Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: ann » 25 czerwca 2009, 19:46

Z tymi pieniędzmi to ann zbytnio nie przesadzaj...Zawodniczka opuszcza rodzinne miasto i przechodzi do klubu o miejszym stażu w Ekstraklasie oraz czterokrotnie miejszym budżecie....

aczkolwiek do klubu który nie bardzo liczy się z kasa przy zawartych dotychczas umowach(Gajda, Róża).
i nic już więcej na ten temat nie piszę.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 czerwca 2009, 19:47

bart_81 pisze:
matrix pisze:chyba nie wiesz co mówisz? :lol: :lol: :lol:Byłeś na meczach w Toruniu? Jackie była silnym punktem drużyny? chyba w łapaniu 5 fauli osłabiajacych zespół(z uśmiechem na twarzy opuszczała jeszcze parkiet) i ewentualnie w pierwszych dwóch miesiacach....W najważniejszej części sezonu wypadła zatrważajaco blado...Nie takiej środkowej szukaliśmy!!! Lepiej od wyluzowanej pani Moore wypadła Dominikanka Monsac Sierra.(dziewczyna boryka się jednak z poważnym urazem-vide źle zrobiony zabieg operacyjny). Teraz ma to się zmienić i klasyczna "piątka" ma być wzmocnieniem,a nie uzupełnieniem....Moim zdaniem,aby drużyna dobrze funkcjonowała nie potrzebne są wielkie rewolucje,ale wymiana najsłabszych ogniw. W poprzednim sezonie była to Monika Krawiec,a teraz Agata Gajda....ja żyję obecnie radością z pozyskania przez toruński klub dziewczyny,która kiedy trzeba włączy nawet "piąty bieg" czyli Róży Ratajczak.....
PS.Wiesz co robi się przeważnie na Zachodzie Europy z Amerykankami nie łapiacymi się do pierwszej piatki? Poprostu rozwiazuje się z Nimi kontrakt....

Tu masz racje...ale pytanie na jakim poziomie Wy chcecie funkcjonowac. Poza tym dla mnie waszym najsłabszym ogniwem w poprzednim sezonie była pozycja nr 4 a jakos na tym polu zmian nie widze.

Nie zadawaj trudnych pytan!! Oni sami nie wiedza na jakim poziomie!!!Zeby ten klub zdobył az braz potrzebne sa konkrety (zagraniczne zawodniczki) bo jak graja Polki przekonalismy sie 2 tygodnie temu
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2009, 19:50

bart_81 pisze:
matrix pisze:chyba nie wiesz co mówisz? :lol: :lol: :lol:Byłeś na meczach w Toruniu? Jackie była silnym punktem drużyny? chyba w łapaniu 5 fauli osłabiajacych zespół(z uśmiechem na twarzy opuszczała jeszcze parkiet) i ewentualnie w pierwszych dwóch miesiacach....W najważniejszej części sezonu wypadła zatrważajaco blado...Nie takiej środkowej szukaliśmy!!! Lepiej od wyluzowanej pani Moore wypadła Dominikanka Monsac Sierra.(dziewczyna boryka się jednak z poważnym urazem-vide źle zrobiony zabieg operacyjny). Teraz ma to się zmienić i klasyczna "piątka" ma być wzmocnieniem,a nie uzupełnieniem....Moim zdaniem,aby drużyna dobrze funkcjonowała nie potrzebne są wielkie rewolucje,ale wymiana najsłabszych ogniw. W poprzednim sezonie była to Monika Krawiec,a teraz Agata Gajda....ja żyję obecnie radością z pozyskania przez toruński klub dziewczyny,która kiedy trzeba włączy nawet "piąty bieg" czyli Róży Ratajczak.....
PS.Wiesz co robi się przeważnie na Zachodzie Europy z Amerykankami nie łapiacymi się do pierwszej piatki? Poprostu rozwiazuje się z Nimi kontrakt....

Tu masz racje...ale pytanie na jakim poziomie Wy chcecie funkcjonowac. Poza tym dla mnie waszym najsłabszym ogniwem w poprzednim sezonie była pozycja nr 4 a jakos na tym polu zmian nie widze.

Ty też masz rację....o pozycji nr 4 rzeczywiście zapomniałem...Patrycja Gulak chyba na niej grała w sezonie 2008/09 z różnym zresztą skutkiem...Najlepszym rozwiązaniem byłoby zakontraktowanie zawodniczek zagranicznych na pozycje 4-5...no i jest jeszcze tajemnicza,jak narazie Polka,która ma jeszcze zasilić toruńską Energę...
PS. A zapomniałem jeszcze o Amerykankach,które,jak siedzą w Polsce na ławie idą w przerwie meczu do......do domu. :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 25 czerwca 2009, 20:13

oj ludziska nie przesadzajcie już z tym odnośnie Róży... z tymi pieniędzmi również :wink: . Fakt faktem - Róza miala pod nosem wielki klub - Wisłę . ale i nie miała gwarancji że będzie choćby w tej meczowej ,,12'' . Są przecież Kotnis, Gajdosz - może jeszcze ktoś. W Toruniu będzie miała pewne miejsce w składzie - a liczę że dostanie w meczach te kilka minut na zmiane za Monię Krawiec - nawet jeśli będzie notować straty - to w przyszlości powinno to się zwrócic..

Nie sądze żeby działacze Energi specjalnie fatygowali sie przecież po młodą zawodniczkę aż z Krakowa - byla to przemyślana decyzja.

Ja trzymam kciuki za każdą młodą , utalentowaną zawodniczkę - bez względu na to który reprezentuje klub. Rok temu połowa forum docinała Gali bo wybrała Toruń...Po co ?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 czerwca 2009, 20:19

nie docinałam i nie mam zamiaru Róży docinać. wybrała Toruń -JEJ sprawa. oby za rok powiedziała, że jest zadowlona ze swojej decyzji.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 czerwca 2009, 20:20

koszykarz pisze:oj ludziska nie przesadzajcie już z tym odnośnie Róży... z tymi pieniędzmi również :wink: . Fakt faktem - Róza miala pod nosem wielki klub - Wisłę . ale i nie miała gwarancji że będzie choćby w tej meczowej ,,12'' . Są przecież Kotnis, Gajdosz - może jeszcze ktoś. W Toruniu będzie miała pewne miejsce w składzie - a liczę że dostanie w meczach te kilka minut na zmiane za Monię Krawiec - nawet jeśli będzie notować straty - to w przyszlości powinno to się zwrócic..

Nie sądze żeby działacze Energi specjalnie fatygowali sie przecież po młodą zawodniczkę aż z Krakowa - byla to przemyślana decyzja.

Ja trzymam kciuki za każdą młodą , utalentowaną zawodniczkę - bez względu na to który reprezentuje klub. Rok temu połowa forum docinała Gali bo wybrała Toruń...Po co ?

nie wiesz po co? ja wiem i zresztą pisałem to na tym forum...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2009, 20:57

Jedno jest pewne... tym skladem bez mocnych zawodniczek zagranicznych... mozecie walczyc znowu o co najwyzej 5 miejsce :shock:(a nie pójść do przodu) ... bo znowu Polkowice beda lekko przed wami :wink:

Wiec radze nie "podniecac" sie tym Polskim skladem a czekac na jakies konkrety z zagranicy.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 25 czerwca 2009, 21:38

hermes46 pisze:Ann 100 % ...racji. Zachłystywanie sie nierówną forma Ewliny Gali staje sie powoli nudne. Według mnie zadanie dla Eweliny w tym sezonie to STABILIACJA!!!Róża napewno dostanie swoje 5 minut pamietajcie ze sezon jest baardzo długi.
Czytajac Wasze posty odnosze wrazenie jakby to był poczatek pażdzirenika i juz lada chwila zaczynał sie sezon!!!A to upalny wieczór 25.06
Odnośnie pani J. Moore oj długo bede pamietac 4 faule w ...7 minut! A czy grała źle? No cóz chyba tak bo jej jakos na ten sezon zaden klub(!) na razie nie zakontraktował. A czy klub miał zaległości wobec amerykanek? Z tego co wiem (głownie prasa) nasi działacze nie mieli zadnych zaległosci wobec tej pani jak i Q i S. Moore.

tak na marginesie to ona J.moore po ostatnim meczu byla w 3 miesiacy ciazy :)

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 25 czerwca 2009, 21:41

Endrju pisze:Jedno jest pewne... tym skladem bez mocnych zawodniczek zagranicznych... mozecie walczyc znowu o co najwyzej 5 miejsce :shock:(a nie pójść do przodu) ... bo znowu Polkowice beda lekko przed wami :wink:

Wiec radze nie "podniecac" sie tym Polskim skladem a czekac na jakies konkrety z zagranicy.

Bys sie zdziwil lekko mowiac :)

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 25 czerwca 2009, 21:43

koszykarz pisze:oj ludziska nie przesadzajcie już z tym odnośnie Róży... z tymi pieniędzmi również :wink: . Fakt faktem - Róza miala pod nosem wielki klub - Wisłę . ale i nie miała gwarancji że będzie choćby w tej meczowej ,,12'' . Są przecież Kotnis, Gajdosz - może jeszcze ktoś. W Toruniu będzie miała pewne miejsce w składzie - a liczę że dostanie w meczach te kilka minut na zmiane za Monię Krawiec - nawet jeśli będzie notować straty - to w przyszlości powinno to się zwrócic..

sory , ze tak 3 post ale tak wyszlo :) Nie chce byc zlym prorokiem ale wydaje mi sie ze bedzie miala tyle samo minut co A.Wilk .. oczywyscie niech gra wiecej . Agnieszka tez miala cos grac i ? no raczej duzo nie grala ... przyjdzie czas i na Roze gdzie bedzie jedna z podstawowych zawodniczek :)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 czerwca 2009, 21:46

Jasny pisze:
hermes46 pisze:Ann 100 % ...racji. Zachłystywanie sie nierówną forma Ewliny Gali staje sie powoli nudne. Według mnie zadanie dla Eweliny w tym sezonie to STABILIACJA!!!Róża napewno dostanie swoje 5 minut pamietajcie ze sezon jest baardzo długi.
Czytajac Wasze posty odnosze wrazenie jakby to był poczatek pażdzirenika i juz lada chwila zaczynał sie sezon!!!A to upalny wieczór 25.06
Odnośnie pani J. Moore oj długo bede pamietac 4 faule w ...7 minut! A czy grała źle? No cóz chyba tak bo jej jakos na ten sezon zaden klub(!) na razie nie zakontraktował. A czy klub miał zaległości wobec amerykanek? Z tego co wiem (głownie prasa) nasi działacze nie mieli zadnych zaległosci wobec tej pani jak i Q i S. Moore.

tak na marginesie to ona J.moore po ostatnim meczu byla w 3 miesiacy ciazy :)

To by hermes wyjaśniało dlaczego żaden klub jej nie zakontraktował :D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 25 czerwca 2009, 22:21

koszykarz pisze:

Brawo!!! Ja również trzymam kciuki za młode, Polskie zawodniczki! Ale do cholery, niech podejmują madre i dobre decyzje!!!
Przytaczasz przykład Gali. To powiedz mi, co takiego Ewelina zyskała w ostatnim sezonie w Toruniu??? Ileż to czasu przebywała na parkiecie???? Czy wybór Torunia był dla niej optymalnym???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2009, 22:26

Szymon pisze:
koszykarz pisze:

Brawo!!! Ja również trzymam kciuki za młode, Polskie zawodniczki! Ale do cholery, niech podejmują madre i dobre decyzje!!!
Przytaczasz przykład Gali. To powiedz mi, co takiego Ewelina zyskała w ostatnim sezonie w Toruniu??? Ileż to czasu przebywała na parkiecie???? Czy wybór Torunia był dla niej optymalnym???

Dokładnie

A teraz przykład równie młodej Kaczmarczyk, która dostawała multum szans gry... i to wykorzystała...

... a więc można stawiać na młode ;)

(Odrazu niech ktos mi tutaj nie pisze ze ZAZDROSC CZY ZAWISC czy inne typy ... ze chcialbym zeby Gala grala w Gorzowie czy itp... )

Poprostu dalem przyklad ze mloda zawodniczka moze dostawac duzo minut gry na parkiecie.. a Gala w Toruniu za wiele nie pograła... i takie moje osobiste zdanie... ze nawet zostając w Pabianicach lepiej by na tym wyszla...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 26 czerwca 2009, 16:24

Endrju - podałeś przykład Kaczmarczyk - i bardzo dobrze bo właśnie tak w przyszłym sezonie powinno być u nas z Eweliną - powinna dostać te 15-20 minut w meczu - a wtedy na pewno wykorzysta swoją szansę - bo przecież próbki możliwości w kilku meczach pokazała...

Co do Róży Ratajczak - no ona powinna też dostać troche minut - na pewno więcej niż Agnieszka Wilk w zeszłym sezonie..

PS. nikt się nie podnieca ,,polskim składem '' bo wszystko i tak rostrzygnie sie między zawodniczkami zagranicznymi...

w zeszłym roku - jeśli o POLKI - to mieliśmy najlepszy skład - ale na więcej niż 5 miejsce - to nie wystarczyło...

Teraz zamiast 4 zagranicznych - powinny przyjść 2 ale o dużo większych umiejętnościach...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 26 czerwca 2009, 17:23

Jasny pisze:

sory , ze tak 3 post ale tak wyszlo :) Nie chce byc zlym prorokiem ale wydaje mi sie ze bedzie miala tyle samo minut co A.Wilk .. oczywyscie niech gra wiecej . Agnieszka tez miala cos grac i ? no raczej duzo nie grala ... przyjdzie czas i na Roze gdzie bedzie jedna z podstawowych zawodniczek :)

akurat przykład Wilk nie jest dobry,bo dla mnie zakontraktowanie tej zawodniczki(ponoć sama zgłosiła akces do toruńskiego klubu) to lekkie nieporozumienie...Nie patrzmy też co zyskały te młode zawodniczki tylko i wyłącznie w kontekście klubu....Nie zdziwię się naprzykład,jeśli Ewelina będzie czołową postacią zbliżajacych się Mistrzostw Europy.....I co wtedy powiecie?,że forma przyszła sama? Na bardzo dobrą dyspozycję niektóre koszykarki pracują nawet latami!!! 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”