Mecz o 2 miejsce gr. el. Fantasy WNBA: Koszykarz - Kristofer
Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy
Mecz o 2 miejsce gr. el. Fantasy WNBA: Koszykarz - Kristofer
Koszykarz (+0,59) – Kristofer
Koszykarz
1 Diana Taurasi, F-G *
2 Taj McWilliams-Franklin, F-C *
3 Betty Lennox G*
4 Lindsey Harding, G *
5 Deanna Nolan, G-F *
6 Tamika Catching F*
7 Shavonte Zellous G *
8 Angel McCoughtry F *
Kristofer
1 Becky Hammon, G *
2 Lisa Leslie, C *
3 Katie Douglas, F-G *
4 Tina Thompson, F *
5 Candace Parker, F *
6 Erika Desouza, F-C *
7 Ann Wauters F/C *
8 Iziane Castro Marques, F-G *
Z gwiazdką zawodniczki których zespoły będą grały w PO. Wymieniamy naprzemiennie po 1 zawodniczce, zaczyna Koszykarz , nowo brana zawodniczka nie może byc juz w kadrze rywala, pozycje zgodne z pozycjami z grupy wybierającego! Eval nowowybieranej zawodnczki nie moze byc wiekszy o wiecej niz 3 od zawodniczki oddawanej. Po wymianie "wymuszonej" bedzie mozna wymienic jeszcze po 1 dowolnej zawodniczce, zaczynac bedzie
Koszykarz
1 Diana Taurasi, F-G *
2 Taj McWilliams-Franklin, F-C *
3 Betty Lennox G*
4 Lindsey Harding, G *
5 Deanna Nolan, G-F *
6 Tamika Catching F*
7 Shavonte Zellous G *
8 Angel McCoughtry F *
Kristofer
1 Becky Hammon, G *
2 Lisa Leslie, C *
3 Katie Douglas, F-G *
4 Tina Thompson, F *
5 Candace Parker, F *
6 Erika Desouza, F-C *
7 Ann Wauters F/C *
8 Iziane Castro Marques, F-G *
Z gwiazdką zawodniczki których zespoły będą grały w PO. Wymieniamy naprzemiennie po 1 zawodniczce, zaczyna Koszykarz , nowo brana zawodniczka nie może byc juz w kadrze rywala, pozycje zgodne z pozycjami z grupy wybierającego! Eval nowowybieranej zawodnczki nie moze byc wiekszy o wiecej niz 3 od zawodniczki oddawanej. Po wymianie "wymuszonej" bedzie mozna wymienic jeszcze po 1 dowolnej zawodniczce, zaczynac bedzie
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
koszykarz
Re: Mecz o 2 miejsce gr. el. Fantasy WNBA: Koszykarz - Kristofer
Wychodzi więc na to że ja muszę wymienić 3 koszykarki - które nie załapały się do play off - a Kristoffer żadnej tak ? Bo tak widzę po składach ..
a gdzie można sprawdzić jakie EVALE mają zawodniczki ? Bo chodzi o to żeby wymieniać na kogoś - gdzie nie ma w EVALU różnicy większej od 3 pkt.
Na razie to poproszę Lauren Jackson za Candice Dupree - ale nie wiem właśnie jak to z Evalem..
a gdzie można sprawdzić jakie EVALE mają zawodniczki ? Bo chodzi o to żeby wymieniać na kogoś - gdzie nie ma w EVALU różnicy większej od 3 pkt.
Na razie to poproszę Lauren Jackson za Candice Dupree - ale nie wiem właśnie jak to z Evalem..
Ostatnio zmieniony 14 września 2009, 09:28 przez koszykarz, łącznie zmieniany 1 raz.
koszykarz pisze:Wychodzi więc na to że ja muszę wymienić 3 koszykarki - które nie załapały się do play off - a Kristoffer żadnej tak ? Bo tak widzę po składch ..
tak
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
to nie jest fair
nie pisaliście o czymś takim wcześniej. W takiej sytuacji wychodzi na to, że koszykarz może wziąć każdą zawodniczkę, bo ja nijak nie mogę mu w tym przeszkodzić. Jedynym jego ograniczeniem jest różnica w evalu 3.
Mam dosyć niejasnych reguł i w takiej sytuacji chyba nie będę brał udziału w barażu, bo to jest normalnie kpina. Za to, że moje weszły do play-off to mam jeszcze dostać po dupie. Raczej powinien być bonus za to, że miałem nosa i wybrałem odpowiednie zawodniczki, które zagrają w play-off, a nie jeszcze mieć blokadę na wymianę :/
nie pisaliście o czymś takim wcześniej. W takiej sytuacji wychodzi na to, że koszykarz może wziąć każdą zawodniczkę, bo ja nijak nie mogę mu w tym przeszkodzić. Jedynym jego ograniczeniem jest różnica w evalu 3.
Mam dosyć niejasnych reguł i w takiej sytuacji chyba nie będę brał udziału w barażu, bo to jest normalnie kpina. Za to, że moje weszły do play-off to mam jeszcze dostać po dupie. Raczej powinien być bonus za to, że miałem nosa i wybrałem odpowiednie zawodniczki, które zagrają w play-off, a nie jeszcze mieć blokadę na wymianę :/
kristofer pisze:to nie jest fair
Cały czas o tym pisaliśmy...a najlepszym dowodem na to jest, fakt że wiedzą o tym wszyscy uczestnicy (bo jak już pisałam sami ustalili takie a nie inne zasady).
Różnica 3 w evalu to jednak spore ograniczenie, tak samo jak to, że nie może wziąć Twoich zawodniczek. Na dobrą sprawę kogoś wartościowego koszykarz może dostać tylko za Dupree, która grała cały sezon na określonym poziomie. Zarówno za Montgomery jak i Jekabsone raczej nikogo dobrego nie znajdzie.
Nie rozumiem na jakiej podstawie uważasz, że on dzięki temu wygra...bo wymieni Jekabsone na kogoś o evalu ok. 10? Zobacz sobie jakie mają średnie evale Twoje zawodniczki...
Ty też po tym jak on wymieni te 3 panie, możesz wymienić którąś swoją i się wzmocnić...no, ale jak nie chcesz grać to trudno.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:kristofer pisze:to nie jest fair
Cały czas o tym pisaliśmy...a najlepszym dowodem na to jest, fakt że wiedzą o tym wszyscy uczestnicy (bo jak już pisałam sami ustalili takie a nie inne zasady).
Różnica 3 w evalu to jednak spore ograniczenie, tak samo jak to, że nie może wziąć Twoich zawodniczek. Na dobrą sprawę kogoś wartościowego koszykarz może dostać tylko za Dupree, która grała cały sezon na określonym poziomie. Zarówno za Montgomery jak i Jekabsone raczej nikogo dobrego nie znajdzie.
Nie rozumiem na jakiej podstawie uważasz, że on dzięki temu wygra...bo wymieni Jekabsone na kogoś o evalu ok. 10? Zobacz sobie jakie mają średnie evale Twoje zawodniczki...
Ty też po tym jak on wymieni te 3 panie, możesz wymienić którąś swoją i się wzmocnić...no, ale jak nie chcesz grać to trudno.
myślałem, że będzie konkurencja, kto postawi zawodniczkę o wyższym evalu ten zgarnia. A widzę, że koszykarz LJ bierze za darmochę, bo Dupree i tak mu niepotrzebna.
No to mogę robić zmiany, czy nie. Zdecydujcie się w końcu.
kristofer pisze:myślałem, że będzie konkurencja, kto postawi zawodniczkę o wyższym evalu ten zgarnia. A widzę, że koszykarz LJ bierze za darmochę, bo Dupree i tak mu niepotrzebna.
No to mogę robić zmiany, czy nie. Zdecydujcie się w końcu.
1) LJ raczej nie zagra w PO, więc chyba nie ma sensu jej brać...ale nawet gdyby toi tak koszykarz nie może jej wziąć, bo Dupree ma eval 16.82, a LJ 19.96 ...więc różnica jest większa niż 3.
2) Koszykarz wymienia teraz Dupree, Montgomery i Jekabsone. Następnie Ty dokonujesz jednej dowolnej wymiany (oczywiście nadal różnica evali nie może być większa niż 3), i następnie prawo do tej dowolnej wymiany ma koszykarz.
-
koszykarz
Chciałbym prosić o moderatorów o jakiś link do evali zawodniczek. za chwilę wychodzę do pracy - a najwyżej jak wróce - to wieczorem wybiorę - na podstawie Evali (żeby nie było różnic - 3 pkt) 3 zawodniczki... Tak żeby w miarę szybko doszło do jasnej sytuacji...
PS. Kristopher - jak patrzę na twój skład - to ..chcialbym kazda zawodniczkę z twojej drużyny
Może oprócz Castro-Marquez.... Poza tym masz zajebisty skład i to ja raczej stoję na starconej pozycji.... Ja mam jedynie Taurasi.... Szkoda że DUPREE się u mnie nie załapała....
2) Tak na dobrą sprawę to już nie ma jakichś wielkich zawodniczek na rynku - choćby za Jeksbsone - bo i tak mi jej EVAL pewnie będzie blokował - żeby ją wymienić na inną.. Ale potem zobaczę..
Dlatego proszę o ten link - wieczorem wybiore jakichś 3 grajków i walczymy w barażu
PS. Kristopher - jak patrzę na twój skład - to ..chcialbym kazda zawodniczkę z twojej drużyny
2) Tak na dobrą sprawę to już nie ma jakichś wielkich zawodniczek na rynku - choćby za Jeksbsone - bo i tak mi jej EVAL pewnie będzie blokował - żeby ją wymienić na inną.. Ale potem zobaczę..
Dlatego proszę o ten link - wieczorem wybiore jakichś 3 grajków i walczymy w barażu
nie jest wcale taki zajebisty. Hammon nie jest regularna, Douglas potrafi więcej spudłować niż trafić. Jedynie Parker i Leslie mogą być mocnymi punktami, bo mają apetyt na mistrzostwo
Ty masz Taurasi i zapomniałeś o Nolan, która potrafi wykręcać super evale. W sumie mogłeś tak nie wymieniać zawodniczek i poświęcić trochę zer. Twoim poważnym błędem było pozbycie się Anosike, bo miała najlepszy eval z Twoich graczy i mógłbyś mieć teraz każdą zawodniczkę, która jest wolna.
Ty masz Taurasi i zapomniałeś o Nolan, która potrafi wykręcać super evale. W sumie mogłeś tak nie wymieniać zawodniczek i poświęcić trochę zer. Twoim poważnym błędem było pozbycie się Anosike, bo miała najlepszy eval z Twoich graczy i mógłbyś mieć teraz każdą zawodniczkę, która jest wolna.
-
koszykarz
no właśnie - to jest moja nieznajomość regulaminu
Odnośnie ANOSIKE - zapomniałem że mógłbym ją teraz przecież wymienić.. Ale jakiś czas temu myślałem że jednak Minnesota załapie się do play off i wogóle...
Same problemy z Wami.. Reguły są takie same od kilku lat.
Szukać daleko nie trzeba:
http://www.wnba.com/statistics/wplayer/ ... ll%20Teams
EFF to średnie evale.
EFF to średnie evale.
przemoe pisze:Same problemy z Wami.. Reguły są takie same od kilku lat.
EFF to średnie evale.
ja nie mam problemy z evalami teraz
Ałgaja pisze:
2) Koszykarz wymienia teraz Dupree, Montgomery i Jekabsone. Następnie Ty dokonujesz jednej dowolnej wymiany (oczywiście nadal różnica evali nie może być większa niż 3), i następnie prawo do tej dowolnej wymiany ma koszykarz.
Niezupełnie. Koszyakrz najpierw ma prawo wymienić te zawodniczki które nie graja w PO, potem ma prawo wymienić 1 która nie gra i dopeiro potem Kristofer.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
koszykarz
OK - Dzięki GREEBO że wyjasniłeś trochę zasady. w końcu to mój pierwszy play off wnba
W miejsce moich 3 zawodniczek które nie biorą udziału w PO : Dupree , Montgomery i Jekabsone - poproszę :
za DUPREE - CATCHINGS z Indiany
za JEKABSONE - Betty Lenox z LA Sparks
za MONTGOMERY - S.Zellous z Detroit
1 dowolny : za Lindsay Harding - poproszę PONDEXTER
W miejsce moich 3 zawodniczek które nie biorą udziału w PO : Dupree , Montgomery i Jekabsone - poproszę :
za DUPREE - CATCHINGS z Indiany
za JEKABSONE - Betty Lenox z LA Sparks
za MONTGOMERY - S.Zellous z Detroit
koszykarz pisze:
Tak dobrze nie ma.
Dowolny oznacza tylko tyle, że wymieniamy 1 zawodniczkę "dowolną", czyli grającą w PO, a nie "na dowolną", więc tu nadal obowiązuje różnica 3 evali.
Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”