Ewentualny wyjazd do Madrytu

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

friel
Kadet

Ewentualny wyjazd do Madrytu

Postautor: friel » 22 lipca 2009, 16:09

z godnie z tym co napisał feri i tu cytat :
[quote="Endrju":słowo][quote="friel":słowo]jesteś pewien że 400?[/quote:słowo]
285 lub 315 +79zl jakiejs tam oplaty...

do tego trzebaby bylo jakis nocleg znalezc w dobrej cenie + wyzywienie...[/quote:słowo]

Sorry, ze się wtrącę (dalsza dyskusję możemy przenieść na podforum AZS), ale dokładne koszty to:
Wylot easyjetem z berlina:
śro 04 lis 08:20
powrot:
czw 05 lis 12:10
bez bagażu (tylko podręczny może być np. plecak)
cena z wszystkimi opłatami wynosi w tej chwili €54.98
czyli 4,26 * 54,98 = 234 zł

Nocleg tez moge polecic (sprawdzony osobiscie) Hostel Castilla II http://www.hostalcastilla.com/castillaII/index.html - w samym, scislym centrum przy węzłowej stacji metra "sol" i przy Plaza Mayor. Hostel o standardzie hotelu 3-gwiazdkowego. Dwuosobowy pokój (2 osobne łózka) to koszt zaledwie 30 EUR za osobę na 4 listopada. Lepszego miejsca w Madrycie nie znajdziecie, choć możecie spróbować (można znaleźć tańszą o np. 5 EUR, ale spelunę na peryferiach).

Podsumowując, rezerwując [b:słowo]dziś[/b:słowo] zamkniecie sie w koszcie 234 zł + 127 zł = 361 zł
(plus dojazd do berka, plus bilet na metro, bilet na mecz itd...)
[koniec cytatu]
Myślę że można by wykożystać ten wątek w celu zorientowania się ilu z nas chciało by jechać może w jakąś paczkę byśmy się zebrali
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Ewentualny wyjazd do Madrytu

Postautor: Endrju » 22 lipca 2009, 22:27

kto to pisal ? o tych cenach prosze o priva... z gory dzieki

Letim ;d (powrót lepiej o(po) 17.00 chyba jest z 40 zl drozej... ale zawsze mozna cos wiecej pozwiedzac ;))
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 lipca 2009, 23:53

Endrju pisze:kto to pisal ? o tych cenach prosze o priva... z gory dzieki

Letim ;d (powrót lepiej o(po) 17.00 chyba jest z 40 zl drozej... ale zawsze mozna cos wiecej pozwiedzac ;))

To ja pisalem w temacie euroligii. Co chcesz na priva? ceny prosto z http://www.easyjet.com i http://www.hostalcastilla.com/castillaII/index.html

faktycznie jest jeszcze drugi samolot wieczorny o 19:50 i w tej chwili tylko o 7 € drozszy.
Myślę, że te ceny beda rosnac im blizej daty 4.11

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 lipca 2009, 09:41

feri pisze:
Endrju pisze:kto to pisal ? o tych cenach prosze o priva... z gory dzieki

To ja pisalem w temacie euroligii. Co chcesz na priva? ceny prosto z http://www.easyjet.com i http://www.hostalcastilla.com/castillaII/index.html

faktycznie jest jeszcze drugi samolot wieczorny o 19:50 i w tej chwili tylko o 7 € drozszy.
Myślę, że te ceny beda rosnac im blizej daty 4.11

z moich wyliczej wynika ze kosz jest kolo 280zl (powrót o 19.50) + 100zl bagaze... czyli 380 + hotel.. wiec sie zamyka w 500. Oczywiscie trzeba do tego doliczyc jeszcze jakies wyzywienie i dojazdy do Berlina (parking dla samochodu) i po Madrycie...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 23 lipca 2009, 10:06

jakie bagaże chcesz wziąć ?ja myślę że" zaplecze" do dopingu mógłby zabrać klub
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 23 lipca 2009, 10:18

friel pisze:jakie bagaże chcesz wziąć ?ja myślę że" zaplecze" do dopingu mógłby zabrać klub

rozumiem friel że Ty lecisz do Madrytu z Endrju?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 lipca 2009, 10:57

tomisback pisze:
friel pisze:jakie bagaże chcesz wziąć ?ja myślę że" zaplecze" do dopingu mógłby zabrać klub

rozumiem friel że Ty lecisz do Madrytu z Endrju?

Tomaszek na jakis tapsach dzisiaj jedziesz czy jak ?

to sa na razie wstepne propozycje, do zapiecia wyjazdu jeszcze dluga droga... i bez min. 5 osob nie ma co jechac

Wiec proszę Cię.. jak sam nie jedziesz to nie dogryzaj (przeszkadzaj) innym 8)

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 23 lipca 2009, 11:23

o co Ci chodzi? zapytałem się w dobrej wierze... przecież im więcej chętnych tym lepiej :D

edit:

Rozgrywki Euroligi kobiet 2009/2010 rozpoczną się o tydzień wcześniej, niż planowano to tuż przed wtorkowym losowaniem grup. Oto oficjalny harmonogram gier KSSSE AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.:
- 29.10: Rivas Madryt - KSSSE, godz. 20.00
- 04.11: Sopron - KSSSE, godz. 19.00
- 11.11: USK Praga - KSSSE, godz. 18.30
- 18.11: KSSSE - Bourges Basket, godz. 18.00
- 25.11: Broker Koszyce - KSSSE, godz. 19.00
- 02.12: KSSSE - Rivas, godz. 18.00
- 09.12: KSSSE - Sopron, godz. 18.00
- 16.12: KSSSE - USK Praga, godz. 18.00
- 13.01: Bourges Basket - KSSSE, godz. 20.00
- 20.01: KSSSE Broker Koszyce, godz. 18.00

źródło: www.azspwszgorzow.pl

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 lipca 2009, 15:05

Endrju pisze:z moich wyliczej wynika ze kosz jest kolo 280zl (powrót o 19.50) + 100zl bagaze... czyli 380 + hotel.. wiec sie zamyka w 500. Oczywiscie trzeba do tego doliczyc jeszcze jakies wyzywienie i dojazdy do Berlina (parking dla samochodu) i po Madrycie...

Za bagaż podręczny płacisz 0 zł (aktualizuj sobie to jak sprawdzasz cene). Taki bagaż
może mieć wymiary 55x40x20cm (http://www.easyjet.com/PL/O/baggage.html), ale nikt w Easyjet nie czepia się kilku centymetrów więcej, zwłaszcza, jak to jest np. plecak.
Wiadomo, że ekipa może się np. złożyć na jeden większy bagaż rejestrowalny (flaga, bęben itd.) za 100 zł (do 20 kg.)

Warto pamiętać:

1. Do samolotu nikt nie wniesie żadnego napoju powyżej 100 ml. Tak więc nawet puszka coli zostanie zabrana przy wejściu na pokład, chyba, że została ona kupiona w strefie wolnocłowej na lotnisku (tak samo jest z alkoholem) - czyli już po odprawie.

2. Easyjet nie zwraca kosztów, jak ktoś będzie chciał anulować przelot.

3. Auto można zostawić za darmo tutaj:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=52.4 ... 9&t=h&z=17
i podjechać 2 przystanki s-bahnem na lotnisko (5-10 minut)

Mogę podzielić się uwagami na temat przelotów, bo sam dużo latam z Berlina, natomiast od razu mówię, iż nie deklaruję przelotu z wami, być może dołączę w ostatniej chwili (wiadomo, będzie wtedy zdecydowanie drożej, ale nie jestem w stanie teraz się zdeklarować)

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”