13 kolejka FGE: Lider Pruszków - TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

aybeesea
Nowy na forum

Re: 13 kolejka FGE: Lider Pruszków - TS Wisła Kraków

Postautor: aybeesea » 06 grudnia 2009, 23:23

Łukasz (L) pisze:Criner - była dziś najszybszą zawodniczką na parkiecie i taką ma być - w takim celu została zatrudniona - dziś nie raz to pokazała - a zagubiona była - bo przecież tez jeszcze nie rozumie sie z drużyną...

OK, najszybsza była, ale sprawiała wrażenie jakby rzutu nie miała kompletnie (i to nie chodzi o to że nie wpadało tylko że wygląda na taką, która rzucać z półdystansu/dystansu po prostu nie umie). To nie bieg na 100m, samą szybkością nic nie zdziała.

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 08:21

Myślałem że nic mnie już nie zdziwi ale teraz to mi szczęka opadła :
Jose Hernandez (trener Wisły Can-Pack Kraków): Chcieliśmy to spotkanie rozstrzygnąć jak najszybciej, ponieważ w tym okresie gramy bardzo wiele meczów. Naszym założeniem była mocna obrona, szczególnie przeciwko amerykańskim zawodniczkom. Ta taktyka już w początkowej fazie meczu pozwoliła nam osiągnąć wysoką przewagę. Prowadząc trzydziestoma punktami zdecydowałem, że nie będziemy starać powiększyć tej przewagi do czterdziestu-piećdziesięciu punktów. W tej sytuacji nie mogę zrozumieć zachowania rywali. Po wprowadzeniu młodych, niedoświadczonych zawodniczek drużyna Lidera zastosowała ostry pressing. Jest to kolejna lekcja w nauczaniu się polskiej ligi, której nie znałem. Teraz wyciągnę wnioski i w kolejnych spotkaniach będę starał się grać na niezmienionym poziomie do końca.

Mam nadzieję że to jakiś błąd w tłumaczeniu bo jeżeli on myślał że jak ma 35pkt przewagi to rywal się położy (może w Zachodniej Europie tak się dzieje ?) to naprawdę przestaję szanować Europę
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2009, 09:16

friel pisze:Mam nadzieję że to jakiś błąd w tłumaczeniu bo jeżeli on myślał że jak ma 35pkt przewagi to rywal się położy (może w Zachodniej Europie tak się dzieje ?) to naprawdę przestaję szanować Europę

Raczej Hernandez sobie tego nie wymyślił, tylko w Hiszpanii się tak gra.
W Polsce przecież też niejednokrotnie, gdy w ostatnich 4 minutach meczy jest +20, małe punkty nie mają żadnego znaczenia (poza tym jak wyglądają w statystykach), a różnica klas oby zespołów jest tak widoczna, to obaj trenerzy, myśląc już o kolejnych meczach, dają pograć wszystkim i wpuszczają na parkiet swoje rezerwy.

Prawdą jest, że Konieckiemu, który cały mecz rotował czym mógł trudno byłoby w końcówce rezerwami zagrać. Choć ten jego tekst o tym, że cały mecz próbowali bronić agresywnie, a wyszło dopiero przy Gajdosz na 1ce, też nie do końca prawdziwy i w dodatku o obronie Lidera bardzo źle świadczący.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2009, 16:12

jak tak tam wygląda gra to cieszę się że kibicuję klubowi w polskiej lidze.
Dla mnie osobiście (można się z tym nie zgadzać ) gra toczy się do końca niech będzie i +49 dopki jest czas trzeba walczyć bo lenistwo zapada kibicom w pamięci na dłużej niż zwycięstwa
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 grudnia 2009, 16:33

friel pisze:jak tak tam wygląda gra to cieszę się że kibicuję klubowi w polskiej lidze.
Dla mnie osobiście (można się z tym nie zgadzać ) gra toczy się do końca niech będzie i +49 dopki jest czas trzeba walczyć bo lenistwo zapada kibicom w pamięci na dłużej niż zwycięstwa

Który też tylko w lidze wygrywa... :wink:

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2009, 23:52

Nawet jak w tym wywiadzie jest trochę racji trenera, to w świetle niektórych meczów w tym sezonie ( typu Gorzów ) nie była to najtrafniejsza wypowiedź...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”