Wielki pech Alicji Perlińskiej

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 marca 2005, 22:07

Mam nadzieję, że "Perełka" szybko wróci do pełnej dyspozycji i pomoże Włókniarzowi w skutecznej walce o tytuł mistrza Polski!!

TRZY RAZY TAK!!! :D
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 03 marca 2005, 01:02

No i niestety -ale najgorsze przewidywania stały się faktem. 10 miesięcy przerwy - zerwanie wiązadeł krzyżowych - :cry: szkoda gadać!!!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 marca 2005, 01:16

:shock: :? :? :cry: :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 marca 2005, 02:38

...Jestem zszokowany, naprawdę nie wiem co powiedziec...Wielki smutek i żal w kontekście walki o medale i wejście reprezentacji do finałów. Szczęście opuściło Alicję w cholernie ważnym momencie. Jak się p...li to wszystko naraz jak widać... :? Trudno mi wymyśleć w tej chwili jakiekolwiek słowa bo cokolwiek nie powiem będzie banalne. Pozostaje teraz wierzyć ze rehabilitacja przebiegać będzie lepiej niż mówią prognozy i ze kibice, zwłaszcza Włókniarza nie zapomną Alicji i dadzą temu wyraz na najbliższym meczu, bo będzie potrzebowała ich wsparcia jak nigdy dotąd. Swoją drogą to chyba jakieś fatum w Pabianicach, nieprawdopodobny pech, którym obdzielić mozna wszytskie zepoły ekstraklasy...
Tyle z mojej strony, nie wiem co więcej dodać :(
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 marca 2005, 08:09

Cholerka... bardzo przykro. :cry: Nawet nie wiem co powiedzieć. Myślalem ze pech który prześladuje naszą drużynę się zakończył. A tu taka wiadomość. :( Ja rozumiem, że kontuzje się zdarzają, ale aż tyle w jednej drużynie w jednym sezonie. Sylwia, Guśka, Jarzynka a teraz Perła. Dochodzi jeszcze do tego choroba Reni.

Nie pamiętam, w którym wątku ale ktoś mówił że Sylwia, Perełka, Karla i Jarzynka to nadmiar bogactwa na pozycji rozgrywającej. Właśnie z czterech koszykarek zostały dwie i myślę, że działacze nie powinni długo się zastanawiać i przedłużyć kontrakt z Karlą.

PEREŁKA wracaj do zdrowia :!: :!:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 03 marca 2005, 08:16

Wracaj do zdrowia ALA!

3 razy TAK!

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 03 marca 2005, 08:23

Teraz trzeba zrobić wszystko, żeby trafiła w dobre ręce. Należy mieć nadzieje, że operacja będzie jak najszybciej i będzie dobrze wykonana.
Trzymaj się Ala i nie wolno Ci się załamywać. Przed Tobą jeszcze kupę grania!!!!!!!!

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 03 marca 2005, 09:00

Viallos pisze:No i niestety -ale najgorsze przewidywania stały się faktem. 10 miesięcy przerwy - zerwanie wiązadeł krzyżowych - :cry: szkoda gadać!!!

TRAGEDIA :!: Mam nadzieje ze trafi w rece lepszych fachowcow niz trafila Agnieszka Pazur :(

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 03 marca 2005, 13:05

FUCK!!!!!!!!
:( :cry: :( :cry: :(
Szybkiego powrotu do zdrowia!!!! I nie załamania się!!!!! Będzie dobrze!!!!!!!!!!!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 marca 2005, 21:22

Groźna kontuzja Alicji Perlińskiej

Reprezentantkę Polski czeka wielomiesięczna przerwa w grze

Obrazek

22-letnia reprezentantka Polski w czasie pobytu na zgrupowaniu w Spale doznała groźnej kontuzji. Początkowo wydawało się, że tylko naciągnęła więzadła w kolanie. W środę koszykarka przeszła szczegółowe badania lekarskie w Centralnym Ośrodku Sportu w Warszawie. Diagnoza załamała zawodniczkę - Mam zerwane więzadła krzyżowe. Czeka mnie kosztowna operacja - płacze koszykarka. - Wszystko zaczęło się układać, grałam w klubie, który walczy o medal, dostałam powołanie do kadry, a tu taki pech.

Na razie nie wiadomo kiedy i gdzie Perlińska zostanie zoperowana. Jedno jest pewne - na boisko wróci najwcześniej w przyszłym sezonie. Operacja jest dość kosztowna - w renomowanej warszawskiej klinice kosztuje prawie 18 tys. zł. - W cenę wliczony jest też dwudniowy pobyt - informuje przedstawiciel zakładu medycyny sportowej. Po zabiegu koszykarka przez pół roku będzie przechodzić rehabilitację.

Kontuzja Perlińskiej spowodowała, że trener Tadeusz Aleksandrowicz nie będzie miał zbyt wielkiego komfortu przy ustalaniu wyjściowego składu przed meczami pucharowymi oraz play off.

Po powrocie ze Spały pabianiczanki rozegrały mecz kontrolny z Odrą Brzeg. PZU Polfa wygrała 77:61 (da Costa 16, Krystofova 11, Lamparska, Toma, Pantelejewa po 9, Głaszcz 7, Trześniewska, Jaroszewicz po 6, Iwliejewa 4). Według Aleksandrowicza celem sparingu było przećwiczenie różnych nowych rozwiązań taktycznych. - Musimy przystosować się, że Alicji nie będzie z nami do końca sezonu - tłumaczy trener.

Szczególnie przyglądał się postawie Karli da Costy, która powoli wyrasta na liderkę zespołu. Brazylijka nie tylko idealnie dogrywała piłkę do koleżanek, ale coraz częściej wykorzystuje swój największy atut - rzut z dystansu. W meczu z Odrą aż cztery razy trafiła za trzy punkty.

Kłopoty kadrowe ma też rywal w pierwszym meczu turnieju finałowego o Puchar Polski - Lotos Gdynia. Małgorzata Dydek miała niedawno wypadek samochodowy, dlatego mistrzynie Polski do Krakowa pojadą bez swojej najlepszej środkowej. Jeśli pabianiczanki pokonają w sobotę zespół z Gdyni zostaną w Krakowie, żeby dzień później wystąpić w meczu finałowym ze zwycięzcą pary Wisła Kraków - AZS Poznań. - Liczę, że moje koleżanki podejmą walkę. Przecież z Lotosem wygraliśmy w lidze - mówi Sylwia Wlaźlak, która w przyszłym tygodniu rozpoczyna indywidualne treningi.

jw (Gazeta Wyborcza)

Mówi Jacek Stępniewski, prezes MTK Pabianice

Mamy podpisaną umowę z ortopedą, który na co dzień opiekuje się naszymi zawodniczkami. Alicja jest reprezentantką Polski i musiała dodatkowo poddać się badaniom w stołecznym COS, który z kolei współpracuje z Polskim Związkiem Koszykówki. Na razie nie wiadomo ile będzie kosztował zabieg, jaki będzie jego zakres i gdzie zostanie wykonany. W przyszłym tygodniu spotkamy się z menedżerem zawodniczki, żeby omówić sposób pokrycia kosztów zabiegu.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 marca 2005, 22:06

:( tragedia ... mam nadzieję, że jednak zabieg zostanie wykonany fachowo i szybko Alicja wróci do zdrowia i na boisko! TRZYMAJ SIĘ ALU!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 04 marca 2005, 11:23

Szkoda mi Perelki :( Alu pozdrowienia z Chełma. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Jestesmy z Toba. :( :( :( :( :(

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 marca 2005, 14:15

Co u Ali wie ktoś ?? :roll:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 10 marca 2005, 17:14

KIBIC pisze:Co u Ali wie ktoś ?? :roll:

Wczoraj był reportaż w lokalnym wydaniu wiadomości na TVP3. Ala czeka, aż zejdzie jej opuchlizna z kolana. Wtedy będzie można zrobić operację. Podobno ma to potrwać około trzech tygodni.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”