9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - ROW Rybnik 70-69

Postautor: Endrju » 09 listopada 2009, 09:03

przemoe pisze:W rzeczy samej, nie mogę się wręcz psychicznie pozbierać po tej druzgocącej statystyce. :oops:
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Lotos pokonacie takie Brno, które wówczas wygrało grupę przegrywając ledwo dwa mecze.
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Polfa pokonacie takie Jeki, które wówczas wygrały Euroligę mając w składzie Milton.
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Wisła wygracie 5 meczów i wyjdziecie z grupy.
Czekam aż powalczycie w tych meczach, które gracie, bo na razie to są blowouty.

A ja czekam jak Lotos bedzie sie prezentowal gdy kiedys skancza sie pieniazki... i bedzie mial budżet zblizony do tego z Gorzowa ;) (bedzie musial zbudowac sklad za te pieniadze a nie inne.... bo bzdury ktore piszecie ze takie zawodniczki byscie zatrudnili itp itd... )

W tym sezonie w "pewnym momencie" po odejsciu PKO... pomimo tego, ze i tak mieliscie o wiele wiekszy budzet od nas... byl juz "placz i zgrzytanie zebów" 8)

Wiec skoncz ta napine...
Bez odbioru
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 09 listopada 2009, 09:17

friel pisze:W swoim debiutanckim sezonie Wisła wygrała 5 meczy i nie mogę wyjśc z podziwu jak Wisła wyszła z grupy :D
Przestań ociekać jadem jak niektóre węże ameryki i przyjmij po prostu celną ripostę na wasze wieczne utyskiwanie "co ten Gorzów w tej Eurolidze robi" ja Ci odpowiem jest tam i nawet jak zgarnie łomot to uświadamiam Ci że Lotos też zbierał bęcki w debiucie. Wisła dużo lepsza nie była co zresztą pokazaliśmy, a Lotos na dokładkę w 2007 Przeszedł sam siebie i chociażby za ten rok powinieneś spokornieć

Rozumiem, że jesteś historykiem z IPN i bardzo lubisz grzebać w historii :lol: A skoro tak lubisz historie to jeszcze odpowiedz jakie były skutki tak słabej gry Foty Porta !!! w pierwszym sezonie Euroligi ??? Strata miejsca dla Polski w następnym sezonie Euro. Pamiętam jak dziś że szykowaliśmy się wszyscy do gry w Pucharze Ronchetti gdy, jak już ktoś tutaj napisał "oknem przez piwnice", dostaliśmy się jednak do Euroligi. I pewnie spytasz jaki to ma związek z Gorzowem ??? Już odpowiadam, że gdyby nie trzecie miejsce dla Wisły, dzieki waszemu "zbieraniu doświadczenia" mogliśmy znów stracić jedno miejsce w Euro :!: :!: :!:
Wisła jednak jest w Euro, więc osobiście ch... mnie to boli jakie osiągacie wyniki, dla mnie możecie mieć nawet 0-10 :D

Endrju pisze:
przemoe pisze:W rzeczy samej, nie mogę się wręcz psychicznie pozbierać po tej druzgocącej statystyce. :oops:
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Lotos pokonacie takie Brno, które wówczas wygrało grupę przegrywając ledwo dwa mecze.
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Polfa pokonacie takie Jeki, które wówczas wygrały Euroligę mając w składzie Milton.
Czekam aż w swoim debiutanckim sezonie jak Wisła wygracie 5 meczów i wyjdziecie z grupy.
Czekam aż powalczycie w tych meczach, które gracie, bo na razie to są blowouty.

A ja czekam jak Lotos bedzie sie prezentowal gdy kiedys skancza sie pieniazki... i bedzie mial budżet zblizony do tego z Gorzowa ;) (bedzie musial zbudowac sklad za te pieniadze a nie inne.... bo bzdury ktore piszecie ze takie zawodniczki byscie zatrudnili itp itd... )

W tym sezonie w "pewnym momencie" po odejsciu PKO... pomimo tego, ze i tak mieliscie o wiele wiekszy budzet od nas... byl juz "placz i zgrzytanie zebów" 8)

Wiec skoncz ta napine...
Bez odbioru

Jeśli jeszcze w tym roku kiedy skończy się kasa z Lotosu będziecie grać w PLKK to wszyscy z Gorzowa się doczekacie :lol:
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009, 10:00 przez .:Lukas:., łącznie zmieniany 1 raz.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 listopada 2009, 09:46

.:Lukas:. pisze:Jeśli jeszcze w tym roku kiedy skończy się kasa z Lotosu będziecie grać w PLKK to wszyscy z Gorzowa się doczekacie :lol:

Moze by tak po polsku troche bo nie rozumiem... :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 09 listopada 2009, 10:01

.:Lukas:. pisze: ..................................................
Jeśli jeszcze w tym roku kiedy skończy się kasa z Lotosu będziecie grać w PLKK to wszyscy z Gorzowa się doczekacie :lol:

Ja też nie rozumiem tego zdania.
.

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 09 listopada 2009, 10:39

Endrju pisze:
.:Lukas:. pisze:Jeśli jeszcze w tym roku kiedy skończy się kasa z Lotosu będziecie grać w PLKK to wszyscy z Gorzowa się doczekacie :lol:

Moze by tak po polsku troche bo nie rozumiem... :roll:

Jeżeli drużyna AZS PWSZ Gorzów Wlkp. będzie jeszcze wtedy grać w PLKK... To wszyscy z Gorzowa się przekonacie jak będzie wyglądać drużyna z Gdyni bez kasy Lotosu :D

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 listopada 2009, 12:03

Wisła i Lotos w debiutanckich sezonach w Eurolidze nawiązywały walkę z przeciwnikami. I nie zanotowały wyższej porażki niż Gorzów w tym sezonie z innym debiutantem.
Inna sprawa, Wisła z Lotosem w debiucie w Eurolidze nawiązywała walkę z właściwie każdym przeciwnikiem. Gorzów rozegrał dwa spotkania i nie nawiązał walki w ogóle. Z Madrytem i Sopronem było wiadomo już po połowie meczu, kto wygra spotkanie.
Nawet PZU Polfa Pabianice prezentowała się lepiej od was, mimo że przegrywała częściej niż Lotos oraz Wisła.
Kiedyś Euroliga była bardziej rozbudowana, więc nie patrzcie na 11 porażek Lotosu w 14 spotkaniach. Teraz jest maksymalnie 10 spotkań, więc jeśli Gorzów chce być lepszy to powinien wygrać dwa spotkania i jakoś czarno to widzę, bo nie ma zwyczajnie z kim. Skład na Euroligę jest beznadziejny i zdania nie zmienię. A Gorzów znów napinkę zacznie na finał FGE. Trzęsą portkami na myśl o pojedynku z Lotosem i Wisłą i marzą o Polkowicach jak w zeszłym sezonie. Mam nadzieję, że w tym sezonie Gorzów znajdzie się w finale jeśli będzie lepszy od Wisły i Lotosu w bezpośrednich meczach (a nie wykorzystując ich wpadki na początku sezonu). Już niedługo Gorzów czekają mecze z Wisła, Lotosem a i wygrana z Lesznem nie jest taka pewna. Euroliga wyczerpuje (mecze plus wyjazdy), więc potem gra w lidze nie wygląda tak rewelacyjnie i najważniejsze żeby wygrać mecz jak najmniejszym nakładem sił.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 09 listopada 2009, 12:12

a przyrównywanie debiutanckiego sezonu Gdyni w Eurolidze nie do końca jest dobre, gdyż wcześniej żadna drużyna z naszego kraju nie grała w Eurolidze, tylko w pucharze drugiej kategorii, czyli Pucharze Ronchetti.
Jednak później mieliśmy przedstawiciela w Eurolidze w każdym roku, następnie dwóch, więc w kolejnych sezonach można więcej oczekiwać od finalistów MP w Europie. Ale Gorzów lubi pokazywać, że jest dobry tylko na własnym podwórku, a w Europie potrafił dać ciała z Targoviste

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 listopada 2009, 12:20

A ja proponuję:
Po pierwsze - wrócić do głownego tematu!
Po drugie - poczekać z ocenami Gorzowa w Euro! Po dwóch meczach ocenianie według mnie jest trochę chybionym pomysłem. Poczekajcie co zrobią dalej i wtedy ewentualnie wylewajcie "kubły pomyj" lub - czego życzę drużynie i kibicom z Gorzowa - chwalcie za udany debiut!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 09 listopada 2009, 13:19

Szymon jakby nie było ma rację, ale ja chciałem napisać jedno zdanie tytułem uzupełnienia - nie mozemy porównywac debiutanckiego sezonu Foty Dajan czy tez Porty( nie pamietam dokładnej nazwy zespołu z tamtego sezonu) i obecnie Gorzowa.

Umówmy sie, że wtedy Gdynia pioniersko przecierała szlak ( bo w tamtym czasie na takim szczeblu od dawna nie graliśmy), nie wiedzieliśmy z "czym się je" euroliga. Teraz jednak wiemy i na tej podstawie mozemy wysnuć wnioski na podstawie poprzedników - tzn jesli ma sie slaby skład, nie zgłasza sie do Euro- bo szkoda potem zeby faktycznie nam to miejsce odebrali!

Gdyby Wisła nie otrzymała 3 miejsca w euro, bardzo prawdopodobny byłby scenariusz Lotosu kwalifikującego się do czołowej 16 i odpadającego w pierwszej rundzie ( trudna grupa i miejsce wyzsze niz 4 będzie b. cięzko) plus Gorzowa , ktory odpadl by juz po pierwszej rundzie.

A to mogloby oznaczać, że mielibysmy jedno miejsce w Euro w przyszlym sezonie!
A tak, gdyby w miejsce Gorzowa grała Wisła, silnijesza kadrowo i organizacyjnie, to mielibysmy dwa normalne zespoly grające w euro z szansa na jakis wynik.
Całe szczęscie więc , że Wiśle dali to miejsce w euro, bo inaczej zmarnotrawiłaby swoj potencjał.

Co do meczu- ja bym mimo wszystko na miejscu przyszłego szkoleniowca powołał Krężel do kadry i tam ją sprawdził.
Natomiast nie wiem tylko jak długo Rybniol będzie miał cierpliwość do Koc- duszenie po 2 pkt w meczu, tak ogranej koszykarce nie przystoi.
Orczas oczywiscie grał 7 zawodniczek, bo to byłaby tragedia próbując dać chociazby 1-2 minutowe zmiany na wytchnienie podstawowym zawodniczkom, plus spróbowac wprowadzic chociazby w malym wymiarze czasowym zawodniczki spoza podstawowej siódemki.

Zrobiło się więcej niż jedno zdanie :D

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 14:55

nie szkodzi trochę słuszności się tu znalazło ja myślę by zamknąć ten temat by nie wylewać pomyj i zaczekać popiszczycie na nas jak nie wyjdziemy z grupy mamy skład jaki mamy i kropka spróbujemy tym wygrywać co mamy
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 09 listopada 2009, 15:04

No tak.. trudno polemizować z faktami, trzeba je jakoś karkołomnie zinterpretować, mamy więc wersję, że... jedna drużyna drugiej przeciera szlak w pucharach... :D OK! W takim razie... Energa, nie pozostaje wam nic innego, jak podbić rozgrywki w pucharze Fiba :)

A na zakończenie dla wszystkich wrogów Gorzowa dedykacja: http://www.youtube.com/watch?v=HNUWr36f1gk
:)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 listopada 2009, 16:15

Kurcze - na dobrą sprawę wszyscy powinniśmy trzymać kciuki za każde zwycięstwo naszych drużyn w Pucharach a co jest ? Trwa przepychanka - i wzajemne udawadnianie sobie kto miał lepszy start , kto nie zasługuje itp...

Ja tam trzymam kciuki by ENERGA powalczyła w FIBA - bo to w sumie też się liczy do ogólnego rozrachunku... :D

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 listopada 2009, 16:37

I tu się do Ciebie przyłączam życzę Toruniankom Absolutnie samych zwycięstw bez jadu i złośliwości trzymam też kciuki za Lotos i Wisłę bo chodzi O wspólne dobro bo przecież czemuż by nie miały wszystkie drużyny wyjśc ze swoich grup nastukać wszystko co da się po kolei ,bo dlaczego nie ?
A skoro o Energi już mówimy :
Ristić znów w Polsce
2009-11-09 14:57

Słowenka Katarina Ristić dołączyła do zespołu Energi Toruń. Jest trzecią rozgrywającą w zespole prowadzonym przez Elmedina Omanicia.

Ristić jest znana w Polsce przede wszystkim z gry barwach KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. W ubiegłym sezonie zaliczyła także piętnaście meczów w barwach Finepharmu AZS-u Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra. Po tym wyjechała do Włoch, gdzie reprezentowała barwy Livorno. Kontrakt jakim związała się z toruńskim klubem obowiązuje do końca sezonu 2009/10.

Energa Katarzynki już w przyszłym tygodniu rozegra pierwszy mecz w Pucharze Europy FIBA i doświadczenie Ristić ma pomóc zespołowi w uzyskaniu lepszego wyniku.

Marcin Gładysz

źródło PLKK.pl
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”