9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Postautor: Greebo » 08 listopada 2009, 11:37

No jak się ma za konkurentkę Kasie Ristic czy Czubak (btw, ma dłuższa serie meczu bez punktu do Doris, to wyczyn..) to jest to wyczyn niesamowity..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

p..
Amator

Postautor: p.. » 08 listopada 2009, 11:45

ann pisze:
Jestem z Gorzow pisze:
ann pisze:po tych dwóch kolejkach jeszcze nie widzisz róznicy między PLKK a Euroligą?
AZS przechodzi teraz szkołę życia i granie systemem sroda, sobota+ zmęczenie spowodowane wyjazdami. do tego dochodzą nietrafione (moim zdaniem) transfery( Vidacic, Durejka, Spencer też bez szału póki co). Słabo na rozegraniu, słabo pod koszem, jedynie na obwodzie jako tako dzięki Sapovej i Zurowskiej. no nic ale grunt że trenerowi Maciejewskiemu zawodniczki pasowały charakterologicznie, to nic że są słabe.
sama jestem ciekawa jak to będzie dalej, czy AZS zdecyduje się na rotacje w składzie czy dalej będzie zbierał doświadczenia w tym zestawieniu.

Sama jesteś słaba na rozegraniu, Sam to najlepsza 1 w historii AZS!

no fakt, typową jedynką nigdy nie byłam, więc na rozegraniu raczej jestem słaba 8)
nie wątpię, że najlepsza 1 w histori AZS, ale mierna to rozgrywająca na poziomie Euroligi i koniec.
zresztą przed rozpoczęciem sezonu wiele osób to przewidywało na tym forum, że duet Richards+Dźwigalska szału nie zrobi na parkietach europejskich.

Jak narazie na tej pozycji widzę 2 godne rywalki dla Sam.... Cohen i Gajda... nooo może jeszcze Pawlak... więc czego mordy otwieracie że jest słaba?? to jaka jest cała reszta??

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 listopada 2009, 11:48

bo odbiegliśmy nieco od tematu i mówimy o Eurolidze.
a na mordy sobie uważaj.
i kończę dyskusję, bo widzę że jednak się nie da.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

kristofer
Kadet

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - ROW Rybnik

Postautor: kristofer » 08 listopada 2009, 11:57

skoro jesteście biedni to nie pchajcie się do Euroligi na drugi raz. Albo weźcie przykład z Sopronu, który za niewielką kasę potrafi zrobić zespół groźny dla każdego. Zresztą w przyszłym sezonie Euroligi w Gorzowie raczej nie będzie. I chyba chwała Bogu ;-)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 08 listopada 2009, 12:01

wiem, że Spencer nie jest centrem, ale Jela nim jest. Chyba łatwiej o solidną europejską skrzydłową niż środkową. Zobaczcie jak budują składy inne kluby w Eurolidze. Najczęściej center z USA plus na rozegranie (mowa o tych, których nie stać na dobre europejskie podkoszowe)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 08 listopada 2009, 12:04

Dobra mądrale skończcie temat i zajmijcie się swoimi drużynami i ich problemami!! :shock:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 listopada 2009, 12:12

zancia_a pisze:Dobra mądrale skończcie temat i zajmijcie się swoimi drużynami i ich problemami!! :shock:

kali ukraść krowę dobrze, kalemu źle.

Wybacz Żancia ale jakoś nie przypominam sobie aby gorzowscy stosowali się do twojego zalecenia w przypadku Wisly w poprzednim sezonie :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 08 listopada 2009, 12:14

Jestem z Gorzow pisze:Ha ha ha, Richards to jest jedna z najlepszych 1 w FGE,

W FGE rozgrywajek na Eurolige można policzyć na palcach jednej ręki , więc stwierdzenie , że Richards to jedna z najlepszych 1 w FGE "pachnie" mi trochę : jestem na podium...w konkurencji na 4-ech graczy...

Jestem z Gorzow pisze:a już na pewno jest najlepsza jedynka w historii AZS ;]

Gdzieś tu już czytałem , że historia AZS nie jest zbyt bogata ...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 08 listopada 2009, 12:14

ojj Marco... sorry ale jakoś inni mnie nie obchodzą ;) Ważne, że ja tego nie robie 8)
Obrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 08 listopada 2009, 13:25

a tak wracając do tematu (za co wszystkich przepraszam :) ) to można gdzieś w necie zobaczyć tą ostatnią, decydującą akcję?

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 08 listopada 2009, 13:33

feri pisze:a tak wracając do tematu (za co wszystkich przepraszam :) ) to można gdzieś w necie zobaczyć tą ostatnią, decydującą akcję?

A no można... proszę bardzo ;)
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... ane-w-plkk
Obrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 08 listopada 2009, 14:04

zancia_a pisze:
feri pisze:a tak wracając do tematu (za co wszystkich przepraszam :) ) to można gdzieś w necie zobaczyć tą ostatnią, decydującą akcję?

A no można... proszę bardzo ;)
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... ane-w-plkk

Dzieki bardzo! ;) Nie dziwię się złości trenera Rybnika... Szok, jakie sparaliżowane były w ostatniej akcji jego zawodniczki, jakby nie wiedziały, że mają jeszcze 1 faul. Trudno faktycznie zrozumieć, czemu nie sfaulowały, mimo, iż w kontakcie z Sapovą były conajmniej 2 rybniczanki, zanim piłka w wpadła do kosza... Cieszy, to, że nam się w takiej sytuacji nogi nie ugięły, a co będzie dalej... zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 listopada 2009, 14:53

p.. pisze:Jak narazie na tej pozycji widzę 2 godne rywalki dla Sam.... Cohen i Gajda... nooo może jeszcze Pawlak... więc czego mordy otwieracie że jest słaba?? to jaka jest cała reszta??

Heh i takich okresleń używa osoba, która oburza się ostro na przekręcanie nazw innych druzyn i zarazem ich obrazania - nie ma co ladne słownictwo w kierunku innych forumowiczów stosujesz, teraz "morda", poprzednio "burak" :) .
No nic sam sobie wystawiasz najlepsze świadectwo, a inwektywy zawsze świadczą o nadawcy :) , bez odbioru.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 listopada 2009, 15:01

ann pisze:

no fakt, typową jedynką nigdy nie byłam, więc na rozegraniu raczej jestem słaba 8)
nie wątpię, że najlepsza 1 w histori AZS, ale mierna to rozgrywająca na poziomie Euroligi i koniec.
zresztą przed rozpoczęciem sezonu wiele osób to przewidywało na tym forum, że duet Richards+Dźwigalska szału nie zrobi na parkietach europejskich.

Moi drodzy, nie oburzajcie się tak bardzo bo nie sposób się z ann nie zgodzić. Wg mnie absolutna racja i sam o tym parę razy wcześniej pisałem.
Na poczatku zeszłego sezony myślałem, że w Samanthie Richards Jane, drzemią większe mozliwości - myliłem się jednak.

A w naszej lidze? Ile mamy dobrych rozgrywających? Cohen? Philips? Góra dwie i na tym sie kończy, więc nawet gdyby zajęła 3 miejsce, to konkurencji za duzej nie ma i nie ma sie zarazem czym chwalić.

Moze po prostu( bez złośliwości) trzeba było wystąpić w FIBIE a miejsce w Euro oddać silniejszej kadrowo Wiśle? Po co było na siłe sie do euro pchać?
Umówmy się, że Spencer to kiepska Amerykanka. A Piekarska jest po prostu powolna i ...bardzo słabiutka.

Dobrze, że zakontraktowaliście Sapova, bo mogłoby byc jeszcze gorzej.

p..
Amator

Postautor: p.. » 08 listopada 2009, 15:05

Saletra pisze:
ann pisze:

Moi drodzy, nie oburzajcie się tak bardzo bo nie sposób się z ann nie zgodzić. Wg mnie absolutna racja i sam o tym parę razy wcześniej pisałem.
Na poczatku zeszłego sezony myślałem, że w Samanthie Richards Jane, drzemią większe mozliwości - myliłem się jednak.

A w naszej lidze? Ile mamy dobrych rozgrywających? Cohen? Philips? Góra dwie i na tym sie kończy, więc nawet gdyby zajęła 3 miejsce, to konkurencji za duzej nie ma i nie ma sie zarazem czym chwalić.

Moze po prostu( bez złośliwości) trzeba było wystąpić w FIBIE a miejsce w Euro oddać silniejszej kadrowo Wiśle? Po co było na siłe sie do euro pchać?
Umówmy się, że Spencer to kiepska Amerykanka. A Piekarska jest po prostu powolna i ...bardzo słabiutka.

Dobrze, że zakontraktowaliście Sapova, bo mogłoby byc jeszcze gorzej.

Owszem zgodzę się z tobą co do tej wypowiedzi na temat Kruszyny....Ale znajdź lepszego gracza z Polskim paszportem na tej pozycji oprócz Eweliny Kobryn :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”