Finał PP Wisła : Lotos 42:50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 07 marca 2005, 19:51

KIBIC pisze:
GURU pisze:Powell powinna zostać ukarana i chyba zostanie ukarana. Mam taką myśl ze jeśli zdyskwalifikują Powell i Nolan (za jazde po pijaku, w co wątpie) to Lotos miałby wielkie problemy bez tych 2 zawodniczek z wywalczeniem mistrzostwa. Wiec mam nadzieje ze obie zostaną zdyskwalifikowane.

Nollan jechała po pijanemu po meczu więc nie zawiniła na meczu ligowym
co innego by było jakby grała mecz pod "wpływem"

NIE MIESZAĆ DO TEGO NOLLAN bo zawsze można pisać, że druga czarnoskóra zawodniczka wisły wytrąciła Tweety piłkę

Co nie mieszac Nolan przejrzyj sobie Lotosiaku nagranie które Marco TS zamiescil wczesniej a zobaczysz ze ta jeszcze z pilki dolozyla lezacej Skerovic. Paranoja jaka zlosc jest w tych murzynkach :evil:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 marca 2005, 19:54

Hersi - tu jest więcej o kontratypach wyłączających odpowiedzialnośc karną w róznych przypadkach - http://panda.bg.univ.gda.pl/~waryl/kontra.htm
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 marca 2005, 20:08

Saba Ja wiem jak jest praktyka, ale sam przyznasz, ze stosujac wprost przepisy prawa karnego teoretycznie kazdego sportowcego mozna by podciagnac pod odpowiedzialnosc karna, Wystarczy, ze sa spelnione przeslanki z cyt. ww art. kk. np. zlamanie przeciwnikowi reki po faulu (teoretycznie mozliwe). Spelnia warunek art. 156 kk? Jest to wina nieumyslna, wiec kara jest nizsza. Oczywiscie sa to tylko rozwazania teoretyczne, ale czytajac przepisy kk to ciarki po plecach laza :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 marca 2005, 20:17

:((( ehhh... Hersi nie :( Właśnie na tym polega prawo, że nie stanowią go jedynie same suche przepisy prawa, ale również między innymi wykładnia ich stosowania (czyli praktyka wymiaru sprawiedliwości) i normy pozaprawne, zwyczajowe (zgodne z zsadami współżycia społecznego). W przypadku warunków wyłączania odpowiedzialności karnej wiele takich okoliczności zostało wyraznie zawartych w przepisach karnych, jednak ciagle istnieją takie, które, choć teoretycznie istnieją jedynie w wykładni prawa, powszechnie zostały przyjęte i zaakceptowane, jako normy obowiązujące. Tak właśnie jest z okolicznością wyłącząjącą odpowiedzialność karną zwaną w skrócie ryzykiem sportowym. Zresztą proponuję poczytać artykuł, do ktorego link zamieściłem wcześniej.

Pozdrawiam.

Ps. Podobna sprawa Hersi na przykład odnośnie wspomnianego już "lanego poniedziałku" - teoretycznie w każdy inny dzień mógłbyś w pewnych sytuacjach domagać się odpowiedzialności karnej, jednak przyjęte powszechnie nieskodyfikowane zasady w ten jeden dzień wykluczają odpowiedzialność sprawców związaną z takimi karanymi kiedy indziej zasadami. Ale akurat w tym przypadku toczą się dyskusje, czy taka praktyka wykluczająca odp. karną jest zawsze dobrym pomysłem ;)

Ps2. :D Ale odbiegliśmy od tematu... i zboczenie zawodowe mi się włączyło :D hihi... lepiej skończyć te dyskusje, bo zanudzą pewnie Forumowiczów :)

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 07 marca 2005, 20:25

MARAS pisze:
KIBIC pisze:
GURU pisze:Powell powinna zostać ukarana i chyba zostanie ukarana. Mam taką myśl ze jeśli zdyskwalifikują Powell i Nolan (za jazde po pijaku, w co wątpie) to Lotos miałby wielkie problemy bez tych 2 zawodniczek z wywalczeniem mistrzostwa. Wiec mam nadzieje ze obie zostaną zdyskwalifikowane.

Co nie mieszac Nolan przejrzyj sobie Lotosiaku nagranie które Marco TS zamiescil wczesniej a zobaczysz ze ta jeszcze z pilki dolozyla lezacej Skerovic. Paranoja jaka zlosc jest w tych murzynkach :evil:

Dobra dobra nie czepiajmy sie juz Nollan. To osobny temat. Zaraz jeszce ktos zobaczy ze z ust Nollan poleciala slina i bedzie juz kolejny motyw tym razem oplucia hehe. :lol: Pilka wyleciala przypadkowo poza tym po co miala sie skupiac na pilce skoro wokol tyle ciekawych rzeczy sie dzialo :lol:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 07 marca 2005, 20:29

Groźny uraz Jeleniy Skerovic

Koszykarka krakowskiej Wisły Can-Pack, Jelena Skerovic, która została pobita przez zawodniczkę Lotosu Gdynia Elaine Powell podczas niedzielnego finału Pucharu Polski, ma złamaną kość jarzmową i grozi jej operacja.

Do incydentu doszło dwie minuty przed końcem meczu finałowego PP w Krakowie, kiedy to krakowianka Jelena Skerovic, leżąc już na parkiecie, kopnęła gdyniankę Elaine Powell, a ta w rewanżu rzuciła się na nią z pięściami. Wiślaczka została pobita i gdy podniosła się, miała zakrwawioną twarz.
"Prześwietlenie wykazało, że Skerovic ma złamaną kość jarzmową twarzy - powiedział PAP prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz. - Prawdopodobnie będzie musiała się poddać operacji. W tej sprawie lekarze jeszcze nie podjęli ostatecznej decyzji, ponieważ Skerovic ma mocno opuchniętą twarz, co na razie utrudnia diagnozę".
Prezes Wisły jest oburzony zachowaniem się koszykarki Lotosu, która podczas meczu dopuściła się rękoczynu.
"Wysłaliśmy w poniedziałek pismo do Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet, w którym domagamy się ukarania Powell - dodał Ludwik Miętta-Mikołajewicz. - Do pisma dołączyliśmy wyniki badań lekarskich oraz kasetę wideo, na której zarejestrowano to wydarzenie. Trudno mi powiedzieć, na jaką karę zasłużyła Powell, ale, moim zdaniem, powinna zostać zdyskwalifikowana do końca sezonu. Nie można tolerować tak brutalnych zachowań na koszykarskich parkietach".
PAP

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 marca 2005, 20:31

I to mnie wlasnie smieszy w prawie, ze znajdzie sie 10 "interpretatorow", ktorzy dzieki m.in. normom udowodnia, ze ten z 1 pierwszego pietra zalal woda tego z drugiego pietra :lol: Ale dobra zakonczmy te dywagacje, bo watek jest o czyms innym :wink:

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 07 marca 2005, 21:49

Władze PLKK w sprawie Elaine Powell

We wtorek zarząd Polskiej ligi Koszykówki Kobiet podejmie decyzję w sprawie nałożenia kary na amerykańską koszykarkę Lotosu Gdynia Elaine Powell, która w niedzielnym meczu finału Pucharu Polski dotkliwie pobiła Serbkę Jelenę Skerovic występującą w Wiśle Can Pack Kraków - poinformował PAP pełnomocnik ligi Grzegorz Ziemblicki.

Powell grozi dyskwalifikacja nawet na okres dwóch lat oraz grzywna finansowa w wysokości od 3 do 15 tysięcy złotych. 25- letnia Skerovic ma złamaną kość jarzmową twarzy i kłopoty z okiem, czeka ją kilkutygodniowa przerwa w treningach. We wtorek zostanie poddana konsultacji okulistycznej, później zapadnie decyzja co do terminu operacji twarzy.

Do zdarzenia doszło na dwie minuty przed końcem finału, który był bardzo zacięty i grany momentami na granicy faulu. Powell sfaulowała Skerovic, ta upadając kopnęła Amerykankę, która rzuciła się na rywalkę bijąc ją pięścią w twarz.

"We wtorek w południe zarząd ligi wyda decyzję w sprawie Powell - powiedział PAP Grzegorz Ziemblicki. - Na razie w trybie ekspresowym, bo normalnie zarząd ligi ma na to siedem dni, zbieramy materiały: protokół zawodów, zapis wideo itp. Jestem zszokowany tym zajściem. Zarząd wyda maksymalnie obiektywny werdykt. Będziemy brali pod uwagę wszystkie okoliczności, także stan psychiczny w jakim jest Powell po śmierci matki" - dodał Ziemblicki.

Trener krakowskiej Wisły Can Pack Wojciech Downar-Zapolski nie ukrywa, że zajście w niedzielnym meczu kosztowało wiele jego i zespół.

"Na pewno ślad w psychice koszykarek, nie tylko Skerovic pozostanie - powiedział PAP Downar-Zapolski. Ja sam też to bardzo przeżywam, poza tym kilkutygodniowa nieobecność Skerovic to bardzo duże osłabienie dla nas, szczególnie teraz, gdy za kilka dni rozpoczyna się faza play off" - dodał szkoleniowiec krakowianek.

» Źródło wiadomości: PAP

www.e-basket.pl

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 07 marca 2005, 21:49

powinni zamknac Powell do wiezienia na ladnych pare lat :twisted: :twisted: :twisted: co za czarna suk*** to sie po prostu z glowie nie miesci ile zajadllosci jest w niekttorych pozal sie Boże afroamerykankach. nie jestem zadnym rasista ale: PRECZ MI Z TĄ PRYMITYWNA I MAŁPOWATĄ MURZYNKA KTORA POWINNA JESC BABANY NA DRZEWIE A NIE GRAC W KOSZA!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

przy okazji przypomnial mi sie jeden "dowcip", rasistowski:

A: co ma robic czarne białego?
B: słuchać!!!

PS: dobrze ze tan zadufany lotos nie gra teraz z nami bo jak by sie nasz "kolega" z bojówki kolejarza o tym dowiedzial i dorwalby te czarnuche to chyba mielibysmy zbrodnie.....
reloaded :]

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 07 marca 2005, 21:51

Waldi pisze:
Powell grozi dyskwalifikacja nawet na okres dwóch lat oraz grzywna finansowa w wysokości od 3 do 15 tysięcy złotych. 25- letnia Skerovic ma złamaną kość jarzmową twarzy i kłopoty z okiem, czeka ją kilkutygodniowa przerwa w treningach. We wtorek zostanie poddana konsultacji okulistycznej, później zapadnie decyzja co do terminu operacji twarzy.

......
"We wtorek w południe zarząd ligi wyda decyzję w sprawie Powell - powiedział PAP Grzegorz Ziemblicki. - Na razie w trybie ekspresowym, bo normalnie zarząd ligi ma na to siedem dni, zbieramy materiały: protokół zawodów, zapis wideo itp. Jestem zszokowany tym zajściem. Zarząd wyda maksymalnie obiektywny werdykt. Będziemy brali pod uwagę wszystkie okoliczności, także stan psychiczny w jakim jest Powell po śmierci matki" - dodał Ziemblicki.

czyli pewnie NIC temu prymitywowi nie zrobia :!: :twisted: :twisted: :( :(

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 marca 2005, 21:56

Mytek pisze:(...)to sie po prostu z glowie nie miesci ile zajadłosci jest w niektórych (...)

Ehhh... proponuję jednak dać sobie spokój z takim kontynuowaniem tematu. Każdy kto chciał sobie pobluzgać już to chyba zrobił, nic nie zostało usunięte jak dotąd, ale moim zdaniem powinniśmy już powoli wrócić do kultury słowa panującej naogół na KKForum i poczekać w spokoju na decyzję władz ligi. Mam nadzieję, że tym razem się nie wystraszą...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 marca 2005, 22:03

Czy sie nie wystraszą??? Tak jak mówiłem Seba na gg nie spodziewam się dotkliwej kary dla czarnej. Sam widzisz, biorą już pod uwagę okoliczności łagodzące (śmierć matki). Coś mi sie zdaje że dostanie raptem kilka meczy i troche kasy będzie miała do zapłacenia :twisted: .
Obym sie mylił!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 07 marca 2005, 22:06

Seba pisze:
Mytek pisze:(...)to sie po prostu z glowie nie miesci ile zajadłosci jest w niektórych (...)

Ehhh... proponuję jednak dać sobie spokój z takim kontynuowaniem tematu. Każdy kto chciał sobie pobluzgać już to chyba zrobił, nic nie zostało usunięte jak dotąd, ale moim zdaniem powinniśmy już powoli wrócić do kultury słowa panującej naogół na KKForum i poczekać w spokoju na decyzję władz ligi. Mam nadzieję, że tym razem się nie wystraszą...

ja juz "swoje" tym temacie napisalem. a zlosc po obejrzeniu tego fragmentu we mnie wzrosla do tego poziomu ze musialem to z siebie wyrzucic, no i to nabluzganie bylo tego wynikiem. narazie mi ulzylo: :) :)
pozdrawiam wszystkich! :D

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 marca 2005, 22:15

Mytek pisze:
Waldi pisze:

......

czyli pewnie NIC temu prymitywowi nie zrobia :!: :twisted: :twisted: :( :(

Stan psychiczny?? wyjsc i walczyc o PP to mogla , znokautowac Skerovic to mogla na to nie byla rozbita psychicznie :evil: Jesli taka slaba psychicznie to po co grała????
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Daniello

Postautor: Daniello » 07 marca 2005, 22:18

Marco TS pisze:Kopniecie Skerovic tez nie fair ale na zachowanie Powell to szkoda słow. Rozne faule widziałem np w pilce noznej brutalne ataki na achillesy, jakies chamskie kopniecia bez pilki by sedziowie nie widzieli ale jeszcze nie spotkalem sie z taka reakcją. Skandal!!!

skandalem jestb twoja głupota , bo inaczej tego nie można nazwać , po przeczytaniu twoich postów na wszym wiślackim forum , jestes biedym człowieczkiem żal mi po prostu ciebie ..chamstwo i prostactwo przemawiua przez ciebie .tyle w tym temacie

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”