Uwaga, talent!
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Uwaga, talent!
Paulina Pawlak jest gwiazdą w reprezentacji młodzieżowej. A niedługo będzie podporą mistrzyń Polski...
Na razie w gdyńskim Lotosie jest najmłodsza i z pokorą pobiera koszykarskie lekcje od bardziej doświadczonych koleżanek. Za to w młodzieżowej kadrze to na nią oglądają się wszystkie zawodniczki, jako na największą "rutyniarę" w zespole.
Przywódczyni
- Rzeczywiście, z dnia na dzień muszę odgrywać skrajnie różne role - śmieje się Paulina Pawlak (20 l.), kapitan koszykarskiej reprezentacji Polski do lat 20, która od piątku rywalizować będzie we Francji na mistrzostwach Europy. - Jednak nie mam żadnych problemów, żeby się przestawić. A w roli przywódcy czuję się świetnie.
Po mistrzostwach Starego Kontynentu waleczną "Paulę" znów czeka walka o miejsce w składzie mistrza Polski i wicemistrza Europy, Lotosu VBW Clima Gdynia. W tej rywalizacji odnosi coraz większe sukcesy.
Pierwsza zmienniczka
- W następnym sezonie nie będzie już z nami na pewno izraelskiej rozgrywającej Limor Mizrachi, więc można powiedzieć, że awansowałam. Jestem teraz pierwszą zmienniczką Elaine Powell - cieszy się Paulina. - Wygląda na to, że w klubie mają do mnie coraz większe zaufanie, a i trener Koziorowicz mówi, że będzie dużo częściej na mnie stawiać. W końcu i w Lotosie będę rządzić - puszcza oko młoda koszykarka.
Wierzymy, że zadziornej Paulinie uda się spełnić tę zapowiedź bardzo szybko, bo temperament koszykarska Pawlaczka ma równie ostry, jak ta filmowa z "Samych swoich".
Michał Chojecki SE
Na razie w gdyńskim Lotosie jest najmłodsza i z pokorą pobiera koszykarskie lekcje od bardziej doświadczonych koleżanek. Za to w młodzieżowej kadrze to na nią oglądają się wszystkie zawodniczki, jako na największą "rutyniarę" w zespole.
Przywódczyni
- Rzeczywiście, z dnia na dzień muszę odgrywać skrajnie różne role - śmieje się Paulina Pawlak (20 l.), kapitan koszykarskiej reprezentacji Polski do lat 20, która od piątku rywalizować będzie we Francji na mistrzostwach Europy. - Jednak nie mam żadnych problemów, żeby się przestawić. A w roli przywódcy czuję się świetnie.
Po mistrzostwach Starego Kontynentu waleczną "Paulę" znów czeka walka o miejsce w składzie mistrza Polski i wicemistrza Europy, Lotosu VBW Clima Gdynia. W tej rywalizacji odnosi coraz większe sukcesy.
Pierwsza zmienniczka
- W następnym sezonie nie będzie już z nami na pewno izraelskiej rozgrywającej Limor Mizrachi, więc można powiedzieć, że awansowałam. Jestem teraz pierwszą zmienniczką Elaine Powell - cieszy się Paulina. - Wygląda na to, że w klubie mają do mnie coraz większe zaufanie, a i trener Koziorowicz mówi, że będzie dużo częściej na mnie stawiać. W końcu i w Lotosie będę rządzić - puszcza oko młoda koszykarka.
Wierzymy, że zadziornej Paulinie uda się spełnić tę zapowiedź bardzo szybko, bo temperament koszykarska Pawlaczka ma równie ostry, jak ta filmowa z "Samych swoich".
Michał Chojecki SE
Re: Uwaga, talent!
Viallos pisze:Paulina Pawlak jest gwiazdą w reprezentacji młodzieżowej. A niedługo będzie podporą mistrzyń Polski...
Na razie w gdyńskim Lotosie jest najmłodsza i z pokorą pobiera koszykarskie lekcje od bardziej doświadczonych koleżanek.
Najmłodszą w Lotosie obecnie będzie Kasia Motyl...
A Paula zrobiła bardzo dobry krok trafiając do Lotosu (na głęboką wodę) i wbrew tym, którzy skazywali ją na łąwę pokazała się z bardzo dobrej strony, "Pawełek" zagrała sporo meczów w lidze i kilka ważnych minut w Eurolidze. Tak trzymać. Myślę, że podobnie będzie teraz z Olą Chomać. Póki co powodzenia we Francji dziewczyny !!!
MARAS pisze:co to znaczy bo ja go nie kapuje???
To znaczy, że czasem to, co mówią niektórzy trenerzy trzeba traktować z przymrużeniem oka
"trener Herkt mówi... "
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Seba pisze:MARAS pisze:co to znaczy bo ja go nie kapuje???
To znaczy, że czasem to, co mówią niektórzy trenerzy trzeba traktować z przymrużeniem okaGdyby któraś młoda podopieczna Herkcianego powiedziała w wywiadzie np że powiedział on, że będzie na nią stawiał, to domyślam się, że Adam skomentowałby to dosadniejszym "taaa"
:
"trener Herkt mówi... "
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
'a' by zabrakło
A tak na poważnie, to Koziorowicz już nie takie rzeczy mówił swoim zawodniczkom i nie raz mydlił im oczy... w sumie bez ceu. Paulinę lubię i mam nadzieję, że w jej przypadku jego słowa znajdą pokrycie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”