12 kolejka FGE: ŁKS Łódź-Energa Toruń 57-79
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
12 kolejka FGE: ŁKS Łódź-Energa Toruń 57-79
Sobota, 28.11.2009 godz.17.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 12 kolejka FGE: ŁKS Łódź-Enerega Toruń
Dwie drużyny i dwa różne cele. ŁKS walczy o załapanie się do "ósemki",a Toruń o utrzymanie miejsca w czołowej piątce FGE. Toruńska Energa nie jest wcale faworytem sobotniego spotkania w Łodzi. Podopieczne Mirosława Trześniewskiego,co udowodniły niejednokrotnie we własnej hali są groźne dla najlepszych. Ugochukwu Oha,Leona Jankowska,Agnieszka Makowska i potrafiaca mieć "dzień konia" Ala Perlińska mogą zagrać na najwyższym poziomie,a wtedy torunianki będą mieć spore kłopoty. Katarzynki do miasta "Ziemi obiecanej" jadą jednak podbudowane ostatnim sukcesem pucharowym. Ważne ogniwo to opanowanie tablic i mam nadzieję,że poraz drugi na tym elemencie skupi się Charity Egenti,a pomogą pozostałe koszykarki z Olą Chomać naprzykład na czele. Forma Moniki Krawiec po chorobie-zapalenie oskrzeli (jeśli oczywiście zagra) to wielka zagadka. Energa ma na tyle wyrównany skład,że powinna sobie poradzić przy absencji lub słabszej dyspozycji swojej liderki. Pod warunkiem,że Edo będzie tak umiejętnie rotował składem,jak podczas meczu z Saragossą,a zawodniczki zagrają z niemniejszą determinacją i wolą walki. Ewentualna porażka na pewno nie jest wkalkulowana(w porównaniu do meczy z Wisłą i Lotosem). Będzie ciekawie-tzn. mam taką nadzieję
....
Re: 12 kolejka FGE: ŁKS Łódź-Energa Toruń
Ja mam nadzieje ze ŁKS wygra chora jest Jankowska i raczei niezagra
MARCIN306 pisze:Ja mam nadzieje ze ŁKS wygra chora jest Jankowska i raczei niezagra
choroba,jak zwykle nie wybiera niestety i dotknęła już wiele zawodniczek FGE....
Leona jest czołową zawodniczką łódzkiego klubu,ale wygrywa i przegrywa zespół...
poprosze link eo meczu
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
no to najważniejsze, że udało się wygrać, choć trochę obawiałem się tego meczu.
Mam nadzieje, że po dzisiejszym meczu Edo zrozumiał, że Waligórska grać potrafi i tylko trzeba jej dać szansę.Generalnie do nikogo pretensji mieć chyba nie można, ale nie wiem jak to wszystko wyglądało na parkiecie.
Mam nadzieje, że po dzisiejszym meczu Edo zrozumiał, że Waligórska grać potrafi i tylko trzeba jej dać szansę.Generalnie do nikogo pretensji mieć chyba nie można, ale nie wiem jak to wszystko wyglądało na parkiecie.
Re: 12 kolejka FGE: ŁKS Łódź-Energa Toruń 57-79
To byla rzenada poziom fatalny zmiena trenera ,Tszesniewski musi odejsc ŁKS ruszal sie jak muchy w smole
- Czeski
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Jeśli nasze koszykarki dalej będą tak grać - fatalna skuteczność, brak zbiórek oraz konsekwentnej gry - to o miejsce w ósemce będzie bardzo ciężko 
Czeski pisze:Jeśli nasze koszykarki dalej będą tak grać - fatalna skuteczność, brak zbiórek oraz konsekwentnej gry - to o miejsce w ósemce będzie bardzo ciężko
nie można odrazu wyrokować pamiętając przy tym,że łódzki team wystąpił właśnie pod koszem osłabiony brakiem Leony Jankowskiej. Tak się gra,jak przeciwnik pozwala....Energa już od spotkania pucharowego z Saragossą poprawiła znacznie grę w obronie,a z meczu na mecz lepsza jest Charity Egenti,która okazuje się kolejnym po Ali Gladden cennym zagranicznym nabytkiem....Przed ŁKS i Energą teraz łatwiejsze pojedynki z poznańskim MUKS-em(Toruń jeszcze nigdy tam nie wygrał),ale w tej lidze zadarmo punktów nikt przecież nie odda...
ŁKS prezentował od kilku spotkań dobrom dyspozycje ciekawe dlaczego taki nagły spadek formy nikt by nie miał pretensji o przegrany mecz ale o styl dlaczego zawodniczki zagraniczne grajom coraz słabiej dlaczego trener Trześniewski gra tylko siódemką koszykarek a tak doświadczona zawodniczka jak M Owczarek siedzi na ławce a przecież jak grała z odrom czy z Rybnikiem grała bardzo dobrze
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”