7 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno 81-63

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

7 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno 81-63

Postautor: ann » 22 października 2009, 14:00

Piątek, 23.10.2009 godz.17.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Marek1990
Kadet

Re: 7 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno

Postautor: Marek1990 » 22 października 2009, 20:44

Mam nadzieję, że jutro wkońcu będzie siedziało z dystansu... Jeżeli chcemy wogóle mysleć o zwycięstwie z Lotosem, to nie ma mowy o procencie 30/40 z gry... Musi być znacznie lepiej... Pzdr.

st
Żak

Postautor: st » 23 października 2009, 09:16

godz. 17 to jakaś pomyłka jest
jak przeciętny zjadacz chleba ma zdążyć gdziekolwiek w piątek na 17??????

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 października 2009, 10:16

No cóż. Lepsza 17 niż np. 16, która też wchodziła w grę. O 20.30 w tej samej hali Asseco gra derby, jakiś kompromis musiał być.

st
Żak

Postautor: st » 23 października 2009, 10:25

organizowanie meczy o tej porze z pewnością nie zachęci kibiców
tym bardziej że cała kolejka gra w sobotę
i po raz kolejny hala będzie pustawa :(

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 października 2009, 10:31

Uroki wspólnej hali. W sobotę jest na niej impreza zamknięta, w niedzielę gra Łączpol. A potem dziewczyny jada na Euroligę.

Też mi się za bardzo termin nie podoba. Ale trzeba zrozumieć i innych. Kto będzie mógł to przyjdzie kibicować dziewczynom.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 7 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno 81-63

Postautor: matrix » 23 października 2009, 21:09

wynik tego spotkania blednie wobec galaktycznej wręcz gry Shameki,która przebywała na parkiecie nieco ponad połowę ligowego meczu zdobywając eval....28. Niesamowite? :wink: Nie dla mnie. Postawiłem na tą koszykarkę!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 października 2009, 21:58

matrix pisze:wynik tego spotkania blednie wobec galaktycznej wręcz gry Shameki,która przebywała na parkiecie nieco ponad połowę ligowego meczu zdobywając eval....28. Niesamowite? :wink: Nie dla mnie. Postawiłem na tą koszykarkę!!!

Christon na razie gra na bardzo dobrej skuteczności i tu tkwi jej siła. jednak do tej pory grała z umowmy sie ligowymi sredniakami lub słabeuszami. Zobaczymy jak jej pojdzie w meczach z zespolami z czołówki. grała ponad 25 minut i eval 28 nie jest jakis galaktyczny. Tamika w zeszłym roku miała takie evale w krotszym czasie, a była zawodniczka na pewno dużo bardziej wszechstronną. Pożyjemy zobaczymy. Na razie nie ma co wysuwac daleko idacych wniosków.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 23 października 2009, 21:58

matrix pisze:wynik tego spotkania blednie wobec galaktycznej wręcz gry Shameki,która przebywała na parkiecie nieco ponad połowę ligowego meczu zdobywając eval....28. Niesamowite? :wink: Nie dla mnie. Postawiłem na tą koszykarkę!!!

a gdzie ten mecz można bylo ogladać w tv?? czy byłeś na nim w Gdyni??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2009, 22:04

bart_81 pisze:Christon na razie gra na bardzo dobrej skuteczności i tu tkwi jej siła. jednak do tej pory grała z umowmy sie ligowymi sredniakami lub słabeuszami.Pożyjemy zobaczymy. Na razie nie ma co wysuwac daleko idacych wniosków.

a na czym Twoim zdaniem polega gra w koszykówkę? Nie na celnym rzucaniu do kosza? :lol: Jasne,ze Shameka grała z ligowymi średniakami(do nich można zaliczyć też obecne reprezentantki Polski:Walich i Drzewińską?),ale z tymi samymi średniakami nie radziły sobie nawet wieksze gwiazdy od Shameki... :wink: Christon to w obecnej chwili liderka Lotosu i to jest chyba niezaprzeczalne,a malkontenci mogą przyczepić się do wszystkiego.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 października 2009, 22:08

matrix pisze:
bart_81 pisze:Christon na razie gra na bardzo dobrej skuteczności i tu tkwi jej siła. jednak do tej pory grała z umowmy sie ligowymi sredniakami lub słabeuszami.Pożyjemy zobaczymy. Na razie nie ma co wysuwac daleko idacych wniosków.

a na czym Twoim zdaniem polega gra w koszykówkę? Nie na celnym rzucaniu do kosza? :lol: Jasne,ze Shameka grała z ligowymi średniakami(do nich można zaliczyć też obecne reprezentantki Polski:Walich i Drzewińską?),ale z tymi samymi średniakami nie radziły sobie nawet wieksze gwiazdy od Shameki... :wink: Christon to w obecnej chwili liderka Lotosu i to jest chyba niezaprzeczalne,a malkontenci mogą przyczepić się do wszystkiego.

Ja nie twierdze że nie jest liderką, ale Ty okresliles jej gre jako galaktyczną a to wg mnie drobna przesada.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2009, 22:09

jimmy pisze:a gdzie ten mecz można bylo ogladać w tv?? czy byłeś na nim w Gdyni??

no i wiedziałem,że do tego się przyczepią.... :lol: przeczytaj sobie relację z tego meczu,a może człowiek,który to pisał wszystko sobie wymyślił? Wiem....najlepiej Jego zapytaj się czy był na tym spotkaniu? 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2009, 22:10

bart_81 pisze:Ja nie twierdze że nie jest liderką, ale Ty okresliles jej gre jako galaktyczną a to wg mnie drobna przesada.

no dobra użyłem złego słowa....bardzo dobra gra Shameki Christon moze tak być? :wink:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 października 2009, 22:20

bez wątpienia póki co Christon prezentuje się bardzo dobrze i na pewno forumowicze z Gdyni, czyli naoczni świadkowie to potwierdzą :wink:
zresztą wystarczy zerknąć w staty.
a jeśli chodzi o relację z meczu na PLKK, bo pewnie o tym matrix wspomina, to jest tam też taki fragment, który rozbawił mnie dość mocno :lol:
W coraz lepszej formie jest również Emilija Podrug, która nie tylko bardzo dobrze broniła, ale też dobrze współpracowała ze swoimi koleżankami popisując się pięknymi podaniami. Gdyby po tych podaniach piłka zawsze wpadała do kosza to Chorwatka uzbierałaby pewnie z 10 asyst.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2009, 22:28

a zamykając już temat Shameki to zazdoszczę Wam....,bo już za tydzień sami przekonacie się co prezentuje....choć nie zdziwi mnie,jak przy takim rywalu zagra przeciętnie. Konia z rzędem dla tego kto powie,która zawodniczka w krakowskim pojedynku będzie najlepsza... :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”