Chamique zadebiutowała w Imperial AEL. W ciągu 35 min zdobyła 17 pkt (8/13 z gry, czyli całkiem niezła skuteczność jak na nią i w sumie nie tak wiele rzucała
1/16 finału Pucharu Europy FIBA
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 1/16 finału Pucharu Europy FIBA
No niestety, ekipa z Polkowic skompromitowała się... Tak trzeba nazwać dość wysoką porażkę w Turcji z zespołem bez żadnych znanych nazwisk, w którym z zagranicznych zawodniczek są tylko dwie Amerykanki, i to na obwodzie. Ta drużyna miała bilans 2-2 w rozgrywkach grupowych, przegrywając m. in. jeden mecz z Rumunkami i dostając baty od Niedieżdy. Mam wrażenie, że Polkowice zlekceważyły rozgrywki pucharowe, nastawiając się na PLKK, o czym dobitnie świadczyły dwa ostatnie mecze grupowe.
Chamique zadebiutowała w Imperial AEL. W ciągu 35 min zdobyła 17 pkt (8/13 z gry, czyli całkiem niezła skuteczność jak na nią i w sumie nie tak wiele rzucała
) i 9 zbiórek. Vilipic zdobyła 25 pkt, a skądinąd znana nad morzem Zakula dorzuciła 1 pkt.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
dobry mecz torunianek choć gdyby nie rewelacyjny początek spotkania problemy byłyby jeszcze większe. Doskonale widać,jak bardzo w swoich poczynaniach osamotniona jest Patrycja Gulak-Lipka,która była dzisiaj moim zdaniem najlepsza na parkiecie!!!
Ciężko będzie odrobić skromną zaliczkę w stolicy Ukrainy....
Ciężko będzie odrobić skromną zaliczkę w stolicy Ukrainy....
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Polkowice to faktycznie zagrały tak jakby chciały jak najszybciej zakończyc przygodę z pucharami i skupic sie tylko na lidze, o czym swiadczy prawdopodobny acz niepotwierdzony transfer Ford. Z kolei Energa grając u siebie chciała sie pokazac i wygrac chociaż minimalnie, jednak w dwumeczu tez nie widzę dla Niej większych szans..
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2010, 21:44 przez bart_81, łącznie zmieniany 1 raz.
a podopieczne Koziorowicza po co pojechały do Turcji? na wycieczkę?
nie chciały się pokazać? 
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
No jesli chciały..to wogóle Im to nie wyszło.
matrix pisze:a podopieczne Koziorowicza po co pojechały do Turcji? na wycieczkę?nie chciały się pokazać?
chciały zaoszczędzić kasę na Ford(a)
ja jestem mimo wszystko dumny z postawy Energi w debiutanckim sezonie europejskich pucharów,a dodam jeszcze,że grupowi rywale torunianek czyli Saragossa i Sibenik pewnie wygrali swoje mecze....
bart_81 pisze:Polkowice to faktycznie zagrały tak jakby chciały jak najszybciej zakończyc przygodę z pucharami i skupic sie tylko na lidze, o czym swiadczy prawdopodobny acz niepotwierdzony transfer Ford. Z kolei Energa grając u siebie chciała sie pokazac i wygrac chociaż minimalnie, jednak w dwumeczu tez nie widzę dla Niej większych szans..
Nie wierze że Polkowice odpuściły mecz i ten wynik z pewnością chwały nie przynosi.W końcu grały w pelnym składzie i z pewnością to jest spore rozczarowanie.Ale ja bym jeszcze Polkowic nie przekreślał,jak zaskoczą u siebie to wszystko jest do odrobienia.Natomiast pomimo malutkiej zaliczki i wątpilwej szansy na awans do następnej rundy ENERGA może być zadowolona ze swojej postawy.Każde zwycięstwo się liczy zwłaszcza w debiucie europejskim.W tych rozgrywkach nikt nie daje za darmo zwycięstw.
anatol pisze:Natomiast pomimo malutkiej zaliczki i wątpilwej szansy na awans do następnej rundy ENERGA może być zadowolona ze swojej postawy.Każde zwycięstwo się liczy zwłaszcza w debiucie europejskim.W tych rozgrywkach nikt nie daje za darmo zwycięstw.
pięknie powiedziane i o to przede wszystkim chodzi,a Energa nawet po wyeliminowaniu ewentualnym z europejskich pucharów pozostanie zespołem niepokonanym na własnym parkiecie!!!
Polkowice mimo wszystko myślałem że awansują przynajmniej o runde dalej, ale jak nie chcą to ich sprawa.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
koszykarz
a ja rozumiem Orzełka... Po co tracić kasę na nic nieznaczący Puchar Fiba - lepiej dołożyć na jakich transfer - właśnie FORD i włączyć się do walki o medale w lidze - co równa się gwarancji występów w Eurolidze - bo raczej pewne jest że Polska dostanie 3 miejsca.
a wydaje mi się że podobnie - jak Gorzów - Polkowice nie powinny przynieść wstydu w Eurolidze - czemu im życzę
a wydaje mi się że podobnie - jak Gorzów - Polkowice nie powinny przynieść wstydu w Eurolidze - czemu im życzę
koszykarz pisze:a ja rozumiem Orzełka... Po co tracić kasę na nic nieznaczący Puchar Fiba - lepiej dołożyć na jakich transfer - właśnie FORD i włączyć się do walki o medale w lidze - co równa się gwarancji występów w Eurolidze - bo raczej pewne jest że Polska dostanie 3 miejsca.
To po co grać w ogóle w tym pucharze?
I na jakiej podstawie twierdzisz, że dostaniemy 3 miejsca w eurolidze? Na dzień dzisiejszy zanosi się na to, że wielu punktów nasze eksportowe drużyny do rankingu sobie nie dopiszą...
Moim zdaniem (jeśli gdybanie na tym etapie ma jakikolwiek sens) 3 miejsca w eurolidze moglibyśmy dostać tylko dzięki Dzikiej Karcie, na którą ewentualne szanse miałby jeden z dwóch polskich zespołów...tym samym żebyśmy mieli 3 miejsca w eurolidze to w plkk musiałby być finał Gorzów-Polkowice, nie mówię że taki finał nie jest realny, ale jeszcze daleka droga do niego...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- markylipek
- Młodzik
koszykarz pisze:a ja rozumiem Orzełka... Po co tracić kasę na nic nieznaczący Puchar Fiba - lepiej dołożyć na jakich transfer - właśnie FORD i włączyć się do walki o medale w lidze - co równa się gwarancji występów w Eurolidze - bo raczej pewne jest że Polska dostanie 3 miejsca.
Ciekawe co na to sponsor Polkowic, bo jakos nie wierzę by uważał, że nie ma sensu reklamować nazwy firmy w pucharowych rozgrywkach
tak tak dziłącze Orzełka mysla ze beda grac w Eurolidze! Na razie jest jeszcze sezon 2009/2010 i nikt nie mysli o przyszłym sezonie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
PRZEPRASZAM że tu, ale Hermes, boisz się na pw odpisać?? Boli Cię to co tam napisałem ??
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”