Finałowy turniej o Puchar Polski - 5/6.03.05 - Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 marca 2005, 23:05

Edzia pisze:
Marco TS pisze:
przemoe napisał:
Wyobraź sobie, że istnieją mecze o pietruszkę (przynajmniej dla jednej ze stron) Jedyną motywacją dla dziewczyn w tym meczu była pewnie nasza obecność na trybunach, no i jeszcze młode miały okazję się wykazać bez Gochy. Ale to motywacje indywidualne, ciężko się gra jak wynik nie ma żadnego znaczenia, może poza tym że o ewentualnej porażce cała Polska będzie pisać przez 2 tygodnie. Tylko co z tego skoro tabeli to nie zmieni?

Czasem bez presji wyniku ciężko zmusić drużynę do walki na 100%.

100% powinno byc w kazdym meczu zwlaszcza o zdobycie trofeum, ale Puchar Polski przy tkaim poejsciu klubow nie jest cennym trofeum.

No i wyobraź sobie, że ta akurat wypowiedź dotyczy właśnie przegranego przez Lotos meczu z nami. Przemoe tak tę porażkę "usprawiedliwiał". A że jest to trochę naciągana gadka, to już inna sprawa. Ale nie dotyczy PP.

Moze i mecz ligowy ale chodiz mi o podejscie do spotkan, o szacunek dla kibiców . Tak samo jak Lotos zapowiada granie rezerwami w PP, to ja sie pytam dla kogo ten PP jest organizowany?? ot tak zeby sobie pograc?? czy zdobyc wartosciowe trofeum, ktore w Polsce za tkaie nie uchodzi.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 04 marca 2005, 23:12

No mnie tesh się nie podoba, że zespoły tak do tego podchodzą... Ale Lotos nie jest wyjątkiem... Zresztą, Kozioł (Koziorowicz dla niewtajemniczonych :wink:) mówił, że nie odpuszczą mimo braku Gośki. Ale jak będzie - zobaczymy już jutro.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 marca 2005, 23:14

Edzia pisze:No mnie tesh się nie podoba, że zespoły tak do tego podchodzą... Ale Lotos nie jest wyjątkiem... Zresztą, Kozioł (Koziorowicz dla niewtajemniczonych :wink:) mówił, że nie odpuszczą mimo braku Gośki. Ale jak będzie - zobaczymy już jutro.

Ja wiem ze Lotos nnie jest wyjatkiem ale ja sie lubie czepiac Lotosu :)

Dobrze ze podalas ko to Koziol bo qrde ja niekumaty jestem w koszykarskie ksywy ;)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Gość

Postautor: Gość » 05 marca 2005, 11:21

MARAS pisze:
Matii pisze:Wydaje mi sie ze Wisla rozgromi Poznan, nie wiem dlaczego, ale tak czuje ze bedzie duza przewaga.

A ja czuje ze Meblotap zleci do I ligi. Taka mala dygresja

Maras i jak mocno ulzylo :?:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 05 marca 2005, 11:34

Zmogła je grypa

Sobota, 5 marca 2005r.

Iva Perovanović i Jelena Skerović, dwie zawodniczki z pierwszej piątki Wisły, nie ćwiczyły przez cały tydzień, bo zmogła je grypa. Nawet jeżeli dziś czy w niedzielę będą w stanie wyjść na boisko, to osłabienie po chorobie raczej dobrej gry z ich strony nie wróży. ­ To jest dla mnie największy problem, bo sprawa dotyczy kluczowych zawodniczek mówi trener Wojciech Downar-Zapolski. - Na dodatek dopiero od środy do treningu po chorobie weszła Gburczyk, a Czepiec odczuwa bóle barku. Zresztą Johnson też narzekała na drobne dolegliwości, ale przez cały czas trenowała. Mimo tych problemów cel się nie zmienia, Wisła ma wywalczyć Puchar Polski... - Takie są oczekiwania, na pewno zrobimy wszystko, by wygrać półfinał z akademiczkami z Poznania i powalczyć w finale. W sytuacji, gdy w Lotosie brakuje Dydek, to nie jestem tak do końca przekonany, że Polfa Pabianice stoi w drugim meczu półfinałowym na straconej pozycji. One jako jedyne w lidze Lotos w tym roku pokonały, tu każde rozwiązanie jest możliwe. Dziś w pierwszym półfinale o godz. 16.15 zmierzą się Polfa Pabianice z Lotosem Gdynia. O godz. 18.30 drugi półfinał rozegrają AZS Poznań i Wisła Can-Pack Kraków. W niedzielę o godz. 16 odbędzie się mecz finałowy, zagrają w nim zwycięzcy półfinałów. Przegrani nie walczą o trzecie miejsce. miejsce.Uroczystość zakończenia imprezy przewidziano na godz. 17.45, kiedy to wręczony zostanie nie tylko Puchar Polski, ale również nagroda MVP dla najlepszej koszykarki finałowego turnieju. Dodajmy, że patronat nad
finałem Pucharu Polski sprawuje krakowska Akademia
Ekonomiczna, która w tym roku obchodzi jubileusz 85-lecia.

JA - Gazeta Krakowska

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 05 marca 2005, 11:36

Koszykarki PZU Polfy jadą walczyć o Puchar Polski

Sobota, 5 marca 2005r.

Dziś rano koszykarki PZU Polfy jadą do Krakowa, gdzie będą walczyć o Puchar Polski.

W Final Four Pucharu Polski oprócz pabianiczanek grać będą Lotos Gdynia, Wisła Kraków i AZS Poznań.

W pierwszym półfinałowym spotkaniu, które rozpocznie się o godz. 16.15 podopieczne trenerów Tadeusza Aleksandrowicza i Dariusza Raczyńskiego zmierzą się z mistrzem Polski Lotosem Gdynia.

– Bierzemy ze sobą piżamki oraz szczoteczki do zębów, zamierzamy bowiem pokonać Lotos Gdynia i zagrać w jutrzejszym finale – powiedziała Elżbieta Trześniewska. – Zwycięstwo nad mistrzyniami Polski w ligowym meczu dało nam przekonanie, że nie możemy się bać żadnego rywala i z każdym możemy wygrać.

Trener Tadeusz Aleksandrowicz twierdzi, że nieobecność Małgorzaty Dydek w Lotosie, zwiększy szanse PZU Polfy na odniesienie zwycięstwa.

– Brak Gosi w Lotosie daje nam większe szanse na sukces, ale musimy zagrać na takim samym poziomie, jaki zaprezentowaliśmy przeciwko gdyniankom w pojedynku w Pabianicach – powiedział szkoleniowiec.

Terminarz turnieju Final Four Pucharu Polski: Sobota, 5 marca, półfinały: godz. 16.15 PZU Polfa Pabianice – Lotos Gdynia godz. 18.30 AZS Poznań – TS Wisła Can-Pack Kraków Niedziela 6 marca, finał: godz. 16 – zwycięzcy półfinałów. godz. 17.45 – wręczenie Pucharu Polski, MVP i nagród.

(mm) - Express Ilustrowany

Obrazek

Elżbieta Trześniewska (z prawej) wierzy w sukces PZU Polfy. Fot. Paweł Łacheta

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 05 marca 2005, 11:42

Pod Białą Gwiazdą
(4 Marca 2005)

W sobotę i niedzielę w hali TS Wisła Kraków rozegrany zostanie finałowy turniej Pucharu Polski kobiet w koszykówce. W rywalizacji wezmą udział Lotos Gdynia, AZS Poznań, PZU Polfa Pabianice i TS Wisła Can-Pack Kraków.

W sobotnich półfinałach Lotos zagra z Polfą (16.15), a Wisła zmierzy się z AZS Poznań. Zwycięzcy w niedzielę o 16.00 zagrają o Puchar Polski. Dla przegranych w półfinałach impreza zakończy się na jednym meczu.

- Nie jesteśmy faworytem tej imprezy, ale jak w każdym turnieju, w któym gramy chcemy wygrać - powiedział nam Krzysztof Koziorowicz. - Będzie to kolejny etap przygotowań do spotkań z Gambrinusem. Na parkiecie pojawią się wszystkie dziewczyny. Bardzo dobrze, że w takim okresie mamy ten turniej. Możemy zmierzyć się z silnymi przeciwnikami. Nasze młode zawodniczki - Kobryn, Chomać - pod nieobecność Gosi Dydek, będą miały okazję sprawdzić się w walce podkoszowej z dobrymi wysokimi zawodniczkami Polfy - dodał trener Lotosu.

Autor: TŁ Glos Wybrzeza

LoL

Postautor: LoL » 05 marca 2005, 16:02

Marco TS pisze:Niekumata jestes czy co??? zawsze sie podaje link do tematu a jelsi ma on kilka stron podaje sie zawsze tą ostanią. :lol:

ROTFL. Widać nie tylko na koszykówce się nie znasz :)

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 05 marca 2005, 17:30

LoL pisze:
Marco TS pisze:Niekumata jestes czy co??? zawsze sie podaje link do tematu a jelsi ma on kilka stron podaje sie zawsze tą ostanią. :lol:

lotosiak, jak już wpisujesz się w różnych tematach to wpisuj się pod jednym nickiem, a nie co wpis to udajesz kogoś innego. Brak odwagi? :?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 marca 2005, 01:21

Anonymous pisze:
MARAS pisze:
Matii pisze:Wydaje mi sie ze Wisla rozgromi Poznan, nie wiem dlaczego, ale tak czuje ze bedzie duza przewaga.

A ja czuje ze Meblotap zleci do I ligi. Taka mala dygresja

Maras i jak mocno ulzylo :?:

Cavek - możesz się podpisać... to nie boli...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 marca 2005, 09:08

LoL pisze:

ROTL widać ze masz problemy z tożsamością, radze udac sie do lekarza.
Faktycznie koszykowka to bardzo skomplikowana gra :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Psz

Postautor: Psz » 06 marca 2005, 11:04

Z moją tożsamością póki co wszystko w porządku, dzięki za troskę.

A co prawda to prawda - koszykówka jest grą skomplikowaną, niektórzy mylą ją z innymi sportami. Po Twojej twórczości widać, że masz z nią mniej więcej tyle wspólnego co ja z tym forum.

Przemyśl to w wolnej chwili.

magda

Postautor: magda » 06 marca 2005, 12:09

Prykro mi to pisac bo PANTI to jedna z moich ulubionych zawodniczek, ale jej zachowanie podczas wczorajszego meczu z Lotosem w Krakowie bardzo mi sie nie podobało:( Chodzi mi o akcje gdy po faulu Kasi Motyl uderzyła ja łokciem w twarz, kto byl ten wie o co chodzi. Mysle że zawodniczka na takim poziomie jak PANTI nie powinna sie tak zachowywac! Nie wiem moze wynikało to z bezsilności bo Lotos grał bardzo dobrze i od początku meczu prowadził bardzo wysoko, a Polfa trzeba przyznać niczym się nie popisała. Mam jednak nadzieję że więcej takich sytuacji na meczu nie będzie i PANTI się już więcej cos takiego nie przytrafi :) No cóż, w końcu jesteśmy tylko ludźmi.... koszykarki również!

Mickey

Postautor: Mickey » 06 marca 2005, 12:29

magda pisze:Prykro mi to pisac bo PANTI to jedna z moich ulubionych zawodniczek, ale jej zachowanie podczas wczorajszego meczu z Lotosem w Krakowie bardzo mi sie nie podobało:( Chodzi mi o akcje gdy po faulu Kasi Motyl uderzyła ja łokciem w twarz, kto byl ten wie o co chodzi. Mysle że zawodniczka na takim poziomie jak PANTI nie powinna sie tak zachowywac! Nie wiem moze wynikało to z bezsilności bo Lotos grał bardzo dobrze i od początku meczu prowadził bardzo wysoko, a Polfa trzeba przyznać niczym się nie popisała. Mam jednak nadzieję że więcej takich sytuacji na meczu nie będzie i PANTI się już więcej cos takiego nie przytrafi :) No cóż, w końcu jesteśmy tylko ludźmi.... koszykarki również!

Jest mi bardzo przykro że musze to napisać, ale cos mi sie wydaje ze to nie pierwszy i nie ostatni raz Kasia Motyl byla tak potraktowana przez przeciwniczke! Powodem tego jest ona sama i jej cwaniacke zachowanie na które nie pozwola sobie starsze doswiadczone koszykarki!

Gość

Postautor: Gość » 06 marca 2005, 12:37

Mickey pisze:
magda pisze:Prykro mi to pisac bo PANTI to jedna z moich ulubionych zawodniczek, ale jej zachowanie podczas wczorajszego meczu z Lotosem w Krakowie bardzo mi sie nie podobało:( Chodzi mi o akcje gdy po faulu Kasi Motyl uderzyła ja łokciem w twarz, kto byl ten wie o co chodzi. Mysle że zawodniczka na takim poziomie jak PANTI nie powinna sie tak zachowywac! Nie wiem moze wynikało to z bezsilności bo Lotos grał bardzo dobrze i od początku meczu prowadził bardzo wysoko, a Polfa trzeba przyznać niczym się nie popisała. Mam jednak nadzieję że więcej takich sytuacji na meczu nie będzie i PANTI się już więcej cos takiego nie przytrafi :) No cóż, w końcu jesteśmy tylko ludźmi.... koszykarki również!

Jest mi bardzo przykro że musze to napisać, ale cos mi sie wydaje ze to nie pierwszy i nie ostatni raz Kasia Motyl byla tak potraktowana przez przeciwniczke! Powodem tego jest ona sama i jej cwaniacke zachowanie na które nie pozwola sobie starsze doswiadczone koszykarki!

Tak masz racje należało się jej dostać w morde.Pomysł głową a nie zachowuj się jak....

Zresztą miom zdaniem to incydent i nie wracajmy do tego.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”