Mecz Gwiazd PLKK - Reprezentacja Polski 95:75

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: Mecz Gwiazd PLKK - Reprezentacja Polski 95:75

Postautor: friel » 10 stycznia 2010, 14:02

Możliwe :) zimno było może przymroziło mnie :P więc się upewniam :P
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 10 stycznia 2010, 14:05

a jaką byście wytypowali kadrową 12 po tym meczu ??
Ja stawiał bym na
Paule Pawlak
Weronike Idczak
Monike Krawiec
Agnieszke Skobel
Eweline Gale
Eweline Kobryn
Darie Mieloszyńską
Joanne Walich
Justyne Żurowską
Justyne Jeziorną

i dwa miejsca oczywiscie dla Magdy Leciejewskiej i Agnieszki Bibrzyckiej ;)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 stycznia 2010, 14:16

Paule Pawlak
Agata Gajda
Monike Krawiec
Agnieszke Skobel
Eweline Gala
Eweline Kobryn
Darie Mieloszyńską
Joanne Walich
Justyne Żurowską
Weronika Idczak
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 stycznia 2010, 15:53

Dżi ej el ej pisze:no mnie sie wydaje ze Gajda.... bo Pawlak i Idczak pokazały się z dobrej strony...

a mnie sie nie podobała gra Czubak. z resztą - od początku wydawalo mi się, że to powołanie jest nieco na wyrost... nawet dostała w 'swojej piątce' koleżanki, z którymi trenuje na co dzień, ale i to jej za bardzo nie pomogło...

Ania Pietrzak i Agata Gajda miały o tyle trudno, by zapaść w pamięć, że choć obie grały po 10 minut, to obie były w tej samej piątce i wymienialy się rozgrywaniem co akcję. więc w gruncie rzeczy mialy po 5 minut, a nie jak konkurentki - 10 ;-) takie moje zdanie

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 10 stycznia 2010, 16:03

Ale dlaczego wy oceniacie grę zawodniczek na podstawie relacji z telewizyjnej. nie zaprzeczalnym faktem, jest to iż " gorzowska " piątka była najgorszą w nasze reprezentacji. Bardzo ładnie zagrała piątka młodych. No i Ewelina Kobryn, pod koszem robiła co chciała. Lecz nie zgodzę się z tym, że takie zawodniczki jak Bortelova, Jeziorna czy Pietrzak zagrały jakieś fajne zawody. Naprawdę fajnie się oglądało współpracę Samanthy z wszystkimi zawodniczkami z drużyny gwiazd zwłaszcza z Matović. Zauważyłem też fakt, że jak na początku 2 kwarty na boisku nie było Richards to Spencer przez 4 i pół minuty nie dostała w ogóle piłki! Bez względu jaką pozycję miała.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 10 stycznia 2010, 18:32

Piszecie, że mecz był taki nudny ale na żywo nie był wcale taki zły, dobra może i nie był jakoś super ciekawy ale to chyba telewizja przedstawiła go jeszcze nudniejszym niż był.
W gwiazdach fajnie zagrała oczywiście Samanta, która na początku jakby speszona ale później pokazywała co potrafi. Swoje pokazały także Burse, Matović i Shields. No i Denson wyróżniła się tym, że bardzo fajnie zbierała piłki. To te zawodniczki jak dla mnie się wyróżniły.
W reprezentacji Polski swoje pokazała Kobryn i Mieloszyńska. Bardzo dobrze swoją szanse wykorzystała Gala. I bardzo mi się podobało wejście Idczak i te jej trójeczki ;)
Dziewczyny, które grają razem w drużynie a wczoraj grały przeciwko sobie gdy przyszło im stanąć na przeciwko siebie śmiały się do siebie albo po udanej akcji jednej z nich się cieszyły np. gdy Samanta rozgrywała a Kaśka ją broniła i stały twarzą w twarz to się do siebie śmiały albo gdy Majewska zablokowała Burse to uśmiechnęły się do siebie i przybiły sobie piątkę 8) :D
Pan spiker troszeczkę się mylił gdy na parkiet wychodziły gwiazdy powiedział "Sidney Spencer także z Australii" albo "Ivana Matović ze Serbii" ;D
To takie moje osobiste spostrzeżenia z hali w Pruszkowie :P
Aha i ciekawe rzeczy dzieją się u was na hali po meczu a takie mianowicie, że pies sobie biegał po hali za butelka po wodzie jednej z polskich koszykarek :mrgreen: :mrgreen: Chciałam zrobić zdjęcie ale nie zdążyłam bo piesek uciekł :D 8) :mrgreen:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 stycznia 2010, 21:45

Dżi ej el ej pisze:no mnie sie wydaje ze Gajda.... bo Pawlak i Idczak pokazały się z dobrej strony...

ale jakbyś nie zauważył to coach Maciejewski dysponował w tym spotkaniu czterema rozgrywającymi... :wink:

anatol
Żak

Postautor: anatol » 10 stycznia 2010, 22:01

matrix pisze:

ale jakbyś nie zauważył to coach Maciejewski dysponował w tym spotkaniu czterema rozgrywającymi... :wink:

Ręce opadają jak się czyta niektóre mądrości.Bo jakie znaczenie miał ten mecz.I tak Maciejewski ma już swoje typy.A analizując jego wypowiedzi to wlaśnie Gajda powinna być pierwsza bo gra jako podstawowa rozgrywajaca w klubie uczestniczącym w rozgrywkach europejskich.Pozostałe to w tej chwili zmienniczki :D :D :D Oczywiście pomijam Idczak i Pietrzak bo to jednak melodia przyszłości.

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 10 stycznia 2010, 22:25

"A analizując jego wypowiedzi to wlaśnie Gajda powinna być pierwsza bo gra jako podstawowa rozgrywajaca w klubie uczestniczącym w rozgrywkach europejskich."

a Pawlak nie gra jako podstawowa rozgrywająca w klubie uczestniczącym w rozgrywkach europejskich i to o klase wyższą ??

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 stycznia 2010, 22:40

Dżi ej el ej pisze:"A analizując jego wypowiedzi to wlaśnie Gajda powinna być pierwsza bo gra jako podstawowa rozgrywajaca w klubie uczestniczącym w rozgrywkach europejskich."

a Pawlak nie gra jako podstawowa rozgrywająca w klubie uczestniczącym w rozgrywkach europejskich i to o klase wyższą ??

że w sensie Philips rezerwowa, tak ;> czy TY poważnie mówisz i o polską ligę się opierasz? dla mnie zarówno Philips jak i Cohen z palcem w d... wygrywała/wygra rywalizację z Pawlak o pozycję nr 1 w pucharach. w polskiej lidze, w związku ze znanymi wszystkim powodami, bywa różnie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 stycznia 2010, 22:41

Dżi ej el ej pisze:a Pawlak nie gra jako podstawowa rozgrywająca w klubie uczestniczącym w rozgrywkach europejskich i to o klase wyższą ??

wiem wiem zaraz podniesie się larum :lol: ,ale fakt jest taki,ze na dzień dzisiejszy to Paula nie gra nigdzie poza tym ja pierwszeństwo na rozegraniu(o to chodziło na pewno anatolowi :wink: ) w Wiśle(bo tam chyba trafi) dałbym mimo wszystko Liron Cohen.....
Także Paula niezależnie od tego,gdzie gra jest tylko druga....

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 10 stycznia 2010, 22:46

no zobaczymy jak bedzie w Wiśle, ale w lotosie była pierwszą rozgrywajką...

anatol
Żak

Postautor: anatol » 10 stycznia 2010, 22:51

Dżi ej el ej pisze:no zobaczymy jak bedzie w Wiśle, ale w lotosie była pierwszą rozgrywajką...

No chyba nie wyobrażasz sobie że Cohen będzie wchodzić z ławki na 15 min.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 stycznia 2010, 22:51

Dżi ej el ej pisze:no zobaczymy jak bedzie w Wiśle, ale w lotosie była pierwszą rozgrywajką...

dla mnie pierwsza rozgrywajka to ta zawodniczka,która przebywa więcej minut na ligowym parkiecie,a nie wychodzi od początku meczu w podstawowej piatce... :lol:
popatrz na Gorzów,który zaczyna z Dźwigalską,a później rządzi i dzieli Samantha Jane Richards!!! :roll:

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 10 stycznia 2010, 23:38

no niby racja, ale kto w Lotosie grał więcej na rozegraniu niż Pawlak ? Philips ?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”