Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzydki
Młodzik

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: brzydki » 08 stycznia 2010, 22:02

bart_81 pisze:Pomijając juz fakt, która z nich jest lepsza czysto koszykarsko, istnieje jeszcze coś takiego wpasowanie zawodniczki do stylu gry jaki preferuje dany trener. A jestem przekonany, że Pan Darek doskonale wie jakiego charakteru gracza potrzebował. Anosike jest młoda, ambitna, niezmanierowana i głodna sukcesów i wydaje mi się, że te cechy są dla naszego trenera ważniejsze niż np. nieco mniejsze umiejętności. Poza tym jest na fali wznoszącej natomiast Ford już raczej lepsza nie będzie. Ale oczywiście to kto kogo lepiej "wpasował" do druzyny okaże sie za kilka miesięcy. każdy ma swoją koncepcje budowania zespołu 8)

pogrubiony fragment i jemu podobne proponuje wklejac bezposrednio w temat "co slychac w Gorzowie?"

Gratuluje dzialaczom swietnego transferu - marketingowo CCC juz na nim zyskalo, wszystkie sportowe media o tym trabia. Czekam na przelozenie na wynik sportowy.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 stycznia 2010, 12:31

Saletra pisze:Według mnie koszykarsko zdecydowanie lepsza jest jednak Ford.

Ta zawodniczka ma z pewnością szerszy repertuar zagrań od Anosike i jak ktos juz wspomniał więcej umie.

Ale właśnie - kontuzja plus fakt, że Anosike grała już w Gorzowie i PLKK, plus fakt, ze Nikolika Nonyleum (i ileś tam jeszcze imion dodatkowych, chyba sam czort wie dokładnie ile) jest młodsza trochę zaciera jednak różnicę na chwilę obecną.

Natomiast pamiętajmy, że Ford w formie to pies na zbiórki i prawdziwa królowa tablic.

Naprawdę niezły transfer Orła, po Kacz to wg mnie druga najlepsza amerykańska zawodniczka jaka grała (aktualnie będzie grać) w PLKK

Pogrubiony fragment dlatego, bo zapomniałeś o Katie Smith (zawodniczce, dzięki której Lotos wdrapał się na szczyty i dzięki której mamy Bibę taką, jaką mamy).

Dlatego Katie jest dla mnie absolutnie nr 1 w PLKK. Catch jest nr 2, ciągnąc tę wyliczankę na trójce umieszczam Chamique Holdsclaw.

Ford ma wszelkie zadatki na to, aby do trójki 3 wskoczyć, ale to trzeba potwierdzić na boisku, bo w Krakowie była np. taka Tangela Smith - świetna koszykarka, która grała takiego wała, że głowa mała... :wink:

W każdym razie Ford to dla mnie absolutny hit transferowy tego sezonu. A Anosike może być hitem jak spędzi parę sezonów w Ekaterinburgu, czy innym Spartaku, zdobędzie kilka tytułów mistrzowskich, bo w Meczu Gwiazd WNBA grało sporo zawodniczek. 8)
Kibicom z Gorzowa polecam mniej samouwielbienia, więcej radości z faktu, że takiego grajki (m.in. jak Anosike, Burse, czy Catro Marques) trafiają do naszej ligi.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 09 stycznia 2010, 14:17

reaktywacja pisze:Kibicom z Gorzowa polecam mniej samouwielbienia, więcej radości z faktu, że takiego grajki (m.in. jak Anosike, Burse, czy Catro Marques) trafiają do naszej ligi.

W takim razie ja też uogólnię. Kibicom z Gdyni polecam mniej paniki i więcej rozsądku i nie już stękajcie tyle, że będą problemy z kasą na wyjazdy dziewczyn nawet na mecze w Polsce.
...Fajnie się to czyta?

reaktywacja pisze:W każdym razie Ford to dla mnie absolutny hit transferowy tego sezonu. A Anosike może być hitem jak spędzi parę sezonów w Ekaterinburgu, czy innym Spartaku, zdobędzie kilka tytułów mistrzowskich, bo w Meczu Gwiazd WNBA grało sporo zawodniczek.

Ale czy ktokolwiek tutaj podważył, że to transfer Ford to jest hit? Porównania wzięły się stąd, że każdy wypowiada się, kogo by wybrał Anosike, czy Ford. I wcale nie jest tak, że Anosike wybiera tylko Gorzów, Ford reszta.

Sorry za porównanie, ale załóżmy, że mamy:
1. 10-letnie Ferrari, które kiedyś miało 400 koni, ale przebieg zrobił swoje i trochę silnik zużyty, więc nie wiem ile koni ma teraz. Auto trochę poobijane, ostatnio nie można było wycisnąć z niego za wiele mocy, trzeba też uważać, bo lubi w nim puścić sprzęgło... Ale to wciąż Ferrari i na dodatek właścicielem jest Harrison Ford, który przejeździł tym autem pół świata, (oprócz polskich dróg). Absolutny TOP10 znanych na świecie aut.
2. 3-letnie Porsche Carrera, które fabrycznie miało 360 koni, ale zostało podrasowane do 500 koni. W ostatnich testach wypadało znakomicie, zbadano, że ma lepsze przyspieszenie. No i miałem okazję już nim wcześniej jechać. Wiem na co je stać. Po stronie ekspercko stwierdzonych wad: niestety zbyt długi napis z tyłu: Porsche Carrera Nonyleum Turbo 911.

I teraz załóżmy, że mam dylemat, które z tych dwóch aut wybrać.
- Jeżeli miałbym sobie zrobić fotkę i przejechać dla wrażeń: Ferrari
- Jeżeli miałbym się ścigać o stawkę: Porsche
Tyle.

PS:
- Jeżeli miałbym (sorry za wyrażenie) rwać laski: to zależy jaki kolor maja te auta. :twisted:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 stycznia 2010, 18:16

Ford w Fordzie, czyli CCC ma gwiazdę

W ostatnich dniach dużo się działo na transferowym rynku w Ford Germaz Ekstraklasie. Najpierw największe gwiazdy opuściły Lotos Gdynię, później gorzowski AZS KSSSE wzmocniła Nicky Anosike, a na koniec asa z rękawa w postaci Cheryl Ford wyciągnęli działacze CCC Polkowice. Krzysztof Koziorowicz zyskał zatem jedną z najlepszych podkoszowych koszykarek na świecie. Co to oznacza dla tego zespołu? Że bardzo poważnie myśli się o tym, by medale MP ponownie zagościły na szyjach zawodniczek, trenerów i działaczy polkowickiego zespołu.
Ford Germaz Ekstraklasa wkracza w decydujące fragmenty, dlatego nic dziwnego, że drużyny zbroją się jak tylko mogą. Okres na dokonywanie transferów kończy się 15 stycznia, zatem już niewiele czasu włodarzom zespołów pozostało na zmiany. Kilka dni temu do gorzowskiego KSSSE AZS PWSZ powróciła Nicky Anosike i wydawało się, że będzie to najgłośniejszy transfer początku 2010 roku. Gorzowskich działaczy szybko przebili jednak włodarze CCC Polkowice, którym udało się zakontraktować jedną z największych gwiazd światowej koszykówki Cheryl Ford.

- Jestem w szoku. To dla nas olbrzymie wyróżnienie, bo wcale nie przebiliśmy licznej konkurencji pod względem finansowym - mówił lekko niedowierzający w swój sukces Krzysztof Korsak, prezes CCC Polkowice. W szoku nie był jednak tylko Korsak, ale i cała koszykarska Polska. Już w ubiegłym sezonie sternicy "Pomarańczowych" zaskoczyli, sprowadzając w styczniu Plenettę Pierson. Tym razem poziom zaskoczenia wzrósł jeszcze bardziej, bo Ford to co najmniej jedna półka wyżej, w porównaniu z Pierson. W lidze WNBA obie broniły dotychczas barw Detroit Shock. W nowym sezonie jednak drużyna ta zniknie z koszykarskiej mapy świata, gdyż zespół przeniósł się do Tulsy.

Ford ma 29 lat i 191 centymetrów wzrostu. Oprócz tego, że znakomicie gra w koszykówkę, znana jest jeszcze z innego powodu. Nowa zawodniczka CCC miała od kogo brać przykład. Karl Malone, jeden z najsłynniejszych koszykarzy ligi NBA, to ojciec Ford. Jego córka do złudzenia przypomina na parkiecie swojego ojca. Gra niezwykle precyzyjnie, rozsądnie i skutecznie. W pojedynkę potrafi zdominować strefę podkoszową i poprowadzić swój zespół do wygranej. W Polkowicach Ford ma pomóc w wywalczeniu medalu. Czy jej się uda?

Amerykańska podkoszowa ma na swoim koncie już trzy tytuły mistrzowskie w lidze WNBA z drużyną Detroit Shock (sezony 2003, 2006, 2008). Ford miała znakomite wejście do najlepszej ligi na świecie, gdyż już po pierwszym roku gry mogła poszczycić się mistrzowskim pierścieniem i statuetką dla Rookie of the Year. W ostatnim sezonie skrzydłowa Shock powróciła do gry po poważnej kontuzji kolana, a zakończyła go ze średnimi 7,8 punktu i 10 zbiórek na mecz. W całej historii wywalczyła 2116 punktów i 1907 zbiórek, będąc jedną z ikon tej ligi.

Ford nie jest anonimową koszykarką w Europie. Zawodniczka ma za sobą przygodę z ligą izraelską, gdzie broniła barw Electry Ramat Hasharon, gdzie sezon zakończyła z kapitalnymi średnimi 17,9 punktu i 11 zbiórek na mecz. Swoją przygodę z Europą kontynuowała w Rosji, gdzie przywdziewała trykot drużyny UMMC Jekaterynburg. Amerykanka podpisała niezwykle lukratywny kontrakt, ale swoim pracodawcom odwdzięczyła się po raz kolejny znakomitymi statystykami.

- Nie oczekuję od niej efektownych statystyk, bo znacznie ważniejszy będzie dla nas efekt końcowy, czyli wynik zespołu na koniec sezonu. Bez wątpienia Cheryl jest jednak najbardziej renomowaną zawodniczką, jaką udało nam się zakontraktować w historii klubu - kontynuuje prezes CCC. Od Ford może i efektownych statystyk nikt nie oczekuje, ale one się pojawią przy jej nazwisku z całą pewnością. Ford to solidna marka, która gra na swoim wysokim poziomie zawsze i wszędzie. Włodarze CCC mogą spać spokojnie, bo dokonali z pewnością trafnego wyboru.

Kontrakt Ford pokazuje, że Ford Germaz Ekstraklasa jest coraz bardziej popularna wśród najlepszych koszykarek ligi WNBA. W ostatnich sezonach na polskich parkietach wystąpiła cała plejada gwiazd. Tamika Catchings, Chamique Holdsclaw, Nykesha Sales, Jia Perkins, Janell Burse czy Iziane Castro Marques. Cheryl Ford i Nicky Anosike to kolejne z wielkich, a kto będzie następny? Jedno jest pewne - nasza liga rośnie w siłę!

Największe sukcesy Ford w lidze WNBA:

- Mistrzyni WNBA z Detroit Shock w latach 2003, 2006, 2008
- Czterokrotnie nominowana do gry w WNBA All Star Game (2004, 2005, 2006, 2007)
- MVP WNBA All Star Game w roku 2007
- WNBA Rookie of the Year 2003
- Wybierana do najlepszych piątek sezonów 2003, 2006
- Reprezentantka USA

Szkoda tylko, że zarówno Ford, jak i Anosike zabraknie w sobotnim Meczu Gwiazd w Pruszkowie. Obie te koszykarki z pewnością podniosły by poziom widowiska swoimi efektownymi zagraniami.

Krzysztof Kaczmarczyk
sportowe fakty.pl

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 stycznia 2010, 10:31

jak podaje oficjalka naszych koszykarek, Ford jeszcze nie ma w Polkowicach. Pojawi się w przyszłym tygodniu i debiut zaliczy dopiero w meczu z MUKS. trochę szkoda, że nie będzie jej na ważnym meczu w Toruniu ... :roll:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 stycznia 2010, 10:54

Uff no mamy szanse :lol:
Nie szczerze wolę abyście grali w pełnym składzie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 13 stycznia 2010, 11:29

No to macie pierwszy problem z nową gwiazdeczką, która za późno przyjedzie :)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 stycznia 2010, 11:36

Gamajaszi pisze:No to macie pierwszy problem z nową gwiazdeczką, która za późno przyjedzie :)

ehh... Gamajaszi - od niedawna obserwuję Cię na forum ale jeszcze niczego ciekawego nie napisałeś... powiedz mi - jaka wina (jak to określasz) Gwiazdeczki w tym, że załatwiane są sprawy papierkowe związane z jej przyjazdem?nie wypowiadaj się proszę w temacie, o którym nie masz większego pojęcia ;-)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 stycznia 2010, 11:51

Kuba nie dojedzaj Januszka! Cytując Rysia Riedela "ilu jeszcze jest takich jak On?" :lol:
Moze i lepiej ze przyjedzie na mecz ze słabszym rywalem, bedzie mogła bardziej poznac zagrania i taktyke nowego zespołu. A My cóż jedynie możemy miec żal do działaczy z Polkowic ze nie dało rady szybciej załatwić przyjazdu tej zawodniczki.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 13 stycznia 2010, 11:57

Ford nie jest potrzebna już teraz na mecze z Toruniem ale na play-offy. mimo wszystko wielka szkoda bo miałem nadzieję zobaczyć ją już w najbliższą niedzielę, w końcu to żywa legenda WNBA i Detroit :-) Może jeszcze w tym sezonie zagra w Toruniu? :-)

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 13 stycznia 2010, 12:45

Hermes, a ty za kogo się uważasz? Za jakiegoś fanatyka? Który chodzi na co drugi mecz swojej drużyny??

Tak naprawdę to jesteś, jednym z większych tofików na tym forum. Co można było zobaczyć, na załączonym obrazku już kiedyś na forum. Spinasz tyłek, wszystko co Gorzowskie to Ci się nie podoba, a Wszystko Co Toruńskie i wszystko co w Polkowic jest super. Poza tym, skończ lizać dupę Kubie i innym z Polkowic, bo pomyślą, że pedał jesteś. A przecież masz taką uroczą rodzinkę :lol: dla której pracujesz czasami 24h :)

Kuba: gratuluję, plus dla Ciebie. jesteś pod stałą obserwacją, radzę przyswojenie elementarnych zasad kultury i dobrego wychowania.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 stycznia 2010, 13:47

Kurde niektórzy z NAs są od forum od jego zarania, tzn nowej edycji na nowej witrynie od ładnych paru lat. Dawno nie przypominam sobie takiego zalewu chamskich inwektyw jak ostanio - ludzie troche kultury- negatywy to piszcie o postawie zespołow, albo okreslając klase sportową poszczególnych zawodniczek np ,że to np cieniary, albo żałosne cieniary, miernoty itp itd- to okreslenia dosadne, ale oceniające klasę sportową poszczególnych zawodniczek a nie odwołujace sie do nich samych jako ludzi. (Trzeba rozdzielic te kwestie, uzytkownik ajaja nie potrafi jak narazie tego zrobić, ale może z czasme okrzepnie)
Tymczasem tacy użytkownicy jak jakis tam Gajmaszi, który nie wiadomo w zasadzie po co na tym forum się wziął, obraża innego forumowicza, pisząc jakieś suche teksty i jeszcze zapewne po wklikaniu tych wyzwisk jest bardzo z siebie zadowolony, ludzie zenada to takich wpisach az sie cisnie na usta zapytanie : "skąd dojeżdżasz"? Bo tylko ludzie z jakichś wioch zabitych dechami zachowuja się w podobny, prymitywny sposob, robic jakies durne aluzje odnosnie czyjegos zatrudnienia i rodziny.

PRzykład Gajmasziego znamienuje ostatnimi czasy postepujcą tendencję prymitywizacji forum ,toteż proszę, aby Moderatorzy nie skąpili banów i plusików dla poszczególnych forumowiczow, bo trochę jest tych obrażających innych.

Jakis czas temu uzytkownik Walczący z Wiatrakami tez pisał do kogoś coś w stylu "nie posraj się (najbardziej załosne w waleniu takich tekstów, jest potem to zacieszanie się przed monitorem, jak to się komuś rzekomo przywaliło) takze tutaj także apel - człowieku jesli skonczyles wyzsze studia, to troche się ogarnij i troche kultury, bo wg mnei to wstyd mieć wyższe wykształcenie i w ten sposob na publicznym forum pisać, a jesli tego wykształcenia nei masz, to równiez jakaś kultura obowiązuje.

I koniec off topu, cle co poniektorzy ogarnijcie się, bo niestety słoma z kapci wystaje.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 stycznia 2010, 23:15

Saletra pisze:Kurde niektórzy z NAs są od forum od jego zarania, tzn nowej edycji na nowej witrynie od ładnych paru lat. Dawno nie przypominam sobie takiego zalewu chamskich inwektyw jak ostanio - ludzie troche kultury- negatywy to piszcie o postawie zespołow, albo okreslając klase sportową poszczególnych zawodniczek np ,że to np cieniary, albo żałosne cieniary, miernoty itp itd- to okreslenia dosadne, ale oceniające klasę sportową poszczególnych zawodniczek a nie odwołujace sie do nich samych jako ludzi. (Trzeba rozdzielic te kwestie, uzytkownik ajaja nie potrafi jak narazie tego zrobić, ale może z czasme okrzepnie)
Tymczasem tacy użytkownicy jak jakis tam Gajmaszi, który nie wiadomo w zasadzie po co na tym forum się wziął, obraża innego forumowicza, pisząc jakieś suche teksty i jeszcze zapewne po wklikaniu tych wyzwisk jest bardzo z siebie zadowolony, ludzie zenada to takich wpisach az sie cisnie na usta zapytanie : "skąd dojeżdżasz"? Bo tylko ludzie z jakichś wioch zabitych dechami zachowuja się w podobny, prymitywny sposob, robic jakies durne aluzje odnosnie czyjegos zatrudnienia i rodziny.

PRzykład Gajmasziego znamienuje ostatnimi czasy postepujcą tendencję prymitywizacji forum ,toteż proszę, aby Moderatorzy nie skąpili banów i plusików dla poszczególnych forumowiczow, bo trochę jest tych obrażających innych.

Jakis czas temu uzytkownik Walczący z Wiatrakami tez pisał do kogoś coś w stylu "nie posraj się (najbardziej załosne w waleniu takich tekstów, jest potem to zacieszanie się przed monitorem, jak to się komuś rzekomo przywaliło) takze tutaj także apel - człowieku jesli skonczyles wyzsze studia, to troche się ogarnij i troche kultury, bo wg mnei to wstyd mieć wyższe wykształcenie i w ten sposob na publicznym forum pisać, a jesli tego wykształcenia nei masz, to równiez jakaś kultura obowiązuje.

I koniec off topu, cle co poniektorzy ogarnijcie się, bo niestety słoma z kapci wystaje.

Saletra 100% racji!!Gorzowian boli to ze ktos ma czelnośc krytykowac ich!
Pamietajcie jedno MISTRZAMI TO MOZE BEDA WASZE ZAWODNICZKI A WY IM DO PIET NIEDOROSLIŚCIE.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 stycznia 2010, 01:27

[quote="Saletra"]Kurde niektórzy z NAs są od forum od jego zarania, tzn nowej edycji na nowej witrynie od ładnych paru lat. Dawno nie przypominam sobie takiego zalewu chamskich inwektyw jak ostanio - ludzie troche kultury- negatywy to piszcie o postawie zespołow, albo okreslając klase sportową poszczególnych zawodniczek np ,że to np cieniary, albo żałosne cieniary, miernoty itp itd- to okreslenia dosadne, ale oceniające klasę sportową poszczególnych zawodniczek a nie odwołujace sie do nich samych jako ludzi. (Trzeba rozdzielic te kwestie, uzytkownik ajaja nie potrafi jak narazie tego zrobić, ale może z czasme okrzepnie)

I koniec off topu, cle co poniektorzy ogarnijcie się, bo niestety słoma z kapci wystaje.[/[quote]

Aż chciałoby się zanucić refren piosenki pewnej poznańskiej "kapeli" :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 14 stycznia 2010, 15:56

wywiad z Krzysztofem Koziorowiczem o lidze, pucharach, transferach, szansach itd

http://media.plkk.pl/plkk/multimedia/20 ... cz_wyw.mp3

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”