Euroliga- 1 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: Euroliga- 1 kolejka

Postautor: Saletra » 27 października 2009, 22:44

flash pisze:
Saletra po prostu ambitnie walczy o tytuł dyżurnego satyryka kkforum...

Prawdopodobnie nie jest na tyle głupi, by nie wiedzieć, że jutro polskie drużyny poniosą trzy porażki (nie wiem jak inni - ja jedno zwycięstwo biorę w ciemno...), ale wrodzona niechęć do polskiej myśli szkoleniowiej (Gorzów, Lotos) lub polskich koszykarek (czegoś i kogoś będzie się trzeba przypier... jeśli Wisłą też przegra, a tam niestety trenerem Hiszpan), nakazuje mu płodzić takie posty a nie inne. A jutro o 22 z minutami, znów ze swym eksperckim zacięciem godnym kogoś komu nie dano szansy zaistnieć w poważnej koszykówce, będzie pastwił się nad naszymi euroligowcami... :oops:

Po pierwsze, z jednym z powyzszych postów napisałem, że najprawdopodobniej wszystkie mecze przegramy- polecam czytać posty dokładnie.
Po drugie tutaj zdecydowanie przesadzasz, bo akurat jak do tej pory do Macijewskiego sie nie "przypierd..." jak piszesz.
Krytykowałem tylko spotkania z cieniasami jakimi były Targoviste i Ruzemberok. Natomiast nigdy go nei stawiałem w jednej linii z Tomkiem H, lub WDZ.
Paradoksalnie jest on jedynym dla mnie kandydatem z Polski, do ewentualnego objęcia repy sposród Polaków. ( inna sprawa, ze za duzego wyboru nie ma, a jednak moim faworytem jest trener z Francji - kraju, z którego koszykarek z kolei wręcz wręcz nie znoszę :wink: ).

A nasze rodzime, koszykarki akurat zawsze lubiłem , nie lubię po prostu przeciętniactwa, a niestety znakomita większość naszych koszykarek jest przeciętna. Chyba, że się nie zgodzisz i stwierdzisz, że takie koszykarki jak Radwan, Drzewińska, Czarnecka, Chomac itp itd to znakomite koszykarki.
A tak w ogóle, to lepiej stawiac zespołom/koszykarkom wysoko poprzeczkę - tzn wymagać zwycięstw a nie zakladac trzech porazek na wyjedzie. jak wszyscy dookoła łącznie z kibicami przyjmiemy z rozkładu porazki, to jakie bedzie nastawienie naszych zespołow?
Od sportowcow trzeba wymagac, bo jesli będzie się przyzwalało na przeciętniactwo to nic sie nie osiągnie -takie przynajmniej jest moje zdanie.

Koniec off-topu.

friel
Kadet

Postautor: friel » 27 października 2009, 23:28

niestety saletra muszę co do przeciętności się z tobą zgodzić z małym wyjątkiem lokalnego patriotyzmu i chłodnym okiem pewien geniusz w przeciętnej grze Kasi niestety albo stety jest :D nie wyobrażam sobie i trener chyba też aby na 1 w Gorzowie grał ktoś inny a i przekąsem dodam że w tym sezonie powinna być dla Ciebie już zawodniczką wyższej półki bo o ile pamiętam w poprzednim sezonie zarzuciłeś jej iż nie dorzuca swoich punkcików jak Pawlak a tym sezonie wygląda już to nie co lepiej :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 października 2009, 23:44

friel pisze:niestety saletra muszę co do przeciętności się z tobą zgodzić z małym wyjątkiem lokalnego patriotyzmu i chłodnym okiem pewien geniusz w przeciętnej grze Kasi niestety albo stety jest :D nie wyobrażam sobie i trener chyba też aby na 1 w Gorzowie grał ktoś inny a i przekąsem dodam że w tym sezonie powinna być dla Ciebie już zawodniczką wyższej półki bo o ile pamiętam w poprzednim sezonie zarzuciłeś jej iż nie dorzuca swoich punkcików jak Pawlak a tym sezonie wygląda już to nie co lepiej :D

Wtrącę się nieco. W zeszłym sezonie 2,8 pkt, teraz 4,1 pkt (najwyższa średnia w karierze), więc postęp zauważalny gołym okiem - Kasia dorzuca aż miło.:) Chociaż tak na serio to pozostałe wskaźniki również ma lepsze i w evalu ta różnica jest wyraźna (4,7 - 8,4). Jednak póki co Pawlak prezentuje wyraźnie lepszy poziom, a i tak na ME wiadomo jak się zaprezentowała... Zatem pani Dźwigalska może co jakiś czas dać jakąś zmianę, a ciężar rozegrania będzie spoczywać na Richards, która w tym sezonie pozytywnie zaskakuje chyba nie tylko mnie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 października 2009, 07:43

no widać że dziewczynie sporo dał ciężko przepracowany z nami rok teraz to procentuje zobaczymy w czwartek czy w Eurolidze też się sprawdzi :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 października 2009, 17:17

Nie wiem, gdzie lepiej pisać. Czy tu czy http://kkforum.pl/viewtopic.php?f=5&t=9465&p=213737#p213737 ale jakby ktoś chciał pooglądać mecz Spartak - Brno ..

Osipova przefarbowała się na czarno :shock:
Ostatnio zmieniony 28 października 2009, 17:30 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 października 2009, 17:29

Mecz AZS-u będzie na Gorzowskiej TV w necie :)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 października 2009, 17:39

Gdzieś można obejrzeć meczyk Wisły lub Lotosu. Jakiś sopcaścik lub coś w ten deseń? 8)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 28 października 2009, 18:26

prawdopodobnie mecz Lotosu live tutaj: http://fbtvonline.com/

niestety Wisły nie mogę znaleźć.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 października 2009, 18:34

http://viewmy.tv/Index.aspx?srcid=4014 tu jest.

23-13 dla Fene po 1. kwarcie.

44-29 po pierwszej połowie... Nie idzie nam narazie, oby w drugiej połowie było lepiej.
ObrazekObrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 28 października 2009, 19:19

Fenerbahce może w tym sezonie zawojować Euroligę. Wzmocnione Taylor oraz także Vardarli (która nie sprawdziła się w Spartaku, a dziś do przerwy przeciw Lotosowi zanotowała 10 asyst!)

Ktoś orientuje się jaki jest rekord Euroligi w asystach?
Bloki to bodajże 10 Dydek przeciw Wuppertalowi
W punktach nie wiem czy ktoś zdobył 40, Gośka chyba miała 38-39 ale już dokładnie nie pamiętam

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 28 października 2009, 19:26

kristofer pisze:Fenerbahce może w tym sezonie zawojować Euroligę. Wzmocnione Taylor oraz także Vardarli (która nie sprawdziła się w Spartaku, a dziś do przerwy przeciw Lotosowi zanotowała 10 asyst!)

W punktach nie wiem czy ktoś zdobył 40, Gośka chyba miała 38-39 ale już dokładnie nie pamiętam

ale to Karsli przecież była
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 28 października 2009, 19:28

jimmy pisze:
kristofer pisze:Fenerbahce może w tym sezonie zawojować Euroligę. Wzmocnione Taylor oraz także Vardarli (która nie sprawdziła się w Spartaku, a dziś do przerwy przeciw Lotosowi zanotowała 10 asyst!)

ale to Karsli przecież była

chyba masz rację, myślałem że Vardarli. Mój błąd.

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 28 października 2009, 19:59

po 14 asyst miały Dalma i Skera
nie wiem czy Ticha ich kiedyś nie przebiła, ale tego nie wykopałam niestety

Semper fidelis
Nowy na forum

Postautor: Semper fidelis » 28 października 2009, 20:03

Gdzie wyniczki live euroligi?

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie: