Szymon jakby nie było ma rację, ale ja chciałem napisać jedno zdanie tytułem uzupełnienia - nie mozemy porównywac debiutanckiego sezonu Foty Dajan czy tez Porty( nie pamietam dokładnej nazwy zespołu z tamtego sezonu) i obecnie Gorzowa.
Umówmy sie, że wtedy Gdynia pioniersko przecierała szlak ( bo w tamtym czasie na takim szczeblu od dawna nie graliśmy), nie wiedzieliśmy z "czym się je" euroliga. Teraz jednak wiemy i na tej podstawie mozemy wysnuć wnioski na podstawie poprzedników - tzn jesli ma sie slaby skład, nie zgłasza sie do Euro- bo szkoda potem zeby faktycznie nam to miejsce odebrali!
Gdyby Wisła nie otrzymała 3 miejsca w euro, bardzo prawdopodobny byłby scenariusz Lotosu kwalifikującego się do czołowej 16 i odpadającego w pierwszej rundzie ( trudna grupa i miejsce wyzsze niz 4 będzie b. cięzko) plus Gorzowa , ktory odpadl by juz po pierwszej rundzie.
A to mogloby oznaczać, że mielibysmy jedno miejsce w Euro w przyszlym sezonie!
A tak, gdyby w miejsce Gorzowa grała Wisła, silnijesza kadrowo i organizacyjnie, to mielibysmy dwa normalne zespoly grające w euro z szansa na jakis wynik.
Całe szczęscie więc , że Wiśle dali to miejsce w euro, bo inaczej zmarnotrawiłaby swoj potencjał.
Co do meczu- ja bym mimo wszystko na miejscu przyszłego szkoleniowca powołał Krężel do kadry i tam ją sprawdził.
Natomiast nie wiem tylko jak długo Rybniol będzie miał cierpliwość do Koc- duszenie po 2 pkt w meczu, tak ogranej koszykarce nie przystoi.
Orczas oczywiscie grał 7 zawodniczek, bo to byłaby tragedia próbując dać chociazby 1-2 minutowe zmiany na wytchnienie podstawowym zawodniczkom, plus spróbowac wprowadzic chociazby w malym wymiarze czasowym zawodniczki spoza podstawowej siódemki.
Zrobiło się więcej niż jedno zdanie