11 kolejka FGE: Lider Pruszków - AZS Poznań 69-93
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
11 kolejka FGE: Lider Pruszków - AZS Poznań 69-93
Sobota, 21.11.2009 godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 11 kolejka FGE: Lider Pruszków - AZS Poznań
Mam nadzieję że dziewczyny już zapomniały o wpadce w Rybniku i po raz czwarty wygrają w Pruszkowie.
Do gry wraca Biba,doszła Dąbkowska,może wreszcie ocknie się Vala.............Z meczu na mecz rozkręca się Tracy Gahan no i może zacznie grać(anie snuć się po parkiecie)Latoya Bond.
Do gry wraca Biba,doszła Dąbkowska,może wreszcie ocknie się Vala.............Z meczu na mecz rozkręca się Tracy Gahan no i może zacznie grać(anie snuć się po parkiecie)Latoya Bond.
- Jestem z Gorzow
- Nowy na forum
akar pisze:Mam nadzieję że dziewczyny już zapomniały o wpadce w Rybniku i po raz czwarty wygrają w Pruszkowie.
Uważasz że przegrana w Rybniku to wpadka? Chyba zapomniałeś żę Pruszków to beniaminek. Gra Pruszkowa podobnie jak Artego Bydgoszcz opiera się tylko na Amerykankach. Ale jak przyjdzie kryzys one nie będą grzecznie czekać, tylko odejdą.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!
-AZS?
-Co?!
A pokaż mi drużynę w naszej FGE której gra w mniejszym a raczej w większym stopniu nie opiera się na grze zawodniczek z zagranicy
To że Lider jest beniaminkiem nie ma nic do rzeczy,nigdzie nie jest powiedziane że beniaminek ma przegrywać z każdym różnicą co najmniej 20 oczek. Tenże beniaminek w pierwszej kolejce o mało co nie pokonał Lotosu.Co prawda Lotos grał(poza jedną zawodniczką)polskim składem ale to właśnie świadczy o tym co znaczą polskie drużyny bez zagranicznych zawodniczek-nawet Lotos.
Jeśli śledzisz naszą koszykówkę to przypomnę ci że swego czasu Anwil Włocławek zdobył v-ce mistrzostwo Polski będąc właśnie beniaminkiem.
A co do kryzysu i przydatności dla drużyny zawodniczek zagranicznych to w twoim Gorzowie na 14 pięć jest z zagranicy no i Monika Lelek ma podwójny paszport.Kryzys może dotknąć także was

To że Lider jest beniaminkiem nie ma nic do rzeczy,nigdzie nie jest powiedziane że beniaminek ma przegrywać z każdym różnicą co najmniej 20 oczek. Tenże beniaminek w pierwszej kolejce o mało co nie pokonał Lotosu.Co prawda Lotos grał(poza jedną zawodniczką)polskim składem ale to właśnie świadczy o tym co znaczą polskie drużyny bez zagranicznych zawodniczek-nawet Lotos.
Jeśli śledzisz naszą koszykówkę to przypomnę ci że swego czasu Anwil Włocławek zdobył v-ce mistrzostwo Polski będąc właśnie beniaminkiem.
A co do kryzysu i przydatności dla drużyny zawodniczek zagranicznych to w twoim Gorzowie na 14 pięć jest z zagranicy no i Monika Lelek ma podwójny paszport.Kryzys może dotknąć także was
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
akar pisze:A pokaż mi drużynę w naszej FGE której gra w mniejszym a raczej w większym stopniu nie opiera się na grze zawodniczek z zagranicy![]()
![]()
![]()
![]()
Wasz przyszly rywal - TĘCZA
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
- Jestem z Gorzow
- Nowy na forum
akar pisze:A pokaż mi drużynę w naszej FGE której gra w mniejszym a raczej w większym stopniu nie opiera się na grze zawodniczek z zagranicy![]()
![]()
![]()
![]()
A co do kryzysu i przydatności dla drużyny zawodniczek zagranicznych to w twoim Gorzowie na 14 pięć jest z zagranicy no i Monika Lelek ma podwójny paszport.Kryzys może dotknąć także was![]()
![]()
Z tych 5 na wpływ gry maja tylko 3, Samantha, Sapova i Spencer. W dobie kryzysu odejdzie Spencer i Sapova(Tak mi się wydaje) reszta zagranicznych jeżeli odejdzie nie będzie wielkiej szkody. Pamiętaj że w przeciwieństwie do was na wpływ naszej gry mają wpływ także Polki: Justyna, Agnieszka, Piekarska i Kaśka. Także w razie kryzysu mamy pewne miejsce w Ekstraklasie, czego nie można powiedzieć o liderze. Jeżeli dojdzie do kryzysu odejdzie Bond, Shields Gahan. Czyli trzon waszej ,, Polskiej" drużyny. Daleko nie szukać w tamtym sezonie na przykładzie UTEX-u lub Kolegium Karkonoskie- skończyła się kasa dla amerykanek to skończyła się gra tych drużyn
Co do Lela nie wiem po co jej ten paszport, może chce zostać kangurem?
Co do Anwilu to nie pamiętam tego, bo nie mogę tego pamiętać bo bodajże był to ich II sezon w Historii i były to lata 92/93
Kadra była złożona z dobrych graczy polskich i jednym Ukraińcu, a w 1 lidze(dzisiejsza ekstraklasa) grały takie drużyny jak Hutnik Kraków, Pogoń Szczecin, Lech Poznań czy stali Bytom
Trochę Historii
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-AZS?
-Co?!
Pamiętam jakie to jest forum.Chciałem tylko abys coś zrozumiał ale widzę że nic nie rozumiesz.Nie wiedzieć czemu zarzucasz"mojej" drużynie że grę opiera na zawodniczkach zagranicznych(amerykankach)a nie robisz tego wobec innych drużyn.Tak na prawdę to przecież taka jest nasza koszykówka i powtarzam jeszcze raz że kryzysy dotykają wszystkich-wcześniej czy później ale dotykają.
Przyjdzie czas i na was. Nie takie potęgi koszykarskie jak Gorzów padły.
Gorzów kiedyś też był beniaminkiem jak każda inna drużyna więc nie wiem skąd u ciebie tyle sarkazmu(jeśli rozumiesz to słowo).
U was na grę mogą mieć wpływ(znaczący)"TYLKO" 3 z innego kraju.A w Liderze już nie mogą.Tak
Natomiast co do Polek u was,to twoja subiektywna ocena.Spójrz na statsy i dopiero je oceniaj.
I żeby było jasne nic nie mam przeciwko Polkom,powiem więcej chciałby aby grało ich jak najwięcej.Ale póki co mamy ich tyle ile mamy i dlatego trenerzy posiłkują się kimś z zagranicy.
Każdy trener kompletujący skład ma jakąś wizję swojej drużyny , jakiś cel i nie mając do dyspozycji dostatecznej ilości Polek(grających na pewnym poziomie)musi brać zaciąg zagraniczny-jeśli chce swój cel zrealizować(np utrzymać się w lidze).Drużyna jest jak maszyna działa dobrze wtedy gdy wszystkie trybiki pracują,wyjęcie kilku(zawodniczki zagraniczne)powoduje chaos.Przetestuj to na swojej drużynie a dojdziesz do ciekawych wniosków.ZAPEWNIAM.
Przyjdzie czas i na was. Nie takie potęgi koszykarskie jak Gorzów padły.
Gorzów kiedyś też był beniaminkiem jak każda inna drużyna więc nie wiem skąd u ciebie tyle sarkazmu(jeśli rozumiesz to słowo).
U was na grę mogą mieć wpływ(znaczący)"TYLKO" 3 z innego kraju.A w Liderze już nie mogą.Tak
Natomiast co do Polek u was,to twoja subiektywna ocena.Spójrz na statsy i dopiero je oceniaj.
I żeby było jasne nic nie mam przeciwko Polkom,powiem więcej chciałby aby grało ich jak najwięcej.Ale póki co mamy ich tyle ile mamy i dlatego trenerzy posiłkują się kimś z zagranicy.
Każdy trener kompletujący skład ma jakąś wizję swojej drużyny , jakiś cel i nie mając do dyspozycji dostatecznej ilości Polek(grających na pewnym poziomie)musi brać zaciąg zagraniczny-jeśli chce swój cel zrealizować(np utrzymać się w lidze).Drużyna jest jak maszyna działa dobrze wtedy gdy wszystkie trybiki pracują,wyjęcie kilku(zawodniczki zagraniczne)powoduje chaos.Przetestuj to na swojej drużynie a dojdziesz do ciekawych wniosków.ZAPEWNIAM.
Ups, mogłem nie zwalniać Wery z Fantasy bo do przerwy ma 16 punktów. Wynik 49-45 dla AZS-u.

Wow !
Idczak ma po 25 min gry 2/3 za 2 i 4/5 za 3
2/2 za 1
Idczak ma po 25 min gry 2/3 za 2 i 4/5 za 3
2/2 za 1
Niezwykle cenne zwycięstwo na wyjeździe w Pruszkowie
69:93
Wielkie BRAWA dla zespołu
i oby tak 3mać dalej 
ps Wera kapitalna skuteczność (m in 6/7 za "trzy")
Wielkie BRAWA dla zespołu
ps Wera kapitalna skuteczność (m in 6/7 za "trzy")

Re: 11 kolejka FGE: Lider Pruszków - AZS Poznań 69-93
No cóż,pomyliłem się-liczyłem na zwycięstwo.Trzeba pogratulować poznaniankom a szczególnie Weronice Idczak-fantastyczna skuteczność za 3.W pewnym momencie chyba przestała wierzyć że to się dzieje na prawdę. 
-
Roberto930
- Żak
Muszę przyznać, że tego się nie spodziewałem.
Podejrzewałem, że Pruszków może mieć problem z AZS-em, ale wymęczy zwycięstwo, a tu taki pogrom...
Brawa dla Poznania!
Podejrzewałem, że Pruszków może mieć problem z AZS-em, ale wymęczy zwycięstwo, a tu taki pogrom...
Brawa dla Poznania!
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Cóż ja moge napisać o meczu - przeczytajcie sobie opis z meczu z Rybnikiem i macie wszystko to samo - jedynie dziewczyny nie płakały....
Żal - nie wiem co super duet Kabex-Ryba sobie myślą - ale jak dostajemy -20 z zespołem z którym mamy grac o utrzymanie U SIEBIE - to z kim mamy walczyć w tej lidze teraz?
Żal - nie wiem co super duet Kabex-Ryba sobie myślą - ale jak dostajemy -20 z zespołem z którym mamy grac o utrzymanie U SIEBIE - to z kim mamy walczyć w tej lidze teraz?
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Wynik mnie zszokował, teraz będe sobie wypominał że niemogłem tego obejrzeć na żywo.
Wracamy do gry można powiedzieć, jeszcze nie wszystko stracone ( czyt. ósemka). Wera chyba mecz życia rozgrywała, a w środe ponoć jeszcze chora była
Do tego super zdobycze centerek Mrozika i Kędzi obie double-double.
Dodać do tego Ross i Skobel, gdy cała piątka zdobywa ponad 10pkt to takie meczu nie wypada przegrać, do tego rezerwowe dorzuciły cegiełkę. Naprawdę wrócil optymizm i wiara w siebie. Czas przećwiczyć pewne warianty zagrać w Jeleniej Górze
Potem powalczyć z Polkowicami u siebie, no i przyjdą 3 niezwykle ważne dla nas mecze, kolejno z Brzegiem, Bydgosczą i Rybnikiem. Jeszcze raz gratulacje dla dziewczyn i nagana dla kibiców że nie byli, nie pojechali na ten mecz i nie wspierali ich w tym pięknym zwycięstwie. 
Wracamy do gry można powiedzieć, jeszcze nie wszystko stracone ( czyt. ósemka). Wera chyba mecz życia rozgrywała, a w środe ponoć jeszcze chora była
Do tego super zdobycze centerek Mrozika i Kędzi obie double-double.
Dodać do tego Ross i Skobel, gdy cała piątka zdobywa ponad 10pkt to takie meczu nie wypada przegrać, do tego rezerwowe dorzuciły cegiełkę. Naprawdę wrócil optymizm i wiara w siebie. Czas przećwiczyć pewne warianty zagrać w Jeleniej Górze
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
akar pisze:Przyjdzie czas i na was. Nie takie potęgi koszykarskie jak Gorzów padły.
Uwierz ze jezeli ktos madrze zarzadza klubem to ta czarna wizja sie znacznym stopniu bardzo oddala. Akurat w Gorzowie np. zglosili zespol do zaplecza ekstraklasy zeby dziewczyny mlode sie ogrywaly... po to jakby np. za rok czy dwa zabraklo glownego sponsora spokojnie zapewnic sobie byt w "pierwszej ósemce" bez wielkich problemów...
A jak ktos zyje np. "dniem dzisiejszym" to pozniej gdy odchodzi sponsor zostaje "z reka w nocniku" i zaczyna sie placz
akar pisze:Gorzów kiedyś też był beniaminkiem jak każda inna drużyna więc nie wiem skąd u ciebie tyle sarkazmu(jeśli rozumiesz to słowo).
U was na grę mogą mieć wpływ(znaczący)"TYLKO" 3 z innego kraju.A w Liderze już nie mogą.Tak![]()
![]()
![]()
Chcialbym Ci przypomniec... moze nie pamietasz
K: Do wszystkich - nie o tym temat tego wątku. każdy następny wpis odbiegający od tematu tego meczu będzie nagradzany
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”