INFO: Mario
Polfa - Cukierki 77:61 (mecz tow.)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Polfa - Cukierki 77:61 (mecz tow.)
Jeszcze w pierwszej kwarcie Cukierki dotrzymywały kroku pabianiczankom, ale od drugij kwarty zaczęła się dominacja gospodyń. Dobrze zagrała w barwach Odry Anna Kędzior. Więcej nie wiem
Re: Polfa - Cukierki 77:61 (mecz tow.)
Właśnie wróciłem z Pabianic - mecz, typowo sparingowy, choć nie brakowało walki z jednej i z drugiej strony. Nasze dziewczyny jeszcze troszkę popracują, zagrają sparingi z Ostrovią i będą już gotowe na pokonanie Polkowic
Jestem optymistą.
Viallos dzięki za wskazanie drogi - przyznam, że fajnie i szybko się wracało
Pozdro dla Wojteg - miło było poznać na żywo.
Jestem pod wrażeniem Carli - te podania i trójki... szkoda tylko Perełki (pozdro)
Viallos dzięki za wskazanie drogi - przyznam, że fajnie i szybko się wracało
Pozdro dla Wojteg - miło było poznać na żywo.
Jestem pod wrażeniem Carli - te podania i trójki... szkoda tylko Perełki (pozdro)
..you got to lose, to know how to win..
GURU pisze:Mario jak mozesz to npisz coś dokładniej o meczyku. Chociaz był to sparing to chcialbym wiedziec jak poradziły sobie poszczególne zawodniczki i ogólnie jak meczyk wyglądał.
POZDRO
No więc pierwsza kwarta na naszą korzyść (15:14 o ile pamiętam). Była to jednak gra błędów z obu stron. W drugiej kwarcie Polfa odskoczyła na kilka punktów. W trzeciej i czwartej trener Kubiak próbował kilku wariantów gry np. wprowadził młody skład na boisko (Kristi, Nadia, Madzia, Gosia, Martyna). Nie chciałbym pisać o błędach rzucających się w oczy, które laski popełniały - to dla dobra naszego teamu przed meczami z CCC
..you got to lose, to know how to win..
Czy Alicja Perlińska zagra w play off?
Czwartek, 3 marca 2005r.
Brązowe medalistki z ubiegłego sezonu, koszykarki PZU Polfy Pabianice powróciły z dziesięciodniowego zgrupowania w Spale. Podopieczne trenera Tadeusza Aleksandrowicza pokonały w meczu sparingowym Cukierki Odrę Brzeg 76:61.
T o było wprawdzie tylko spotkanie towarzyskie, ale dyspozycja pabianiczanek musi cieszyć.
W Spale nasze koszykarki pracowały przecież głównie nad siłą i wytrzymałością. Wczoraj rywalki prowadziły tylko po pierwszej kwarcie, później dominacja gospodyń nie podlegała już dyskusji.
Szkoleniowcy Polfy próbowali różnych wariantów taktycznych, szczególną uwagę zwracając na grę w defensywie (ćwiczono zarówno krycie indywidualne, jak i obronę strefową).
Można być zadowolonym z postawy całej dziesiątki zawodniczek, która pojawiła się na parkiecie. Najskuteczniejsza była Brazylijka Karla da Costa, która zdobyła szesnaście punktów. Wydaje się więc, że szybko wkomponowała się w drużynę, co powinno zaowocować dobrą postawą w play off.
Kibice Polfy powinni trzymać kciuki za Brazylijkę jeszcze z jednego powodu. Od dłuższego czasu kontuzjowana jest przecież Sylwia Wlaźlak i w tym sezonie już nie zagra. Ostatnio na uraz kolana zaczęła narzekać Alicja Perlińska. Przebywała ona na konsultacjach u lekarza reprezentacji Polski w Warszawie.
Wstępna diagnoza nie jest zbyt optymistyczna, według niej Perlińska nie będzie mogła pomóc koleżankom w play off. Wszystko ma się wyjaśnić na początku przyszłego tygodnia. Jak widać, pech nie opuszcza Polfy w tych rozgrywkach.
Pabianiczanki jadą do Krakowa na finałowy turniej Pucharu Polski w sobotę. Nikt nie traktuje tej podróży, jak wycieczki.
Gdyby Polfie udało się pokonać skupiony na rywalizacji w Eurolidze Lotos, droga do zdobycia trofeum byłaby otwarta. Niedawny kryzys w zespole to już melodia przeszłości.
• PZU Polfa Pabianice – Cukierki Odra Brzeg 76:61 (14:15, 23:9, 23:22, 17:15)
Polfa: Karla da Costa 16, Krystofowa 11, Lamparska, Pantelejewa i Toma po 9, Jaroszewicz, Głaszcz i Trześniewska po 6, Iwliewa 4, Korzeniewska.
Odra: Kot 14, Drozd 10, Chełczyńska 8, Pietrzak, Pietraszek, Kędzior i Haluchczyc po 6, Proszczenko 3, Babicha 2.
(bart) - Express Ilustrowany
Rumuńska środkowa PZU Polfy Gabriela Toma (z lewej) zdobyła wczoraj 9 pkt. Mamy nadzieję, że w kolejnych spotkaniach będzie jeszcze bardziej skuteczna. Fot. Kamil Jóźwiak
Czwartek, 3 marca 2005r.
Brązowe medalistki z ubiegłego sezonu, koszykarki PZU Polfy Pabianice powróciły z dziesięciodniowego zgrupowania w Spale. Podopieczne trenera Tadeusza Aleksandrowicza pokonały w meczu sparingowym Cukierki Odrę Brzeg 76:61.
T o było wprawdzie tylko spotkanie towarzyskie, ale dyspozycja pabianiczanek musi cieszyć.
W Spale nasze koszykarki pracowały przecież głównie nad siłą i wytrzymałością. Wczoraj rywalki prowadziły tylko po pierwszej kwarcie, później dominacja gospodyń nie podlegała już dyskusji.
Szkoleniowcy Polfy próbowali różnych wariantów taktycznych, szczególną uwagę zwracając na grę w defensywie (ćwiczono zarówno krycie indywidualne, jak i obronę strefową).
Można być zadowolonym z postawy całej dziesiątki zawodniczek, która pojawiła się na parkiecie. Najskuteczniejsza była Brazylijka Karla da Costa, która zdobyła szesnaście punktów. Wydaje się więc, że szybko wkomponowała się w drużynę, co powinno zaowocować dobrą postawą w play off.
Kibice Polfy powinni trzymać kciuki za Brazylijkę jeszcze z jednego powodu. Od dłuższego czasu kontuzjowana jest przecież Sylwia Wlaźlak i w tym sezonie już nie zagra. Ostatnio na uraz kolana zaczęła narzekać Alicja Perlińska. Przebywała ona na konsultacjach u lekarza reprezentacji Polski w Warszawie.
Wstępna diagnoza nie jest zbyt optymistyczna, według niej Perlińska nie będzie mogła pomóc koleżankom w play off. Wszystko ma się wyjaśnić na początku przyszłego tygodnia. Jak widać, pech nie opuszcza Polfy w tych rozgrywkach.
Pabianiczanki jadą do Krakowa na finałowy turniej Pucharu Polski w sobotę. Nikt nie traktuje tej podróży, jak wycieczki.
Gdyby Polfie udało się pokonać skupiony na rywalizacji w Eurolidze Lotos, droga do zdobycia trofeum byłaby otwarta. Niedawny kryzys w zespole to już melodia przeszłości.
• PZU Polfa Pabianice – Cukierki Odra Brzeg 76:61 (14:15, 23:9, 23:22, 17:15)
Polfa: Karla da Costa 16, Krystofowa 11, Lamparska, Pantelejewa i Toma po 9, Jaroszewicz, Głaszcz i Trześniewska po 6, Iwliewa 4, Korzeniewska.
Odra: Kot 14, Drozd 10, Chełczyńska 8, Pietrzak, Pietraszek, Kędzior i Haluchczyc po 6, Proszczenko 3, Babicha 2.
(bart) - Express Ilustrowany
Rumuńska środkowa PZU Polfy Gabriela Toma (z lewej) zdobyła wczoraj 9 pkt. Mamy nadzieję, że w kolejnych spotkaniach będzie jeszcze bardziej skuteczna. Fot. Kamil Jóźwiak
Hersi pisze:Czy Alicja Perlińska zagra w play off?
Czwartek, 3 marca 2005r.
(...)
No niestety Alicja napewno nie zagra w play off.
Cieszy natomiast postawa Karli. Podobają mi się w szczególności jej podania. Super!!!
MARIO pisze:No więc pierwsza kwarta na naszą korzyść (15:14 o ile pamiętam). Była to jednak gra błędów z obu stron. W drugiej kwarcie Polfa odskoczyła na kilka punktów. W trzeciej i czwartej trener Kubiak próbował kilku wariantów gry np. wprowadził młody skład na boisko (Kristi, Nadia, Madzia, Gosia, Martyna). Nie chciałbym pisać o błędach rzucających się w oczy, które laski popełniały - to dla dobra naszego teamu przed meczami z CCCale myślę, że poprawią to dziewczyny. Było jednak kilka ciekawych zagrań i oby tak dalej. Bardzo dobrą partię rozegrała w końcówce Madzia Pietrzak, która popisała się celnymi trójkami, podobnie jak Nadia. Martyna, Kristi i Cicha dziś troszkę słabiej. Pcheła i Dolores zagrały na swoim dobrym poziomie. Lena i Gosia dziś mniej widoczne.
Dzieki bardzo za dokładniejszą relację, po tym co napisałeś czuje że będzie dobrze w kolejnych meczach.
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Polfa - Cukierki 77:61 (mecz tow.)
MARIO pisze:Viallos dzięki za wskazanie drogi - przyznam, że fajnie i szybko się wracało![]()
Cieszę się że mogłem pomóc - kiedyś się tamtędy najeździłem
Ja już nie jestem pod wrażeniem ale cieszę się że Karla się zaklimatyzowała i nadaje ton naszej drużynie - jeszcze tylko troszeczke skuteczności za 3pkt i będzie extra.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”