6 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń 84-86

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: 6 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń 84-86

Postautor: Kuba » 17 października 2009, 21:18

rodgers-kibic z torunia pisze:no też żałuję, że Womack nie dałem na fantasy, ale cóż.

pewnie postąpiłbym tak samo, ale urazy Biryuk i Krawiec nie pozostawiły mi wybory, jak się okazało - słusznego :D

Gratulacje dla Artego za walkę, szkoda, że się nie udało. dobry mecz Oli Chomać, która chyba odkupiła swoje winy i kapitalny występ Agaty - brawo :)

ps. fajna ta liga będzie w tym roku :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 października 2009, 10:31

Kuba pisze:szkoda, że się nie udało.

a gdyby tak kiedyś ktoś z poza Torunia napisał: całe szczescie,że udało sie Enerdze wygrać(to takie moje małe marzenie :wink: ). Odnośnie już samego spotkania w Bydgoszczy to o "mały włos" mielibyśmy powtórkę z rozrywki. 4 minuty do końca,kilkunastopunktowe prowadzenie torunianek.....i co? Zamiast spokojnie ten mecz kontrolować do końca zrobił sie mały horror,a to dziwi,bo w przeciwieństwie do zespołu Artego(prosze spojrzeć na dorobek krajowych zawodniczek 8) ) ekipa toruńska składa sie w wiekszosci z koszykarek doświadczonych i zaprawionych w bojach FGE. Ten mecz Energa by przegrała,a dopiero później Artego wygrało-podobnie było z Brzegiem tylko z odwrotnym skutkiem.
PS. a co do pani Womack- wczoraj eval 49 nie oznacza,ze za tydzień w Poznaniu bedzie naprzykład eval 6-takie są kobiety.... :wink:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 października 2009, 10:45

matrix pisze:
Kuba pisze:szkoda, że się nie udało.

a gdyby tak kiedyś ktoś z poza Torunia napisał: całe szczescie,że udało sie Enerdze wygrać(to takie moje małe marzenie :wink: ).

obiecuję, że napiszę zdanie o takim przekazie jeśli "oskubiecie" z punktów Lotos, Wisłę czy Gorzów ;-) z mojej perspektywy groźniejsza (w perspektywie pozycji w tabeli przed playoff) dla Orzełka jest Energa, a nie Artego. Dlatego gdybyście stracili punkty z Bydgoszczą - nie miałbym nic przeciwko ;-)

Swoją drogą - mają te wasze dziewczyny talent do "ciekawych końcówek". Najpierw o mało co nie wygrały przegranego meczu (z nami), potem przegrały wygrany mecz (Odra) i teraz derby i mały włoś, a byłaby powtórka z rozrywki. a potem się wszyscy dziwią, że Omanic taki zdenerwowany jest :lol: 8)

pozdrowienia!

Fantastico
Nowy na forum

Postautor: Fantastico » 18 października 2009, 19:47

Rzeźnik traciła piłki aż miło :D Sędziowie dołożyli swoje i Artego przegrało. Womack genialnie zagrała no i Gladden z Gajdą. Bydgoszcz z taką grą Polek nie ma szans na pozostanie w lidze tam grają tylko 3 a reszta to prowizorka

yanek
Żak

Postautor: yanek » 18 października 2009, 19:54

Sędziowie swoje dorzucili :?: My chyba inne mecze widzieliśmy kolego.

Nawet, nawet sędziowali meczyk, a to, że pod koniec to my mielismy rzuty jest następstwem tego, ze bydgoszczanki troszeczkę za bardzo chciały i przez to wychodziły głupie faule. Po prostu macie młody zespół i jest to efekt braku doświadczenia.
:)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 października 2009, 08:45

Fantastico pisze:Rzeźnik traciła piłki aż miło :D Sędziowie dołożyli swoje i Artego przegrało. Womack genialnie zagrała no i Gladden z Gajdą. Bydgoszcz z taką grą Polek nie ma szans na pozostanie w lidze tam grają tylko 3 a reszta to prowizorka

Widze ze "kolega" ma poczucie humoru! Gdyby nie wydumany technik byscie 80 punktów nie zdobyli. Jedynie czym moge sie zgodzic to FAKTYCZNIE amerykanki w miare swoich mozliowości zagrały a Polki no cóż ogólnie bryndza lub wysłac na nocki do hipera wykładac towar na pólki
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”