10 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lider Pruszków 84-63

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

10 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lider Pruszków 84-63

Postautor: ann » 12 listopada 2009, 21:44

Niedziela, 15.11.2009 godz.17.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Marcino
Żak

Re: 10 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lider Pruszków

Postautor: Marcino » 15 listopada 2009, 15:07

Jakieś informacje odnośnie występu Boddie ? Zagra czy nie ?

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 15 listopada 2009, 20:47

Grała grała bo Jaroszewicz w szpitalu wylądowała i ternero nie miał by za bardzo kim grać i wreszcie w miare spokojna wygrana oby tak dalej

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 listopada 2009, 22:14

co by nie mówić, jest to dla mnie spora niespodzianka. sam fakt zwycięstwa Rybnika, a zwłaszcza jego rozmiary :shock: Brawo Siba i spółka :)

ps. - rewelacyjna jest ta liga w tym roku - mówiłem juz? :D

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Re: 10 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lider Pruszków 84-63

Postautor: Łukasz_UFB » 16 listopada 2009, 20:50

Postaram sie rozpisać na temat tego meczyku - dodam ze bardzo ważnego dla obu ekip - teraz już wiemy ze ze wzlędu walki o utrzymanie w PLKK....

Mecz planowany na godzine 17.30 - przyjeżdżamy i zastajemy na hali ludzi biegających z lutownicami i drabinami. Stolik sędziowski przenoszony z miejsca na miejsce. Zepsuta konsola do sterowania tablicą i ogólny chaos. Opóźnienie trwa dobre 30min i w końcu decyzja gramy! Spiker będzie mówił czas i wynik ponieważ nie działał poprawnie żaden z zegarów potrzebnych do gry. No więc gramy - sędziowie ze stoperami tabliczkami, nie zawsze mówią ile czasu zostało do końca dlatego sporo błędów 24s. Kilka naprawde kontrowersyjnych na naszą niekorzyść. Sędziowie ciągle konsultują sie ze stolikowymi gdyż nie wiedzą kto ile ma fauli, czy już są rzuty czy nie. Kończy sie pierwsza kwarta grana ponad pół godziny :shock: . Organizatorzy podejmują jeszcze jedną próbe naprawienia tablicy, spotyka sie to z niezbyt miłą reakcją (równiez miejscowej publiki) oraz zaśpiewaniem przez nas "Pajace" oraz "Co tu sie dzieje o kur* co tu sie dzieje" (wydawalo mi sie że sporo osób z widowni przyłączyło sie do nas 8) ). Zamieszanie sie kończy i zaczynamy. No własnie - zaczynami - dramat - Ashley ledwo biega, a Ryba na siłe każe grac na nią - każdy wie ze robi zwód w prawą strone przez co masa strat. Wydawało mi sie że gramy bez pomysłu na gre - ciągle piłka lądowała w tym samym sektorze boiska, gdzie albo LaToya lub Kuncewicz łamały zagrywke i zdobywały jakieś punkty, albo tracimy piłke - koszmar. Co gorsza Lidka Kopczyk zagrała kilka fajnych akcji - później coś siadło - nie było zrozumienia - po zejściu na ławke dostała jobe od "Ryby" - oczywiście zaczyna sie płacz - co pokazuje pod jakim ciśnieniem te dziewczyny muszą grac. Oczywiście mecz sie toczy a Jacuś zamiast korygowac gre zespołu wykrzykiwac jakies uwagi koncentruje sie na opieprzaniu koszykarek! Na boisku pojawia sie Vala - i tyle można by o niej napisać - mam wrazenie ze nie wie co to jest błąd 3 sekund oraz jak nalezy kozłowac piłke :roll: W drugiej połowie w pewnym momencie zryw naszego zespołu wynikający ze sportowej złości Toyi oraz grania samopas - oczywiscie czas dla trenera joba dla zespołu i po czasie co? - Rybnik gra swoje odskakuje na 20pkt. Nie mozemy już dłużej tego oglądać - z trybuny leci "Ch*j z działaczami dziewczyny jesteśmy z Wami" oraz "Co teraz powiesz hej Ryba co teraz powiesz" oczywiście dajemy takze znac o tym że zawsze staniemy po stronie koszykarek - niezależnie od sytuacji. Po meczu to co zastałem było naprawde tragiczne. Przed wyjściem do szatni stoją 3 koszykarki - 2 o kulach powaznie kontuzjowane i trzecia zwolniona w niejasnych okolicznościach. Koszykarki schodzące do szatni zapłakane - niektóre z nich podchodzą pod sektor z podziękowaniami ze "chociaż my za nimi jesteśmy" :x I co dalej widzimy? - Schodzi z parkietu dumny z siebie trener Rybczyński, za nim takze dumny jak paw prezes Kabex - dostaje im sie kilka ładnych epitetów. Z tego co widziałem niektóre z dziewczyn w tej całej sytuacji i rozpaczy nie chciały zejsc z ławki do szatni - teraz wyobraźcie sobie pod jakim ciśnieniem graja i jakim stanie psychicznym są.
Nie wiem czym to sie skończy ale jako kibice napewno nie odpuścimy - dochodzą do nas sygnały ze w klubie naprawde źle sie dzieje i koszykarki ze strachem w oczach przychodzą na treningi - bo nie wiedzą komu dziś nie zapłaca albo kogo dziś wyrzucą - tak grać sie nie da. Gdzie podział sie ten waleczny i zadziorny Lider z meczów z Lotosem i Orłem? - gdzie podział sie ten Lider ze zwycięstw z MUX-em i ŁKS-em? - nie wiem o chyba długo sie nie dowiemy - wewnętrzne konfilkty brak atmosfery składają sie na tą tragikomedie której jesteśmy świadkami - w sobote pokażemy napewno dziewczynom wsparcie i liczymy na jakąś odmiane..

Z pozdrowieniem LUKAS
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 16 listopada 2009, 20:58

Jakaś masakra... naprawdę nie wierze jak to czytam. Porażka! Dobrze, że wspieracie swoje koszykarki chociaż wy... szacun!
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

st
Żak

Postautor: st » 16 listopada 2009, 21:16

strach się bać :shock:

pozdrowienia dla Pruszkowa

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 17 listopada 2009, 15:20

... otooż to własnie .. źle się dzieje .. baardzo źle .. jak dla mnie przerost ambicji nad umiejętnościami ... Ryba obwinia zawodniczki, że przerasta ich FGE :?, a może to własnie jego coś przerosło ????? ... mam pełen szacun dla niego jako zawodnika i za to co zrobił dla LIDERa w zeszłym sezonie ... ale jedno jest pewne .. z naszej strony nie będzie przyzwolenia żeby się hujnia działa ...

Szymon: nie używamy wulgaryzmów!!! Każdy kolejny będzie "nagrodzony"!
> > > PTS LIDER < < <

Mógłbym zrezygnować, ale rzecz w tym, że lubię to, co robię....

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 17 listopada 2009, 16:21

a może drodzy koledzy w zeszlym sezonie mieliscie poprostu TEAM a w tym roku co to ma byc ? Ashley ma wam wszystko grac? Trener poszedl na latwizne sprowadzil sobie gwiazde ale jak sie znowu okazuje dopasowanie do zespolu napewno dobrze nie wychodzi. Zresztą co tu gadac ten sam problem wg mnie w Rybniku... Koc i Krężel wzieli w ciemno bo mialy wyrobioną markę ...ale jak grają to kazdy wie i trudno liczyc na to ze Orczykowi uda sie nimi ugrac cos wiecej skoro mial w zeszlym roku lepsze i nic to nie dalo. A codo kolegow z Pruszkowa chlopak ipierwszy seozn w lidze dla beniaminka zawsze ciezki ale tak miał prawie każdy nie inaczej było z Tęczą albo Toruniem.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 17 listopada 2009, 16:50

Takich sugestii nawet wśród nas jest bardzo dużo - co oni źle zrobili? Miął byc także trener Wierzbicki i swoim doświadczeniem miał nam pomagać, miała być Lada Kovalenko o którą Ryba sie kłócił a teraz miota sie na to co ma....
WSZYSTKO co dzieje sie teraz w zarządzie tego naszego Lidera jest chore i może sie źle skończyć. Tak czy siak czekam na mecz z AZS-em Poznań - mam wrażenie ze zobaczymy taki sam mecz jak w Rybniku - rozbitych psychicznie koszykarek które ze strachu że coś źle zrobią na parkiecie są sparalizowane - tylko sportowa złość może im pomóc w zwycięstwie.

Mozarthio: mielismy team który był zintegrowany ze soba zarówno podczas gry jak i prywatnie, atmosfera była świetna - każdy mecz dla dziewczyn był swego rodzaju świętem - teraz faktycznie wyników nie ma, narasta presja, ale jednak za to co dzieje sie w zespole w dużej mierze odpowiada trener - póki co jest to jeden z głównych winowajców tej sytuacji, drugim jest prezes który przyklaskuje kazdej decyzji Ryby, nawet temu zeby zwolnić koszykarke, mimo że mamy wybrakowany skład - ostanio takze przez kontuzje - to nie jest zdrowe myślenie.....

Obrazek
Obrazek

akar
Żak

Postautor: akar » 17 listopada 2009, 19:09

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o kasę.
Być może w naszym klubie tej kasy nie ma za wiele i "oszczędza" się na czym się da.A to na obniżeniu wynagrodzenia zawodniczki za rzekome nie przykładanie sie należycie do treningów,a to za co innego aż do zwolnienia zawodniczki włącznie.
Do niedawna myślałem że rzeczywiście nie wszystkie zawodniczki są zaangażowane w grę i treningi ale widać się myliłem.Rybie wydaje się że jest nieomylny.Po prostu nadczłowiek.Turbodymomen.
Rzeczywiście, w świetle tych rewelacyjnych doniesień Łukasza kojarzę że na meczach w Pruszkowie Ryba (w trudnych sytuacjach)sprawia wrażenie zagubionego.Często Czosnek coś mu podpowiada ale czy on korzysta z tych podpowiedzi??Nie wiem.........
Szkoda by było gdyby miał być to tylko jednoroczny epizod w FGE.Bo tak naprawdę mimo tych wszystkich "kłopotów" stoimy(jak na beniaminka)całkiem nieźle.
A na koniec-jedno zdanie do Mozarthio:
-jeśli mnie pamięć nie myli w ub.sezonie to dla was wszystko grała Ashley,czyż nie???

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 listopada 2009, 00:20

Mozarthio pisze:a może drodzy koledzy w zeszlym sezonie mieliscie poprostu TEAM a w tym roku co to ma byc ? Ashley ma wam wszystko grac? Trener poszedl na latwizne sprowadzil sobie gwiazde ale jak sie znowu okazuje dopasowanie do zespolu napewno dobrze nie wychodzi. Zresztą co tu gadac ten sam problem wg mnie w Rybniku... Koc i Krężel wzieli w ciemno bo mialy wyrobioną markę ...ale jak grają to kazdy wie i trudno liczyc na to ze Orczykowi uda sie nimi ugrac cos wiecej skoro mial w zeszlym roku lepsze i nic to nie dalo. A codo kolegow z Pruszkowa chlopak ipierwszy seozn w lidze dla beniaminka zawsze ciezki ale tak miał prawie każdy nie inaczej było z Tęczą albo Toruniem.

no mi się wydaje że Rybnik już wraca na właściwe tory . Przegrane ,,wygrane'' w meczach w Toruniu i Gorzowie - teraz pewne zwycięstwo nad rozbitym psychicznie Liderem .

Zresztą Rybniczanki mają przecież na papierze niezły skład . Solidne Polki , do tego Nikita i inne Amerykanki...

Spokojnie play off powinni mieć - na finiszu wyprzedzą ŁKS , a może i Odre lub Leszno...

Co do Lidera - no masakra - jeśli to prawda... Ale skład Lidera - przynajmniej ten Polski - to też trochę na wzór Artego - słabe POLKI - poza Górzyńską , tyle że Amerykanki mają dobre - choć Latoya mnie zawodzi trochę...

Ciężko może być Liderowi wywalczyć miejsce w play off - przed sezonem obstawiałem dla Pruszkowa 6-7 miejsce. Szanse jeszcze są - ale jak się słyszy o tym że dziewczyny są ,,szykanowane '' bo chyba tak to trzeba nazwać (za słabą gre od razu mniejsza kasa) to chyba coś nie tak...
Rybczyński - przecież to żaden trener jestem . Ale nie wypowiadam się...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 18 listopada 2009, 00:23

Faktycznie nieciekawie dzieje się w Pruszkowie. A cele na ten sezon i początek był cokolwiek interesujący. Nigdzie nie jestem w stanie znaleźć tego newsa - kto został wyrzucony z drużyny? Czyżby Wierzbicka?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 listopada 2009, 00:30

Beata Wierzbicka jest kontuzjowana. Więc to pewnie ktoś inny...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 18 listopada 2009, 18:51

Zwolniona to Kasia Salska...

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”