Ruchy transferowe w Europie (sezon 2009/2010)
Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81
Re: Ruchy transferowe w Europie (sezon 2009/2010)
.
Na oficjalnej stronie MCM Targoviste podano dzisiaj, że:
Tatiana Troina, Olena Samburska, Katya Levitsky, Emma Randall oraz Nicky Anosike
nie są już zawodniczkami tego klubu.
Podano również, że klub podpisał kontrakty z Tiną Thompson i Lindą Frolich.
------------------------------------
6760
.
[ edytowałem formatowanie tekstu (03-I-2010) ]
Na oficjalnej stronie MCM Targoviste podano dzisiaj, że:
Tatiana Troina, Olena Samburska, Katya Levitsky, Emma Randall oraz Nicky Anosike
nie są już zawodniczkami tego klubu.
Podano również, że klub podpisał kontrakty z Tiną Thompson i Lindą Frolich.
------------------------------------
6760
.
[ edytowałem formatowanie tekstu (03-I-2010) ]
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2010, 16:57 przez Gość-1147, łącznie zmieniany 1 raz.
no to pewnie lada moment Anosike wróci 'na stare śmieci'
może i Troina znów w Polsce zagra... 
Czy czasem Linda nie była kontraktowana "chwilę" wcześniej w Koszycach?
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Widzę że Koszyce bardzo sprawnie działają na rynku transferowym..Frolich zakontraktowali przeciez juz w trakcie sezonu i jeszcze zdążyli Jej podziękować przed końcem roku 
bart_81 pisze:Widzę że Koszyce bardzo sprawnie działają na rynku transferowym..Frolich zakontraktowali przeciez juz w trakcie sezonu i jeszcze zdążyli Jej podziękować przed końcem roku
Bardziej prawdopodobne jest to, że podpisali z Frolich (czy któraś z europejek zmieniała ostatnio częściej klub niż ta pani??) kontrakt do końca roku, a potem ona dostała lepszą finansowo ofertę z Rumunii i nie zastanawiała się długo.
A wracając do Hammon...kontrakt z Walencji ma ona do końca Pucharu Króla, czyli do przyszłego weekendu, ale klub deklaruje, że chce nadal mieć ją w zespole...zobaczymy.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Uwielbiam takie panie jak Linda F. jak w ciągu sezonu nie zaliczy kilku klubów, to sezon do bani
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
oprócz Lindy Froehlich także do Targoviste zawita Tina Thompson. Jak dla mnie to rumuński Municipal wyrasta na jednego z faworytów Pucharu Europy FIBA. Kto wie, czy ich celem nie będzie w najbliższych sezonach gra w Eurolidze.
.
Trzeba przyznać, że w Targoviste działają szybko.
Linda Frohlich and Tina Thompson signed with Targoviste
On Monday, the 4th of January, in the Sport Hall in Targoviste, MCMs officials presented their new signings: Tina Thompson, from the USA and Linda Frolich from Germany.
"It can not get better than this. There are no other players that can play at a higher level. We needed them because their value will make the team stronger and beacause they have great international experience".
Tina Thompson:
„When I decided to come to Targoviste I also had other offers, some better financially, especially from Russia. Nevertheless I chose this team thinking that it has the best chances to win the Fiba EuroCup”.
Linda Frohlich:
„I knew the players in Targoviste were very strong and even if I had other offers to, including from the Euroleague, I considered that here I`ll find the best conditions for succes".
Cătălin Tănase, coach:
„I`m very pleased with our new signings. I hopw that they will help us reach our goals in this season. The games against Ruzomberok are very important and we must prepare as good as we can to go through to the last 16"
[ źródło: http://www.mcmbasket.ro/index.php?page=acasa&lang=en ]
----------------------------------------
6990
.
[ moja edycja: uzupełniłem o zdjęcie z prezentacji (7035)]
Linda Frohlich and Tina Thompson signed with Targoviste
On Monday, the 4th of January, in the Sport Hall in Targoviste, MCMs officials presented their new signings: Tina Thompson, from the USA and Linda Frolich from Germany.

Here are a few statements from the press conference:
Gabriel Boriga, president:
"It can not get better than this. There are no other players that can play at a higher level. We needed them because their value will make the team stronger and beacause they have great international experience".
Tina Thompson:
„When I decided to come to Targoviste I also had other offers, some better financially, especially from Russia. Nevertheless I chose this team thinking that it has the best chances to win the Fiba EuroCup”.
Linda Frohlich:
„I knew the players in Targoviste were very strong and even if I had other offers to, including from the Euroleague, I considered that here I`ll find the best conditions for succes".
Cătălin Tănase, coach:
„I`m very pleased with our new signings. I hopw that they will help us reach our goals in this season. The games against Ruzomberok are very important and we must prepare as good as we can to go through to the last 16"
[ źródło: http://www.mcmbasket.ro/index.php?page=acasa&lang=en ]
----------------------------------------
6990
.
[ moja edycja: uzupełniłem o zdjęcie z prezentacji (7035)]
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2010, 20:40 przez Gość-1147, łącznie zmieniany 2 razy.
No wygląda to ciekawie kilka dni zupełna przebudówka
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Gość-1147 pisze:.
.
Spodziewam się że nawet na tyle szybko, że najpierw podpisują nowe kontrakty a dopiero potem zgadzają się na rozwiązanie dotychczasowych umów. Rumunki juz do tej pory składowo prezentowały się najokazalej w FIBA, tyle tylko że dużo tam było już takich trochę wypalonych pań, o większym nazwisku niż aktualne umiejętności (nie chodzi mi o Anosike, ona akurat jako jedyna z tych co odeszły jest wschodząca gwiazdą). Teraz tych przeciętnych pań mają mniej ale za to zespół jest sensowniej zbudowany. Mogą wywalczyć awans do euroligi w przyszłym sezonie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Canty w Maccabi Ramat Hen.
Natomiast ADF przedłużyła kontrakt z Hondarribia Irun o kolejne półtora roku, czyli do końca sezonu 2010/2011.
Natomiast ADF przedłużyła kontrakt z Hondarribia Irun o kolejne półtora roku, czyli do końca sezonu 2010/2011.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Z pkt widzenia Gorzowa bardzo dobrze, że Linda znalazła się w Targoviste.
Oby tylko nie zaczęli kombinować i kontraktować kogoś na jej miejsce, zdecydowanie takie rozwiązanie jest nikomu do szczęscia potrzebne. Warto już dać się zbacić i nie cudować, bo musi byc kolejny zespoł polski w kolejnej rundzie.

Oby tylko nie zaczęli kombinować i kontraktować kogoś na jej miejsce, zdecydowanie takie rozwiązanie jest nikomu do szczęscia potrzebne. Warto już dać się zbacić i nie cudować, bo musi byc kolejny zespoł polski w kolejnej rundzie.
Saletra pisze:Z pkt widzenia Gorzowa bardzo dobrze, że Linda znalazła się w Targoviste.
Oby tylko nie zaczęli kombinować i kontraktować kogoś na jej miejsce, zdecydowanie takie rozwiązanie jest nikomu do szczęscia potrzebne. Warto już dać się zbacić i nie cudować, bo musi byc kolejny zespoł polski w kolejnej rundzie.![]()
Twierdzą, że już kogoś szukają...teraz łatwo im nie będzie, ale zmian w Europie tyle, że ktoś wysoki bez klubu się znajdzie (zresztą nie trzeba daleko szukać
No i jak było do przewidzenia Linda miała w Koszycach kontrakt do 16 XII, a potem dostała propozycje z Rumunii, która dla Koszyc nie była do przebicia.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
-
reaktywacja
- Junior
W UMMC nie ma już w składzie na Euroligę Ashji Jones, której już za Uralem nie zobaczymy. Pojawi się tam o ile jeszcze nie pojawiła niejaka Candance Parker (już zgłoszona do Euro).
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”