CHCIAŁBYM PODSUMOWAĆ WYSTĘP NASZYCH DZIEWCZYN W SEZONIE ZASADNICZYM:
1.AGNIESZKA SZOTT- PRAWDZIWA GWIAZDA, LIDERKA ZESPOŁU.
Choć sama nie lubi takiego określenia, to bez wątpienia bez jej udziału Gorzowianki
nie zajęłyby tak wysokiego miejsca, nawet sądzę, ze bez Pysi nie utrzymałyby się w lidze. Oczywiście przydarzyło jej się kilka słabszych meczy, np z ŁKS-em ale to ona poprowadziła nas do zwycięstw w obu meczach z Chełmem, w Polkowicach, z Ostrowem, a przede wszystkim z Pabianicami. Uzyskała jedną z najwyższych średnich punktowych w lidze
i mimo wielu kłopotów ze zdrowiem, które niestety trapią ją od lat pokazała, że jest gwiazdą nie tylko AZS PWSZ ale też całej ligi. Dlatego wszyscy kibice powinni modlić się,
aby Aga została z nami, a nie tak jak planuje, wybierała się do Francji w przyszłym sezonie. W skali 1-10 oceniam ją na 9.
2. JUSTYNA ŻUROWSKA- niewątpliwie zawodniczka, która obok Agnieszki siała największy postrach pod koszem rywalek. Rozegrała kilka fantastycznych spotkań, np mecze z AZS Poznań, ale jeszcze musi sporo się uczyć. Do gwiazd jej jeszcze daleko,
ale niewątpliwie jest to najbardziej utalentowana koszykarka tego zespołu, a swój talent popiera ciężką pracą. Ile razy widywałem ją biegającą samotnie po tartanowym boisku przed halą w godzinach pozatreningowych- tego się nie da policzyć. Na pewno wielka kariera stoi przed nią otworem i Justyna na pewno na nią zasługuje. Ocena 8.
3.KATARZYNA CZUBAK- na pewno brak jej jeszcze doświadczenia, ale bez niej także nie byłoby sukcesu tej drużyny. Umie ładnie znleźć się pod koszem ale jej mankamentem niewątpliwie jest rzut z dystansu. Prawdziwa rozgrywająca powinna często brać ciężar gry
na swoje barki. Najlepsze przykłady to Krupska-Tyszkiewiczy czy Koryzna. Ale one mają
już swoje lata a Kasia to bardzo młoda dziewczyna i wierzę że jak nabierze doświadczenia
to też będzie taką gwiazdą. Ocena 7.
4. DAGMARA MROCZEK- bardzo podoba mi się jej spontaniczna radość z każdej trafionej 3. Niewątpliwie robi to bardzo dobrze i oby tak dalej. A meczu z Lotosem przeszła samą siebie. Bardzo dobra gra Dagmary i od niej można wymagać co najwyżej lepszej gry pod koszem. Ocena 7.
5. MARTA ŻYŁCZYŃSKA- również do neij nie mam więksdzych zastrzeżeń, w końcowej fazie rundy rzucała sporo punktów i naprawdę jej waleczność, zaangażowanie mogą się podobać. Ocena 6.
6. MAGDA KOZDROŃ- dopóki grała Aga Szott Magda nie miała zbyt wiele okazji
do zaprezentowania swych umiejętności, ale w ostatnich kolejkach pokazała się z dobrej strony. Można mieć uwagi do jej gry pod koszem ale ze względu na niski wzrost najlepiej niech trzyma się na obwodzie i robi to co potrafi czyli rzuca za 3. A pod koszem niech walczą inne. Ocena 6.
7. ALA SUWARY- najbardziej nierówna zawodniczka naszej ekipy, potrafi fantastycznie wejść pod kosz, a potem to już tragedia najprostsza pozycja i pudło. Ale to chyba tylko
w Gorzowie bo na wyjazdach Ala punktuje doskonale. Oto przykłady: w Chełmie 9 pkt,
w Polkowicach 8, w Brzegu 9, w Krakowie 9, w Łodzi 7, w Poznaniu 9. Natomiast
w meczach u siebie dorobek Ali jest następujący: Kraków 0, Chełm 0, Gdynia 2, Pabianice 1, Polkowice 0, Brzeg 2. Ocena 6.
8. BARBARA KASZEWSKA- kapitan zespołu i bardzo dobrze. Bardzo waleczna dziewczyna i ktoś taki również jest potrzebny. Bardzo dobry początek sezonu, później nieco gorzej, ale jak na kapitana przystało na te kilka punkcików zawsze można liczyć. Ocena 6.
9. JOANNA SEMERDA- do czasu kontuzji bardzo dobra zawodniczka, fantastyczna
w obronie, zadziorna i niezwykle pożyteczna dla zespołu. Z Asią w składzie niewątpliwie wygralibyśmy jeszcze co najmniej 1 mecz. Ocena 6.
10. MARTA PAWŁOWSKA - brak mi słów.... waleczność to jedyna cecha, za którą mogę ją pochwalić, bo Marta ani nie umie rozegrać akcji, ani rzucić do kosza. Ocena 2.
11. WERONIKA TOPOROWSKA- zdecydowanie zbyt rzadko na parkiecie, bo gdy tylko na niego wchodzi wrzawa na trybunach wzrasta. Ona jest niewątpliwie ulubienicą publiczności. Ocena - brak.
12. MONIKA KRAMER- brak słów... nie potrafi poradzić sobie z nerwami, 0 punktów w sezonie to klapa. Ocena 1.
13. NICOLE ANAEJIONU- kto jeszcze ją pamięta??? niezła byłą w Polkowicach, ale spodziewałem się po niej więcej, mimo wszystko zasługuje na pamięć. Ocena 4.
dziewczyny, dziewczyny
Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu
Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”