Euroliga- 1 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Euroliga- 1 kolejka
Do d...z taka grą. Jeśli przeciętny zespół rzuca nam prawie 50 pkt do przerwy, to co zrobią silniejsze? Poza tym skoro zawodniczka sprowadzona na ostatnią chwilę czyli Sapova, jest naszym najlepszym graczem (jak na razie), to ja pytam jak był budowany ten zespół...bo chyba nie z myślą o Eurolidze. Może sie zbytnio spiesze z ta krytyką, bo jest jeszcze druga połowa, ale taką postawę zespołu trudno przemilczeć.. 
Boże jak Lotos wczoraj łapał baty była mniejsza tragedia na forum
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:Boże jak Lotos wczoraj łapał baty była mniejsza tragedia na forum
hmm... jakby to powiedzieć... ale Fenerbahce to jednak "trochę" wyższa półka niż Rivas.
zaczekajmy jednak do końca meczu, a z ewentualnej porażki Gorzowa nikt tragedi na forum robił nie będzie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
no właśnie wczoraj przeciw Lotosowi też Vardarli eksplodowała i zanotowała 13 asyst (w tym 10 do przerwy). Dziś kolejna gwiazda na rozegraniu się w Europie narodziła 
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Podczas oglądania meczu najbardziej interesują mnie występy tej "kaczki" w przerwach
- dobra jest
-12: AZS walczy - ale czy coś z tego wyjdzie...
-12: AZS walczy - ale czy coś z tego wyjdzie...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

fatalnie zaprezentował się Gorzów w debiucie. Skoro przegrywa 25 punktami z innym debiutantem, to co będzie z faworytami grupy? 50 w plecy?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
W 3 kw walczyły ale w 4 odjazd Rivas. Czarno widze nasze nastepne mecze w Euro - złośliwie mowiac mozemy chyba skupic sie juz na lidze. Ale patrzac na nasza gre ostatnio i tutaj łatwo nie będzie. Brakuje nam lidera, zawodniczki, która ciepnie w meczu te 15-20 pkt, a taka w Eurolidze jest niezbędna, żeby myślec o zwycięstwach.
najlepiej w ekipie Gorzowa zagrała Sapowa, która chyba jako jedyna z tej grupy koszykarek ma doświadczenie w grze w Eurolidze.
edit: jeszcze Spencer ma doświadczenie
ale powiem tak: zawodniczki spoza Europy zespół Gorzowa ma beznadziejne jeśli chodzi o Euroligę. Tutaj muszą być one wzmocnieniami składu a nie przeciętne jak reszta składu.
edit: jeszcze Spencer ma doświadczenie
ale powiem tak: zawodniczki spoza Europy zespół Gorzowa ma beznadziejne jeśli chodzi o Euroligę. Tutaj muszą być one wzmocnieniami składu a nie przeciętne jak reszta składu.
Trener Maciejewski przed meczem mówił, że mają materiały i lekcję przed Madrytem odrobią, więc trudno mi zrozumieć czemu kryli strefą przeciw Rivas...Jones nie od dzisiejszego meczu rzuca znakomicie za 3 punkty i pewnie gdy zobaczyła AZS stojący strefą to była zachwycona.
Choć oczywiście nie to zadecydowało o porażce, Gorzów był po prostu zespołem dużo słabszym i tyle. Rivas nie jest wielką drużną (sądzę że jeszcze groźniejsi rywale czekają w tej grupie), więc to na przyszłość za dobrze nie wróży...no ale zobaczymy.
Gorzów ma możliwość/konieczność grania obecnie bardzo wysoką piątką, dziś wzrost bynajmniej dziewczynom nie pomógł, a wręcz przeciwnie, były wolniejsze od rywalek, nie potrafiły szybko wrócić do obrony, przez co np. Cruz robiła zupełnie co chciała.
ps1. Vidacic w eurolidze też już grała...
ps2. Cruz w eurolidze dziś też debiutowała...podobnie jak zespół Rivas.
Choć oczywiście nie to zadecydowało o porażce, Gorzów był po prostu zespołem dużo słabszym i tyle. Rivas nie jest wielką drużną (sądzę że jeszcze groźniejsi rywale czekają w tej grupie), więc to na przyszłość za dobrze nie wróży...no ale zobaczymy.
Gorzów ma możliwość/konieczność grania obecnie bardzo wysoką piątką, dziś wzrost bynajmniej dziewczynom nie pomógł, a wręcz przeciwnie, były wolniejsze od rywalek, nie potrafiły szybko wrócić do obrony, przez co np. Cruz robiła zupełnie co chciała.
ps1. Vidacic w eurolidze też już grała...
ps2. Cruz w eurolidze dziś też debiutowała...podobnie jak zespół Rivas.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- hellraiser
- Junior
W grupie rozgrywa się 10 meczy a nie 1 więc nie ma co płakać.
Jak na Euroligie Rivas jest relatywnie słabym zespołem (niezły poziom pucharu FIBA) i wizualnie nie wyglądało to jakby AZS był aż o tyle punktów gorszy.W Gorzowie AZS spokojnie może (tzn musi) wygrać.W tej grupie nie ma zespołów klasy Walencji,UMMC czy Spartaka więc Ryga nie grozi.
Jak na Euroligie Rivas jest relatywnie słabym zespołem (niezły poziom pucharu FIBA) i wizualnie nie wyglądało to jakby AZS był aż o tyle punktów gorszy.W Gorzowie AZS spokojnie może (tzn musi) wygrać.W tej grupie nie ma zespołów klasy Walencji,UMMC czy Spartaka więc Ryga nie grozi.

Wiem, że za te komentarze wszyscy z Gorzowa będą chcieli mnie zlinczować, ale trudno - porazka 25 pkt z Rivas jest naprawdę bardo nieładna
Mam jednak nadzieję, że w kolejnych spotkaniach będzie lepiej, oby tylko nikt nie truł po tym meczu, że nalezy to potraktowac jako "zbieranie doświadczeń".
Na dzis, nalezy się cieszyć niewatpliwie dobrym meczykiem Wisełki. Gratulacje! (mozna by się przyczepić, że za mało grała Wielebna i mogłoby być trochę więcej rotacji -ale dobra, zwycięzców się nie sadzi).
Lotos niestety bardzo kiepsko - ale szczerze to po Ślimaku niczego więcej się nie spodziewałem- w końcu po co wygrywać z trochę lepszym rywalem, po co zrobić chociaz raz niespodziankę?
Rivas kadrowo z kolei najslabsze nei jest, ale to takze nie jest potega.
Mi się nasuwa jedno pytanie - załozywszy, że Rivas jest slabsze od Avenidy, to pry starciu Wisły u siebie z Gorzowem, przeliczając róznice pkt Wisła wygra z Gorzowem 30 pkt zatem? a jesli nie i Gorżów zalozmy wydusilby zwyciestwo 2 pkt, to gdzie tu będzie logika? Tzn z silnymi zespolami w naszej lidze to mozna wygrywać, a z zagranicznym i to juz ponad 20 pkt na wyjezdzie w plery?
Zyczę wszystkim naszym zespołom zwycięstw w nastepnej kolejce, u siebie będzie lzej.
Na dzis, nalezy się cieszyć niewatpliwie dobrym meczykiem Wisełki. Gratulacje! (mozna by się przyczepić, że za mało grała Wielebna i mogłoby być trochę więcej rotacji -ale dobra, zwycięzców się nie sadzi).
Lotos niestety bardzo kiepsko - ale szczerze to po Ślimaku niczego więcej się nie spodziewałem- w końcu po co wygrywać z trochę lepszym rywalem, po co zrobić chociaz raz niespodziankę?
Rivas kadrowo z kolei najslabsze nei jest, ale to takze nie jest potega.
Mi się nasuwa jedno pytanie - załozywszy, że Rivas jest slabsze od Avenidy, to pry starciu Wisły u siebie z Gorzowem, przeliczając róznice pkt Wisła wygra z Gorzowem 30 pkt zatem? a jesli nie i Gorżów zalozmy wydusilby zwyciestwo 2 pkt, to gdzie tu będzie logika? Tzn z silnymi zespolami w naszej lidze to mozna wygrywać, a z zagranicznym i to juz ponad 20 pkt na wyjezdzie w plery?
Zyczę wszystkim naszym zespołom zwycięstw w nastepnej kolejce, u siebie będzie lzej.
Ostatnio zmieniony 29 października 2009, 22:01 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.
Gorzów ma wyjazd do Sopronu za tydzień.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”