6 kolejka FGE: Orzeł Polkowice- AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 64-68
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
6 kolejka FGE: Orzeł Polkowice- AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 64-68
Sobota 17.10.2009 godz. 18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 6 kolejka FGE: Orzeł Polkowice- AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
niby mecz kolejki itd, ale jestem pełen obaw co do ewentualnego rozstrzygnięcia... Gorzów w gruncie rzeczy poza meczem z Toruniem jeszcze nie miał żadnego większego sprawdzianu, ale widać, że jest to drużyna zrobiona z głową i będzie (niestety
) znów liczyć się w walce o najwyższe lokaty. nasza ekipa bez jakiejkolwiek "dwójki", bo i Siwą i Irinę wyeliminowały kontuzje... jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądało jutro. na MUKS starczyło, ale to zupełnie nie ta półka co Gorzów. Ciekaw jestem bardzo jak prezentują się nowe nabytki Gorzowa, bo do tej pory statystyki mają co najmniej dobre... mogą lecieć na mnie gromy itd, ale moim zdaniem faworytem tego meczu wcale nie jest Orzeł...
Jak Kozior oglądał wszystkie 4 mecze AZS-u, to wie, co zrobić, żeby nas zatrzymać. Inna sprawa, czy będzie kim miał to zrobić. Bo zatrzymać 3 sekundowe akcje nie jest łatwo. Skolei nasz treneiro wie jak Koziora zaskoczyć. Zresztą ten nowy skład AZs samego Dairusza nie raz już zaskoczył
Np. tym, jak szybko odjechał Toruniowi w 2 kwarcie, albo tym, jak szybko stopniała przewaga 20-punktow w meczu z Pruszkowem. Przy bieżących kontuzjach Orła i braku tych problemów w AZS, oraz pod warunkiem, że środkowe zagrają na przyzwoitym poziomie (tak, jak z Toruniem, a nie tak jak z Liderem) uważam, że mecz wygra AZS. Takie jest moje zdanie. No ale to jest sport, niech wygra lepszy
Zazdroszczę tym, którzy będą mogli obejrzeć ten mecz, bo może być megaciekawy i na wysokim poziomie.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Jak ktosby chcial sie jeszcze zabrac do Polkowic na mecz niech napisze priva 
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
1 mecz 2 pkt tysiąc nerwów
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Graty Gorzów! Dzięki Wam 60zł do przodu, kursik 2.03zł wszedł (Lotos, Wisła i Brzeg po 1.15zł). Zacięta końcówka była, czekam na relacje jednych i drugich.

- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: 6 kolejka FGE: Orzeł Polkowice- AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 64-68
Ach te trójki Polkowic...o mało co nie polegliśmy od własnej broni 
CCC miało za sobą swoją halę i lepiej zgrany zespół, my dłuższą ławke. Przeważyło to drugie ale mecz był z gatunku tych, przy których śledzeniu dostaje się palpitacji serca
Gratulacje dla obydwu zespołów za stworzenie wspaniałego widowiska
CCC miało za sobą swoją halę i lepiej zgrany zespół, my dłuższą ławke. Przeważyło to drugie ale mecz był z gatunku tych, przy których śledzeniu dostaje się palpitacji serca
- pafelek
- Żak
- Kontaktowanie:
17.10.2009 CCC Polkowice [65] – [68] KSSSE AZS PWSZ

wiecej fot: http://www.pawelpazdzior.com/polkowice/ccc/17.10.2009/

wiecej fot: http://www.pawelpazdzior.com/polkowice/ccc/17.10.2009/
Gratulacje dla Gorzowa!
Jestem dumny z naszych dziewczyn! Szczerze powiem - nie wierzyłem za bardzo w to, czy zdołamy przeciwstawić się Gorzowowi. Zespół moim zdaniem kompletny z niekiepskim trenerem, a my w rozsypce. Tymczasem bylem niezwykle zaskoczony in plus
Laski pokazały jak wielki potencjał w nich drzemie i były o krok od zwyciestwa. Pozwolę sobie nawet (mam nadzieję, że się nie pogniewa
) przytoczyć pomeczowe słowa Elena: "byliście zespołem lepszym, ale my wygraliśmy, bo mamy dłuższą ławkę". Na chłodno trudno nie przyznać mu częściowej racji. Częściowej, bo myślę, że byliśmy dziś równorzędnymi zespołami, ale ławka przeważyła na korzyść AZSu. Brakło nam jednej dziewczyny do rotacji (Siwa/Irina) i mecz był do wygrania. fantastyczny mecz, go oglądało się go niezwykle przyjemnie i nerwowo 
szkoda tylko, że momentami przed szereg wychodzili panowie w żółtych trykotach...
jeszcze raz gratulacje i do zobaczenia na rewanżu w GW.
Jestem dumny z naszych dziewczyn! Szczerze powiem - nie wierzyłem za bardzo w to, czy zdołamy przeciwstawić się Gorzowowi. Zespół moim zdaniem kompletny z niekiepskim trenerem, a my w rozsypce. Tymczasem bylem niezwykle zaskoczony in plus
szkoda tylko, że momentami przed szereg wychodzili panowie w żółtych trykotach...
Ma ktoś może fotki kibiców? 
trochę wstyd dla publicznej TV za nie pokazywanie tego meczu... i jak tu promować dyscyplinę ?
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
a kto sędziował? Bo niestety na plkk nie jest podane
No oczywiście Calik, który mnie osobiście jakiego meczu by nie sędziował denerwuje a drugi nie wiem jak się nazywał...
Kozak w necie - pizda w świecie!

- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Według mnie tylko początek meczu też celujący, była gra z pomysłem itd później loty nasze obniżyły(co nie znaczy, że grały źle), albo AZS złapał rytm . Gorzów w obronie przez większość meczu grał tak, że każda nasza akcja kończyła się 1-3 sekund przed zakończeniem akcji i wtedy nas trójeczki ratowały, czyli nie było to w naszym stylu, bo w innych meczach tak nie graliśmy. Nawet statystyka pokazuje to 10/27 za 2 i 11/31 za trzy. Wiadomo strefa itd. ale wolę nie myśleć co by było gdyby
trójki nie wchodziły, w końcu nasza gra nie opiera się na rzutach zza łuku. My możemy także żałować tego o czym było już pisane czyli brak "dwójki" to ułatwiło "robotę" AZSowi w wygraniu meczyku.
Gratulacje dla Gorzowa
Gratulacje dla Gorzowa
Ostatnio zmieniony 18 października 2009, 14:26 przez ginda, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:Gratulacje dla Gorzowa!
Jestem dumny z naszych dziewczyn! Szczerze powiem - nie wierzyłem za bardzo w to, czy zdołamy przeciwstawić się Gorzowowi. Zespół moim zdaniem kompletny z niekiepskim trenerem, a my w rozsypce. Tymczasem bylem niezwykle zaskoczony in plusLaski pokazały jak wielki potencjał w nich drzemie i były o krok od zwyciestwa. Pozwolę sobie nawet (mam nadzieję, że się nie pogniewa
) przytoczyć pomeczowe słowa Elena: "byliście zespołem lepszym, ale my wygraliśmy, bo mamy dłuższą ławkę". Na chłodno trudno nie przyznać mu częściowej racji. Częściowej, bo myślę, że byliśmy dziś równorzędnymi zespołami, ale ławka przeważyła na korzyść AZSu. Brakło nam jednej dziewczyny do rotacji (Siwa/Irina) i mecz był do wygrania. fantastyczny mecz, go oglądało się go niezwykle przyjemnie i nerwowo
Pomimo to ze nie mam mozliwosci dokladnie caly mecz ogladac, to jednak nie zgodze sie ze slowami Elena gdyż według mnie zespół z Polkowic nie miał zadnego pomysłu na gre, a w szczegolnosci na rozmontowanie naszej bardzo dobrze grajacej strefy. Jedyne co Was ratowalo to rzuty za 3pkt i to czesto oddawane w ostatnich sekundach akcji i smiem twierdzic gdyby nie wpadaly wam te trójki to skonczylo by sie +20 dla Gorzowa. Nie przypominam sobie zebyscie wypracowywali sobie jakies czyste pozycje z półdystansu czy z pod kosza (albo ich bylo jak na lekarstwo).
Co do gry AZS-u moze nie jest to gra jaka chcemy ogladac w meczach euroligowych, ale z meczu na mecz graja coraz lepiej... coraz wiecej fajnych zagrywek im wychodzi... dobre wychodzenie do kontry, pare fajnych zasłon no i swietna gra Samanty. Jestem bardzo duzym optymistom przed Euro
Pozdrawiam i do zobaczenia w Gorzowie
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”