PS. Gratulacje dla Wisły, jednak chyba porażka z nami wyszła na plus
Euroliga-6 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Euroliga-6 kolejka
jeszcze taka ciekawostka, na 8,1 sek. przed końcem meczu przegrywaliśmy 7 punktami... a gdyby Spencer trafiła ostatni rzut za 3 byłby remis i odrobilibyśmy 7 punktów w 8 ostatnich sekund. Nie wiem, czy kiedykowiek ktokolwiek wyciągnął mecz z -7 w 8 ostatnich sekund, tymbardziej szkoda, że nie wyszła nam ta ostatnia akcja..
A ja wspomnę o pewnych ciekawostkach z meczu w Krakowie.
Pierwsza to taka, że przez chwilę mieliśmy trzy Polki na parkiecie.
A druga to taka, że gdyby pewnie paru osobom z forum szczęki opadłyby dość nisko, gdyby mogły zobaczyć jak dzisiaj walczyła w obronie Gburczyk. Sam do teraz jestem w szoku
Pierwsza to taka, że przez chwilę mieliśmy trzy Polki na parkiecie.
A druga to taka, że gdyby pewnie paru osobom z forum szczęki opadłyby dość nisko, gdyby mogły zobaczyć jak dzisiaj walczyła w obronie Gburczyk. Sam do teraz jestem w szoku
Adasss pisze:A druga to taka, że gdyby pewnie paru osobom z forum szczęki opadłyby dość nisko, gdyby mogły zobaczyć jak dzisiaj walczyła w obronie Gburczyk. Sam do teraz jestem w szoku
Tak, ale też dla równowagi był cudownie nieudany lay-up. Jednak na pocieszenie jeszcze ładniej lay-up'y dziś psuły i Willingham i Alba
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
feri pisze: Nie wiem, czy kiedykowiek ktokolwiek wyciągnął mecz z -7 w 8 ostatnich sekund
Ja w sumie też nie wiem..., ale :
8 pkt w 16 sekhttp://www.youtube.com/watch?v=_qsjgLOjiEw
czy 13 pkt w 35 sek... http://www.youtube.com/watch?v=nfurCV1FDpM&feature=PlayList&p=E521644EAF598EE6&playnext=1&playnext_from=PL&index=1
jak najbardziej
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
rzymi pisze:Lub też 4 punkty w 3 sekundy...
"Co się stałooooooooo ??!!"

WislaLive.pl
rzymi pisze:Lub też 4 punkty w 3 sekundy...
Tak to też zacny przykład jest
Ałgaja pisze:Tak, ale też dla równowagi był cudownie nieudany lay-up. Jednak na pocieszenie jeszcze ładniej lay-up'y dziś psuły i Willingham i Alba
No nie da się ukryć, że powrót na ławę nastąpił ze względu na to, że samą obroną meczu się nie wygrywa. Sam się łapałem za głowę po tym wejściu pani Dorotki na kosz. Ale co nastraszyła rywalki swoją furią to jej
BlackJuRy pisze:rzymi pisze:Lub też 4 punkty w 3 sekundy...
Tak to też zacny przykład jest
Takich momentów się nie zapomina... W każdym razie szkoda, że Gorzów dzisiaj nie dołączył do klubu 'dużo punktów w mało sekund'.
Teraz czas na nas, jeśli jeszcze chcemy powalczyć o drugie miejsce to trzeba zacząć od jutra i wygranej minimum +8.... Będzie ciężko, Fene jest lepsze niż w zeszłym sezonie ale mimo wszystko traci na wartości grając na wyjazdach. Ciekawe, jak jutro zaprezentuje się Christon. Nie wiem czy słusznie, ale upatruję zwycięstwa w jej punktach - tych samych, których zabrakło ze Spartakiem i w pierwszym meczu z tureckim zespołem. Reszta jak zwykle zrobi swoje. Niestety, pewnie tak samo jak Penny czy Nicole... Ale ja jestem dobrej myśli. I jeszcze kwestia, którą wałkuje Saletra. Mam nadzieję, że jutro po raz pierwszy nie przegramy walki na desce...
Przy okazji: czy mecz będzie transmitowany przez TVP Sport? Bo nie sprawdzałem programu...

Brawa dla dziewczyn za to zwycięstwo! Widać było, że włożyły w grę dużo zaangażowania, zwłaszcza w drugiej połowie. Swój udział w tym miała Ania - oby to był początek jej większej roli w zespole. Cóż, nie był to porywający mecz, jednak cel uświęca środki. Po bolesnych doświadczeniach z Gorzowem trener położył duży nacisk na obronę. Nie wszystko się udało, w pierwszej połowie podkoszowe Halconu pozwalały sobie na zbyt wiele, ale jakiś postęp w tym elemencie można dostrzec. Znowu Marta dała sygnał do natarcia - jej akcje były bezcenne. Podanie do Izi, która dała wiślaczkom prowadzenie - coś niesamowitego. Bardzo ważną rolę odegrała tez Liron. Po spudłowanych kilku "trójkach" mogła zniechęcić się do rzucania, ale wytrwale próbowała i jej celne rzuty również poderwały zespół. Trafienie na 1,5 min przed końcem było według mnie decydujące dla losów meczu. Salamanca już się nie podniosła. Oczywiście nie byłoby tez tego zwycięstwa, gdyby nie Janell. Szkoda, że Ewce ten mecz nie wyszedł - spaliła się, podobnie jak nieudane było wejście Agnieszki.
Szkoda porażki Gorzowa, ale plus za to, że walczyły do końca. Rzeczywiście, gdyby doszlo do dogrywki, byłby to swoisty ewenement w rekordowo krótkim odrobieniu 7 punktów straty.
Z innych wyników moją uwagę zwróciło zwycięstwo Gospicia, a zwłaszcza jego rozmiary. W pierszej połowie Lille zostało wręcz zdemolowane, bo tak należy określić wynik 53:25.
Szkoda porażki Gorzowa, ale plus za to, że walczyły do końca. Rzeczywiście, gdyby doszlo do dogrywki, byłby to swoisty ewenement w rekordowo krótkim odrobieniu 7 punktów straty.
Z innych wyników moją uwagę zwróciło zwycięstwo Gospicia, a zwłaszcza jego rozmiary. W pierszej połowie Lille zostało wręcz zdemolowane, bo tak należy określić wynik 53:25.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
bart_81 pisze:Dlaczego Wisła ogrywa każdego w Eurolidze a traci punkty w lidze? Odpowiedz jest dla mnie prosta. Po pierwsze Wisła gra w Europie już od wielu lat i jej parcie na to zeby osiagnac sukces w tych rozgrywkach jest bardzo duże. Po drugie Wisła ma klasowe zawodniczki ze swiata i Europy, ktore dodatkowo graja dużo wiecej niż Polki (Burse, Cohen i Fernandez graja srednio ponad 35 minut, castro 30). Z Polek jedynie Ewelina gra. reszta ma śladowe statystyki albo brak ich wogole.
Gorzów ma zespoł jaki ma. Przynajmniej Polki grają więcej. I tak chwala dziewczynom za to ze walczą, że Dureika potrafi rzucic 17 pkt chociaz wielu juz ja skreslilo, że Jela walczy jak lew mimo ze juz miala miec bilet do domu. Nie mamy w druzynie gwiazd bo nas na nie nie stac zwyczajnie, ale mamy zespół walczący i taki który jeszcze niejedna niespodzianke w tym sezonie sprawi.
To wyjaśnij dlaczego Rivas też ma 6-0? Też gra wiele lat w Europie?
Tam nie ma żadnych zawodniczek, które byłyby jakimiś gwiazdami gdziekolwiek indziej. Rozgrywająca bez rzutu, ciężkawa Dubjlević no i totalnie zero ławki. A jakimś cudem leją wszystkich jak leci zamiast zbierać doświadczenie.
rzymi pisze:Przy okazji: czy mecz będzie transmitowany przez TVP Sport? Bo nie sprawdzałem programu...
Nie. Zaczął się sezon biathlonowy i będzie akurat bieg indywidualny mężczyzn (z Sikorkiem). Coś mi się widzi, że teraz chyba tylko będzie 1 mecz Euroligowy na kolejkę pokazywany
Wisła po wczorajszej wygranej jest bardzo bliska wygrania swojej grupy i chyba może cieszyć się z tego, że zostały zmienione zasady rozgrywania play-off. Według starych trafiłaby zapewne w 1/8 finału na Galatasaray bądź Taranto, a więc przeciwników nie takich łatwych do przeskoczenia. Według nowych zasad wszystko uzależnione jest od bilansu poszczególnych zespołów - zakładając że Wisła będzie w czołowej "6" to trafi teoretycznie na jedne z najsłabszych zespołów - i najbardziej prawdopodobny przeciwnik będzie z grupy C, czyli gorzowskiej, następnie chyba grupa gdyńska, krakowska i dopiero grupa A, na którą Wisła trafiłaby według zasad obowiązujących w poprzednim sezonie (na półmetku Wisła trafiała na Pecs, a blisko były drużyny Sopronu, Bourges i Lotos)
przemoe pisze:
To wyjaśnij dlaczego Rivas też ma 6-0? Też gra wiele lat w Europie?
Tam nie ma żadnych zawodniczek, które byłyby jakimiś gwiazdami gdziekolwiek indziej. Rozgrywająca bez rzutu, ciężkawa Dubjlević no i totalnie zero ławki. A jakimś cudem leją wszystkich jak leci zamiast zbierać doświadczenie.
Jak to dobrze ,ze doczekałem czasów, że coraz więcej forumowiczów rozumuje własnie w sposób, o którym piszę od chyba zarania swojej obecności na forum.
Nic dodać nic ująć co do postu przemoe, ewentualnie skierowałbym do odczytania dawnego postu BlackJury, który pisał o zdobywaniu doświadczenia, prześmiewczo ironizując kwestię zdobywania doświadczenia przez nasze zespoły. (noemn omen post był genialny, powinien dostać nagrodę postu roku kkforum, gdyby tylko taka nagroda istniała
-
marianos
- Nowy na forum
Nie zwalajcie przegranej na sedziów.Wasz styl gry przypomina mi gre juniorek starszy
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”