Już ponad tydzień minął od samochodowego wypadku z udziałem koszykarki Lotosu Gdynia Małgorzaty Dydek. Popularna ?Margo?, na szczęście, szybko wraca do zdrowia po urazie kręgosłupa, którego doznała w tej drogowej kolizji.
- Z dnia na dzień coraz lepsze. Oprócz codziennych zabiegów rehabilitacyjnych zaczęłam już także jeździć na rowerku stacjonarnym. Powoli też, chociaż na kilka godzin dziennie, zdejmuję specjalny kołnierz usztywniający część szyjną kręgosłupa - mówi Dydek.
- Zatem szybki powrót na boisko coraz realniejszy.
- Tak mi się wydaje. Dzisiaj mam kolejną lekarską konsultację, po której będę wiedziała więcej. Wiadomo bowiem, że nie mogę wznowić treningów bez zgody opiekujących się mną lekarzy. Ciągle bardzo realny jest mój udział w pierwszym ćwierćfinałowym meczu Euroligi z Gambrinusem Brno zaplanowanym na 15 marca.
- Trzymała pani kciuki za koleżanki walczące w Krakowie o Puchar Polski?
- Oczywiście, że trzymałam, a finałowy mecz z Wisłą oglądałam także w telewizji. Dziewczyny zagrały bardzo dobrze i zasłużenie sięgnęły po pucharowe trofeum.
- Jak pani oceni incydent, który wydarzył się w końcówce tego meczu. Telewidzowie mogli zobaczyć, że Elaine Powell ma zadatki na rasowego boksera.
- Nie zamierzam Elaine bronić, ale... mogę ją zrozumieć. Uwadze telewidzów czy kibiców w Krakowie zapewne umknęły takie ?drobiazgi? jak ustawiczne i złośliwe faulowanie naszej amerykańskiej rozgrywającej i to już od początku meczu. W takich sytuacjach, na boisku, budzi się w człowieku agresja. Kulminacja nastąpiła tuż pod koniec spotkania, kiedy Jelena Skerović kopnęła Elaine. Wie pan, kto pierwszy uderza musi liczyć się z reakcją przeciwnika. I Powell zareagowała. Może zbyt gwałtownie czy brutalnie, ale każdy ma swoje granice psychicznej wytrzymałości. Proszę pamiętać, że to Skerović sprowokowała całe zajście.
Wróćmy jednak do stanu zdrowia Małgorzaty Dydek. Doktor Paweł Cieśla potwierdził optymistyczne prognozy samej koszykarki.
- Rehabilitacja Małgosi przebiega prawidłowo, ból ustępuje, a więc wszystko wskazuje na to, że damy jej zgodę na podjęcie treningów jeszcze w tym tygodniu, a w konsekwencji także na grę w meczu z Gambrinusem.
Janusz Woźniak - Dziennik Bałtycki
Małgorzata Dydek - Wracam do zdrowia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
gość
"Powell zareagowała. Może zbyt gwałtownie czy brutalnie, ale każdy ma swoje granice psychicznej wytrzymałości."
E tam zbyt gwałtownie. Co ty Gosia mówisz. Zareagowała prawidłowo. Przecież właśnie na tym polega ten sport, że jak ktoś cię wyprowadzi z równowagi to trzeba mu walić po "mordzie" ile wejdzie. Powinna ją jeszcze na koniec skopać, splunąć na nią i po sprawie.
Napewno Skerovic nie była bez winy ale tak prowokująco gra większość zawodniczek w naszej lidze. Włącznie z Dydek. Napewno winni po części byli sędziowie, którzy dopuścili do ostrej gry ale na boga nie znaczy to, że bez pardonu należy kogoś okładać jak bokser!!!
Jestem za tym, żeby surowo ukarać Powell a to dlatego, żeby odstraszyć ewentualne "bokserki".
I jeszcze jedno. Jak tu nie mieć Gdyni powyżej dziurek w uszach.
E tam zbyt gwałtownie. Co ty Gosia mówisz. Zareagowała prawidłowo. Przecież właśnie na tym polega ten sport, że jak ktoś cię wyprowadzi z równowagi to trzeba mu walić po "mordzie" ile wejdzie. Powinna ją jeszcze na koniec skopać, splunąć na nią i po sprawie.
Napewno Skerovic nie była bez winy ale tak prowokująco gra większość zawodniczek w naszej lidze. Włącznie z Dydek. Napewno winni po części byli sędziowie, którzy dopuścili do ostrej gry ale na boga nie znaczy to, że bez pardonu należy kogoś okładać jak bokser!!!
Jestem za tym, żeby surowo ukarać Powell a to dlatego, żeby odstraszyć ewentualne "bokserki".
I jeszcze jedno. Jak tu nie mieć Gdyni powyżej dziurek w uszach.
Mikey pisze:No i juz wszyscy wiemy kto sprowokował!!!Czyli jak sie okazuje sa ludzie którzy rozumieja zachowanie powell... Zenada, wstyd, hańba-I ktoś tu opowiada że nie nalezy lotosu traktować zbiorowo-a jak niby skoro jedna tłumaczy i kryje bandyckie zachowanie drugiej.
i znowu to samo była to wypowiedź jednej zawodniczki a nie całej drużyny
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
KIBIC pisze:Mikey pisze:No i juz wszyscy wiemy kto sprowokował!!!Czyli jak sie okazuje sa ludzie którzy rozumieja zachowanie powell... Zenada, wstyd, hańba-I ktoś tu opowiada że nie nalezy lotosu traktować zbiorowo-a jak niby skoro jedna tłumaczy i kryje bandyckie zachowanie drugiej.
i znowu to samo była to wypowiedź jednej zawodniczki a nie całej drużyny
- To był mecz walki, w którym od początku coś złego wisiało w powietrzu. Sędziowie pozwolili na ostrą grę, a Skerovic cały czas prowokowała Elaine. Kiedy po kilku umyślnych faulach ją kopnęła, Amerykance puściły nerwy. (...) - skomentowała wydarzenia na parkiecie kapitan Lotosu, Agnieszka Bibrzycka.
Z innymi zawodniczkami wywiadów nie było.
Waldi pisze:KIBIC pisze:Mikey pisze:No i juz wszyscy wiemy kto sprowokował!!!Czyli jak sie okazuje sa ludzie którzy rozumieja zachowanie powell... Zenada, wstyd, hańba-I ktoś tu opowiada że nie nalezy lotosu traktować zbiorowo-a jak niby skoro jedna tłumaczy i kryje bandyckie zachowanie drugiej.
i znowu to samo była to wypowiedź jednej zawodniczki a nie całej drużyny- To był mecz walki, w którym od początku coś złego wisiało w powietrzu. Sędziowie pozwolili na ostrą grę, a Skerovic cały czas prowokowała Elaine. Kiedy po kilku umyślnych faulach ją kopnęła, Amerykance puściły nerwy. (...) - skomentowała wydarzenia na parkiecie kapitan Lotosu, Agnieszka Bibrzycka.
Z innymi zawodniczkami wywiadów nie było.
Bibrzycka i Dydek to nadal nie cała drużyna i nie ważne , że Aga jest kapitanem
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Drax pisze:Taaaaa, no faktycznie, trzeba by jeszcze spytac sprzątaczkę i bileterkę z hali w Gdyni....
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.