Kadra Polski kadetek 1993-94
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
Re: Kadra Polski kadetek 1993-94
Poland Spain
21/71 FGM/A 29/73
17/56 (30.4%) FG2P M/A 24/54 (44.4%)
4/15 (26.7%) FG3P M/A 5/19 (26.3%)
6/10 (60.0%) FT M/A 23/36 (63.9%)
38 (15-23) Reb (O-D) 64 (27-37)
13 Ass 19
22 TO 17
9 ST 13
3 BS 6
23 PF 10
52 Pts 86
21/71 FGM/A 29/73
17/56 (30.4%) FG2P M/A 24/54 (44.4%)
4/15 (26.7%) FG3P M/A 5/19 (26.3%)
6/10 (60.0%) FT M/A 23/36 (63.9%)
38 (15-23) Reb (O-D) 64 (27-37)
13 Ass 19
22 TO 17
9 ST 13
3 BS 6
23 PF 10
52 Pts 86
-
XYZ
Za dwa dni kolejne zgrupowanie. Kogo tym razem powoła trener? Czy już coś wiadomo?
XYZ pisze:Za dwa dni kolejne zgrupowanie. Kogo tym razem powoła trener? Czy już coś wiadomo?
Kolejne zgrupowanie odbędzie się w Wałczu.
Lista powołanych zawodniczek do Wałcza jest taka sama jak do Gdańska, z wyjątkiem Pauliny Babij, która ma kontuzje.
Narazie nie wiadomo czy jest zmienniczka czy tylko pojedzie 15.
-
maniek_w
1
Bolda Patrycja
UKS Bliza Władysławowo
170
1993
2
Feja Agnieszka
Huragan Wołomin
193
1993
3
Jaworska Beata
Szprotawa
185
1994
4
Jaworska Justyna
MKS PM Tarnów
165
1993
5
Jaworska Katarzyna
Szprotawa
184
1994
6
Koperwas Magdalena
AZS UMCS Lublin
177
1993
7
Miłoszewska Dominika
SKS 12 Warszawa
185
1994
8
Owczarzak Dominika
MUKS Poznań
167
1994
9
Pabisiak Kaja
GTK Gdynia
172
1993
10
Wiśniewska Wioletta
UKS 65 AZS Poznań
184
1994
11
Wożniak Kinga
UKS 65 AZS Poznań
166
1994
12
Puss Karolina
MKS Orzeł Polkowice
180
1994
Bolda Patrycja
UKS Bliza Władysławowo
170
1993
2
Feja Agnieszka
Huragan Wołomin
193
1993
3
Jaworska Beata
Szprotawa
185
1994
4
Jaworska Justyna
MKS PM Tarnów
165
1993
5
Jaworska Katarzyna
Szprotawa
184
1994
6
Koperwas Magdalena
AZS UMCS Lublin
177
1993
7
Miłoszewska Dominika
SKS 12 Warszawa
185
1994
8
Owczarzak Dominika
MUKS Poznań
167
1994
9
Pabisiak Kaja
GTK Gdynia
172
1993
10
Wiśniewska Wioletta
UKS 65 AZS Poznań
184
1994
11
Wożniak Kinga
UKS 65 AZS Poznań
166
1994
12
Puss Karolina
MKS Orzeł Polkowice
180
1994
-
Gość
Czy obydwie siostry sa na tyle dobre zeby lapac sie do skladu kadry polski?..
-
Gość
[quote="Gość"]Czy obydwie siostry sa na tyle dobre zeby lapac sie do skladu kadry polski?..[/quote]
Znasz lepsze?
Napisz kto wg. Ciebie zasługuje na powołanie
Znasz lepsze?
Napisz kto wg. Ciebie zasługuje na powołanie
-
Obserwer
Najbliższy turniej odpowie chyba na pytanie czy powołanie do kadry tylu młodszych, które nawet nie powąchały parkietu na finale MP w Sosnowcu, było trafną decyzją? Niektóre bowiem z tych dziewczyn sama obecność w kadrze chyba przerosła, czytając i ogladając ich blogi...Co do sióstr, to akurat chyba wg. mnie dobra decyzja- młodsze, ale doświadczone i ułożone zawodniczki. Trzymam kciuki za kadrę, ale jestem pełn obaw, co do tej koncepcji zbudowanego zespołu.
-
KOM.RAD
Według mnie gra w reprezentacji to jest wyróżnienie dla zawodniczek które ciężko przepracowały sezon i dotarły ze swoimi drużynami do finałów mistrzostw polski. Oczywiście powinny grać najlepsze! daj boże iż ta koncepcja jest słuszna, oprzeć skład na zawodniczkach młodszych słabszych fizycznie a przedewszystkim mentalnie. Mam tylko nadzieje że będą rozliczać trenera z wyników, a nie jako opiekuna który zabrał grupę na wycieczkę. Dotychczasowe wyniki chyba nikogo z nas nie przekonują co do trafności wystosowanych powołań. Widziałem finały mistrzostw polski i bez problemu skompletowałbym skład z rocznika 93 silniejszy i bardziej ograny. Pozdrawiam trenera niech zacznie się modlić o cud.
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
to nie czytaj i nie przeglądaj za dużo tych blogów...
na dzień dzisiejszy trener uważa, że ta dwunastka zawodniczek najbardziej odpowiada mu do koncepcji zespołu i myślę, że z ocenami poczekajmy do zakończenia Mistrzostw Europy. Jedno jest pewne, że Reprezentacja Polski kadetek w przyszłym roku będzie miała wiele doświadczonych zawodniczek.
A mam pytanie czym różni się włożona praca zawodniczek grających w zespołach, które np. odpadły w strefie, ćwierćfinale, czy półfinale MP od tych, które awansowały do finału? Skład Reprezentacji Polski ustala jej trener i to on wybiera z pośród np. 5 zawodniczek na jednej pozycji o bardzo podobnych umiejętnościach tej, która do koncepcji jego zespołu pasuje najlepiej.
Należy tylko życzyć powodzenia dziewczynom w Finlandii, a później już na Mistrzostwach Europy we Włoszech.
na dzień dzisiejszy trener uważa, że ta dwunastka zawodniczek najbardziej odpowiada mu do koncepcji zespołu i myślę, że z ocenami poczekajmy do zakończenia Mistrzostw Europy. Jedno jest pewne, że Reprezentacja Polski kadetek w przyszłym roku będzie miała wiele doświadczonych zawodniczek.
A mam pytanie czym różni się włożona praca zawodniczek grających w zespołach, które np. odpadły w strefie, ćwierćfinale, czy półfinale MP od tych, które awansowały do finału? Skład Reprezentacji Polski ustala jej trener i to on wybiera z pośród np. 5 zawodniczek na jednej pozycji o bardzo podobnych umiejętnościach tej, która do koncepcji jego zespołu pasuje najlepiej.
Należy tylko życzyć powodzenia dziewczynom w Finlandii, a później już na Mistrzostwach Europy we Włoszech.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
-
Gość
[quote="KOM.RAD"]Według mnie gra w reprezentacji to jest wyróżnienie dla zawodniczek które ciężko przepracowały sezon i dotarły ze swoimi drużynami do finałów mistrzostw polski. Oczywiście powinny grać najlepsze! daj boże iż ta koncepcja jest słuszna, oprzeć skład na zawodniczkach młodszych słabszych fizycznie a przedewszystkim mentalnie. Mam tylko nadzieje że będą rozliczać trenera z wyników, a nie jako opiekuna który zabrał grupę na wycieczkę. Dotychczasowe wyniki chyba nikogo z nas nie przekonują co do trafności wystosowanych powołań. Widziałem finały mistrzostw polski i bez problemu skompletowałbym skład z rocznika 93 silniejszy i bardziej ograny. Pozdrawiam trenera niech zacznie się modlić o cud.[/quote]
Trener Pasieczny postanowił oprzeć skład kadry na zawodniczkach słabszych ? Specjalnie powołał słabsze zawodniczki z rocznika 94 aby przegrać ME i odejść w niesławie.
Jeżeli chodzi o Mistrzostwa Polski w Sosnowcu to zespoły oparte o zawodniczki rocznika 94 ( Kolbudy , Szprotawa, Szczecin) radziły sobie bardzo dobrze ( Szczecin przegrał z Gdynią 2 pkt ze Szprotawą 5 z Bydgoszczą 7 a Kolbudy i Szprotawa zdobyły medale )
Widziałem wszystkie zespoły finałów MP przynajmniej dwukrotnie napisz więc z jakich to zawodniczek skompletował byś skład ( moim zdaniem brakuje tylko Darii Rudzińskiej z Bydgoszczy ale jest kontuzjowana ). Myślę że trener słusznie założył że jeżeli zawodniczki prezentują podbne umiejętności to powinien powołać młodszą bo to zaprocentuje w przyszłym roku. Widzę że masz niesłychane zdolności trener na wielu zgrupowaniach przeglądał wszystko co w Polsce gra w basket na jako takim poziomie a Ty bez problemów wybrałbyś lepiej. Pogratulować skromności.
Pewnie "życzliwi" czekają na potknięcia tej kadry by powyżywać się na forum na trenerze ja natomiast liczę że dziewczyny utrzymają się w dywizji A a w przyszłym roku zagrają o medale czego im życzę.
Trener Pasieczny postanowił oprzeć skład kadry na zawodniczkach słabszych ? Specjalnie powołał słabsze zawodniczki z rocznika 94 aby przegrać ME i odejść w niesławie.
Jeżeli chodzi o Mistrzostwa Polski w Sosnowcu to zespoły oparte o zawodniczki rocznika 94 ( Kolbudy , Szprotawa, Szczecin) radziły sobie bardzo dobrze ( Szczecin przegrał z Gdynią 2 pkt ze Szprotawą 5 z Bydgoszczą 7 a Kolbudy i Szprotawa zdobyły medale )
Widziałem wszystkie zespoły finałów MP przynajmniej dwukrotnie napisz więc z jakich to zawodniczek skompletował byś skład ( moim zdaniem brakuje tylko Darii Rudzińskiej z Bydgoszczy ale jest kontuzjowana ). Myślę że trener słusznie założył że jeżeli zawodniczki prezentują podbne umiejętności to powinien powołać młodszą bo to zaprocentuje w przyszłym roku. Widzę że masz niesłychane zdolności trener na wielu zgrupowaniach przeglądał wszystko co w Polsce gra w basket na jako takim poziomie a Ty bez problemów wybrałbyś lepiej. Pogratulować skromności.
Pewnie "życzliwi" czekają na potknięcia tej kadry by powyżywać się na forum na trenerze ja natomiast liczę że dziewczyny utrzymają się w dywizji A a w przyszłym roku zagrają o medale czego im życzę.
http://www.tampere.fi/english/2009.html link do X Olimpijskiego Festiwalu Młodzieży Europy w Tampere 2009
http://www.basket.fi/english/competitions/ link do turnieju koszykówki w Tampere
http://www.basket.fi/english/competitions/ link do turnieju koszykówki w Tampere
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”