15 kolejka FGE:Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 58-69
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 15 kolejka FGE:Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
przejdźmy jeszcze do samego meczu.....cxhylę czoła przed zawodniczką,której personalia brzmią Samantha Jane Richards. Zawodniczka rodem z Australii w spotkaniu z Energą udowodniła,ze jest obecnie najlepszą w FGE całkowicie mnie do siebie przekonując... 
Ja zwłaszcza przed sezonem słyszałem o problemach Energi, zwłaszcza po tym jak Gala kontaktowała się z MUKS-em- W Toruniu już w zeszłym sezonie były duże opóżnienia z kasą i zawodniczka stwierdziła, że jesli nie zapłacą jej do okreslonego terminu, to sie przeniesie.
Wyłącznie zapłacili. Ostatnimi czasy równiez pojawiały sie pogłoski o kiepskiej sytuacji finansowej.
Ale właśnie -pogłoski. Niejeden zespoł zmaga sie z problemami finansowymi i nie jest to zadna nowość. Oby w Toruniu pokonali prawdziwe/domniemane problemy i zespół zaprezentował się w Nowym Roku w dobrej formie i co za tym idzie w pełnym składzie.
Wyłącznie zapłacili. Ostatnimi czasy równiez pojawiały sie pogłoski o kiepskiej sytuacji finansowej.
Ale właśnie -pogłoski. Niejeden zespoł zmaga sie z problemami finansowymi i nie jest to zadna nowość. Oby w Toruniu pokonali prawdziwe/domniemane problemy i zespół zaprezentował się w Nowym Roku w dobrej formie i co za tym idzie w pełnym składzie.
Saletra pisze:Ja zwłaszcza przed sezonem słyszałem o problemach Energi, zwłaszcza po tym jak Gala kontaktowała się z MUKS-em-
a nie wiem czy wiesz,że zawodniczka o której piszesz była już jedną nogą w bydgoskim Artego...
a co do kwestii finansowych to mam nadzieję,ze kłopoty toruńskiego( i chyba nie tylko) klubu są przejściowe i będzie jeszcze dobrze.
PS.Nie chwaląc się oczywiście,ale w przeciwieństwie do wielu z Was przeżyłem przez te 18 lat poważnej gry toruńskich koszykarek wzloty i upadki nic zatem mnie już w tym aspekcie nie zdziwi
Re: 15 kolejka FGE:Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 58-69
Zgadza się. Co innego faktyczne problemy, gdy już czarno na białym wiadomo, że klub zalega zawodniczkom czy trenerom dużą kasę i nie jest w stanie uregulować tych zaległości - wtedy następuje pożegnanie (tak jak to było w zeszłym roku w Rybniku). Czym innym natomiast są takie szeptane plotki, że podobno coś tam coś tam i nagle wszystkie odejdą.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
tak trochę oftopując po tym meczu nachodzi mnie myśl kto zostanie mvp sezonu zasadniczego jak przyjedzie Tamika 
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
-
koszykarz
W Toruniu nigdy - w tej 18 letniej historii występów w PLKK - nie było wielkich pieniędzy... Teraz tez kokosów nie ma . Oby tylko nie było tak że niektóre zawodniczki były pozyskiwane na ,,kredyt'' czyli że klub liczył że pojawi się sponsor i ,,jakoś '' to będzie...
Fakt faktem - jest sporo zawodniczek w drużynie - nietanich - a niektóre nic nie wnoszą do drużyny.
Czy klub stać by płacić CHOMAĆ za grę przez 5-10 minut ? Skoro EDO jej nie chce - po co to ciągnąć...
Oby to była tylko plotka - która podał tu jakiś ,pajac'' by zaszkodzić klubowi...
PS. przecież w większości klubów się nie przelewa ...
Przecież taki MUKS - wątpie że miał budżet 750 tyś zł -czyli wymóg FGE - przecież po składzie tego nie widać chyba że SEMMLER zarabia tyle co KOBRYN

Fakt faktem - jest sporo zawodniczek w drużynie - nietanich - a niektóre nic nie wnoszą do drużyny.
Czy klub stać by płacić CHOMAĆ za grę przez 5-10 minut ? Skoro EDO jej nie chce - po co to ciągnąć...
Oby to była tylko plotka - która podał tu jakiś ,pajac'' by zaszkodzić klubowi...
PS. przecież w większości klubów się nie przelewa ...
Przecież taki MUKS - wątpie że miał budżet 750 tyś zł -czyli wymóg FGE - przecież po składzie tego nie widać chyba że SEMMLER zarabia tyle co KOBRYN
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
friel pisze:tak trochę oftopując po tym meczu nachodzi mnie myśl kto zostanie mvp sezonu zasadniczego jak przyjedzie Tamika
Nawet jak przyjedzie Tamika to i tak moim zdaniem nie powinna być brana pod uwagę przy typowaniu MVP sezonu zasadniczego, w końcu niezałapie sie nawet na połowe sezonu...
Bardzo prawdopodobne, ze dzisiejszy mecz przeciwko Liderowi to ostatni mecz w Enerdze dla jednej z młodszych zawodniczek.
mama pisze:Bardzo prawdopodobne, ze dzisiejszy mecz przeciwko Liderowi to ostatni mecz w Enerdze dla jednej z młodszych zawodniczek.
innej opcji niż Ola Chomać nie widzę lub nie chcę widzieć!!!!
Nie chodzi o Ole Chomać, z tego co wiem 
yanek pisze:Nie chodzi o Ole Chomać, z tego co wiem
no to już wiem.....
http://www.gorzowska.tv/news.php?show=nw655
W kwestii związanej z przepisami chodzi o to, że AZS w 4. kwarcie prowadząc wyraźnie, permanentnie toczył piłkę po parkiecie, aby opóźnić uruchomienie zegara 24 sekund i w ten sposób odpocząć, tak?
W kwestii związanej z przepisami chodzi o to, że AZS w 4. kwarcie prowadząc wyraźnie, permanentnie toczył piłkę po parkiecie, aby opóźnić uruchomienie zegara 24 sekund i w ten sposób odpocząć, tak?
tak, tak chodzi oto, jest to wykorzystanie luki w przepisach, aczkolwiek czasami różnie interpretowane przez sędziów, komisarza. W tamtym sezonie na meczu z ŁKS przy sporej przewadze, Gorzowiannki wykonały podobny manewr. Trener Trześniewski zakazał podchodzić do piłki swoim zawodniczkom. Trener Maciejewski kazał swoim czekać i tak prawie 2 minuty przeleciały. Komisarz groził, że jest to postępowanie nie fair trenera, bo zniechęca - zakazuje swoim zawodniczkom prawdziwej gry. Natomiast w tym meczu, jeden sędzia w takiej sytuacji zatrzymał grę, i zaczął sam wiązać buta. I wtedy piłka była z boku, i jak zegar ruszył to również 24. Z jednej strony genialnie wybrnięcie z sytuacji, z drugiej strony. Ciekaw jestem co by powiedział trenerowi 2 czy 3 raz 
Nie można nic powiedzieć nie ma paragrafu na to, to jest luka w przepisach nie tylko plkk, ale i międzynarodowych
jak będziemy tak wygrywać (daj boże w Francji) to Darek nie zawaha się tak zagrać .
Trzeba mieć pomysł i umieć go wykorzystać .
Swoją drogą uważam to za bardziej humanitarne niż faulowanie w 4 kwarcie , bo wszystko w twoich rekach chcesz piłkę to biegnij a nuż ,widelec się uda przechwyt
Tak naprawdę piłka już jest w grze ,a że nie zaczęła się akcja to trudno ...
Trzeba mieć pomysł i umieć go wykorzystać .
Swoją drogą uważam to za bardziej humanitarne niż faulowanie w 4 kwarcie , bo wszystko w twoich rekach chcesz piłkę to biegnij a nuż ,widelec się uda przechwyt
Tak naprawdę piłka już jest w grze ,a że nie zaczęła się akcja to trudno ...
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Nie ma luki. Paragrafy są.
Za zachowanie niezgodne z duchem gry grążą faule techniczne.
Stanie 2 minuty z piłką położoną na parkiecie to nie jest koszykówka i nic z koszykówką nie ma wspólnego.
Kwestia jest taka, że do tanga trzeba dwojga. Dopóki Gorzów oszczędza na tym kilka sekund - wszystko jest normalnie. Dopiero jeśli rywal stwierdza, że nie będzie reagować (a powinien), to powstaje problem, bo obie strony właściwie odmawiają grania w basket.
Wystarczy przyznać po jednym technicznym dla każdej z ławek i problem tejże "luki" stanie się historią.
Ja zachowanie wykładowcy przepisów i jego rywali (jak wspominałem do tanga trzeba dwojga...) nazwałbym niepoważną dziecinadą. I lepiej, żeby PLKK coś z tym zrobiła. Najlepiej przez wytyczne dla sędziów. A jeśli to nie poskutkuje, to są inne metody. Jeśli PLK może nakładać kary finansowe za to, że Urlep w celu osiągnięcia lepszej dla osiągnięcia wysokich celów pozycji przed pre-play-off, celowo przegrywa mecze, to PLKK też może karać za coś takiego.
Wolę nie myśleć co by się stało, gdyby taki trick stał się popularny i jakiś trener zachciał sobie np. w telewizyjnym meczu play-off odpocząć przy sporej przewadze. Jak zareagowaliby sędziowie i jaka z tego byłaby afera.
Choć zdaję sobie sprawę, że ogromnej większości trenerów, by coś takiego nawet przez myśl nie przeszło.
Za zachowanie niezgodne z duchem gry grążą faule techniczne.
Stanie 2 minuty z piłką położoną na parkiecie to nie jest koszykówka i nic z koszykówką nie ma wspólnego.
Kwestia jest taka, że do tanga trzeba dwojga. Dopóki Gorzów oszczędza na tym kilka sekund - wszystko jest normalnie. Dopiero jeśli rywal stwierdza, że nie będzie reagować (a powinien), to powstaje problem, bo obie strony właściwie odmawiają grania w basket.
Wystarczy przyznać po jednym technicznym dla każdej z ławek i problem tejże "luki" stanie się historią.
Ja zachowanie wykładowcy przepisów i jego rywali (jak wspominałem do tanga trzeba dwojga...) nazwałbym niepoważną dziecinadą. I lepiej, żeby PLKK coś z tym zrobiła. Najlepiej przez wytyczne dla sędziów. A jeśli to nie poskutkuje, to są inne metody. Jeśli PLK może nakładać kary finansowe za to, że Urlep w celu osiągnięcia lepszej dla osiągnięcia wysokich celów pozycji przed pre-play-off, celowo przegrywa mecze, to PLKK też może karać za coś takiego.
Wolę nie myśleć co by się stało, gdyby taki trick stał się popularny i jakiś trener zachciał sobie np. w telewizyjnym meczu play-off odpocząć przy sporej przewadze. Jak zareagowaliby sędziowie i jaka z tego byłaby afera.
Choć zdaję sobie sprawę, że ogromnej większości trenerów, by coś takiego nawet przez myśl nie przeszło.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”