Euroliga-8 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Euroliga-8 kolejka
Środa, 16.12.2009
18:00 AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - ZVVZ USK Prague
19:30 Wisła Kraków - ESB Lille Metropole
Czwartek, 17.12.2009
18:00 Szeviép Szeged - Lotos Gdynia
18:00 AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - ZVVZ USK Prague
19:30 Wisła Kraków - ESB Lille Metropole
Czwartek, 17.12.2009
18:00 Szeviép Szeged - Lotos Gdynia
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
daniel_balinski
- Nowy na forum
Re: Euroliga-8 kolejka
Krakowskie koszykarki walczą o ósme zwycięstwo w Eurolidze. Nie powinno być z tym problemu, bo w hali przy Reymonta podejmą (godz. 19.30) najsłabszą ekipę grupy - Lille Metropole.
[...] - Musimy myśleć o każdym meczu z osobna. Na razie potrafiłyśmy pokazać całej Europie, na co nas stać. Zostały nam jeszcze trzy trudne spotkania, po świętach pojedziemy przecież do Włoch i Chorwacji. Gdy je wygramy, powiem, co czuje zawodniczka najlepszej ekipy w Europie - mówi Marta Fernandez, skrzydłowa Wisły.
źródło: Gazeta Wyborcza (Kraków)
całość: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800, ... icach.html
[...] - Musimy myśleć o każdym meczu z osobna. Na razie potrafiłyśmy pokazać całej Europie, na co nas stać. Zostały nam jeszcze trzy trudne spotkania, po świętach pojedziemy przecież do Włoch i Chorwacji. Gdy je wygramy, powiem, co czuje zawodniczka najlepszej ekipy w Europie - mówi Marta Fernandez, skrzydłowa Wisły.
-
reaktywacja
- Junior
daniel_balinski pisze:Krakowskie koszykarki walczą o ósme zwycięstwo w Eurolidze. Nie powinno być z tym problemu, bo w hali przy Reymonta podejmą (godz. 19.30) najsłabszą ekipę grupy - Lille Metropole.
A mi się wydawało, że o tym co czuje zawodniczka najlepszej ekipy w Europie Marta będzie mogła coś powiedzieć dopiero jak Wisła wygra jeszcze przynajmniej 9 spotkań w Eurolidze (licząc te 3 w grupie)...
No chyba, że przy bilansie 10 zero Fernandez postanowiła, że zadzwoni do Taurasi, czy innej dziewczyny Spartaka i zapyta jakie to uczucie...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Co do meczu AZSu z Pragą, to na żadne kontuzje rywalek nie możemy liczyć, Le Drean i Maltsi zagrają, choć ostatnio narzekały na drobne urazy, mam nadzieje, że także nasza Sapova w pełni zdrowia. Trzeba kolejny raz nie patrzeć na nazwiska, tylko od początku zagrać swoje, najlepiej choć w części tak, jak to zrobił z Pragą Rivas. Nasza hala musi i tym razem podziałać na rywalki, bo one już się zastrzegają "V Polsku nás čeká bouřlivé prostředí" 
Znow szansa by Polskie zespoły zanotowały bilans 3-0.. może tym razem sie uda..
Patrząc na składy drużyn to najciężej powinien mieć Gorzów, tyle że Praga to chyba największe rozczarowanie tego sezonu w Eurolidze. Juz 3 porażki w tym klęska tydzień temu w Madrycie, do tego 2 porażki w lidze z Brnem (choć ta druga minimalna) to nie jest zapewne to czego oczekiwano. Zawodzi Maltsi która jest cieniem samej siebie z 1 polowy tego roku, ale i inne zawodniczki nie szaleją a na dodatek Czeszki fatalnie bronią. Wiec otwiera się spora szansa przed AZS-em na wygranie tego spotkania, zwłaszcza ze Maciejewski pokazał już kilka razy że potrafi wykorzystać słabe strony rywali.
Lotos wygrać musi, bo inaczej święta spędzi z wizją pożegnania się z Euroligą już po fazie grupowej, a to byłaby klęska Gdynianek Z ograniem Szegedu (dużo analogii z Gorzowem, tylko pewnie jeszcze sporo mniejsze fundusze a przez to i słabszy skład) nie powinno być problemu, ale tak samo można było twierdzić tydzień temu.
No i Wisła.. teoretycznie najprostsze zadania z dotychczasowych. Lille nie dość ze nie powala składem, to i forma Francuzek też pozostawia sporo do życzenia (odwrotnie niż np Gospica który po zmianie trenera rozkręca się z tygodni na tydzień). W obu poprzednich meczach euroligowych zaczynały spotkanie od wyniku.. 0-14
Mam nadzieję że nie uśpi to naszych zawodniczek bo w tym sezonie pokazały że mogą sporo, ale tylko pod warunkiem pełnej koncentracji.
Ta wypowiedź Marty rzeczywiście nie specjalna, pod warunkiem że tak dokładnie brzmiały jej słowa (bo wystarczy naprawdę drobna zmiana by ich wydźwięk był zupełnie inny) , w co śmiem wątpić znając twórczość panów z GW.
Patrząc na składy drużyn to najciężej powinien mieć Gorzów, tyle że Praga to chyba największe rozczarowanie tego sezonu w Eurolidze. Juz 3 porażki w tym klęska tydzień temu w Madrycie, do tego 2 porażki w lidze z Brnem (choć ta druga minimalna) to nie jest zapewne to czego oczekiwano. Zawodzi Maltsi która jest cieniem samej siebie z 1 polowy tego roku, ale i inne zawodniczki nie szaleją a na dodatek Czeszki fatalnie bronią. Wiec otwiera się spora szansa przed AZS-em na wygranie tego spotkania, zwłaszcza ze Maciejewski pokazał już kilka razy że potrafi wykorzystać słabe strony rywali.
Lotos wygrać musi, bo inaczej święta spędzi z wizją pożegnania się z Euroligą już po fazie grupowej, a to byłaby klęska Gdynianek Z ograniem Szegedu (dużo analogii z Gorzowem, tylko pewnie jeszcze sporo mniejsze fundusze a przez to i słabszy skład) nie powinno być problemu, ale tak samo można było twierdzić tydzień temu.
No i Wisła.. teoretycznie najprostsze zadania z dotychczasowych. Lille nie dość ze nie powala składem, to i forma Francuzek też pozostawia sporo do życzenia (odwrotnie niż np Gospica który po zmianie trenera rozkręca się z tygodni na tydzień). W obu poprzednich meczach euroligowych zaczynały spotkanie od wyniku.. 0-14
Ta wypowiedź Marty rzeczywiście nie specjalna, pod warunkiem że tak dokładnie brzmiały jej słowa (bo wystarczy naprawdę drobna zmiana by ich wydźwięk był zupełnie inny) , w co śmiem wątpić znając twórczość panów z GW.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Masakra w Moskwie... po 3 kwartach Spartak ma juz 87 punktów do 46 Fenerbahce... Myslicie ze Spartak dobije do 120? 
bigbird pisze:Masakra w Moskwie... po 3 kwartach Spartak ma juz 87 punktów do 46 Fenerbahce... Myslicie ze Spartak dobije do 120?
I bardo dobrze- po prostu pokazują Fenerowi miejsce w szeregu- Lotos też to powinien zrobić, bo Fener to zadna rewelacja. No ale z takim trenerem, który gra na przestrzeni roku z Fenerem 5 razy i nie wyciąga wniosków, to ciężko.
Gorzów szaleje, bierze przykład z Madrytu i rozwala Pragę trójkami. Już 4 trójki Gorzowa i 14:4 dla wicemistrzyń Polski
Pokazują Gorzów w TV?
Koszyce prowadzą nieznacznie z Madrytem ;/
A Justyna (odpukać) na 100% skuteczności jedzie
A Justyna (odpukać) na 100% skuteczności jedzie
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2009, 18:43 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
No nie bardzo jutro rano zerówka z Biochemii 
Oddałem swój Bilet bratu
To co dziś Żurek robi to masakra
Oddałem swój Bilet bratu
To co dziś Żurek robi to masakra
w XXI niektórzy mają wielki problem aby zrobić transmisję tv na żywo, aby dźwięk i obraz był zgrany...
Gorzów rozkłada Pragę ,ale Madryt daje ciała z Koszycami ;/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”