Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Dżi ej el ej
Młodzik

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Dżi ej el ej » 02 stycznia 2010, 03:10

No to jeśli trener Maciejewski kieruje sie aspektem sportowym to Patrycja Gulak powinna być ostatnią, którą powinien powołać
a skąd wiesz ze szumu nie ma ? Z tego co wiem Gala jest dalej zawodniczką Energi i nie dostała listu czystości, a więc spór dalej jest a Elmedin boi sie nawet wypowiedzieć na ten temat bo wie, że wina jest po jego stronie ;]

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 stycznia 2010, 10:26

Dżi ej el ej pisze:No to jeśli trener Maciejewski kieruje sie aspektem sportowym to Patrycja Gulak powinna być ostatnią, którą powinien powołać
a skąd wiesz ze szumu nie ma ? Z tego co wiem Gala jest dalej zawodniczką Energi i nie dostała listu czystości, a więc spór dalej jest a Elmedin boi sie nawet wypowiedzieć na ten temat bo wie, że wina jest po jego stronie ;]

po
1) Nie jestem trenerem Maciejewskim nie mam pojecia dlaczego została powołana Pati Gulak? Moze faktycznie wysłał Jej powolanie jako ostatniej? Może Ja widzi w kadrze/ A może ja powołał aby ja osmieszyc? Tego nie wiem i na razie sie nie dowiemy.
2) Jakoś Edo nie miał mozliwości wyjaśnienia całej sytuacji bo zaraz po meczu wyjechał do Sarajewa! Fajnie ze juz dales wyrok w tej sprawie! Ciekawe czy jestes do tego upoważniony?
3) na jakiej podstawie czytasz w myslach Edo, p.Maciejewskiego? Wrózka nie jestes moze kolejnym Januszem który chce zwrocic na siebie uwage?

Panowie jak nie macie nic ciekawego do napisania nie piszcie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 stycznia 2010, 11:22

1) Nie jestem trenerem Maciejewskim nie mam pojecia dlaczego została powołana Pati Gulak? Moze faktycznie wysłał Jej powolanie jako ostatniej? Może Ja widzi w kadrze/ A może ja powołał aby ja osmieszyc? Tego nie wiem i na razie sie nie dowiemy.

a kiedy to Maciejewski powołał Gulak? póki co to na razie żadnego powołania nie dostała.

Jakoś Edo nie miał mozliwości wyjaśnienia całej sytuacji bo zaraz po meczu wyjechał do Sarajewa! Fajnie ze juz dales wyrok w tej sprawie! Ciekawe czy jestes do tego upoważniony?

a co tu jest do wyjaśniania? poza tym jakby chciał to wyjaśnienie byłoby zaraz. wiesz Hermes46 Sarajewo to nie jest wioska gdzie białe niedźwiedzie zamiast samochodów chodzą po drogach. tam już jakiś czas temu cywilizacja dotarła. jak swego czasu,tuż po odejściu z Wisły, Omanic udzielił wywiadu na temat niektórych zawodniczek Białej Gwiazdy i tego jaką to mu wielką krzywdę wyrządzono, to wtedy internet był. a teraz naglę odcięli? jeśli tak to współczuję mu;]

Panowie jak nie macie nic ciekawego do napisania nie piszcie!

i tobie też tego hermesie46 życzę!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 02 stycznia 2010, 15:32

Nie mam zamiaru zwracać na siebie uwagi, po prostu chce żeby wygrała dobra strona tego sporu.... a jeśli Ty Hermes uważasz, że Edo uderzając dziewczyne zrobił dobrze to sory...
i zgadzam sie w 100 % z ann ;)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 stycznia 2010, 18:39

[quote="Dżi ej el ej"]po prostu chce żeby wygrała dobra strona tego sporu.... quote]
co ty pier........przecież ty widzisz rację tylko po jednej stronie.....
Temat tutaj dotyczy powołań do kadry toruńskich koszykarek,a ty wyjeżdżasz ciagle z tym samym..... :wink: Agata Gajda i Monika Krawiec całkowicie zasłużenie dostały te nominacje...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 stycznia 2010, 19:59

Matrix zgadza sie.
Nie nam jest oceniac postawe trenera i działaczy. My Go nie zatrudniamy!
Powoli dochodze do wniosku ze ten klub to tylko Ewelina Gala! Robicie wokól dziewczyny pseudoszum, a to napweno nie pomaga Jej w szukaniu nowego klubu, bardziej przeszkadza!! Przypuśmy Edo przeprosi za swój wyczyn napiszecie ze zrobił ...to nie szczerze. I tak wkólko! Bo przeczytacie w Jego myslach!
Ann a moze wypowiadajac sie o zawodniczkach Wisły moze Edo nie miał racji?? Ocenił zawodniczki grajace w klubie którym prowadził. Ile zawodniczek pozostało w Wisle po tym sezonie?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 stycznia 2010, 20:15

to po stronie Omanica jest jakaś racja w tej całej sprawie??? :shock:
jeśli tak to przepraszam, ale chyba mamy zgoła odmienne zdanie na niektóre tematy. bo ja nigdy nie stanę po stronie człowieka, który miał czelność podnieść rękę na kobietę(i to nie pierwszy raz!).
odpowiadając hermesowi46, choć to nie temat o Wiśle: akurat te po których "pojechał" zostały.zresztą nie sądzę abyś ów wywiad pamiętał, dlatego kończę dyskusję.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 stycznia 2010, 21:41

ann pisze:to po stronie Omanica jest jakaś racja w tej całej sprawie??? :shock:

to On nie ma prawa do obrony????? :shock:
Nawet hitlerowcy oskarzeni w procesach o zbrodnie w II wojnie światowej mieli obrońców!!!
Nie pochwalam zachowania Omanicia ale dajmy Mu prawo obrony na te zarzuty

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 stycznia 2010, 21:54

hermes46 pisze:
ann pisze:to po stronie Omanica jest jakaś racja w tej całej sprawie??? :shock:

to On nie ma prawa do obrony????? :shock:
Nawet hitlerowcy oskarzeni w procesach o zbrodnie w II wojnie światowej mieli obrońców!!!
Nie pochwalam zachowania Omanicia ale dajmy Mu prawo obrony na te zarzuty

ale jak on może bronić się w tej sytuacji?
podobnymi bzdurami jak pani dyrektor, że został sprowokowany :shock: i że uderzył ją z sympatii i dlatego, że chce aby była w niedalekiej przyszłości świetną koszykarką???
jeśli tak to może rzeczywiście niech nic w tej sprawie nie mówi.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 stycznia 2010, 14:37

Hej wszystkim - jeszcze raz wszyatkiego NAJ w nowym roku dla wszystkich forumowiczów KK

Nie było mnie przez ostatnie 3-4 dni - ale i tak wiele nowych newsów chyba nie przeoczyłem (sylwester , nowy rok)

Od poniedziałku chyba wreszcie jakieś strony muszą przemówić bo śmieszna jest ta cisza...

1. Klub nie wie właściwie jak się zachować. - Nie wydając listu czystości GALI ośmieszy się tylko , no i nasze miasto także !!! Przecież występując w FIBA CUP i próbując wyciągnąć od ZALESKIEGO kase z miasta za ,,niby'' promowanie TORUNIA - trzeba odbić piłęczkę w drugę stronę czyli że działając w ten sposób z GALĄ - państwo Krystek i Bazińska ośmieszają nasze miasto.

2. EDO -to nic nie zmieni jak on przeprosi - przecież on się nie zmieni - dalej będzie to samo - no ja nie wyobrażam sobie współprace GALI z Omaniciem zwłaszcza że było już ultimatum że jeśli jeszcze raz będzie coś podobnego to KONIEC.

3. EWELINA GALA - wątpie by jeszcze raz ,,zacisnęła'' zęby i uwierzyła władzom naszego klubu ... tyle że takich pieniędzy raczej nigdzie nie otrzyma jeśli mówimy o występy w BRZEGU czy ŁODZI , PABIANICACH. No ale mowa jest też przecież o długach...

Ciekaw jestem jak to się rozwiąże - bo szczerze mówiąc mało było w historii tego typu wydarzeń / zdarzeń... :lol:

PS. Aha - odnośnie OMANICIA - oczywiście ma prawo do obrony - no ale przecież nic nie tłumaczy tego że szarpnął / uderzył GALE. Nic. Ona mogła stracić piłkę , źle się ustawić itp , mogła nawet wyzwać trenera a i tak nie ma prawa jej uderzyć...

Nie wszyscy w PRACY muszą się lubić - wiem to po sobie - ale SZACUNEK - jako taki musi być :!:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 stycznia 2010, 15:24

ale zakończmy już ten temat!!!,bo nie samą Eweliną toruńska koszykówka żyje.... :lol:
Nie będę oryginalny i powiem,że ja myślę już o czwartkowym pojedynku z Ukrainkami i przejściu tego rywala,a sprawami pozasportowymi niech zajmują się inni..... :wink:
Nie ma miejsca już chyba dla forumowiczów(o dziwo nowozarejestrowani),którzy wykorzystują każdy tzw. podkład,aby pisać o sprawie Edo-Ewelina :!: mnie już to nudzi,a bynajmniej nie śmieszy.... :|

feri
Młodzik

Postautor: feri » 03 stycznia 2010, 15:26

koszykarz pisze:PS. Aha - odnośnie OMANICIA - oczywiście ma prawo do obrony - no ale przecież nic nie tłumaczy tego że szarpnął / uderzył GALE. Nic. Ona mogła stracić piłkę , źle się ustawić itp , mogła nawet wyzwać trenera a i tak nie ma prawa jej uderzyć...

No właśnie... tak sobie czytam ten wątek i sorry, że się "wtrancam" :), ale tak się zastanawiam, ile osób z tego wątku widziało całe zajście, żeby osądzać Omanica. Żeby nie było jak z Denson w Krakowie, że na początku odbyła się wręcz licytacja w tym, jakie powinny w stosunku do niej wyciągnięte konsekwencje, a potem ktoś zapodał linka do filmiku i jakoś już z klimatu linczu uszło powietrze i przeważały głosy o bezcelowości czynu zawodniczki z Brzegu.
Nie chcę bronić Omanica, ale jeżeli prawdą jest, że wypowiedzenie Gali leżało na biurku prezesa przed tym zajściem z trenerem, to rzuca to zupełnie inne światło na sprawę i moje podejrzenia, czy czasem nie zrobiono "z igły widły"...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 stycznia 2010, 15:32

feri pisze:
Nie chcę bronić Omanica, ale jeżeli prawdą jest, że wypowiedzenie Gali leżało na biurku prezesa przed tym zajściem z trenerem, to rzuca to zupełnie inne światło na sprawę i moje podejrzenia, czy czasem nie zrobiono "z igły widły"...

no nareszcie coś najrozsądniejszego napisane!!!! pisałem też o tym wcześniej,bo jak łatwo w Naszym kraju rzucić własny osąd i skrzywdzić drugiego człowieka.... :roll:
i jeszcze jedno: jeśli Ewelina chce rozstać się z Energą niech się rozstanie,jeśli Ewelina chce pozwać do sądu Omanicia niech go pozwie....etc....,ale dajcie do jasnej ch......."oddychać",bo na tym chyba żeński basket(są tacy co tego życzą!!! :evil: ) chyba w Toruniu się nie kończy?!!!
PS. coś bym jeszcze napisał o Ewelinie,ale spokojnie poczekam na dalszy rozwój jej kariery.... :wink: problem Eweli to nie tylko Edo tylko naprzykład koszykarka o personaliach...Charity Egenti. :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 stycznia 2010, 15:43

Feri lezało. Klub sie nie zgodził. Czyzbys weszył jakas prowokoacje z Jej strony?

feri
Młodzik

Postautor: feri » 03 stycznia 2010, 18:40

hermes46 pisze:Feri lezało. Klub sie nie zgodził. Czyzbys weszył jakas prowokoacje z Jej strony?

Wszystko możliwe, ale aż tak daleko nie chcę i nie zamierzam wchodzić - nie moja sprawa. Chciałem tylko napisać, co o tym sądzę.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”