Zmiany.
Moderator: Moderatorzy
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Zmiany.
Jak zapatrujecie się na zmiany w drużynie????
Według mnie:
Na plus:
- pozbycie się Trześniewskiego,
- pozbycie się Libicovej,
Na minus:
- pozbycie się Taraszkiewicza,
- współpraca z Draganem,
Według mnie:
Na plus:
- pozbycie się Trześniewskiego,
- pozbycie się Libicovej,
Na minus:
- pozbycie się Taraszkiewicza,
- współpraca z Draganem,
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

-
Gość
Do minusów dodałabym jeszcze sprowadzenie pana Raczyńskiego, który moim zdaniem ustępuje umiejętnościami trenerskimi panu Taraszkiewiczowi. Dla mnie jego osoba jest nierozerwalnie związana z ŁKSem i jakoś kiepsko widzę go u nas.
Kolejny minus to sprowadzenie Gabi Tomy i Panti kosztem Jarzynki czy Kasi Polakovej.
Na współpracy z Draganem nasz klub już się przejechał...jak widać jeszcze mu mało...
Ale Kaska jeszcze tu wróci....może wczesniej niż niektorzy myślą
Kolejny minus to sprowadzenie Gabi Tomy i Panti kosztem Jarzynki czy Kasi Polakovej.
Na współpracy z Draganem nasz klub już się przejechał...jak widać jeszcze mu mało...
Ale Kaska jeszcze tu wróci....może wczesniej niż niektorzy myślą
-
wierny kibic
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Viallos pisze:na minus odejście Polakovej
Ale mam nadzieje że pozyskają jeszcze kogoś wartościowego!
Nie wiem czy odejście Polakovej będzie aż takim osłabieniem??? W sumie to ona nie jest aż taką dobrą zawodniczką by po niej płakać. Zastanawiam się tylko kogo ściągną w jej miejsce????

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Sensacyjne transfery...
LEKI DLA POLFY?
Miniony sezon w ocenie zarządu klubu nie przy
niósł oczekiwanych efektów. Koszykarki wywalczyły "zaledwie" brązowe medale i przegrały finał Pucharu Polski. Postanowiono dokonać rewolucji kadrowej i pierwszą jej ofiarą został trener Mirosław Trześniewski.
Nowym szkoleniowcem został Tadeusz Aleksandrowicz, trener o wielkim doświadczeniu, mający za sobą m.in. pracę z reprezentacją. Jego asystentem został pracujący do tej pory w ŁKS-ie Dariusz Raczyński. Ma on być odpowiedzialny za przygotowanie motoryczne i prowadzenie statystyk. O wyborze tego duetu zadecydowała ich fachowość i dotychczasowe osiągnięcia.
Wciąż nierozwiązany jest problem dotychczasowych szkoleniowców. Trześniewski przebywa na urlopie i, jak powiedział prezes Jacek Stępniewski, nie wypracowano jeszcze formy dalszej ewentualnej współpracy. Prezes nie ukrywa, że chciałby zatrzymać trenera w Pabianicach. Jego asystent, Ireneusz Taraszkiewicz, najprawdopodobniej opuści nasze miasto. Zarząd docenia jego osiągnięcia w pracy z młodzieżą, jednak z powodów ekonomicznych trudno będzie, aby nadal pracował w pabianickim klubie.
Prawdziwą sensacją są zmiany kadrowe w drużynie. Działacze bardzo intensywnie pracowali w ostatnich miesiącach. Efekty dla wielu będą ogromnym zaskoczeniem. Od nowego sezonu w Pabianicach grać będą dwie doskonałe zawodniczki. Wraca do Pabianic Rumunka Gabriela Toma. Jednak hitem transferowym jest pozyskanie najlepszej "jedynki" w Polsce - Olgi Pantelejewej. Obydwie zawodniczki grały w Starym Browarze Poznań, który w tym roku wyeliminował PZU Polfę w półfinale play-off.
Czy nowi trenerzy i zawodniczki będą lekiem na kłopoty Polfy, pokażą najbliższe miesiące.
pisz.(Nowe Życie Pabianic)
LEKI DLA POLFY?
Miniony sezon w ocenie zarządu klubu nie przy
niósł oczekiwanych efektów. Koszykarki wywalczyły "zaledwie" brązowe medale i przegrały finał Pucharu Polski. Postanowiono dokonać rewolucji kadrowej i pierwszą jej ofiarą został trener Mirosław Trześniewski.
Nowym szkoleniowcem został Tadeusz Aleksandrowicz, trener o wielkim doświadczeniu, mający za sobą m.in. pracę z reprezentacją. Jego asystentem został pracujący do tej pory w ŁKS-ie Dariusz Raczyński. Ma on być odpowiedzialny za przygotowanie motoryczne i prowadzenie statystyk. O wyborze tego duetu zadecydowała ich fachowość i dotychczasowe osiągnięcia.
Wciąż nierozwiązany jest problem dotychczasowych szkoleniowców. Trześniewski przebywa na urlopie i, jak powiedział prezes Jacek Stępniewski, nie wypracowano jeszcze formy dalszej ewentualnej współpracy. Prezes nie ukrywa, że chciałby zatrzymać trenera w Pabianicach. Jego asystent, Ireneusz Taraszkiewicz, najprawdopodobniej opuści nasze miasto. Zarząd docenia jego osiągnięcia w pracy z młodzieżą, jednak z powodów ekonomicznych trudno będzie, aby nadal pracował w pabianickim klubie.
Prawdziwą sensacją są zmiany kadrowe w drużynie. Działacze bardzo intensywnie pracowali w ostatnich miesiącach. Efekty dla wielu będą ogromnym zaskoczeniem. Od nowego sezonu w Pabianicach grać będą dwie doskonałe zawodniczki. Wraca do Pabianic Rumunka Gabriela Toma. Jednak hitem transferowym jest pozyskanie najlepszej "jedynki" w Polsce - Olgi Pantelejewej. Obydwie zawodniczki grały w Starym Browarze Poznań, który w tym roku wyeliminował PZU Polfę w półfinale play-off.
Czy nowi trenerzy i zawodniczki będą lekiem na kłopoty Polfy, pokażą najbliższe miesiące.
pisz.(Nowe Życie Pabianic)

Muszę powiedzieć, że zaczynam się martwić o całą zaistniałą sytuację w naszym klubie. Dragan zaczyna rozdawać karty. Klub podpisuje kontrakty z zawodniczkami na rok. Z "zaciągu" Dragana mamy już Pantelejewą, Tomę, Iwliejewą, prawdopodobnie Perlińską, a on jeszcze szuka zmienniczkę Trzesniewskiej
Połowa składu bedzie należała do niego i wystarczy, że pojawi się jakiś zgrzyt zabierze ze sobą "swoje" koszykarki.
Zastanawiam się czy sytuacja w klubie zaczyna się poprawiać, czy pogarszać

Zastanawiam się czy sytuacja w klubie zaczyna się poprawiać, czy pogarszać
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Wojteg pisze:Muszę powiedzieć, że zaczynam się martwić o całą zaistniałą sytuację w naszym klubie. Dragan zaczyna rozdawać karty. Klub podpisuje kontrakty z zawodniczkami na rok. Z "zaciągu" Dragana mamy już Pantelejewą, Tomę, Iwliejewą, prawdopodobnie Perlińską, a on jeszcze szuka zmienniczkę Trzesniewskiej![]()
![]()
Połowa składu bedzie należała do niego i wystarczy, że pojawi się jakiś zgrzyt zabierze ze sobą "swoje" koszykarki.
Zastanawiam się czy sytuacja w klubie zaczyna się poprawiać, czy pogarszać![]()
Też się nad tym zastanawiam???? I szczerze mówiąc zaczyna mnie to wszystko wkurzać
Mieliśmy Mirka, teraz mamy Dragana!!!!

Wczoraj usłyszałem, że Marta Stefańczyk opuszcza nasz klub. Oczywiście można powiedzieć, że nie grała zbyt dużo i nie miała tak wielkiego wkładu w wyniki drużyny, ale to mnie niepokoi.
Dlaczego?? Odchodzi kolejna wychowanka, kolejna młoda zawodniczka. A przecież miał być szczególny nacisk na drużyny młodzieżowe i na naszą młodzież.
Oj chyba jeszcze długo nie bedziemy mieć wychowanek w pierwszym składzie naszej drużyny

Dlaczego?? Odchodzi kolejna wychowanka, kolejna młoda zawodniczka. A przecież miał być szczególny nacisk na drużyny młodzieżowe i na naszą młodzież.
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Wojteg pisze:Wczoraj usłyszałem, że Marta Stefańczyk opuszcza nasz klub. Oczywiście można powiedzieć, że nie grała zbyt dużo i nie miała tak wielkiego wkładu w wyniki drużyny, ale to mnie niepokoi.
Dlaczego?? Odchodzi kolejna wychowanka, kolejna młoda zawodniczka. A przecież miał być szczególny nacisk na drużyny młodzieżowe i na naszą młodzież.![]()
Oj chyba jeszcze długo nie bedziemy mieć wychowanek w pierwszym składzie naszej drużyny
![]()
![]()
Dokąd?
Wojteg pisze:Klub podpisuje kontrakty z zawodniczkami na rok.
A po zakończeniu kolejnego sezonu zmiana klubu [Panti, Gabi...]. Dziwne że znając podejście szczególnie tych dwóch zawodniczek Wasz zespół podpisał z nimi umowy tylko na rok. Żadnego zabezpieczenia na przyszłość, bo obojętnie jaki będzie wynik sezonu to i tak może nie udać się utrzymać składu... . Ciekawe jak to się rozegra, ale póki co skład kroi się całkiem, całkiem
Viallos pisze:Wojteg pisze:Wczoraj usłyszałem, że Marta Stefańczyk opuszcza nasz klub. Oczywiście można powiedzieć, że nie grała zbyt dużo i nie miała tak wielkiego wkładu w wyniki drużyny, ale to mnie niepokoi.
Dlaczego?? Odchodzi kolejna wychowanka, kolejna młoda zawodniczka. A przecież miał być szczególny nacisk na drużyny młodzieżowe i na naszą młodzież.![]()
![]()
![]()
Dokąd?
Wiem tylko tyle że ma opuścić nasz kraj.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Wojteg pisze:Viallos pisze:Wojteg pisze:Wczoraj usłyszałem, że Marta Stefańczyk opuszcza nasz klub. Oczywiście można powiedzieć, że nie grała zbyt dużo i nie miała tak wielkiego wkładu w wyniki drużyny, ale to mnie niepokoi.
![]()
![]()
Dokąd?
Wiem tylko tyle że ma opuścić nasz kraj.
Napisz coś więcej!!!
Opuszcza kraj ale po co???? By grać, uczyć się, pracować czy zwiedzać???