15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Orzeł Polkowice 81-59
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Orzeł Polkowice 81-59
Niedziela, 20.12.2009 godz.18.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
reaktywacja
- Junior
Re: 15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Orzeł Polkowice
Mecz prawdy...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Kolejny bardzo ciekawy mecz. W kontekście play-off napewno istotny. Przy słabszej ostatnio formie Lotosu, Orzeł ma naprawdę duże szansę na wywiezienie z Gdyni 2pkt.
Zrewanżować się CCC Polkowice!
To będzie mecz na szczycie Ford Germaz Ekstraklasy. Koszykarki Lotosu Gdynia, we własnej hali podejmować będą CCC Polkowice. Mecz ten rozegrany zostanie w najbliższą niedzielę o godzinie 18:00. Transmisję na żywo przeprowadzi TVP Sport.
Gdynianki muszą ten mecz wygrać co najmniej z trzech powodów. Po pierwsze, aby zrewanżować się rywalkom za porażkę w pierwszej rundzie rozgrywek. Po drugie, aby zmazać plamę z Szegedu, gdzie wyraźnie przegrały z najsłabszą drużyną grupy D Euroligi. Po trzecie, aby odzyskać zaufanie kibiców, którzy są zdegustowani postawą drużyny.
Stawką tego meczu będzie też pozycja samodzielnego wicelidera tabeli. Jak na razie obie drużyny uzbierały po 24 punkty i mają dwa punkty straty do akademiczek z Gorzowa. Mecz ten będzie z pewnością dla gdynianek ciężką przeprawą. CCC Polkowice jest na fali, w ostatniej kolejce podopieczne Krzysztofa Koziorowicza pewnie pokonały Wisłę Can Pack Kraków i ostrzą sobie zęby na ogranie mistrza Polski.
Trenerzy polkowickiej drużyny mają bardzo wyrównaną kadrę zawodniczek, co stwarza możliwości szerokiej rotacji. Przypomnijmy, krótka ławka rezerwowych była główną bolączką tego zespołu w minionym sezonie. Przed tym sezonem zespół został nieco przebudowany. Udało się natomiast utrzymać szkielet zespołu oparty na Amishy Carter, Darii Mieloszyńskiej i Justynie Jeziornej. Ta ostatnia co prawda leczy kontuzję, ale doskonale w zespół wkomponowała się Ryan Coleman. Na rozegraniu Agatę Gajdę zastąpiła doskonale w Polkowicach znana Czeszka Weronika Bortelova, natomiast pod koszem nie ma już znakomitej Jillian Robbins, ale jest za to ambitna, młoda i waleczna Nadia Parker. Jak na razie zdecydowanie najlepszą koszykarką CCC jest Amisha Carter, która w meczu zdobywa średnio prawie 16 punktów i zbiera z tablic ponad 10 piłek. Kryzys formy ma także za sobą Daria Mieloszyńska, która poprowadziła swój zespół do triumfu nad Wisłą.
W Lotosie Gdynia pod znakiem zapytania stoi występ Emiliji Podrug, która odczuwa jeszcze skutki zapalenia ucha. O tym, czy zagra zadecydują lekarze i trenerzy. Z pewnością warto przyjść w niedzielę do hali Gdynia, aby dopingować koszykarki Lotosu. Klub Kibica prosi też wszystkie osoby zainteresowane aktywnym dopingiem do zajęcia miejsc na trybunie za koszem i wsparcie swoimi gardłami koszykarek, które niewątpliwie w tym trudnym okresie, potrzebują głośnego dopingu.
lotosgdynia.pl
To będzie mecz na szczycie Ford Germaz Ekstraklasy. Koszykarki Lotosu Gdynia, we własnej hali podejmować będą CCC Polkowice. Mecz ten rozegrany zostanie w najbliższą niedzielę o godzinie 18:00. Transmisję na żywo przeprowadzi TVP Sport.
Gdynianki muszą ten mecz wygrać co najmniej z trzech powodów. Po pierwsze, aby zrewanżować się rywalkom za porażkę w pierwszej rundzie rozgrywek. Po drugie, aby zmazać plamę z Szegedu, gdzie wyraźnie przegrały z najsłabszą drużyną grupy D Euroligi. Po trzecie, aby odzyskać zaufanie kibiców, którzy są zdegustowani postawą drużyny.
Stawką tego meczu będzie też pozycja samodzielnego wicelidera tabeli. Jak na razie obie drużyny uzbierały po 24 punkty i mają dwa punkty straty do akademiczek z Gorzowa. Mecz ten będzie z pewnością dla gdynianek ciężką przeprawą. CCC Polkowice jest na fali, w ostatniej kolejce podopieczne Krzysztofa Koziorowicza pewnie pokonały Wisłę Can Pack Kraków i ostrzą sobie zęby na ogranie mistrza Polski.
Trenerzy polkowickiej drużyny mają bardzo wyrównaną kadrę zawodniczek, co stwarza możliwości szerokiej rotacji. Przypomnijmy, krótka ławka rezerwowych była główną bolączką tego zespołu w minionym sezonie. Przed tym sezonem zespół został nieco przebudowany. Udało się natomiast utrzymać szkielet zespołu oparty na Amishy Carter, Darii Mieloszyńskiej i Justynie Jeziornej. Ta ostatnia co prawda leczy kontuzję, ale doskonale w zespół wkomponowała się Ryan Coleman. Na rozegraniu Agatę Gajdę zastąpiła doskonale w Polkowicach znana Czeszka Weronika Bortelova, natomiast pod koszem nie ma już znakomitej Jillian Robbins, ale jest za to ambitna, młoda i waleczna Nadia Parker. Jak na razie zdecydowanie najlepszą koszykarką CCC jest Amisha Carter, która w meczu zdobywa średnio prawie 16 punktów i zbiera z tablic ponad 10 piłek. Kryzys formy ma także za sobą Daria Mieloszyńska, która poprowadziła swój zespół do triumfu nad Wisłą.
W Lotosie Gdynia pod znakiem zapytania stoi występ Emiliji Podrug, która odczuwa jeszcze skutki zapalenia ucha. O tym, czy zagra zadecydują lekarze i trenerzy. Z pewnością warto przyjść w niedzielę do hali Gdynia, aby dopingować koszykarki Lotosu. Klub Kibica prosi też wszystkie osoby zainteresowane aktywnym dopingiem do zajęcia miejsc na trybunie za koszem i wsparcie swoimi gardłami koszykarek, które niewątpliwie w tym trudnym okresie, potrzebują głośnego dopingu.
lotosgdynia.pl

Ekstra. Przepraszamy. Ale wideo jest niedostępne :/ tak tylko potrafi TVP
------------------
no w końcu
------------------
no w końcu
musisz sobie zainstalować wtyczkę wmp dla firefox (jeżeli tego używasz). Ja tak zrobiłem i działało ale i tak już nie oglądam w necie bo na tvp Kraków leci meczyk 
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Genialna Alana z jednej strony i beznadziejna obrona Polkowic z drugiej strony. Fajna momentami Carter i zaskakujące rzuty Darii, choć na słabej skuteczności za 3. Ktoś pisał, że Polkowice mają długą ławkę do bezstresowego grania w lidze... hmmm
chyba jednak nie z każdym przeciwnikiem.
feri pisze:Genialna Alana z jednej strony i beznadziejna obrona Polkowic z drugiej strony. Fajna momentami Carter i zaskakujące rzuty Darii, choć na słabej skuteczności za 3. Ktoś pisał, że Polkowice mają długą ławkę do bezstresowego grania w lidze... hmmmchyba jednak nie z każdym przeciwnikiem.
No cóż chyba jednak z Gajdą na rozegraniu byłoby bardziej komfortowo w rotacji a rozgrywajki na podobnym poziomie.
nie oglądałem drugiej połowy w TVP Sport i mam pytanie: Czy nadworny redaktor koszykarski pan Łabędź zauważył wreszcie obecność na parkiecie Ryan Coleman?!!!
ŻENADA!!! 
TVP oczywiście nie zawiodło bo nie zapomniało o tym żeby mieć jakieś wpadki...
Gdy pokazywali inne mecze kolejki maleńki błąd w nazwie Pruszkowa, Blachy Prószyńskie
A i wynik w pewnym momencie był bardzo fajny, gdy Lotos prowadził już 447:35

Gdy pokazywali inne mecze kolejki maleńki błąd w nazwie Pruszkowa, Blachy Prószyńskie
A i wynik w pewnym momencie był bardzo fajny, gdy Lotos prowadził już 447:35
Kozak w necie - pizda w świecie!

matrix pisze:nie oglądałem drugiej połowy w TVP Sport i mam pytanie: Czy nadworny redaktor koszykarski pan Łabędź zauważył wreszcie obecność na parkiecie Ryan Coleman?!!!ŻENADA!!!
haha rzeczywiście ciągle mylił Coleman z Carter, ale parę razy udało mu się je rozpoznać
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...
Eve pisze:haha rzeczywiście ciągle mylił Coleman z Carter, ale parę razy udało mu się je rozpoznaćTo nie Jego wina, że są aż tak podobne do siebie
taa rozbrajające i jest różnica w bardzo małym,a raczej niskim szczególe
Dla mnie to błąd dyskwalifikujacy!!!
Przynajmniej Święta mamy spokojne.
Mecz się nam od początku ułożył (lol). W sumie nie była to jeszcze rewelacja poza połową czwartej kwarty. Polkowice się trzymały nieźle i nawet w trzeciej kwarcie bywało jeszcze problematycznie. Zwłaszcza pod kątek odrobienia strat z Polkowic. Potem nagle zrobiło się +29 po paru przechwytach i nasze zupełnie stanęły od tych fajerwerków, więc skończyło się na +21.
Jedynym minusem skręcona kostka Pauliny, ale że akurat Święta to zdąży spokojnie się wykurować.
Shameka się pożegnała, więc po Świętach pewnie nie wraca. Szkoda
Mecz się nam od początku ułożył (lol). W sumie nie była to jeszcze rewelacja poza połową czwartej kwarty. Polkowice się trzymały nieźle i nawet w trzeciej kwarcie bywało jeszcze problematycznie. Zwłaszcza pod kątek odrobienia strat z Polkowic. Potem nagle zrobiło się +29 po paru przechwytach i nasze zupełnie stanęły od tych fajerwerków, więc skończyło się na +21.
Jedynym minusem skręcona kostka Pauliny, ale że akurat Święta to zdąży spokojnie się wykurować.
- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: 15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Orzeł Polkowice 81-59
Śmierć bylej zawodniczki Lotosu z sezonu '04/05 bodajze
, heh usunal juz posta, wiec tego tez usuncie 
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
Re: 15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - Orzeł Polkowice 81-59
przemoe pisze:Przynajmniej Święta mamy spokojne.
w sumie nie dziwię się, że Christon wyleci, bo w Eurolidze raczej pokazywała kaszanę. Ale to dobra wiadomość, bo będzie Catch na Brno i może Lotos uratuje jeszcze honor
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”