Euroliga-8 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- diablewcielone:P
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: Euroliga-8 kolejka
byliśmy 7-6, acz awansu top 8 nam to nie dało
Brawa dla wiślaczek.
Oprócz pierwszej kwarty może nie zagrały jakiegoś świetnego meczu, ale też ważne, że uniknęły błędu z meczu z Gospiciem. Nie pozwoliły Francuzkom na zejście poniżej 11 pkt. Początek był miażdżący i o to chodziło.
Janell nie miała konkurencji pod koszem, chociaż Comfort też trochę wrzuciła. Bardzo istotnym elementem były zbiórki, wygrane miażdżąco, bo 50-29. Chociaż 5 zbiórek w ataku Lille to chyba zaniżony wynik, biorąc pod uwagę, że miały nieco ponowień akcji (czyli znowu powtórzył się jeden z głównych błędów wiślaczek). Oprócz Janell na swoim - czyli wysokim - poziomie Marta, fajnie zagrała też Izi, którą chyba nieco podrażniło to, że całą pierwszą kwartę spędziła na ławce. Reszta dorzuciła swoją cegiełkę do wygranej. Debiut Mai w Eurolidze uwieńczony zdobyciem 1 pkt z linii osobistych w ostatnich sekundach. Pewnie gdyby była przewaga ponad 20 pkt, to trener wypuściłby ją na więcej niż ostatnie niespełna 2 minuty. Ogólnie zatem mecz po stronie plusów, nawet biorąc pod uwagę to, że Lille to nasłabszy zespół w grupie - było to dziś widoczne. Dziewczyny mogły wygrać wyżej, ale tak jakby nie chciały zrobić rywalkom więcej krzywdy, nieco odpuszczały obronę. Najważniejsze więc, że Wisła odniosła dzisiaj pewne zwycięstwo.
Pierwsze miejsce w grupie Wisła ma niezwykle prawdopodobne. Jedynie Schio może je odebrać, ale aby tak się stało, Włoszki muszą wygrać dwa ostatnie mecze, w tym z Wisłą ponad 11 pkt, a wiślaczki musiałby jeszcze przegrać w Chorwacji. Wiadomo jednak, że nie o miejsca w tabeli tutaj chodzi, a bardziej o punkciki. Tutaj lepsza może być też Salamanca, ale też pod warunkiem, że Wisła przegra dwa ostatnie mecze. Natomiast nie może być tak, że Hiszpanki i Włoszki jednocześnie będą wyżej w rankingu od Wisły, bo czeka je bezpośredni mecz i jeden z tych zespołów będzie mieć na pewno 3 porażki. Tak więc na tą chwilę Wisła nie może być niżej niż 6 miejsce, a mając bilans 9-1 będzie na 3 lub 4 miejscu - chociaż tutaj nie chciałbym bawić się w jasnowidza.
Brawa również dla zawodniczek z Gorzowa. Przypuszczałem, że są w stanie wygrać z Pragą, ale nie spodziewałem się, że w takich rozmiarach. Skoro poszło tak dobrze, to trochę szkoda, że nie udało się odrobić z nawiązką 17 pkt z pierwszego meczu, co może mieć w końcowym rozrachunku duże znaczenie. Inna sprawa, że gdyby wówczas grały tak jak teraz, to tamta porażka na pewno byłaby mniej dotkliwa. Świetny mecz Richards i Żurowskiej. Co do Pragi, to zgodzę się z jednym z piszących wcześniej, że potencjał tej drużyny jest bardzo marnowany. Takie nazwiska i nijaka gra. Chyba muszą być jakieś problemy wewnątrz ekipy albo mało umiejący trener (chociaż notabene jest coachem kadry Czech z ambitnym zadaniem przygotowania na MŚ u siebie). Sytuacja w grupie jest bardzo skomplikowana, zwłaszcza, że Koszyce ograły Madryt (czego się zresztą spowodowałem). Jeśli AZS wygra dwa ostatnie mecze, nic nie powinno odebrać awansu. Wówczas za burtą mogą się znaleźć Bourges i Sopron. Kto by się tego spodziewał przed rozgrywkami?
Pierwsze miejsce w grupie Wisła ma niezwykle prawdopodobne. Jedynie Schio może je odebrać, ale aby tak się stało, Włoszki muszą wygrać dwa ostatnie mecze, w tym z Wisłą ponad 11 pkt, a wiślaczki musiałby jeszcze przegrać w Chorwacji. Wiadomo jednak, że nie o miejsca w tabeli tutaj chodzi, a bardziej o punkciki. Tutaj lepsza może być też Salamanca, ale też pod warunkiem, że Wisła przegra dwa ostatnie mecze. Natomiast nie może być tak, że Hiszpanki i Włoszki jednocześnie będą wyżej w rankingu od Wisły, bo czeka je bezpośredni mecz i jeden z tych zespołów będzie mieć na pewno 3 porażki. Tak więc na tą chwilę Wisła nie może być niżej niż 6 miejsce, a mając bilans 9-1 będzie na 3 lub 4 miejscu - chociaż tutaj nie chciałbym bawić się w jasnowidza.
Brawa również dla zawodniczek z Gorzowa. Przypuszczałem, że są w stanie wygrać z Pragą, ale nie spodziewałem się, że w takich rozmiarach. Skoro poszło tak dobrze, to trochę szkoda, że nie udało się odrobić z nawiązką 17 pkt z pierwszego meczu, co może mieć w końcowym rozrachunku duże znaczenie. Inna sprawa, że gdyby wówczas grały tak jak teraz, to tamta porażka na pewno byłaby mniej dotkliwa. Świetny mecz Richards i Żurowskiej. Co do Pragi, to zgodzę się z jednym z piszących wcześniej, że potencjał tej drużyny jest bardzo marnowany. Takie nazwiska i nijaka gra. Chyba muszą być jakieś problemy wewnątrz ekipy albo mało umiejący trener (chociaż notabene jest coachem kadry Czech z ambitnym zadaniem przygotowania na MŚ u siebie). Sytuacja w grupie jest bardzo skomplikowana, zwłaszcza, że Koszyce ograły Madryt (czego się zresztą spowodowałem). Jeśli AZS wygra dwa ostatnie mecze, nic nie powinno odebrać awansu. Wówczas za burtą mogą się znaleźć Bourges i Sopron. Kto by się tego spodziewał przed rozgrywkami?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Jeszcze jedno; w kontekście tematu rzeki "Polki w Wiśle". Minus dla trenera, za (krótkie, bo krótkie, ale jednak) przekonywanie Pani Kapitan...skoro ona nie chce wejść na ostatnie 5 minut meczu, to niech nie wchodzi...no tak, ale Hernandez w sumie nie ma wyboru, bo po 1 - ona musi być w składzie, a po 2- potem znów się okaże, że Polki chcą, nie są gorsze od reszty, ale szans nie dostają...paranoja.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:Jeszcze jedno; w kontekście tematu rzeki "Polki w Wiśle". Minus dla trenera, za (krótkie, bo krótkie, ale jednak) przekonywanie Pani Kapitan...skoro ona nie chce wejść na ostatnie 5 minut meczu, to niech nie wchodzi..
Chyba żartujesz. Szczena opada.
Dziś się nie udało być na meczu. Choroba moja i odsypianie. Jakoś dziwnie się czuję, że opuściłem mecz.
Gratulacje dla Gorzowa za (jak widać po st) świetny mecz. Praga jak co roku marnuje swój potencjał. Ale wiadomo, że wszystko zacznie się w play-offach.
Fajnie, że nasze dziewczyny zagrały dobrze w pierwszej kwarcie. Miło, że później było spokojnie.
co do tego co napisała Ałgaja: to generalnie szczena opadła także mnie. ale jak rozumiem Miss Doris jest za dobra na ostatnie 5 min z "jakimś tam" Lille.
szkoda, że weszła, znacznie bardziej wolałabym oglądać przez ten okres Majkę na parkiecie. a Pani kapitan w ciągu 5 min. zdążyła schrzanić więcej niż Marta czy Janell w 8 spotkań Euro!
a poza tym wielkie brawa dla wspomnianej już Janell, bo robiła wczoraj co chciała i jak chciała.podobnie zresztą jak Marta Fudy Fernandez
. no i plusik oczywiście jeszcze dla Izi. szkoda, że tak zaniżona została statystyka asyst Li, bo w okolicach 10 było ich na pewno. no i fajnie(na tablicach!) i długo też Katka, a także Aga Majewska:)
jest nieźle, 8-0!!!jeszcze 2 zwycięstwa i Katka odpala race
szkoda, że weszła, znacznie bardziej wolałabym oglądać przez ten okres Majkę na parkiecie. a Pani kapitan w ciągu 5 min. zdążyła schrzanić więcej niż Marta czy Janell w 8 spotkań Euro!
a poza tym wielkie brawa dla wspomnianej już Janell, bo robiła wczoraj co chciała i jak chciała.podobnie zresztą jak Marta Fudy Fernandez
jest nieźle, 8-0!!!jeszcze 2 zwycięstwa i Katka odpala race
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Za takie zachowanie, którego nijak nie da się usprawiedliwić (no chyba, że tym, iż w ciągu ostatnich 2 sezonów zagrała z 4 dobre mecze) powinny być trybuny i pożegnanie się z opaską kapitana (bo "trochę" obciach)...ale zapewne żadnych konsekwencji nie będzie i to jest w tym wszystkim najsmutniejsze.
Po porażce z Gorzowem w GW była wypowiedź prezesa Miętty, że trener musi pracować z Polkami, by pełniły rolę w zespole...no cóż, do tanga trzeba dwojga, a skoro druga strona uważa, że na 5 min w eurolidze wejść nie warto (mimo iż swoją postawą we wcześniejszych meczach nawet na te 5 nie zasłużyła) to ja trenerowi bardzo współczuje.
Po porażce z Gorzowem w GW była wypowiedź prezesa Miętty, że trener musi pracować z Polkami, by pełniły rolę w zespole...no cóż, do tanga trzeba dwojga, a skoro druga strona uważa, że na 5 min w eurolidze wejść nie warto (mimo iż swoją postawą we wcześniejszych meczach nawet na te 5 nie zasłużyła) to ja trenerowi bardzo współczuje.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Czy Wam też relacja Lotosu wisi na 8:45 I kwarty?
niestety też :/
po 1 kwarcie Szeviep prowadzi 18-12
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Ok, ruszyło. 23:21 w połowie drugiej kwarty.
Ciekawe czemu nie ma w ogóle Emiliji, ostatnio z Pruszkowem też nie grała.
Ciekawe czemu nie ma w ogóle Emiliji, ostatnio z Pruszkowem też nie grała.
- hellraiser
- Junior
golew pisze:Czy Wam też relacja Lotosu wisi na 8:45 I kwarty?
Macie tu link do kamerki z meczu Lotosu
http://www.szeged.com/index.php?option= ... &Itemid=97
A jak komuś kamerka nie pasuje to link z relacji live coś jak strona gorzów24
http://www.delmagyar.hu/sport/szeviep-s ... 3/2131488/

cos mnie kamerka nie chce działać
zacieła sie czy mam za wolnego neta??
no i znowu dostajemy baty, cóz nie dla nas euro w tym sezonie
zacieła sie czy mam za wolnego neta??
no i znowu dostajemy baty, cóz nie dla nas euro w tym sezonie
ślimaka rekomendowali razem z winnickim chyba tylko po to, żeby wybór był oczywisty.
blamaż.
blamaż.
bball
- hellraiser
- Junior
flash pisze:ślimaka rekomendowali razem z winnickim chyba tylko po to, żeby wybór był oczywisty.
blamaż.
Wybór między Ślimakiem a Winnickim to żaden wybór
Albo wygrywamy za tydzień z Brnem albo nas nie ma. Ale czy my jesteśmy z taką grą wstanie powalczyć

Straszna szkoda
jednocześnie doceniam rywala ,choć meczu nie widziałem przedłużyły sobie nadzieję na awans .
Nie będę się pastwił nad Lotosem nie ich wina ,że mają Ślimaka
Nie będę się pastwił nad Lotosem nie ich wina ,że mają Ślimaka
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”