Euroliga-5 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

tomisback
Amator

Re: Euroliga-5 kolejka

Postautor: tomisback » 25 listopada 2009, 19:56

Vidacic to jakiś dowcip chyba jest!!!! Żeby najwięcej zbiórek u nas miała Sapova?! Przegraliśmy na własne życzenie. Jak nie znajdziemy w styczniu klasowego centra to nie widzę tego dobrze... Kruszyna to może być co jedynie zmienniczką... centra. O wspomnianej wcześniej Vidacic się nie wypowiem... to jakaś kpina chyba jest. Totalne nieporozumienie... ehh... niech ta dziewczyna lepiej wraca do domu... No i Sidney dziś fatalnie... może zapomniała że już dla Koszyc nie gra :lol:

Z pozytywów to chyba można powiedzieć że ładny mecz Julii. W końcu dziewczyna zaczyna i w ataku sobie radzić. Więcej pozytywów nie dostrzegłem...

friel
Kadet

Postautor: friel » 25 listopada 2009, 20:00

Ja jakoś nie widzę meczu z Wisłą ;/
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 25 listopada 2009, 20:45

ale męczarnie Wisły. Po trzech kwartach tylko 60:57 dla krakowianek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 listopada 2009, 20:50

tomisback pisze:Vidacic to jakiś dowcip chyba jest!!!! Żeby najwięcej zbiórek u nas miała Sapova?! Przegraliśmy na własne życzenie. Jak nie znajdziemy w styczniu klasowego centra to nie widzę tego dobrze... Kruszyna to może być co jedynie zmienniczką... centra. O wspomnianej wcześniej Vidacic się nie wypowiem... to jakaś kpina chyba jest. Totalne nieporozumienie... ehh... niech ta dziewczyna lepiej wraca do domu... No i Sidney dziś fatalnie... może zapomniała że już dla Koszyc nie gra :lol:

Z pozytywów to chyba można powiedzieć że ładny mecz Julii. W końcu dziewczyna zaczyna i w ataku sobie radzić. Więcej pozytywów nie dostrzegłem...

I pomysleć że o Vidacic podobno walczyło wiele klubów przed sezonem (przynajmniej tak mowił Maciejewski). Pewnie teraz się cieszą że jednak jej nie zakontraktowali..

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 25 listopada 2009, 21:09

Wisła wygrywa po wielkich męczarniach 77:75

Gospic rzucało za trzy punkty ponad 35 razy! To niedopuszczalne, żeby taka drużyna jak Wisła dopuszczała do takich sytuacji. Pod tablicami rządziły a na dystansie pozwoliły rywalkom hasać do woli.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 listopada 2009, 21:13

przy takiej formie Burse i wysokich gorzowskich w sobote może być tzw. "jesień średniowiecza" :shock:

gratulacje dla Wisełki za kolejne zwycięstwo, choć zgodnie z przewidywaniami - było ciężko. Brawa dla Burse - kapitalne cyferki wykręciła, domyślam się, że jej gra "na żywo" była niesłychanie przyjemna do oglądania.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 25 listopada 2009, 21:20

Uffff.... no to mamy 5/5 :)
A Burse znów poszalała, chyba trzeba sie do tego przyzwyczaić. :wink: Oby tak dalej!
A teraz czas na Gorzów.
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 25 listopada 2009, 21:29

no uffff...więcej szczęścia niż rozumu.
W drugiej kwarcie panie pomyślały, że jest już po meczu i zafundowały nam nerwówkę, dzięki: niecelnym wolnym, słabej obronie, głupim podaniu itd. itp.
Dobrze, że Janell nie dostosowała się poziomem do gry reszty zespołu, bo wtedy pewnie mielibyśmy na dzień dzisiejszy bilans 4-1, a nie 5-0.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 25 listopada 2009, 21:40

może styl gry Chorwatek nie leży Wiśle. Najważniejsza wygrana.
Za tydzień znów mecz z podtekstami - z Salamanką, tym razem pod Wawelem. Fajnie byłoby wygrać i zanotować 6-0.

W innych meczach bez większych niespodzianek - może jedynie męczarnie Walencji w Stambule z Galatasaray.

jeśli chodzi o Gorzów, to może powalczą za tydzień u siebie z Madrytem. Każda wygrana z tym zespołem będzie handicapem. Dla Gorzowa będą w rundzie rewanżowej kluczowe dwa mecze u siebie - z Sopronem (chyba już z Milovanovic) oraz Koszycami w styczniu (może jakąś solidną podkoszową w składzie będzie miał Gorzów). Wygrane w tych dwóch meczach mogą dać "16" w Eurolidze

dezali
Amator

Postautor: dezali » 25 listopada 2009, 21:43

Świetne zawody Burse, która nie tylko umocni się w klasyfikacji zbierających, ale i mocno przesunie do góry wśród najskuteczniejszych zawodniczek EL. Po pierwszej kwarcie (+9) dziewczyny najwyraźniej uznały mecz za wygrany, przez co podobnie jak przed tygodniem na brak emocji na reymonta 22 nie mogliśmy narzekać.

Mam nadzieję, iż ten mały thriller spowoduje, iż w rewanżu z Chorwatkami nasze dziewczyny zagrają swoje przez pełne 40 minut, a nie tylko kilkanaście minut.

Wynik poszedł w świat, o stylu za chwilę zapomnimy, czas na Avenidę:)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 listopada 2009, 21:46

Nienawidzę takich spotkań. Moge na spokojnie przejąc porażkę z Lotosem czy Polkowicami po takich spotkaniach jak były w tym roku, ale po czymś jak dziś szlag mnie trafia.

Dopoki ansze panie grały w miarę skoncentrowane było lekko łatwo i przyjem,nie. Chyba nawet az za bardzo, bo w połowie dryugiej kwarty uznały najwyraźniej ze jest po zawodach. Bezmyslone akcje, nonszalancja tak w ataku jak i obronie, problemy z przekazywaniem krycia, braku ruchu, dramatycznie rzucane wolne.. itd, itp.. aż prosiły się o karę i Chorwatki umiejące wlasciwie jedynie stwaiac zasłony i rzucac za 3 były bliskie zrobienia paskudnego psikusa..

Za ten mecz paniom - oczywiście poza Burse - należny sie porządny ochrzan ;/ bo lekceważyć to nie można nikogo, ajuż na pewno nie w eurolidze a czas na niestandardowe akcje jest przy prowadzeniu +20 w końcówce 4 kwarty, a nie w połowie drugiej.

PS1: Pewnie gdybyśmy tydzień temu przegrali ze Schio to dziś byłoby +20..
PS2. Gorzów też by z Gospicem zapewne wygrał +20.. choć pewnie za to my byśmy wygrali w Koszycach
PS3 - Pomijajac ten mecz to jednak runda dla nas znakomita. Bilans 5-0 cieszy nawet po tak podłym meczu jak dziś
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 25 listopada 2009, 22:20

Greebo pisze:PS2. Gorzów też by z Gospicem zapewne wygrał +20.. choć pewnie za to my byśmy wygrali w Koszycach

Gorzów nie ma Burse :cry: ,ale ma za to Vidacic (tej pani już podziękujemy) i Kruszynę (nie wiedzieć czemu ONA boi się powalczyć siłowo pod koszem). Mam nadzieję, że jeżeli ten skład będzie utrzymany do przerwy świątecznej, to zaraz po niej nastąpią roszady bo tych nam potrzeba. Królestwo za centra i "typową" 2 bo na tych pozycjach mamy olbrzymie braki. Ja rozumiem, że nie mamy budżetu na poziomie choćby Lotosu i Wisły i nie możemy pozwolić sobie na gwiazdy, ale są chyba zawodniczki, które nie mają wielkich żądań, a gwarantują punkty/zbiórki/asysty/przechwyty/bloki*.

Jak dla mnie po świętach powinno zabraknąć miejsca dla:
-Vidacic - gwiazda ligi serbskiej to nie wystarczy
- w przypadku wymiany na lepszy materiał: Spencer (mimo grania ogonów w WNBA to jednak spodziewałem się czegoś więcej, przede wszystkim po zeszłym sezonie Euroligowym oraz biorąc pod uwagę doświadczenie już nie małe); Dureika (świetnie w obronie, trochę strachliwie w ataku, ale dzisiejszy mecz pokazał, że chyba się lekko przebudziła z letargu, mimo tego jeżeli wyszarpie się kogoś !ZNACZNIE! lepszego to nie będę płakał).

Oczywiście Spencer, Vidacic i Dureika to przesympatyczne dziewczyny, ale tu nie sentymentów. No dobra może poza jednym: KATKA i NICKY come back :D

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 25 listopada 2009, 22:27

Ja bym dopisała jeszcze NICKY wróć!!

Widzę że myślimy podobnie... zresztą nie tylko my z Gorzowa tak myślimy...
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 25 listopada 2009, 22:50

Ja wiem czy Nicky ? oprócz niej Taylor !!!!
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 25 listopada 2009, 23:30

Cóż, takie mecze jak dzisiejszy są okropne... Gdyby dziewczyny grały z mocniejszym przeciwnikiem i była walka kosz za kosz do ostatniej sekundy, dużo determinacji i pomysłu, to rozumiem. Ale dzisiaj wyraźnie zlekceważyły zespół z Chorwacji, chcąc pokazać, że potrafią grać efektowną koszykówkę. Głupie podania, niepotrzebne rzuty, lenistwo w obronie i fatalnie wykonywane wolne (kilka minut do końca cztery pudła pod rząd i potem było to co było...). Poza Janell wszystkie poniżej swojego poziomu, ospałe. Przypuszczam, że Gospic zagrał najlepszy spośród tych pięciu meczów, ale wiślaczki pozwoliły grać im swoją grę. Styl identyczny jak Sibenik w sezonie 07/08 - widać, że ten coach tak już ma. :) Nie dziwię się irytacji Hernandeza - mam nadzieję, że nieco zmyje dziewczynom głowy. W sobotę będzie bardzo ważny mecz, który koniecznie trzeba wygrać.
Jeśli dobrze kojarzę, w drugiej połowie ani chwili nie zagrała Majewska, na zmianę z wysokich weszła tylko Wielebnowska. Mam nadzieję, że z Agnieszką wszystko OK, bo z Gorzowem będzie bardzo potrzebna.

friel pisze:Ja jakoś nie widzę meczu z Wisłą ;/

Jak nie przyjedziesz do Krakowa, to możesz go obejrzeć w TVP Sport albo itvp, więc nie rozumiem Twojego zmartwienia.
:lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”