2 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź 83-56
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
2 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź 83-56
3.10.2009 godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 2 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź
przykro to pisać,ale ŁKS jest w tym roku wyjątkowo słaby,a jak na dłoni widać ile dla tego zespołu znaczyły panie:Kenig,Wlaźlak i Sobczyk i myślę,że to zarówno na ligowym parkiecie,jak i poza nim.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Lider 83:56 ŁKS
(21:10, 22:12, 25:18, 15:16)
Blachy Pruszyński Lider: Ashley Shields 21, Magdalena Bibrzycka 17, Anna Kuncewicz 11, Latoya Bond 11, Tracy Gahan 11, Joanna Górzyńska-Szymczak 7, Lidia Kopczyk 2, Mirela Pułtorak 2, Magda Balicka 1, Katarzyna Salska 0.
ŁKS Siemens AGD: Leona Jankowska 17, Milena Owczarek 10, Agnieszka Makowska 8, Alena Novikava 7, Roksana Schmidt 6, Justyna Grabowska 4, Alicja Perlińska 2, Marta Hylewska 2, Anja Grgin 0.
Całkowita dominacja naszych koszykarek od początku do końca spotkania. W pewnym momencie na parkiecie w naszych barwach cała Polska piątka - Kuncewicz, Górzyńska, Bibrzycka, Kopczyk, Balicka i także pewne punktowanie ŁKS-y. Mecze z takimi rywalami musimy spokojnie wygrywać żeby myśleć o Play-Off... Jak można było sie spodziewać gre Lidera prowadzi duet - Shields - Bond...
Tylko teraz pytanie do ludzi którzy już piszą na tym forum kilka lat - czy ŁKS w tym sezonie jest taki słaby - czy to my mamy naprawde niezłą paczke?
PS. w Liderze dalej nie grały Wierzbicka (choroba) oraz Ćwiklińska (niestety długo nie zagra z powodu ciężkiej kontuzji) i z tego miejsca pozdrowienia dla niej
(21:10, 22:12, 25:18, 15:16)
Blachy Pruszyński Lider: Ashley Shields 21, Magdalena Bibrzycka 17, Anna Kuncewicz 11, Latoya Bond 11, Tracy Gahan 11, Joanna Górzyńska-Szymczak 7, Lidia Kopczyk 2, Mirela Pułtorak 2, Magda Balicka 1, Katarzyna Salska 0.
ŁKS Siemens AGD: Leona Jankowska 17, Milena Owczarek 10, Agnieszka Makowska 8, Alena Novikava 7, Roksana Schmidt 6, Justyna Grabowska 4, Alicja Perlińska 2, Marta Hylewska 2, Anja Grgin 0.
Całkowita dominacja naszych koszykarek od początku do końca spotkania. W pewnym momencie na parkiecie w naszych barwach cała Polska piątka - Kuncewicz, Górzyńska, Bibrzycka, Kopczyk, Balicka i także pewne punktowanie ŁKS-y. Mecze z takimi rywalami musimy spokojnie wygrywać żeby myśleć o Play-Off... Jak można było sie spodziewać gre Lidera prowadzi duet - Shields - Bond...
Tylko teraz pytanie do ludzi którzy już piszą na tym forum kilka lat - czy ŁKS w tym sezonie jest taki słaby - czy to my mamy naprawde niezłą paczke?
PS. w Liderze dalej nie grały Wierzbicka (choroba) oraz Ćwiklińska (niestety długo nie zagra z powodu ciężkiej kontuzji) i z tego miejsca pozdrowienia dla niej
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Chyba i to i to. Wy macie przyzwoity skład, a ŁKS wygląda strasznie słabo.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
dokładnie tak, jak pisał Greebo - Wasza ekipa jeszcze nie jednej drużynie uprzykrzy życie. dla mnie, obok Odry, jestescie jak na razie cichą rewelacją. zobaczymy jak to wyjdzie dalej. niewątpliwie zakontraktowanie Shields i Bond to dobre ruchy waszych działaczy - zawodniczki znane w Polsce, ale o określonej renomie. jestem pewny, że nie tylko w Pruszkowie marzyli o kontrakcie z Shields
Ponad to udało się zatrzymać Magdę Bibrzycką, która powinna się rozkręcać z meczu na mecz.
inną sprawą jest ŁKS - nie za mocny już przed rokiem, ale teraz po odejściu m.in. Wlaźlak czy Żyto jeszcze słabszy. boli mnie strasznie ta sytuacja, bowiem jakoś zawsze darzyłem ogromną sympatią tę drużynę, to miasto i "Lans Ekipę"
mam nadzieję, że eŁKSa jeszcze wyjdzie na prostą i spotkamy się jeszcze kiedyś z nimi w walce o medale. a na razie, obok MUKSu i Bydgoszczy to chyba neistety główny kandydat do niezakwalifikowania się do play-off
inną sprawą jest ŁKS - nie za mocny już przed rokiem, ale teraz po odejściu m.in. Wlaźlak czy Żyto jeszcze słabszy. boli mnie strasznie ta sytuacja, bowiem jakoś zawsze darzyłem ogromną sympatią tę drużynę, to miasto i "Lans Ekipę"
Kuba pisze: to chyba neistety główny kandydat do niezakwalifikowania się do play-off
bardzo dziękuję za ten komplement, ale w moim przekonaniu jesteśmy teraz "faworytem" do czegoś znacznie istotniejszego niż zwykłe "niezakwalifikowanie się do Play-Off"...
Trudno mi wyobrazić sobie, że wogóle mógłby być ktoś słabszy - a jeśli się jednak znajdzie ktoś taki w lidze - to tym gorzej dla nas, kibiców - ale jednak koszykówki. Wbrew pozorom ewentualny taki "sukces" przyjmę z niewielką dozą radości a wielką za to rozterką - czy o to chodzi? czemu taki zespół ma się utrzymać - i najważniejsze pytanie - po co...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”