmienniczka Moniki samoistnie nawet z jednego bardzo prozaicznego powodu....nie ma w klubie na dzień dzisiejszy drugiej "dwójki"...
Nie jestem donem Edo i nie wiem ile minut,sekund Róża w meczu dostanie....Dla mnie najważniejsze,że dostanie je w Toruniu,a nie w Krakowie,Pacanowie czy innym mieście!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
PS oj ann trochę zawiść(w końcu ludzka rzecz) przez Ciebie przemawia...
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2009, 19:30 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 czerwca 2009, 19:25

Ann 100 % ...racji. Zachłystywanie sie nierówną forma Ewliny Gali staje sie powoli nudne. Według mnie zadanie dla Eweliny w tym sezonie to STABILIACJA!!!Róża napewno dostanie swoje 5 minut pamietajcie ze sezon jest baardzo długi.
Czytajac Wasze posty odnosze wrazenie jakby to był poczatek pażdzirenika i juz lada chwila zaczynał sie sezon!!!A to upalny wieczór 25.06
Odnośnie pani J. Moore oj długo bede pamietac 4 faule w ...7 minut! A czy grała źle? No cóz chyba tak bo jej jakos na ten sezon zaden klub(!) na razie nie zakontraktował. A czy klub miał zaległości wobec amerykanek? Z tego co wiem (głownie prasa) nasi działacze nie mieli zadnych zaległosci wobec tej pani jak i Q i S. Moore.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2009, 19:32

hermes46 pisze:Ann 100 % ...racji. Zachłystywanie sie nierówną forma Ewliny Gali staje sie powoli nudne. Według mnie zadanie dla Eweliny w tym sezonie to STABILIACJA!!!Róża napewno dostanie swoje 5 minut pamietajcie ze sezon jest baardzo długi.
Czytajac Wasze posty odnosze wrazenie jakby to był poczatek pażdzirenika i juz lada chwila zaczynał sie sezon!!!A to upalny wieczór 25.06
Odnośnie pani J. Moore oj długo bede pamietac 4 faule w ...7 minut! A czy grała źle? No cóz chyba tak bo jej jakos na ten sezon zaden klub(!) na razie nie zakontraktował. A czy klub miał zaległości wobec amerykanek? Z tego co wiem (głownie prasa) nasi działacze nie mieli zadnych zaległosci wobec tej pani jak i Q i S. Moore.

a kto tu pisał o Ewelinie Gali? oj hermes...,ale masz rację ten upalny wieczór...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 czerwca 2009, 19:37

matrix pisze:chyba nie wiesz co mówisz? :lol: :lol: :lol:Byłeś na meczach w Toruniu? Jackie była silnym punktem drużyny? chyba w łapaniu 5 fauli osłabiajacych zespół(z uśmiechem na twarzy opuszczała jeszcze parkiet) i ewentualnie w pierwszych dwóch miesiacach....W najważniejszej części sezonu wypadła zatrważajaco blado...Nie takiej środkowej szukaliśmy!!! Lepiej od wyluzowanej pani Moore wypadła Dominikanka Monsac Sierra.(dziewczyna boryka się jednak z poważnym urazem-vide źle zrobiony zabieg operacyjny). Teraz ma to się zmienić i klasyczna "piątka" ma być wzmocnieniem,a nie uzupełnieniem....Moim zdaniem,aby drużyna dobrze funkcjonowała nie potrzebne są wielkie rewolucje,ale wymiana najsłabszych ogniw. W poprzednim sezonie była to Monika Krawiec,a teraz Agata Gajda....ja żyję obecnie radością z pozyskania przez toruński klub dziewczyny,która kiedy trzeba włączy nawet "piąty bieg" czyli Róży Ratajczak.....
PS.Wiesz co robi się przeważnie na Zachodzie Europy z Amerykankami nie łapiacymi się do pierwszej piatki? Poprostu rozwiazuje się z Nimi kontrakt....

Tu masz racje...ale pytanie na jakim poziomie Wy chcecie funkcjonowac. Poza tym dla mnie waszym najsłabszym ogniwem w poprzednim sezonie była pozycja nr 4 a jakos na tym polu zmian nie widze.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 czerwca 2009, 19:37

a czego niby ta moja zawiśc dotyczy?jestem kibicem klubu, który ma ponad 100 lat, 20 Mistrzostw Polski i już teraz całkiem fajny skład na nadchodzący sezon.nie mam powodów do zazdrości.

a kończąc temat Róży... owszem miło byłoby gdyby uczyła się dorosłej koszykówki pod okiem Hernandeza w Wiśle. ale skoro wolała większe pieniądze w Toruniu i Omanica to jej wybór, póki co jest zdolną młodą dziewczyną, wyróżniająca się na zapleczu PLKK, ale nie dajmy się zwariować.pewne granice finansowe przy zawieraniu kontraktów z takimi młodymi zawodniczkami powinny być.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2009, 19:43

ann pisze:a czego niby ta moja zawiśc dotyczy?jestem kibicem klubu, który ma ponad 100 lat, 20 Mistrzostw Polski i już teraz całkiem fajny skład na nadchodzący sezon.nie mam powodów do zazdrości.

a kończąc temat Róży... owszem miło byłoby gdyby uczyła się dorosłej koszykówki pod okiem Hernandeza w Wiśle. ale skoro wolała większe pieniądze w Toruniu i Omanica to jej wybór, póki co jest zdolną młodą dziewczyną, wyróżniająca się na zapleczu PLKK, ale nie dajmy się zwariować.

jasne,że nie dajmy się zwariować i nawet nie oczekujmy zbyt wiele po Róży na początek...ma dziewczyna talent,co jest niezaprzeczalne,a takich koszykarek dawno w Toruniu nie było....
Z tymi pieniędzmi to ann zbytnio nie przesadzaj...Zawodniczka opuszcza rodzinne miasto i przechodzi do klubu o mniejszym stażu w Ekstraklasie oraz czterokrotnie mniejszym budżecie....
Powód przejścia do Torunia to sprawa tylko i wyłącznie Róży choć niejeden dociekliwy dziennikarzyna na pewno Ją o to zapyta...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”