Rozmowa z Sylwią Wlaźlak

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 26 lutego 2005, 11:12

Nie jest wychowanka, ale to ŁKS zrobił z niej koszykarkę - to przecież jasne. I spokój mi tutaj - bez awantur proszę :twisted: :twisted: :D :D :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 lutego 2005, 11:16

Majo.... Ty mi się tu nie mieszaj!!!! :twisted: :twisted: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2005, 11:52

Anonymous pisze:
Mikey policz ile pabianiczanek gra w tej chwili w ŁKS i sprawa bedzie jasna gdzie sie lepiej szkoli.A tak wogóle to Perlińska nie jest wychowanką ŁKS.
Hhahahaaa... A Sylwia a Guśka a Alicja. gdzie zdobyały prawdziwe doświadczenie? Gdzie nauczyły się grać w kosza? Moze w Pabianicach? A kogo Pabianice nam oddały? Asię Szymańską i Szopena. Moze porównamy talenty jednych i drugich? A moze chcecie sie zamienić skoro takie to czyste talenty nam oddaliście? A kto jest wychowanką Włokniarza z obecnie GRAJĄCYCH? Renia, o młodziezy nie mówię bo gra tyle co kot napłakał. A reszta? Wiec to ze Ala nie jest wychowanką ŁKS nie jest zadnym argumentem bo gdyby nie ŁKS nie byłaby dzis w tym miejscu kariery w którym jest obecnie. TO od nas trafiła do reprezentacji i od nas trafiła do Polfy. Podobnie jak Sylwia i Guska które co by nie mówic ale złota zasmakowały tylko w ŁKS. Więc prosze mi tu nie bajdurzyć jak to Włókniarz góruje wychowaniem nad ŁKS bo to bzdet na bzdecie. A tak przy okazji Szopena, gdzie zaczął przedzierać sie do pierwszej piatki, gdzie zaczęła bywać najlepszym graczem spotkania i zdobywac po 20 i więcej punktów? Troche obiektywizmyu i szacunku koledzy browarowcy do Łódzkiego KSu :D :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 lutego 2005, 12:07

Mikey, znów p... głupoty!!! Odczep się od Włókniarza!!! :twisted:
W kwestii formalnej to Sylwia i Gusia nie są wychowankami ŁKSu, Ala zresztą też!!! A to że zdobywały doświadczenie w ŁKSie to już czysty przypoadek. Narzekasz na Szymańską Joanne że taka słaba itd. To po cholere w zeszłym sezonie Twój klub tak się o nią bił???? Gadka o Szopenie to już inna bajka, bo ona nie jest naszą wychowanką! Ale wspomnieć o siostrach to już nie raczyłeś??? No coż, póki co to one złoto zdobywały w naszych barwach, wiec niewygodny temat dla Ciebie????
A na koniec powiem że według mnie Włókniarz góruje nad ŁKSem w kwestii szkolenia talentów!!!

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 26 lutego 2005, 12:17

Szkolenie młodzieży to praca od podstaw.To nie ŁKS zdobywał wielokrotnie mistrzostwa Polski w kategoriach młodzieżowych tylko pabianiczanki. Inna sprawa to polityka klubu związana z prowadzeniem młodych koszykarek.Wszystko funkcjonowało super i zawsze w składzie zespołu były młode dziewczyny,które reprezentowały Polske w rozgrywkach juniorek czy kadetek.Wszystko sie zmieniło gdy do Pabianic zawitał Trześniewski.Ponieważ jego umiejetności jako szkoleniowca są zerowe wszystkie "młode"znalazły sobie inne kluby.Publicznie wypowiadał się,że jemu młodzież jest nie potrzebna,bo on sobie kupi klasowe zawodniczki.To bardzo łatwe i wygodne ale krótkowzroczne.Narzeka sie na słabą frekfencje na meczach nawet z najlepszymi zespołami.Nigdy nie było takich problemów póki we Wlokniarzu grały pabianiczanki.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 26 lutego 2005, 12:39

Anonymous pisze:Szkolenie młodzieży to praca od podstaw.To nie ŁKS zdobywał wielokrotnie mistrzostwa Polski w kategoriach młodzieżowych tylko pabianiczanki. Inna sprawa to polityka klubu związana z prowadzeniem młodych koszykarek.Wszystko funkcjonowało super i zawsze w składzie zespołu były młode dziewczyny,które reprezentowały Polske w rozgrywkach juniorek czy kadetek.Wszystko sie zmieniło gdy do Pabianic zawitał Trześniewski.Ponieważ jego umiejetności jako szkoleniowca są zerowe wszystkie "młode"znalazły sobie inne kluby.Publicznie wypowiadał się,że jemu młodzież jest nie potrzebna,bo on sobie kupi klasowe zawodniczki.To bardzo łatwe i wygodne ale krótkowzroczne.Narzeka sie na słabą frekfencje na meczach nawet z najlepszymi zespołami.Nigdy nie było takich problemów póki we Wlokniarzu grały pabianiczanki.

Trudno się nie zgodzić - z tą frekfencją też prawda - jak grały "swoje" to nie było z tym najmniejszego problemu - ale teraz są takie czasy że bez posiłków ani rusz!
Więc Mikey nie odwracaj kota ogonem!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2005, 12:44

Szymon pisze:Mikey, znów p... głupoty!!! Odczep się od Włókniarza!!! :twisted:
W kwestii formalnej to Sylwia i Gusia nie są wychowankami ŁKSu, Ala zresztą też!!! A to że zdobywały doświadczenie w ŁKSie to już czysty przypoadek. Narzekasz na Szymańską Joanne że taka słaba itd. To po cholere w zeszłym sezonie Twój klub tak się o nią bił???? Gadka o Szopenie to już inna bajka, bo ona nie jest naszą wychowanką! Ale wspomnieć o siostrach to już nie raczyłeś??? No coż, póki co to one złoto zdobywały w naszych barwach, wiec niewygodny temat dla Ciebie????
A na koniec powiem że według mnie Włókniarz góruje nad ŁKSem w kwestii szkolenia talentów!!!
Nie wkurzaj mnie Szymon do diabła. :twisted: Jaki czysty przypadek??? Co Ty chrzanisz. Wobec tego czystym przypadkiem jest równiez że gra u Was Elka czy Jarzynka! A skoro tak cholernie wazne jest dla Ciebie ze akurat ktoś jest wychowankiem innego klubu to dlaczego zawsze podkreślasz ze Jarzynka to Wasza Włókniarka??? Jaka Wasza? Tak naprawdę liczy się wg Ciebie to ze gdzieś któraś zawodniczka będąc dzieckiem zapisała się do półamatorskiego klubiku, grała tam rok i nauczyła się tam robic dwutakt? Moze dla Ciebie tak. Dla mnie wązne jest gdzie NAPRAWDE nauczyła sie koszykówki, profesjonalnego podejścia do sportu, gdzie poznała taktykę, treningi z prawdziwego zdarzenia i gdzie uczyniono z niej klasowego gracza. Do pierwszego klubu mozna sobie wracać z sentymentem i sympatią ale bez przesady! Zapytaj sie samych zawodniczek któremu klubowi wiecej zawdzieczaja? Czy widzewowi, Startowi czy Unii Wałbrzych czy moze jednak ŁKSowi. Skad Kangur trafił do reprezentacji? Z ŁKSu czy z Szombierek. I dlaczego te cenne talenty w postaci np Marty Stefańczyk odeszły ze swojego macierzystego klubu? Bo chyba nie z powodu kasy? Skorą są tak utalentowane to dlaczego tak łatwo je nam oddaliście? To ze myśmy je wzięli nie jest dziwne bo przy naszym budżecie i fatalnej sytuacji kadrowo-organizacyjnej kazdy gracz jest na wage złota, nawet Stefańczyk. Reasumując uważamn że Pabianice mają dobrą szkołę młodzieży, podobnie jak ŁKS. I już mnie nie denerwuj Szymon bo ... bo... się nie napiję z Toba w marcu ;)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 lutego 2005, 12:51

Gościu, Ty mi Jarzynki w to nie wciągaj!!! Gadasz głupoty, cóż Twoja sprawa. Ja z Twoim tokiem rozumowania się nie zgadzam i tyle!!!

A co do picia. Kiedy Ty się chciałeś napić ze mną, Kowalikiem czy Gienkiem??? Zawsze tylko jęczysz że nie, że to, że siamto :twisted: :twisted: :twisted: . Wolisz sobie do domku wrócić z pewną osobą, pożalić się, poplotkować itd. itp. :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lutego 2005, 15:56

Szymon pisze:Gościu, Ty mi Jarzynki w to nie wciągaj!!! Gadasz głupoty, cóż Twoja sprawa. Ja z Twoim tokiem rozumowania się nie zgadzam i tyle!!!

A co do picia. Kiedy Ty się chciałeś napić ze mną, Kowalikiem czy Gienkiem??? Zawsze tylko jęczysz że nie, że to, że siamto :twisted: :twisted: :twisted: . Wolisz sobie do domku wrócić z pewną osobą, pożalić się, poplotkować itd. itp. :lol: :lol: :lol:
A czemu mam nie mówic o Jarzynce? Co to ona na specjalnych prawach jest? Skoro poruszono sprawę Ali to ja poruszam sparwę Jarzynki. Ich casus jest identyczny wiec bądźmy konsekwentni. A co do głupot...no nie wiem kto gada głupoty :twisted: Koniec tematu
Obrazek

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 27 lutego 2005, 10:47

Mikey pisze:
Szymon pisze:Gościu, Ty mi Jarzynki w to nie wciągaj!!! Gadasz głupoty, cóż Twoja sprawa. Ja z Twoim tokiem rozumowania się nie zgadzam i tyle!!!

A czemu mam nie mówic o Jarzynce? Co to ona na specjalnych prawach jest? Skoro poruszono sprawę Ali to ja poruszam sparwę Jarzynki. Ich casus jest identyczny wiec bądźmy konsekwentni. A co do głupot...no nie wiem kto gada głupoty :twisted: Koniec tematu

Z tym poglądem będę polemizować.Jarzynka przyszła do Pabianic w wieku 18 lat i całą swoją kariere związała z jednym klubem. Natomiast Perlińska już zmieniła klub i napewno zrobi to jeszcze kilka razy.Cóż-TAKIE CZASY.

kibic koszykówki

Rozmowa z Sylwią Wlażlak

Postautor: kibic koszykówki » 27 lutego 2005, 11:33

Drogi Gościu twoja znajomość tematu jest porażająca na temat Perlińskiej. Mam wrażenie że kiedys trafiła cię w głowę piłką, albo była przyczyną częstego wypadania z kołyski. Pozdrowienia. :lol:

Gość

Re: Rozmowa z Sylwią Wlażlak

Postautor: Gość » 27 lutego 2005, 12:49

kibic koszykówki pisze:Drogi Gościu twoja znajomość tematu jest porażająca na temat Perlińskiej. Mam wrażenie że kiedys trafiła cię w głowę piłką, albo była przyczyną częstego wypadania z kołyski. Pozdrowienia. :lol:

Nie musisz nikogo obrażać!!!!Przecież to fak,że Perlińska już dwukrotnie zmieniła klub a Jrzynka całe swoje dorosłe życie sportowe związała z Pabianicami.I to wszystko co mam do powiedzenia na temat tej zawodniczki.Jedyne czego jej moge życzyć to takich sukcesów jakie miała Głaszcz.

Kibic koszykówki

Postautor: Kibic koszykówki » 27 lutego 2005, 13:58

Drogi Gościu na pewno nie było moją intencją obrażanie ciebie i kogokolwiek , jeżeli poczułes się obrażony to cię serdecznie przepraszam. Ale przyznasz rację że twoim głównym zmartwieniem w drużynie jest Perlińska.Dlatego wszystkie swoje drogocenne rady powinieneś kierować do kierownictwa klubu.Myślę że zostaną uwzględnione twoje cenne rady. Pozdrowienia.

Gość

Postautor: Gość » 27 lutego 2005, 15:44

Kibic koszykówki pisze:Drogi Gościu na pewno nie było moją intencją obrażanie ciebie i kogokolwiek , jeżeli poczułes się obrażony to cię serdecznie przepraszam. Ale przyznasz rację że twoim głównym zmartwieniem w drużynie jest Perlińska.Dlatego wszystkie swoje drogocenne rady powinieneś kierować do kierownictwa klubu.Myślę że zostaną uwzględnione twoje cenne rady. Pozdrowienia.

Ja naprawde mam wieksze zmartwienia niz osoba Perlinskiej,tym bardziej,że nie jest to rozgrywajaca,która może prowadzić tak klasową drużyne jak Polfa.Zresztą takiego samego zadania muszą być działacze pabianickiego klubu skoro ściągneli w końcu prawdziwą rozgrywająca.Ja tylko wtrąciłem się do dyskusji Mikeya z Szymonem wyjasniając jak wyglądały losy przynależności klubowej obu zawodniczek.W dodatku nie krytykowałem zmiany barw klubowych bo czasy się zmieniły i zawodnoczki bardzo czesto dokonują zmian klubów i to z różnych powodów/możliwość rozwoju,warunki materialne/.

Kibic koszykówki

Postautor: Kibic koszykówki » 27 lutego 2005, 15:51

AMEN. I chwała Bogu. :shock:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”