Finał PP Wisła : Lotos 42:50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 marca 2005, 00:00

Cóż, może nie słyszałeć o wyrazach obcych funkcjonujących w mowie naszej polskiej gdzie funkcjonują tak rdzennie polskie zwrty jak "internet" "komputer" "software" itp...
Dla ułatwienia odsyłam cię zatem do słownika Kopalińskiego http://www.slownik-online.pl/kopalinski/s.php
do usług :lol: :wink:

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 08 marca 2005, 00:00

Zyzia pisze:
Don Igłata pisze:
majoneez pisze:Ano niestety ten sprawdzian okazał sie zbyt trudny dla wielu forumowiczów, i sporo słomy z sapogów się wysypało :?

Ano Majezon wytłumaczcie może miastowym, co to są te sapogi?
W trzytomowym "Słowniku Języka Polskiego" nie ma. W "Słowniku Wyrazów Obcych" też. Może na forum znajdzie się ktoś z zacięciem etnograficznym i tą wiadomość wzorem Oskara Kolberga lub Bronisława Malinowskiego ( to ten od - "Życie seksualne dzikich" ) uwieczni na kartach folklorystyki ( pojętej szeroko ). :lol: :lol: :lol:

sapogi /rosyjski/- BUTY

"Iż Polacy nie gęsi i swój język mają"

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 marca 2005, 00:07

Uwierz mi, masz PROBLEM ( bo to też nie jest polskie słówo) :lol:

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 08 marca 2005, 00:12

Daniello pisze:
Marco TS pisze:Kopniecie Skerovic tez nie fair ale na zachowanie Powell to szkoda słow. Rozne faule widziałem np w pilce noznej brutalne ataki na achillesy, jakies chamskie kopniecia bez pilki by sedziowie nie widzieli ale jeszcze nie spotkalem sie z taka reakcją. Skandal!!!

skandalem jestb twoja głupota , bo inaczej tego nie można nazwać , po przeczytaniu twoich postów na wszym wiślackim forum , jestes biedym człowieczkiem żal mi po prostu ciebie ..chamstwo i prostactwo przemawiua przez ciebie .tyle w tym temacie

Skandalem jest to jak wszędzie próbujecie wybielić Powell :? Nie bój, Jacksona z niej nie zrobicie 8) :lol:

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 08 marca 2005, 00:17

majoneez pisze:Cóż, może nie słyszałeć o wyrazach obcych funkcjonujących w mowie naszej polskiej gdzie funkcjonują tak rdzennie polskie zwrty jak "internet" "komputer" "software" itp...
Dla ułatwienia odsyłam cię zatem do słownika Kopalińskiego http://www.slownik-online.pl/kopalinski/s.php
do usług :lol: :wink:

A ja już myślałem, że ten wyraz przywiozłeś z terenów b. ZSRR :roll:
a tu jednak wchodzi w rachubę słownik :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 marca 2005, 00:21

tez mi k....a obiektywizm niejakiego psuedoadmina Tatasa na basketmanii
ze względu na brak konstruktywnej myśli w ostatnich wpisach i ich - nazwijmy to - "piłkarskość", czyli brak pojęcia, blokuję ten temat.

Marco, dostajesz ostrzeżenie. To jest forum koszykówki kobiecej, o której - po całym sezonie euroligowych występów zespołu z Krakowa - nadal nic nie wiesz. Nie wnosisz nic, co miałoby dla zainteresowanych koszykówką, jakąkolwiek wartość, na dodatek pozwalasz sobie nadużywać naszej gościnności.

Drugiego ostrzeżenia nie będzie.

Chwala im za wnoszenie bandytyzmu na parkiet!! Pogratulować wnoszonej wartosci :twisted:
Tez mi goscinnosc.

Gdzie on widzi tą pilkarskosc. :roll:
Ostatnio zmieniony 08 marca 2005, 00:26 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 08 marca 2005, 00:24

KIBIC pisze:
Waldi pisze:Ja jakoś nie wyczytałem, żeby inne zawodniczki miały być wyzywane :shock: gdzie to wyczytałeś? ..

W kilku wypowiedziach było napisane , że przywitamy lotos a lotos to chyba cała drużyna :roll:

hmm ja tam nie wiem, jak dla mnie Lotos to firma od olejow :D:D:D

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 marca 2005, 00:27

pietroc pisze:
KIBIC pisze:
Waldi pisze:Ja jakoś nie wyczytałem, żeby inne zawodniczki miały być wyzywane :shock: gdzie to wyczytałeś? ..

W kilku wypowiedziach było napisane , że przywitamy lotos a lotos to chyba cała drużyna :roll:

hmm ja tam nie wiem, jak dla mnie Lotos to firma od olejow :D:D:D

:lol: :D

i moja proźba do moderatora albo admina zróbcie pożadek w tym temacie bo ostanie posty nie są na temat chodzi mi o te o języku polskim i rosyjskim chociażby
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 marca 2005, 00:33

Nie na temat, ale działa ;) :D :D Chyba powoli z niektórych zaczyna schodzić ciśnienie związane (czasem nie wiem do końca czemu) z bandyckim wybrykiem jednej takiej. I o to chodzi... temat cały żyje swoim życiem, zupełnie nie związanym z resztą KKForum, więc póki nie padną znowu wyrazy uznawane ze "powellowe" (czyt. wulgarne... nie przystojące kulturalnym ludziom), nic nie będę usuwał, bo i tak niewiele to pomoże. Prosiłbym jednak nie wzywać imienia Pana T. nadaremno (to do MarcoTS)... problem innych for (są wogóle takie? :shock: ) raczej nie powinny tu nas wogóle obchodzić. Natomiast język ojczysty i dbałość o jego poszanowanie i owszem ;)

Pozdrowionka dla ciągle wqrzonych :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 marca 2005, 00:37

Seba pisze:Nie na temat, ale działa ;) :D :D Chyba powoli z niektórych zaczyna schodzić ciśnienie związane (czasem nie wiem do końca czemu) z bandyckim wybrykiem jednej takiej. I o to chodzi... temat cały żyje swoim życiem, zupełnie nie związanym z resztą KKForum, więc póki nie padną znowu wyrazy uznawane ze "powellowe" (czyt. wulgarne... nie przystojące kulturalnym ludziom), nic nie będę usuwał, bo i tak niewiele to pomoże. Prosiłbym jednak nie wzywać imienia Pana T. nadaremno (to do MarcoTS)... problem innych for (są wogóle takie? :shock: ) raczej nie powinny tu nas wogóle obchodzić. Natomiast język ojczysty i dbałość o jego poszanowanie i owszem ;)

No w sumie masz racje tamto to nie jest forum bo nie sluzy to swobodnych wypowiedzi :)

a ocb z tym niewzywaniem Pana T. bo nie jarze :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 marca 2005, 00:39

Jak to co... przed cytatem wspomniałeś osobę na "T"... to przynosi MEGA-pecha!!! :lol: :wink: Musiałem kilka razy spluwać przez lewe ramię (oplułem pół mieszkania), żeby odczynić zły urok z naszego Forum :D Lepiej nie kusić złego... ;)

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 marca 2005, 00:41

Seba pisze:Nie na temat, ale działa ;) :D :D Chyba powoli z niektórych zaczyna schodzić ciśnienie związane (czasem nie wiem do końca czemu) z bandyckim wybrykiem jednej takiej. I o to chodzi... temat cały żyje swoim życiem, zupełnie nie związanym z resztą KKForum, więc póki nie padną znowu wyrazy uznawane ze "powellowe" (czyt. wulgarne... nie przystojące kulturalnym ludziom), nic nie będę usuwał, bo i tak niewiele to pomoże. Prosiłbym jednak nie wzywać imienia Pana T. nadaremno (to do MarcoTS)... problem innych for (są wogóle takie? :shock: ) raczej nie powinny tu nas wogóle obchodzić. Natomiast język ojczysty i dbałość o jego poszanowanie i owszem ;)

no mam inne zdanie ale z Administratorem nie należy się kłócić
bo Admin na "swoim" forum ma zawsze racje ;) :)

Seba pisze:Jak to co... przed cytatem wspomniałeś osobę na "T"... to przynosi MEGA-pecha!!! :lol: :wink: Musiałem kilka razy spluwać przez lewe ramię (oplułem pół mieszkania), żeby odczynić zły urok z naszego Forum :D Lepiej nie kusić złego... ;)

Ale i tak moja proźba wyluzuj

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 marca 2005, 00:47

KIBIC pisze:no mam inne zdanie ale z Administratorem nie należy się kłócić
bo Admin na "swoim" forum ma zawsze racje ;) :)

Seba wyluzuj

Ja? :shock: :lol: Hmmmm... loozniejszy nie mogę już być :) Ja się przez dwa dni tu nie spieram na temat jednej upośledzonej najwyrazniej osoby :) Moim zdaniem wystarczyło powiedzieć o niej dwa słowa (niekoniecznie kulturalne) i starczy ... po co poświecać komuś takiemu czas tylu ludzi. Porozmawiajmy o KOSZYKÓWCE, a nie o bandytach!

Kibic, gdybyś wywalał z tego wątku to, co nie powinno znależć się na KKForum, to za dziesięć minut miałbyś cztery razy tyle wpisów i czterdzieści zapytań w stylu "czemu mój kulturalny wpis, w którym wyzywam inną osobą od k... itp został usunięty" :-) Jeśli ktoś nie potrafi sam zapanować nad swoimi emocjami, to albo kończy się to, jak wczoraj, albo tak jak u niektórych na tym Forum. Cenzura tu nie pomoże... trzeba po prostu myśleć, co się robi czy też pisze.

A ze mną możesz się kłócić do woli... lubię tę robotę :D :D

Gość

Postautor: Gość » 08 marca 2005, 00:48

wyluzować to mogła wczoraj Powell

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 marca 2005, 00:50

Seba w sumie masz racje :D

ale jak już pisałem z Adminem się nie kłóce 8) :lol:
Ostatnio zmieniony 08 marca 2005, 00:55 przez KIBIC, łącznie zmieniany 1 raz.

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”