Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: paulo2907 » 11 stycznia 2010, 00:00

Na stronie FIBA również odnotowano ostatnie wydarzenia w Wiśle. Tylko że jakby na pierwszym planie przedłużenie kontraktu przez hiszpański duet szkoleniowców niż zaangażowanie Pawlak.
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... de_on.html
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 11 stycznia 2010, 03:02

Zabierzcie Kibicowi53 klawiaturę i oddajcie za parę lat jak osiągnie pełnoletność

Kibic 53
Nowy na forum

Postautor: Kibic 53 » 11 stycznia 2010, 09:56

Zabierzcie Kibicowi53 klawiaturę

Chciałbyś :)))

Fakt, że pierwszy egzamin Lotos zdał, jednak droga daleka i na wielki optymizm trochę za wcześnie. Może jednak wygrzebią się z tej całej sytuacji, jednak dużo do wykonania pracy.

Zaś Wisła - to przecież o niej wątek - czwarta kwarta czapki z głów. Nie pamiętam w całej lidze (może ktoś lepiej pamięta) wyniku 20:0, nawet w trakcie gry, zważywszy na przebieg poprzednich trzech kwart.

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 stycznia 2010, 11:18

już chyba był taki wynik w tym sezonie a może nawet wyższy trzeba by statystyków popytać
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 stycznia 2010, 18:25

Paula dostała list czystości :D
debiut pewnie z Rybnikiem w niedziele.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 13 stycznia 2010, 18:45

PLKK. Lotos wydał list czystości Pawlak

- Paulina Pawlak dostanie od nas list czystości - poinformował prezes Lotosu Gdynia Mieczysław Krawczyk. To oznacza, że reprezentacyjna rozgrywająca może grać w rywalizującej z Lotosem o mistrzostwo Polski Wiśle Can Pack Kraków.
Paulina Pawlak

Pawlak, 26-letnia rozgrywająca reprezentacji, 4 stycznia rozwiązała kontrakt z Lotosem, w którym spędziła sześć poprzednich sezonów. - Nie chcę mówić o przyczynach, pragnę, aby każdy uszanował moją decyzję. Chciałam zmienić klub i według mojego agenta i mojego prawnika od poniedziałku jestem wolną zawodniczką - mówiła zawodniczka, która trzy dni później podpisała umowę z Wisłą.

Krawczyk mówił wówczas: - Paulina przyszła w środę do klubu z wielkim bukietem kwiatów pożegnać się z nami i podziękować za trwającą ponad sześć lat współpracę. Zachowała się elegancko, co nie zmienia faktu, że złamała prawo. Nie można bowiem podpisywać umów z dwoma różnymi klubami, a według naszych ustaleń jej kontrakt z Lotosem nadal jest ważny.

W środę prezes Lotosu zmienił ton: - Paulina jest reprezentantką Polski, ja jestem wiceprezesem PZKosz. Spory są nam niepotrzebne, więc zawodniczka dostała list czystości. Dobrze zrobiłem? - pytał Krawczyk.

Prezes Lotosu powołał się na dobro zawodniczki i reprezentacji, ale nieoficjalnie wiadomo, że gdyński klub ma kłopoty finansowe. Od początku sezonu w Gdyni nie płacono regularnie polskim koszykarkom, a w ostatnich tygodniach mistrz Polski rozwiązał umowy z kluczowymi zawodniczkami z zagranicy, m.in. z Amerykanką Alaną Beard. - Pieniędzy brakuje wszystkim klubom co roku - mówi Krawczyk.

całość: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... awlak.html
-----------

Dobroć, łaskawość i miłosierdzie prezesa Krawczyka są nieocenione...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 13 stycznia 2010, 20:40

- Zapoznaliśmy się z dwiema opiniami prawnymi, które jednoznacznie nie wskazują, kto ma w tym sporze rację. Mogliśmy iść w zaparte i do skutku walczyć o swoje, ale uznaliśmy, że takie działania, choćby ze względu na to, że Paulina sześć lat grała w naszym zespole, nie mają sensu. Poza tym jako wiceprezes Polskiego Związku Koszykówki nie zamierzam blokować możliwości gry czołowym rodzimym koszykarkom - tłumaczy prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.

brzmi to jak:mogliśmy się udupić, ale znaj łaskę pana

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 13 stycznia 2010, 22:26

a ja jeszcze dodam to:

- Zapoznaliśmy się z dwiema opiniami prawnymi, które jednoznacznie nie wskazują, kto ma w tym sporze rację. Mogliśmy iść w zaparte i do skutku walczyć o swoje, ale uznaliśmy, że takie działania, choćby ze względu na to, że Paulina sześć lat grała w naszym zespole, nie mają sensu. Poza tym jako wiceprezes Polskiego Związku Koszykówki nie zamierzam blokować możliwości gry czołowym rodzimym koszykarkom - tłumaczy prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.
www.sportowefakty.pl
PS. a teraz spodziewam się kurtuazyjnego podziękowania Pauli i będzie "po herbacie"....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 14 stycznia 2010, 11:08

To co nasi dzialacze wyprawiaja ostatnio doprowadza mnie do furii... :evil:
Najpierw po chamsku probuja Pauli obnizyc pensje, mimo wszystkiego co zrobila dla tego klubu i jej naprawde dobrej gry w tym sezonie... potem gdy zawodniczka nie zgadza sie na takie warunki, do czego ma absolutnie prawo, probuja jej utrudnic gre w innym klubie za wszelka cene, by na koniec sprawiac wrazenie, jacy sa wspanialomyslni, ze jednak pozwolili jej grac dla Wisly...
Podobne potraktowanie Alany w kwestii obnizenia pensji równiez bylo chore... Moze miala kilka slabszych meczów, ale caloksztalt jej gry w tym miesiacu byl dobry. Zwlaszcza jej gra w ostatnim meczu z CCC to byla poezja, a dzialacze po takim wystepie chca jej zabierac pensje? Nie dziwie sie ze odmowila dalszej gry w takiej sytuacji :x

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 stycznia 2010, 10:59

bigbird pisze:.. potem gdy zawodniczka nie zgadza sie na takie warunki, do czego ma absolutnie prawo, probuja jej utrudnic gre w innym klubie za wszelka cene, by na koniec sprawiac wrazenie, jacy sa wspanialomyslni, :x

Akurat nie na koniec. Oczywiście dla dobra Lotosu..czyli Pauliny :wink: :wink: :roll: .Ale mimo wszystko za nie pójście w zaparte czyli "odmrożę sobie nóżki na złość mamusi" mają małego plusa.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 stycznia 2010, 11:13

bigbird pisze:To co nasi dzialacze wyprawiaja ostatnio doprowadza mnie do furii... :evil:
Najpierw po chamsku probuja Pauli obnizyc pensje, mimo wszystkiego co zrobila dla tego klubu i jej naprawde dobrej gry w tym sezonie... potem gdy zawodniczka nie zgadza sie na takie warunki, do czego ma absolutnie prawo, probuja jej utrudnic gre w innym klubie za wszelka cene, by na koniec sprawiac wrazenie, jacy sa wspanialomyslni, ze jednak pozwolili jej grac dla Wisly...
Podobne potraktowanie Alany w kwestii obnizenia pensji równiez bylo chore... Moze miala kilka slabszych meczów, ale caloksztalt jej gry w tym miesiacu byl dobry. Zwlaszcza jej gra w ostatnim meczu z CCC to byla poezja, a dzialacze po takim wystepie chca jej zabierac pensje? Nie dziwie sie ze odmowila dalszej gry w takiej sytuacji :x

Niestety takim zachowaniem zepol Lotosu bardzo wiele stracil pod wzgledem marki wlasnego klubu. Wiadomo, ze w wielu przypadkach zanim jakas zawodniczka zagraniczka (np. amerykanka) podpisze kontrakt z klubem, zasiega wiedzy na temat klubu u swoich kolezanek grajacych kiedys w danym klubie. Po takiej akcji ... m.in. z Alana Lotos bedzie mial "niezle rekomentacje". :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 stycznia 2010, 16:10

Paulina otrzymała uprawienia do gry w Wiśle.
W niedziele zatem debiut. Występować będzie w koszulce z numerem 24.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 18 stycznia 2010, 16:43

Czy ktoś słyszał o nowych przepisach na przyszły sezon ? 7 Polek w składzie i 1 na parkiecie ?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 18 stycznia 2010, 16:53

Liquidor pisze:Czy ktoś słyszał o nowych przepisach na przyszły sezon ? 7 Polek w składzie i 1 na parkiecie ?

No takie coś mówił jakiś koleś z pzkosz podczas meczu gwiazd w przerwie, że to zostało ustalone przez prezesów na spotkaniu przed meczem.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 stycznia 2010, 17:06

zancia_a pisze:
Liquidor pisze:Czy ktoś słyszał o nowych przepisach na przyszły sezon ? 7 Polek w składzie i 1 na parkiecie ?

No takie coś mówił jakiś koleś z pzkosz podczas meczu gwiazd w przerwie, że to zostało ustalone przez prezesów na spotkaniu przed meczem.

ten jakiś koleś to Wiesław Zych, wiec podejrzewam - wie o czym mówi. gramy jedną Polką, ale aż 7 musi być w składzie. pewnie w tym dwie młode - ale to mój domysł nic sprawdzonego. w sumie trudno mi jest dostrzec jakieś większe plusy takiego rozwiązania niż aktualne... szkoda, bo dzięki tym przepisom liga stała się ciekawa i nieprzewidywalna. a powrotem do jednej Polki wracamy nieco do czasów wcześniejszych... 4-5 megagrajki zagraniczne i jedziemy...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”