12 zespołów w TBL?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 02 marca 2005, 23:57

Kuba pisze:
MARAS pisze: No w czym Koziorowicze i Krawczyki widza problem :?:

zapewne w tym, ze ich zespół gra systematycznie w Eurolidze. juz teraz brakuje im terminów i mecze TBL są przekładane, bo Lotos gra Eurolige. Co by bylo, gdyby mieli więcej meczy w sezonie... :roll: nie chcieliby zapewne, aby koszykarki Lotosu musiały jezdzic np. do Jeleniej Góry, a kilka dni potem na mecz Euroligowy. Gdynia ma tyle złego, ze jest położona na północy kraju i praktycznie wszedzie ma daleko :-) no moze poza Poznanien, Gorzowem ;-) Jest to pewnego rodzaju wytlumaczenie, ze nie chca przemeczac swoich zawodniczek, przed wazniejszą dla nich Euroligą. Chociaz zespół taki jak Lotos powinien posiadac równie mocną drugą piątke, wystarczającą na równą walke z innymi zespołami TBL, aby uniknąć przeciązen podstawowych zawodniczek.

pozdrawiam

i jeszcze dlatego , że dużo zawodniczek gra jeszcze w wnba

Ja osobiście jestem za powiększeniem ligi
ps. trener nie ma nic w tej sprawie do powiedzenia moim zdaniem :)

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 03 marca 2005, 14:26

osesek pisze:tez jestem za tym zeby nikt nie spadal z ligi w tym roku... przeciez najbardziej emecjonujacy mecz w Krakowie jaki widzialem w tym roku to szalone widowisko z udzialem Chelmu

CHEŁMA a nie Chełmu :!: :roll:

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 03 marca 2005, 14:39

Fajna ta wasza liga.Powiększcie ją 20 .Silne ligi mają stałe regułyA u was jest jeszcze jak za Gierka,spadek możliwy tylko w momencie bankructwa bo jeśli ma spaść normalna drużyna i jeszcze z sympatycznymi kibicami to szkoda jej i niech zostanie.TO POCO WOGÓLE SIĘ BAWICIE W SPADKI I AWANSE.
Normalność to w momencie spadku płacz kibiców ,płacz prezesów a na miejsce spadającego w chodzi beniaminek.A nie poklepowanie po plecach się stary spadłeś spoko jakoś się to przerobi ,przeszyje ,zreformuje (jak co roku) i zostaniesz.
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 marca 2005, 15:05

Po pierwsze - kibicowanie jakiejś tam Włoszce nie zwalnia w naszym kraju jednak od umiejętności czytania po polsku. No przynajmniej tak długo, jak nie zmienisz imienia na Giuseppe ;) Nie mam pojęcia, skąd Ci się ubzdurało, że z ligi koszykówki nikt nie spada... piszesz niestety kompletne bzdety...

Po drugie - co do śmieszności ligi - znam o wiele, wiele zabawniejszą :D Od dawna czekam, aż zostanie w niej wprowadzona "seria Z pierwszej ligi", tak by każdy, kto nie łapie zasad rządzących systemem rozgrywek (patrz - po pierwsze), mógłby sobie myśleć, że jego drużyna występuje w pierwszej lidze :D Beczka śmiechu... w tej lidze spada się z pierwszej ligi, do ... pierwszej ligi :D :D :D

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 03 marca 2005, 16:52

Seba pisze:Po pierwsze - kibicowanie jakiejś tam Włoszce nie zwalnia w naszym kraju jednak od umiejętności czytania po polsku. No przynajmniej tak długo, jak nie zmienisz imienia na Giuseppe ;) Nie mam pojęcia, skąd Ci się ubzdurało, że z ligi koszykówki nikt nie spada... piszesz niestety kompletne bzdety...

Co nagle to po diable.Rozumiem że chciałeś mi szybko i celnie zripostować.No ale wypadało sprawdzić niektóre rzeczy choćby w necieRozumiem rączki świerzbiły do klawiatury,zabrakło czasu .MIAŁA BYĆ CELNA RIPOSTA A WYSZŁA ..... :idea: :idea:

Seba pisze:Po drugie - co do śmieszności ligi - znam o wiele, wiele zabawniejszą :D Od dawna czekam, aż zostanie w niej wprowadzona "seria Z pierwszej ligi", tak by każdy, kto nie łapie zasad rządzących systemem rozgrywek (patrz - po pierwsze), mógłby sobie myśleć, że jego drużyna występuje w pierwszej lidze :D Beczka śmiechu... w tej lidze spada się z pierwszej ligi, do ... pierwszej ligi :D :D :D

Pozdrawiam.

Ale żeś mi teraz dowalił.Jak brakuje argumentów to największym kontrargumentem jest to że ci się nazwa niepodoba.Śmieszne nie jest to że za 5 minut przed 12 niektórzy chcą zmienić regulamin bo im się klub który ma spaść nie podoba.ŚMIESZNE jest to że w normalnej lidze gdzie wszystko jest dopracowane LIGI NAZYWAJĄ SIĘ JAKOŚ DZIWNIE.No rzeczywiście masz racje to jest zabawniejsze. :lol: :lol: :lol:
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 marca 2005, 17:00

:D :D Ależ ja Ci nie wcale nie chciałem dowalać :) A Twoja Chinka czy Rumunka mnie tyle interesuje, co każda inna bezwstydna, fajna laska... można się na taką pogapić :P :lol: I tyle... A co do Ciebie - jak się nie ma zielonego pojęcia o dyscyplinie, której poświęcone jest Forum, to się na nich po prostu nie zabiera głosu. Ja tak własnie robię w przypadku siatkówki (czy jak się to coś, gdzie te niby same nudystki grają nazywa).

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 03 marca 2005, 17:38

ravvafan pisze:Fajna ta wasza liga.Powiększcie ją 20 .Silne ligi mają stałe reguły

Czy uwazasz ze w Siatkarska Liga Kobieca (czy jak to tam sie zwie) jest silniejsza od STBL ???

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 03 marca 2005, 18:05

http://www.strong-man.pl/
ta liga jest silna :lol:
ani koszykówka ani siatkówka :wink: :lol:

z góry wszystkich przperaszam za ten głupi żart
ale mnie te kłotnia na temat , która liga jest silniejsza trochę mnie "zdenerwowała" :? 8)

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 03 marca 2005, 18:47

Bardzo podoba mi się ten tekst o silnych ligach w Polsce i o obowiązujących w nich niezmiennych ( pewnie od daty powołania do życia ) regułach. Zdaje się że wielbiciel siatkarki ( nie mam absolutnie nic przeciwko jego gustowi :wink: ) ma mizerne pojęcie o całym polskim sporcie wyczynowym. :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 03 marca 2005, 19:51

a tak przy okazji :) w siatkowce rowniez zmieniaja regulamin rozgrywek i to nawet pozniej. 2 lata temu zakonczyl sie sezon w ktorym spadly rowniez siatkarki ŁKSu, jednak po jakims tam czasie w wakacje zrobiono reogranizacje ligi i jednak zostaly w Serii B I ligi, wiec chyba nie tylko w "smiesznej" lidze koszykowki to sie dzieje ale rowniez w "powaznej" lidze siatki :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 03 marca 2005, 22:37

Jak najbardziej jestem za powiększeniem ligi :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 marca 2005, 00:25

A ja nie "jak najbardziej"...
Tak, jestem za zwiększeniem ilości meczów - przy czym niekoniecznie akurat o 2 w rundzie (w/g mnie to jeszcze za mało)
Całym sercem zaś jestem za powrotem trzyfazowego systemu rozgrywek (a to z kolei wymusiłoby przy 12 zespołach podział na grupy w 1 fazie, a tego bym nie chciał), czyli mój plan:
1 faza - 10 zespołów każdy z każdym
2 faza - 1-5 i 6-10 - każdy z każdym
3 faza - play/off (normalny) 1-8 + o utrzymanie 9-10 (przegrany spada, zwycięzca gra baraż z 2 zespołem 1 ligi)

to daje 26 meczów w zasadniczym (teraz 18 a po rozbudowie ligi 22) + od 9min do 17max w play off (teraz od 9 do 15). Czyli byłoby od 17 do 27 meczów/sezon u siebie.

Jeśliby zaś miało dojść po prostu do rozszerzenie to uważam że "nikt nie spada" jest rozwiązaniem tragicznym – ew. ostatni mógłby w najgorszym razie choć grać baraż z trzecim z 1 ligi!

Charles Manson
Nowy na forum

Postautor: Charles Manson » 04 marca 2005, 09:15

Powiększenie ligi jest dobrym pomysłem, fakt, że niektóre mecze kończyłyby się wysokimi wynikami, ale dla tych słabszych zespołów, a raczej dla ich zawodniczek gra z najlepszymi byłaby doskonałą nauką. Nie znam się na tym, ale to mogłoby według mnie odrobinę podnieśc poziom polskiej żeńskiej koszykówki.

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 04 marca 2005, 10:03

simon pisze:Jeśliby zaś miało dojść po prostu do rozszerzenie to uważam że "nikt nie spada" jest rozwiązaniem tragicznym – ew. ostatni mógłby w najgorszym razie choć grać baraż z trzecim z 1 ligi!

Mimo zagrozenia dla Meblotapu tez zgadzam sie z takim rozwiazaniem. Nagroda za bardzo slaba gre w sezonie nie moze byc pozostanie w Ekstraklasie bez walki, baraze bylyby najlepsze i najsprawiedliwsze.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 04 marca 2005, 10:16

Tylko kiedy mialby byc ten baraz? Przeciez w 1 lidze beda grac jeszcze play-offy, a mecze o utrzymanie koncza sie najpozniej w 20 marca.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”