ME U-20, Gdynia 2009
Moderator: Moderatorzy
Re: ME U-20, Gdynia 2009
Jak ósma i dziesiąta zawodniczka w rotacji meczowej robią połowę punktów zespołu w meczu z najlepszą (zapewne) drużyną mistrzostw to ja nie mam pytań co do taktyki pani trener...
W trzeciej kwarcie cała pierwsza piątka siedziała i patrzyła jak to się powinno robić. Że Skobel nie ma siły to rozumiem, ale Gala czy Kaczmarczyk widać z lepszymi przeciwniczkami mają sporo problemów, których o dziwo dzisiaj nie miała Sosna. Nędzny mecz Durak, trochę lepszy Idczak. Tradycyjnie - jak byśmy mieli taki wybór na rozegraniu jaki mamy na 3-5 to ta kadra mogłaby powalczyć o medal z urzędu. A tak trzeba zapier... i liczyć że się uda. Jutro się udać musi, byle się dziś laski nie zmachały za dużo, bo kondycha siadła niektórym już po 7-8 minutach...
W trzeciej kwarcie cała pierwsza piątka siedziała i patrzyła jak to się powinno robić. Że Skobel nie ma siły to rozumiem, ale Gala czy Kaczmarczyk widać z lepszymi przeciwniczkami mają sporo problemów, których o dziwo dzisiaj nie miała Sosna. Nędzny mecz Durak, trochę lepszy Idczak. Tradycyjnie - jak byśmy mieli taki wybór na rozegraniu jaki mamy na 3-5 to ta kadra mogłaby powalczyć o medal z urzędu. A tak trzeba zapier... i liczyć że się uda. Jutro się udać musi, byle się dziś laski nie zmachały za dużo, bo kondycha siadła niektórym już po 7-8 minutach...
-
Gość
Jestem wiele rzeczy bzdurnych rozumieć i tolerować. Pochwalne pieśni na temat Gali... Deskredytowanie trenerek za wszystkie decyzje... Modły nad kolejnymi rzekomymi celnymi trafieniami Oliwii... Rozmijanie się z prawdą kto gra dobrze w obronie, a kto w ataku... Zastanawia mnie tylko ile osób komentujących te wydarzenia jest naocznymi świadkami.
Problem z "1" jest i mam nadzieję, że z meczu na mecz mniejszy. Idczak powoli wraca do tego, że jest lepsza od Durak ( tak było zawsze) i w dwie jakoś to pociągną. W Polsce lepszych nie ma! Trzecia kandydatka niech pozostanie na ławce.
Co do decyzji trenerskich... Potencjał tego zespołu jest zebrany z najlepszych dziewczyn w Polsce ( sądzę, że już żadne nazwiska nie są w stanie predysponować do czołowej dziewiątki, wybór pozostałych trzech i tak nie ma znaczenia) i ciężko porównywać go do czołówki europejskiej.
Naszym problemem jest atak i zawsze był... a nie obrona ( nie licząc Pani, które bronić nie chcą, mniejsze szanse na skuteczność w ataku).
Dajcie spokój pisaniu bzdur i pochwalnych pieśni. Piszcie realnie o polskiej młodzieżowej koszykówce. Czasami ktoś to czyta
Problem z "1" jest i mam nadzieję, że z meczu na mecz mniejszy. Idczak powoli wraca do tego, że jest lepsza od Durak ( tak było zawsze) i w dwie jakoś to pociągną. W Polsce lepszych nie ma! Trzecia kandydatka niech pozostanie na ławce.
Co do decyzji trenerskich... Potencjał tego zespołu jest zebrany z najlepszych dziewczyn w Polsce ( sądzę, że już żadne nazwiska nie są w stanie predysponować do czołowej dziewiątki, wybór pozostałych trzech i tak nie ma znaczenia) i ciężko porównywać go do czołówki europejskiej.
Naszym problemem jest atak i zawsze był... a nie obrona ( nie licząc Pani, które bronić nie chcą, mniejsze szanse na skuteczność w ataku).
Dajcie spokój pisaniu bzdur i pochwalnych pieśni. Piszcie realnie o polskiej młodzieżowej koszykówce. Czasami ktoś to czyta
widziałam każdy meczyk (nawet turniej towarzyski)
i nie mam złudzeń co do potencjału i możliwości tej repry
ale przyjemnie sie ogląda nawet przegrane mecze pod warunkiem ze dziewczyny walczą, rzucają sie na piłki i widać że naprawdę chcą (np. Gala czy Skobel)
i nie mam złudzeń co do potencjału i możliwości tej repry
ale przyjemnie sie ogląda nawet przegrane mecze pod warunkiem ze dziewczyny walczą, rzucają sie na piłki i widać że naprawdę chcą (np. Gala czy Skobel)
-
Kamil23
Graja dobrze bo walcza! widac ze chca dokladnie jak Gala czy SKobel! czasem nie idzie ,ale widac ze chca i staraja sie wyszarpac cos w obronie jak w ataku nie idzie. Moim zdaniem i tak Gala i Skobel to trzon druzyny
-
krzys54326
a ja tu sie nie zgodze z poprzednikami.....dla mnie to ze chca i walcza to zdecydowanie za malo ...to jest ich zafajdany obowiazek w koncu reprezentuja polske....one nie maja po 16 lat ze cieszymy sei ze chca i za to je nagradzamy.....one sa juz seniorkami ....3/4 zespolu gra w ekstraklasie a momentami prezentuja sie zenujaco......nie wiem czy ktokolwiek kto tak zachwyca sie gala zauwazyl jakie ona robi zamieszanie w taktyce druzyny.....prawie w kazdej akcji lamie zagrywke bo chce tylko dostac pilke.....i tak mozna tu wymieniac mankamenty tego zespolu dalej.....pytam sie jak nie teraz majac zespol z takim potencjalem i grajac u siebie to kiedy powalczymy o medal bo zanosi sie na gre o miejsca 5-8...jak dla mnie ten zespol to wielkie rozczarowanie
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
właśnie dość pieśni pochwalnych dotyczących Gali i Kaczmarek!!!! (przede wszystkim)
ja rozumiem gdyby zagrały świetne zawody przeciewko Łotwie, Rosji czy Francji. Ale one właśnie z tymi drużynami dały delikatnie mówiąc dupy. Zagrały super z Czechami tylko kim są czeszki na tym turnieju???Zmienniczki wchodzą walczą a one wracają na parkiet i prawie wszystko chrzanią
czasami aż płakać się chce na ich zagrania, a do tego głupie minki i pretensje do innch 
I proszę nie mówcie, że zmęczone bo kurna takiego argumentu nie strawię - na tym turnieju nie grają tylko one. A po innych zmęczenia nie widać
ja rozumiem gdyby zagrały świetne zawody przeciewko Łotwie, Rosji czy Francji. Ale one właśnie z tymi drużynami dały delikatnie mówiąc dupy. Zagrały super z Czechami tylko kim są czeszki na tym turnieju???Zmienniczki wchodzą walczą a one wracają na parkiet i prawie wszystko chrzanią
I proszę nie mówcie, że zmęczone bo kurna takiego argumentu nie strawię - na tym turnieju nie grają tylko one. A po innych zmęczenia nie widać
i na dobre i na ZŁE!!!
-
Kamil_23
Kazdemu zdarzaja sie gorsze mecze, wcale nie zagraly zle z lotwa zajrzyj w statystyki czlowieku wysokie sa najsilniejszym punktem tej dryzuny. Miejmy nadzieje ,ze dzisiaj zagraja na swoim poziomie. Poki Galka trafiala nie bylo pretensji ,ze lamie zagrywke a grala od turnieji na wysokim procencie i skutecznosci wiec co fuksy to byly? Nieee jest dobrym graczem, skutecznym poprostu WIDAC ZMECZENIE, zarowno Aga jak i Gala wiele robia w tej druzynie i mysle ze nie ma co po nich jechac tylko wierzuyc ze to byl jeden slabszy mecz
krzys54326 pisze:dla mnie to ze chca i walcza to zdecydowanie za malo ...to jest ich zafajdany obowiazek w koncu reprezentuja polske....one nie maja po 16 lat ze cieszymy sei ze chca i za to je nagradzamy.....one sa juz seniorkami
w sumie trzeba się z tym zgodzić w 100%
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Kamil_23 pisze:Kazdemu zdarzaja sie gorsze mecze, wcale nie zagraly zle z lotwa zajrzyj w statystyki czlowieku wysokie sa najsilniejszym punktem tej dryzuny.
ja nie muszę zaglądać do statystyk ja chodze na mecze i widzę co się dzieje. I uwierz po ostatnich trzech meczach nie należały do najjaśniejszych punktów naszego zespołu. a raczej wręcz przeciwnie.
a staty nie raz i nie dwa pokazały, że średnio sie maja to rzeczywistości. No ale ja się nie znam
Kamil_23 pisze: Miejmy nadzieje ,ze dzisiaj zagraja na swoim poziomie. Poki Galka trafiala nie bylo pretensji ,ze lamie zagrywke a grala od turnieji na wysokim procencie i skutecznosci wiec co fuksy to byly?
fuksy może nie, ale może jakby przeciwnik słabszy
ja właśnie najbardziej cenię takiego gracza który potrafi pokazać klasę grając przeciwko dobremu zespołowi.
Dlatego wielkie brawa dla Pauliny za mecz z Rosja i Sosny z mecz z Francją.
Kamil_23 pisze:.... poprostu WIDAC ZMECZENIE, zarowno Aga jak i Gala wiele robia w tej druzynie i mysle ze nie ma co po nich jechac tylko wierzuyc ze to byl jeden slabszy mecz
nie mów o zmęczeniu kurna
ja również mam nadzieję zobaczyć dziś Galę w formie jakiej prezentowała przeciwko Czeszkom. Bo nie powiem jak gra na maksa gra bardzo fajnie, tylko żeby jeszcze grała tak cały czas.... marzenie?
i na dobre i na ZŁE!!!
Kamil_23 pisze:Galcia da rade!
no i rzeczywiście dała,bo w dzisiejszym zwycięskim meczu ze Szwecją(84-79) Ewelina zaliczyła double-double czyli 16 punktów i 12 zbiórek....
-
walczacy z wiatrakaminzal
[quote="matrix"][quote="Kamil_23"]Galcia da rade!
no i rzeczywiście dała,bo w dzisiejszym zwycięskim meczu ze Szwecją(84-79) Ewelina zaliczyła double-double czyli 16 punktów i 12 zbiórek....[/quote]
hahahahahahaha
no i rzeczywiście dała,bo w dzisiejszym zwycięskim meczu ze Szwecją(84-79) Ewelina zaliczyła double-double czyli 16 punktów i 12 zbiórek....[/quote]
hahahahahahaha
-
Kasia
Ewelina rewelacyjny mecz! Zbierala jak szalona!! zawsze zbiera ,ale dzisiaj byla nie do przeskoczneia!! tylko juz pod koniec chyba plakala z bolu bo az sie slaniala na nogach, brawo OLi !! skutecznosc rewelacja!!
krzys54326 pisze:a ja tu sie nie zgodze z poprzednikami.....dla mnie to ze chca i walcza to zdecydowanie za malo ...to jest ich zafajdany obowiazek w koncu reprezentuja polske..
Buraku, reprezentują Polskę - miej chociaż szacunek dla swojego kraju i pisz odpowiednio jego nazwę - to Twój zafajdany obowiązek.
A w kwestii bardziej istotnej - brawo dziewczyny! Ósemka jest, plan minimum wykonany. Teraz tylko trzeba znaleźć sposób na Hiszpanię (dziś +14 z mistrzem z 2007 Serbią - najniższe zwycięstwo w turnieju, wtedy w finale Serbia miałą +24) i zatrzymać Albę (36 pkt w 36 minut).
Ale bez szans nie jesteśmy, trzeba w to wierzyć. Dwa lata temu w 37. minucie było 63:56 dla naszych, ale spadły Kaczmarczyk i Idczak - wszystko się posypało. No i Alba rzuciła sześć w końcówce.
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Kasia pisze:Ewelina rewelacyjny mecz! Zbierala jak szalona!! zawsze zbiera ,ale dzisiaj byla nie do przeskoczneia!! tylko juz pod koniec chyba plakala z bolu bo az sie slaniala na nogach, brawo OLi !! skutecznosc rewelacja!!
hahahahahaha po raz kolejny
jeżeli dla Ciebie wczoraj Gala grała super to co powiesz o meczu z Czeszkami?
Ok zdobyła kilka ważnych punktów w końcówca i niech będzie w ważnym momencie, ale z tym rewelacyjnym meczem to gruba przesada zresztą bardzo gruba
wczoraj rewelacyjny mecz zagrała Oli - 7 trójeczek
no ale przed Galą kolejne wyzwanie Hiszpania
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2009, 07:52 przez walczacy z wiatrakami, łącznie zmieniany 1 raz.
i na dobre i na ZŁE!!!
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”