Euroliga-8 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: Euroliga-8 kolejka

Postautor: friel » 16 grudnia 2009, 20:54

aha sorki tu masz rację :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 16 grudnia 2009, 21:06

Wisła wygrywa 93:73

Burse 28 punktów i 17 zbiórek. Siódme double-double w Eurolidze na 8 spotkań, co jest zdecydowanie najlepszym wynikiem w tych rozgrywkach.

Wisła wobec porażki Rivasepolisu Madryt awansowała na drugie miejsce w tabeli ogólnej (za obrońcą trofeum Spartakiem Moskwa). Madryt spadł na czwarte miejsce - wyprzedziły Hiszpanki dziś Jeki Biby

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 16 grudnia 2009, 21:07

p.. pisze:Normalna część forum, to ta która potrafi się przyznać do błędu, jakim było złe ocenianie Samanty. Która jest jak dla mnie liderką AZSu i obecnie najlepszą rozgrywającą w PLKK.

Czyli rozumiem, nie jesteś w stanie nic napisać o meczu AZSu z Pragą :lol:

A jeśli chodzi o Richards to 4 asysty w meczu Euroligi dla rozgrywającej chyba nie jest oszałamiającym wynikiem, ale w sumie ja się nie znam, a przynajmniej nie tak jak niektórzy kibice z Gorzowa :lol:

friel
Kadet

Postautor: friel » 16 grudnia 2009, 21:08

Boże skończcie to !
nie potrzebne napinki
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

p..
Amator

Postautor: p.. » 16 grudnia 2009, 21:09

Asysty, asystami..... 25pkt dla rozgrywającej to także za mało :)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 16 grudnia 2009, 21:13

.:Lukas:. pisze:
p.. pisze:Normalna część forum, to ta która potrafi się przyznać do błędu, jakim było złe ocenianie Samanty. Która jest jak dla mnie liderką AZSu i obecnie najlepszą rozgrywającą w PLKK.

A jeśli chodzi o Richards to 4 asysty w meczu Euroligi dla rozgrywającej chyba nie jest oszałamiającym wynikiem, ale w sumie ja się nie znam, a przynajmniej nie tak jak niektórzy kibice z Gorzowa :lol:

Piszesz, że inni się napinają a ty to co robisz? :?

Mecz bardzo fajny... super mecz Justyny i jak to ostatnimi czasy jest normalne Samanthy ;) Sidney też fajnie zagrała i chociaż, że nie widać tego w punktach dobrze zagrała Julia, która często wyprowadzała ;)
Jak to śpiewaliśmy na meczu w Pradze "W domu wygramy! AZS w domu wygramy!" spełniło się i chwała im za to ;D
Wiele emocji dzięki czemu cała hala normalnie chodziła... ach... coś pięknego :D :D :mrgreen:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 16 grudnia 2009, 21:22

Z analiz tabel Euroligii wynika, że najgorsze miejsce Wisły to 4. Niestety nadal niepoki marny wkład Polek w zdobycz punktową tylko 15.
Myślę,że 8 zwycięstw pod rząd to wynik nie dopowtórzenia.

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 16 grudnia 2009, 21:22

zancia_a pisze:

Piszesz, że inni się napinają a ty to co robisz? :?

Mecz bardzo fajny... super mecz Justyny i jak to ostatnimi czasy jest normalne Samanthy ;) Sidney też fajnie zagrała i chociaż, że nie widać tego w punktach dobrze zagrała Julia, która często wyprowadzała ;)
Jak to śpiewaliśmy na meczu w Pradze "W domu wygramy! AZS w domu wygramy!" spełniło się i chwała im za to ;D
Wiele emocji dzięki czemu cała hala normalnie chodziła... ach... coś pięknego :D :D :mrgreen:

Spytałem tylko czy może napisać coś więcej o meczu niż to, że forum ma przepraszać za słowa o Richards...

Brak Endrju i dość rzadkie wpisy Tadzia powodują brak konkretnych relacji z waszych spotkań i stąd moje pytanie :) A przyznasz, że odpowiedź w stylu Samantha najlepszą jedynką PLKK nijak pasuje do relacji ze spotkania AZS - Praga :)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 16 grudnia 2009, 21:35

zibiz pisze:Z analiz tabel Euroligii wynika, że najgorsze miejsce Wisły to 4. Niestety nadal niepoki marny wkład Polek w zdobycz punktową tylko 15.
Myślę,że 8 zwycięstw pod rząd to wynik nie dopowtórzenia.

zagalopowałeś się - teoretycznie może Wisłę wyprzedzić Salamanca/Schio, Madryt, Jeki i Walencja, czyli Wisła zapewniła sobie dziś co najmniej szóste miejsce w głównej tabeli.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 16 grudnia 2009, 21:37

Kolejny super mecz na Chopina. Fajnie to wszystko rozegrane z naszej strony. Na początku meczu niesieni dopingiem, gramy w składzie z Dźwigalską, Kaczmarczyk, Żurowską, Dureiką i miażdżymy Pragę. Charakterystyczna sytuacja dla tego co sie dzieje na hali po zbiórce/faulu przy stanie 12:2, gdy można z ust Le Drean odczytać, gdy mówi do Kraayeveld "I can`t hear you" O to chodziło... :mrgreen: No ale wiadomo, Praga to klasowa drużyna, Maltsi i te sprawy, więc zaczęły dochodzić do siebie i odrabiać... No to Darek wtedy dopiero Richards i Lude na parkiet posyła i znowu odjeżdżamy 24:12. Tradycyjnie w 3 kwarcie notujemy jakiś przestój i taka drużyna jak Praga potrafi to wykorzystać. Głównie za sprawą MVP ME Maltsi i mającą chyba ze 3 metry Kirete - Kruszyna przy niej wygląda jak dziewczynka do scierania potu z parkietu :) Na tyle też jej niestety Kireta w tym spotkanku pozwala... Mamy jednak naszą Sam, która co rusz to 2+1, asysta, 2+1, trójeczka... i tak dalej, cały repertuar. MVP meczu jednak przyznałbym podwójne, Justyna Żurowska miała 20 pkt już w 3-ciej kwarcie. Śmialiście się z jej skuteczności za 2, no to dziś macie 83% i ze 3 przepiękne konterki - tutaj oczywiście zasługa asystującej równie duża. Na koniec muszę powiedzieć, że bardzo cieszy, gdy ktoś taki jak trener Pragi mówi, że Gorzów gra wspaniałą koszykówkę.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 16 grudnia 2009, 21:40

8-0 ! Brawo!

A asysty Liron to chyba przestali liczyć po pierwszych 3 minutach :?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 grudnia 2009, 21:43

Nuda. 1 kwarta super gry potem spokojne (czasem az za spokojen kontrolowanie wyniku). Dalej sporo pracy przed paniami.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 16 grudnia 2009, 21:51

Jako, że zostałem niemalże wywołany do tablicy, podzielę się z wszystkim swoją króciutką relacją z meczu AZS vs Praha 8)
Początku nie widziałem, więc sobie odpuszczę opisywanie trójeczek Sidney (lub Sid jak mówią na nią koleżanki z zespołu ze względu na......? Kto zgadnie?). Najpierw troszkę gromów na ... zespół ze stolicy Czech. Myślałem, że tylko trener znad Zat. Gdańskiej nie potrafi wykorzystać dużego potencjału swojego zespołu, ale Blazek to już przechodzi samego siebie. Maltsi, Kireta, Kraayeveld, Le Drean, Tamane, Elhotova, Whalen to nie są anonimowe zawodniczki, tylko jak dla mnie uznane zawodniczki jeżeli chodzi o poziom europejski. To nie była kompletnie ta drużyna, z którą AZS dostał po tyłeczku na wyjeździe. Tak jak już ktoś napisał, bezbarwna Maltsi, jeszcze bardziej bezbarwna Kraayeveld, Kireta która pograła sobie tylko i wyłącznie dlatego, że Gorzów nie ma wysokich zawodniczek, Whalen jak na zawodniczkę tej klasy została sprowadzona na ziemię, przez niedocenianą Sam, Tamane to chyba zapomniała ile ma wzrostu, Elhotova brak pozycji na obwodzie to nie było jak powtórzyć wyniku z pierwszego meczu. Dobra koniec już tego znęcania się, ale ogólnie szkoda, że taki potencjał się marnuje. Jeżeli jednak chodzi o dzisiejszy mecz, to ...... bardzo dobrze :lol: Co do Gorzowa. Kolejny świetny mecz Sam. Trafiała spod kosza nawet, gdy nad Nią stała Tamane lub Kireta. Różnica wzrostu w tej chwili nie istniała. Lukas wspomniał, że mało asyst. Dobrze, zgadzam się po części, ale rozgrywająca musi nie tylko świetnie podawać, ale również dodawać wiele punktów do dorobku drużynowego. Sidney jak zwykle niezwykle walecznie. Twardo w obronie, przez co sobie obwodowe Pragi za bardzo nie pograły, ale również skupiała uwagę w ataku, dzięki czemu koleżanki z drużyny miały łatwiejsze pozycje. Żurek pokazała tym meczem, że drzemią w niej nieprzeciętne umiejętności i potrafi zagrać bardzo dobre zawody przeciwko klasowym zawodniczkom. Ustabilizować formę i będzie pociecha nie tylko dla AZS-u, ale również dla kadry. Kilka kartofli było, ale nie może być za kolorowo. Jeżeli o kartofle chodzi. Tytuł kartofla roku dostaje Izabela P. Warunki świetne, umiejętności też nie byle jakie, ale psychika troszkę szwankuje. Jedyny pozytyw to dobra obrona, choć nie ustrzegła się błędów. No i na plus 2-3 fajne akcje jeden na jeden z wysokimi USK. Tak jak napisała Zancia_a, Julia w ataku dziś nie błyszczała, ale biegała jak przyklejona za rywalkami, dzięki czemu te nie zdobywały łatwych punktów z dystansu. Reszta zawodniczek wniosły więcej lub mnie, ale nie wykazały się, aż tak abym mógł napisać cokolwiek. No może poza Ludą, która ostro wchodziła po linii końcowej pod kosz i albo wymuszała faule, albo oddawała do koleżanek na dystans, albo sama próbowała ukończyć akcję, co nie zawsze się udawało.

Ogólnie meczyk na niezłym poziomie. Dużo walki, kilka fajnych zagrań i świetne rozegranie tego meczu taktycznie. Brawo Darek!. Teraz to samo z Bourges, a po meczu Koszycami świętujemy awans w debiutanckim sezonie do 1/16 finału.

Tyle ode mnie. :twisted:

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 grudnia 2009, 22:16

Jak sie zdobywa 25 pkt to trudno żeby mieć dużo asyst (cos za cos). Zresztą Whalen miała całą jedną! asystę a jest ponoć rozgrywającą Wyższych lotów od Richards..

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 16 grudnia 2009, 22:23

Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z postawy Gorzowa.

Przyznam, że nie oczekiwałem zwycięstwa z Pragą, a już na pewno nie 15 pkt.
Gratuluję i oby tak dalej. Bardzo się cieszę, że oprócz dobrych wystepów w PLKK, zaczynacie pokazywac ,że Euroliga się dla Was także liczy.

Obyście wygrali dwa pozostałe spotkania.

I stanowczo zaprzeczam jakobym zle życzył jakiemukolwiek polskiemu zespołowi w pucharach. Zawsze życzę w pucharach Gorzowowi zwycięstwa- tyczy się to także innych zespołów.

Wisła fajnie - musimy dbać o małe pkt- dzis wreszcie 20 pkt, ale jesli była okazja zeby zbacić rywalki wyżej, to warto było to zrobić.

Nie narzekajmy jednak- bilans 8-0 gwarantuje, że Wisła skończy ten sezon w euro wreszcie z dodatnim bilansem zwycięstw i porażek (nie pamietam jednak czy w zeszłym sezonie nie byliście jedne na plusie, w każdym razie w tym sezonie tych zwycięstw będzie więcej).

Warto jednak aby Wisła wygrała ze Schio - oby Hernandez powoli przygotowywał juz zespoł pod kątem tego spotkania.
Gratulacje naturalnie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”