9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Postautor: kristofer » 08 listopada 2009, 15:09

p.. pisze:
Saletra pisze:
ann pisze:

no fakt, typową jedynką nigdy nie byłam, więc na rozegraniu raczej jestem słaba 8)
nie wątpię, że najlepsza 1 w histori AZS, ale mierna to rozgrywająca na poziomie Euroligi i koniec.
zresztą przed rozpoczęciem sezonu wiele osób to przewidywało na tym forum, że duet Richards+Dźwigalska szału nie zrobi na parkietach europejskich.

Moi drodzy, nie oburzajcie się tak bardzo bo nie sposób się z ann nie zgodzić. Wg mnie absolutna racja i sam o tym parę razy wcześniej pisałem.
Na poczatku zeszłego sezony myślałem, że w Samanthie Richards Jane, drzemią większe mozliwości - myliłem się jednak.

A w naszej lidze? Ile mamy dobrych rozgrywających? Cohen? Philips? Góra dwie i na tym sie kończy, więc nawet gdyby zajęła 3 miejsce, to konkurencji za duzej nie ma i nie ma sie zarazem czym chwalić.

Moze po prostu( bez złośliwości) trzeba było wystąpić w FIBIE a miejsce w Euro oddać silniejszej kadrowo Wiśle? Po co było na siłe sie do euro pchać?
Umówmy się, że Spencer to kiepska Amerykanka. A Piekarska jest po prostu powolna i ...bardzo słabiutka.

Dobrze, że zakontraktowaliście Sapova, bo mogłoby byc jeszcze gorzej.

Owszem zgodzę się z tobą co do tej wypowiedzi na temat Kruszyny....Ale znajdź lepszego gracza z Polskim paszportem na tej pozycji oprócz Eweliny Kobryn :)

wolna jest jeszcze lepsza od Kobryn. Ale chyba na Margo Twigg Was nie stać ;-)

feri
Młodzik

Postautor: feri » 08 listopada 2009, 15:44

kristofer pisze:
p.. pisze:
Saletra pisze:
A Piekarska jest po prostu powolna i ...bardzo słabiutka.

Dobrze, że zakontraktowaliście Sapova, bo mogłoby byc jeszcze gorzej.

Owszem zgodzę się z tobą co do tej wypowiedzi na temat Kruszyny....Ale znajdź lepszego gracza z Polskim paszportem na tej pozycji oprócz Eweliny Kobryn :)

wolna jest jeszcze lepsza od Kobryn. Ale chyba na Margo Twigg Was nie stać ;-)

To Kobryn niby taka dobra i szybka jest? Kurde muszę oglądać więcej koszykówki na poziomie lokalnym... :)

Wiem wiem... na bezrybiu i rak ryba...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 listopada 2009, 15:52

Drużyna z Gorzowa wszystko w lidze wygrywa . w Eurolidze płaci frycowe Ale przecież LOTOS też płacił frycowe . a Wisła jeszcze nie weszła nawet do ósemki... Więc troche nie na miejscu są te napinki Wiślaków..

Tyle że też nie podzielam tego hurraotymizmu Gorzowskiego. o Piekarskiej każdy może mieć własne zdanie - mnie nawet Kruszyna zaskakuje in plus w tym roku. Myślalem że będzie grała ogony...

Richards słaba ? może i tak - na poziom FGE wystarczy - na coś więcej nie - bo zabiera miejsce zawodniczkom spoza Europy.

Na pewno więcej pożytku by było z Anosike zamiast Vidacić , Spencerowej czy Richards - a wtedy można by było myśleć o Marczance , Skerze a może kimś innym.

ale Darek wybierał zawodniczki - i w sumie wasz trener publicznie nie narzekał jeszcze na to kto zawodzi itp...

O miejsce w finale FGE - tym składem będzie wam trudno . Tak po prostu... Wisła i Lotos mają zajebiste indywidualności - u was takich nie ma po prostu...

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 listopada 2009, 16:31

Co do Finału to raczej kwestia tego Czego Gorzów nie przegra w lidze bo Wisła ma już plecy Gdynia też ew. wygrana z nimi Gorzowa w pierwszej rundzie plus zimowe wzmocnienia postawiły by Gorzów jedną nogą już w finale na razie droga daleka .
Co do Wisły zgadzam się z przedmówcą ma super indywidualności ale z tego co oglądałem bez Cohen ten zespół traci 90% potencjału
Co do Lotosu z Tamiką czy bez w tym sezonie są dla nas niebezpieczne
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 08 listopada 2009, 17:57

friel pisze:Co do Wisły zgadzam się z przedmówcą ma super indywidualności ale z tego co oglądałem bez Cohen ten zespół traci 90% potencjału

W meczu z Mizo Liron nie grała większą część 4 kwarty...m.in. wtedy gdy odrobiliśmy 4 punktową stratę i wyszliśmy na prowadzenie, więc te 90% to chyba dużo za duża przesada...

A co do Gorzowa...
AZS mimo problemów nadal jest w plkk niepokonany, za to Wisła ma 3 porażki...tym samym na dzień dzisiejszy droga do finału, wiodąca przez Polkowice, wydaje się być znów bardzo prawdopodobna, a może nawet łatwiejsza niż rok temu, bo Gorzów nie musi już wygrać 2x z Wisła i 1x z Lotosem, może im na dobrą sprawę wystarczyć 1 wygrana w tych meczach + niestracenie niczego po drodze...droga do tego daleka i długa, mnóstwo rzeczy się jeszcze może stać, ale na dziś kibice z Gorzowa mimo wszystko powody do optymizmu mają. Tym bardziej, że w Gorzowie nie ma takiego ciśnienia na euroligę o jakim marzy m.in. Saletra. Jeśli AZS znów zagra w finale, to jakim by ten występ w eurolidze nie był, nikt go zespołowi w Gorzowie raczej wypominał nie będzie...i to się może wielu nie podobać, ale taka jest prawda. I tę prawdę kibice z Gorzowa starają się "przemycić" wysnuwając dziwne, trochę zaklinające rzeczywistość argumenty, że: Madryt przegrał w Pradze więc porażka z Rivas wygląda lepiej, Kobryn też jest słaba i wolna, Richards jest najlepszą rozgrywającą w historii klubu, a Maciejewski się nigdy nie myli, więc jakoś te nietrafione transfery na poziom gry AZS-u wpływu mieć nie będą.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 08 listopada 2009, 21:20

Jest jedna rzecz, która nas (już) różni od kibiców AZSu. Oni jeszcze żyją PLKK, żyją wygranymi z Lotosem i Wisłą i grą w finale a na jakieś wyniki w pucharach przyjdzie czas jak się ligą nacieszą. My patrzymy na AZS przez pryzmat tego co daje nam w Europie, bo z tego nas Europa potem rozliczy. Bo dla nas to Europa stanowi o sile zespołu. Z tych dwóch podejść rodzą się konflikty. I oczywiście oba podejścia są słuszne, zależą tylko od punktu siedzenia. Do naszego podejścia miejmy nadzieję dojrzeją jak im dane będzie pograć w tej Europie jeszcze trochę.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 listopada 2009, 21:44

Po pierwsze... Tym wszystkim co tak narzekaja na sklad AZS-u :D nietrafione (prawie wszystkie transfery :lol: )---->[co do jednego moge sie zgodzic ---> VIDACIC]...

... przypomne kto jest Liderem i jedyna nie pokonana druzyna w FGE 8)

a co do "srania" sie z Euroliga to tez przypomne ze przed paroma dniami przegralismy z 4-ta druzyna Europy poprzedniego sezonu... a takze bardzo ciekawa ekipa z Madrytu która wygrała z Praga która ma nas za 3 dni "roznieść w pył" jak to niektorzy juz osadzili :mrgreen:

Podsumowując... na ocene gry AZS-u w Eurolidze radze sie wstrzymac do 10 kolejki ;) Pozniej bedziemy oceniac :)
Dla mnie osobiscie cel na ten sezon to 2-3 wygrane... z 4 bede prawie tak happy jak z FINALU FGE :mrgreen:

aha... i zapomnialbym ... nie osadzajcie kolejny raz kto bedzie w finale FGE bo nie macie bladego pojecia kto moze do nas np. dojsc w okienku zimowym :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 listopada 2009, 21:53

Endrju serio uważasz, że Spencer gra to czego od niej oczekiwaliście?zarówno w PLKK jak i w Eurolidze?
bo w sumie to Dureika wcześniej nigdy na poziomie Euroligi nie grała, a Vidacic była wielką niewiadomą, choć statystykami miażdżyła, szkoda że były to staty z ligi serbskiej...
dlatego pytam tylko o Spencer.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 listopada 2009, 22:00

ann pisze:Endrju serio uważasz, że Spencer gra to czego od niej oczekiwaliście?zarówno w PLKK jak i w Eurolidze?
bo w sumie to Dureika wcześniej nigdy na poziomie Euroligi nie grała, a Vidacic była wielką niewiadomą, choć statystykami miażdżyła, szkoda że były to staty z ligi serbskiej...
dlatego pytam tylko o Spencer.

Uwazam, ze z ocena Spencer poczekajmy chociazby do stycznia... Co do Vidacic mysle ze ze swiąt nie wróci...

powiem tak... wiekszosc zawodniczek przyjechalo nieprzygotowanych do sezonu... jednak w Gorzowie nie takie cuda robili :mrgreen: i ja o o PLKK jestem bardzo spokojny...

... co do Euroligi musze niestety przyznac ze nie podoba mi sie styl zbudowania zespolu... bo na euro nie ma czasu... tak jak na lige... :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - ROW Rybnik

Postautor: bart_81 » 08 listopada 2009, 23:04

kristofer pisze:skoro jesteście biedni to nie pchajcie się do Euroligi na drugi raz. Albo weźcie przykład z Sopronu, który za niewielką kasę potrafi zrobić zespół groźny dla każdego. Zresztą w przyszłym sezonie Euroligi w Gorzowie raczej nie będzie. I chyba chwała Bogu ;-)

Ciekawe czy tak samo myślałes jak Lotos debiutował w Euro..

feri
Młodzik

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - ROW Rybnik

Postautor: feri » 09 listopada 2009, 01:42

bart_81 pisze:
kristofer pisze:skoro jesteście biedni to nie pchajcie się do Euroligi na drugi raz. Albo weźcie przykład z Sopronu, który za niewielką kasę potrafi zrobić zespół groźny dla każdego. Zresztą w przyszłym sezonie Euroligi w Gorzowie raczej nie będzie. I chyba chwała Bogu ;-)

Ciekawe czy tak samo myślałes jak Lotos debiutował w Euro..

Zaintrygowały mnie początki Gdyni w eurolidze. A więc sprawdźmy jak Lotos VBW Clima spisywał się w swoim debiutanckim sezonie w Eurolidze 98/99:

Lotos VBW Clima 49 - 61 CJM Bourges Basket
WBC Jezica 72 - 63 Lotos VBW Clima
IMOS-Gambrinus 81 - 59 Lotos VBW Clima
Lotos VBW Clima 67 - 82 Galatasaray
DJK Wildcats 64 - 73 Lotos VBW Clima
Lotos VBW Clima 57 - 73 Dynamo
Lotos VBW Clima 39 - 60 Famila
CJM Bourges Basket 84 - 52 Lotos VBW Clima
Lotos VBW Clima 67 - 54 WBC Jezica
Lotos VBW Clima 73 - 69 IMOS-Gambrinus
Galatasaray 75 - 59 Lotos VBW Clima
Lotos VBW Clima 63 - 64 DJK Wildcats
Dynamo 88 - 67 Lotos VBW Clima
Famila 76 - 62 Lotos VBW Clima

Lotos zajął ostatecznie 7 miejsce w swojej grupie notując 11 porażek i wyprzedzając tylko DJK Wildcats.

Jestem ciekaw, czy na przykład po 7 meczu: Lotos VBW Clima - Famila Schio (5 miejsce w grupie) 39 - 60 kibice ówczesnego ŁKS-u albo Olimpii Poznań mówili, żeby Lotos lepiej nie pchał się do Euroligi :)

I na koniec mały cytat ze strony Lotosu: :)

"Sezon 2000/2001:
Z roku na rok zespół gra z najlepszymi zespołami Europy coraz skuteczniej, zdobywając bezcenne doświadczenie i ogranie na międzynarodowej arenie."

:D :D :D

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 listopada 2009, 06:41

Endrju pisze:
Uwazam, ze z ocena Spencer poczekajmy chociazby do stycznia... Co do Vidacic mysle ze ze swiąt nie wróci...

powiem tak... wiekszosc zawodniczek przyjechalo nieprzygotowanych do sezonu... jednak w Gorzowie nie takie cuda robili :mrgreen: i ja o o PLKK jestem bardzo spokojny...

... co do Euroligi musze niestety przyznac ze nie podoba mi sie styl zbudowania zespolu... bo na euro nie ma czasu... tak jak na lige... :roll:

No ale teraz już chyba są przygotowane.. przynajmniej tak twierdził Darek po meczu z Sopronem. A i Vidacic proszę nienazywań niewiadomą, skoro ponoć była długo obserwowana zanim zdecydowano się z nią podpisać kontrakt.

PS. Endrju: zgadzam sięz tym, że nie mamy pojęcia kto was wzmocni w styczniu.. więc może uchylisz rąbka tajemnicy?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 07:28

No Feri przyznam że skosiłeś połowę kibiców tym cytatem bo widzę że nikt nie ma odwagi się do niego odnieść
ja wygrzebałem 2006 r Wisły
Wisła Kraków- Phard Napoli 59-68 (H)
Wisła Kraków-K Cero ICP 88-71 (A)
Wisła Kraków-USVO 81-104 (A)
Wisła Kraków-Lietuvos Telekomas 55-71 (H)
Wisła Kraków-Dynamo 58-68 (A)
Wisła Kraków-Phard Napoli 63-73 (A)
Wisła Kraków - K Cero ICP 69-57 (H)
Wisła Kraków-USVO 55-57 (H)
Wisła Kraków-Lietuvos Telekomas 67-80 (A)
Wisła Kraków- Dynamo 65-72 (H)
Wisła Kraków-Bourges Basket 69-77
Wisła Kraków-Bourges Basket 53-68

dwa lata wcześniej Wisła zagrała jeszcze w pucharze Fiba notując 5/2
Gorzów dla porównania w debiucie w Fiba 7/3
Jeszcze Ciekawiej wypada Rok 2007 w Lotosie 1/9 w Eurolidze

Myślę więc że nie jest jeszcze najgorzej z Gorzowem :D
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009, 08:52 przez friel, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 listopada 2009, 08:25

W rzeczy samej, nie mogę się wręcz psychicznie pozbierać po tej druzgocącej statystyce. :oops:
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Lotos pokonacie takie Brno, które wówczas wygrało grupę przegrywając ledwo dwa mecze.
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Polfa pokonacie takie Jeki, które wówczas wygrały Euroligę mając w składzie Milton.
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Wisła wygracie 5 meczów i wyjdziecie z grupy.
Czekam aż powalczycie w tych meczach, które gracie, bo na razie to są blowouty.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 08:47

W swoim debiutanckim sezonie Wisła wygrała 5 meczy i nie mogę wyjśc z podziwu jak Wisła wyszła z grupy :D
Przestań ociekać jadem jak niektóre węże ameryki i przyjmij po prostu celną ripostę na wasze wieczne utyskiwanie "co ten Gorzów w tej Eurolidze robi" ja Ci odpowiem jest tam i nawet jak zgarnie łomot to uświadamiam Ci że Lotos też zbierał bęcki w debiucie. Wisła dużo lepsza nie była co zresztą pokazaliśmy, a Lotos na dokładkę w 2007 Przeszedł sam siebie i chociażby za ten rok powinieneś spokornieć

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”