Euroliga-6 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

feri
Młodzik

Re: Euroliga-6 kolejka

Postautor: feri » 03 grudnia 2009, 17:24

Saletra pisze:
przemoe pisze:
To wyjaśnij dlaczego Rivas też ma 6-0? Też gra wiele lat w Europie?
Tam nie ma żadnych zawodniczek, które byłyby jakimiś gwiazdami gdziekolwiek indziej. Rozgrywająca bez rzutu, ciężkawa Dubjlević no i totalnie zero ławki. A jakimś cudem leją wszystkich jak leci zamiast zbierać doświadczenie.

Jak to dobrze ,ze doczekałem czasów, że coraz więcej forumowiczów rozumuje własnie w sposób, o którym piszę od chyba zarania swojej obecności na forum.
Nic dodać nic ująć co do postu przemoe, ewentualnie skierowałbym do odczytania dawnego postu BlackJury, który pisał o zdobywaniu doświadczenia, prześmiewczo ironizując kwestię zdobywania doświadczenia przez nasze zespoły. (noemn omen post był genialny, powinien dostać nagrodę postu roku kkforum, gdyby tylko taka nagroda istniała :wink: )

Ja bym nie nazwał "laniem wszystkich" dwóch zwycięstw 7 punktami (Gorzów też zlał Wisłę w Krakowie?), jednego zwycięstwa po dogrywce i ostatniego zwycięstwa z nami 3 punktami, gdzie na 8 sek przed końcem wygrywali 7 pkt a mogło skończyć się dogrywką. To było by frajerstwo z milionami wyswietleń na Youtube i to jest właśnie zbieranie doświadczenia przez Rivas, w przyszłości do takiej sytuacji pewnie nie dopuszczą.
Po drugie, owszem zgadzam się, że mentalność sportowa np. polska i hiszpańska jest diametralnie inna, wystarczy popatrzeć na naszą piłkę nożną. Pamiętam, jak Wisła przegrała z Barceloną 3:4, cały kraj był zachwycony, że udało się nam strzelić 3 gole wielkiej Barcelonie, każdy pomijał fakt, że najwazniejszy i decydujący jest rewanż, który też przegraliśmy, tym razem 4:0.

Z innej beczki. Miałem wrażenie, że sędziowie nie słusznie nie uznali trójki Dureiki równo z końcową syreną w 1 kwarcie, na powtórkach nie jestem w stanie na 100% stwierdzić, czy piłka była już wypuszczona z ręki w momencie gdy na tablicy sekund wyświetliło się 0 (na pewno Julia była już w wyskoku), na pewno natomiast sygnał zabrzmiał, gdy piłka była już w powietrzu. Jak sędziowie powinni interpretować takie sytuacje, co się liczy, gdy występuje minimalna rozbieżność zegar, czy syrena?

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 03 grudnia 2009, 17:36

feri pisze:Pamiętam, jak Wisła przegrała z Barceloną 3:4, cały kraj był zachwycony, że udało się nam strzelić 3 gole wielkiej Barcelonie, każdy pomijał fakt, że najwazniejszy i decydujący jest rewanż, który też przegraliśmy, tym razem 4:0.

Coś Ci się pomieszało w głowie... :roll:

btw Co oznaczał napis po hiszpańsku wywieszony na meczu z Salamanką ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

feri
Młodzik

Postautor: feri » 03 grudnia 2009, 17:45

Wiślak PB pisze:
feri pisze:Pamiętam, jak Wisła przegrała z Barceloną 3:4, cały kraj był zachwycony, że udało się nam strzelić 3 gole wielkiej Barcelonie, każdy pomijał fakt, że najwazniejszy i decydujący jest rewanż, który też przegraliśmy, tym razem 4:0.

Coś Ci się pomieszało w głowie... :roll:

sorry, faktycznie w rewanżu przegrała 1:0, 4:0 to było kiedy indziej...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 grudnia 2009, 17:55

Wiślak PB pisze:btw Co oznaczał napis po hiszpańsku wywieszony na meczu z Salamanką ?

ja wiem, ja wiem :D

kwassek pisze:"Dziękujemy kibicom Salamanki za wsparcie naszej akcji charytatywnej"

Generalnie rozchodzi się o to, że nasz trener pisze co jakiś czas artykuły w dzienniku z Salamanki :). I jakieś 2 tygodnie temu poświęcił jeden artykuł kibicom Wisły a przede wszystkim naszej akcji charytatywnej... Jak się później okazało, na odzew nie trzeba było długo czekać ...

A co do tej czerwonej nazwy to właśnie nazwa grupy kibiców Salamanki :)

;-) pozdro :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2009, 18:01

Mecz będzie opóźniony bo zgasło światło.. Włączyli za dużo oświetlenia naraz i było przeciążenie. Narazie czekamy...
ObrazekObrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 grudnia 2009, 18:08

dziś jeszcze ok, ale żeby taki numer nie wyszedł podczas Meczu Gwiazd Euroligi, bo to będzie siara na całą Europę
--------------------
długo przerwa będzie trwała?

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 03 grudnia 2009, 18:22

Kuba pisze:
Wiślak PB pisze:btw Co oznaczał napis po hiszpańsku wywieszony na meczu z Salamanką ?

ja wiem, ja wiem :D

kwassek pisze:"Dziękujemy kibicom Salamanki za wsparcie naszej akcji charytatywnej"

Generalnie rozchodzi się o to, że nasz trener pisze co jakiś czas artykuły w dzienniku z Salamanki :). I jakieś 2 tygodnie temu poświęcił jeden artykuł kibicom Wisły a przede wszystkim naszej akcji charytatywnej... Jak się później okazało, na odzew nie trzeba było długo czekać ...

A co do tej czerwonej nazwy to właśnie nazwa grupy kibiców Salamanki :)

;-) pozdro :)

No tak , powinienem najpierw poszperać w dziale kibice ... :roll: :roll: :roll: ale dzięki :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 grudnia 2009, 18:25

kiedy uporają się z tym oświetleniem? Czy Lotos oddaje mecz walkowerem?

strasznie się to dłuży :/ ile maksymalnie może taka przerwa trwać? Bo później chyba nie mają obowiązku grać Turczynki

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 grudnia 2009, 18:42

Widać dziś jakiś dzień "problemów"...

Np. Salamanka z powodu mgły utknęła w Krakowie. :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2009, 18:44

Zaczynamy...
ObrazekObrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 grudnia 2009, 18:45

w końcu, mam nadzieję, że relacja na FIBIE też zaskoczy
--------------
zaskoczyła, ufff :)

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 03 grudnia 2009, 18:51

Na razie wynik brzmi Sutton-Brown - Matovic 6:5 ;)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 grudnia 2009, 19:01

na razie lekcja odrobiona - w zbiórkach 12:3 dla Lotosu

Matovic - Sutton Brown 9:8 :P

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 03 grudnia 2009, 19:17

Czy ktoś się orientuje czy jest gdzeis transmisja w tv?

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 03 grudnia 2009, 19:20

do przerwy remis 32:32, choć to gdynianki powinny prowadzić
w zbiórkach na razie lepszy Lotos,

------------------------
po trzech kwartach 48:44 dla Lotosu
Gdynianki przegrały w Turcji 8 punktami, więc przydałoby się wygrać ten mecz minimum dziewięcioma punktami
------------------------
ech, chyba Lotos wdupi :/
właściwie już wdupił po trójce Taylor. Na 25 sekund przed końcem 63:69

--------------
i porażka 63:69, w ostatecznym rozrachunku także przegrana walka na tablicach, choć już nie zdominowały Turczynki tak bardzo jak we wcześniejszych spotkaniach

Lotos stracił właściwie definitywnie szanse na drugie miejsce w grupie.
A w play-off chyba będzie musiał modlić się o Wisłę bądź Madryt, ale czy wyceluje akurat w te ekipy? Okaże się w styczniu

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”