Puchar Polski 2009/2010
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Puchar Polski 2009/2010
napisze tak. dostalismy w d... Nie ma usparwiedliwienia dla takiej postawy! Można olac mecz, ale kibiców powinno sie powazniej traktowac!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
anatol pisze:Kuba pisze:dziś Orzełek pokonał Energę jakos w okolicach 80:46. Toruń bez Gladden, Krawiec, Gajdy i chyba jeszcze kogoś (Gulak?). caly internet milczy - szkoda. dzieki Paździoch za informacje
Czyli wygraliście z druga piątką ENERGI!! GRATULACJE!!
a Kuba coś wspominał o miernej wartości tego pucharu?
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Energa Toruń walkowerem oddała awans do finału Pucharu Polski
Rezerwowy skład toruńskiej Energi był bez szans w starciu z CCC Polkowice. Do turnieju finałowego Pucharu Polski awansowały rywalki.
ENERGA - CCC POLKOWICE 46:80 (13:20, 9:22, 9:20, 15:18)
ENERGA: Fluker 10, Waligórska 8, Egenti 8, Radwan 6 (2), Szczypakina 2 oraz Jasnowska 8 (2), Bajerska 2, Pilav 2, Szczechowiak 0, Kulesza 0, Olszak 0
CCC: Mieloszyńska 15 (13), Carter 11, Coleman 8 (1), Babicka 7, Bortelova 2 oraz Pietrzak 14 (3), Trafimava 8 (1), Paździerska 6 (2), Jeziorna 5, Rozwadowska 4
Obie drużyny zmierzyły się dzień wcześniej w PLKK. Wtedy po zaciętym i emocjonującym meczu górą były "Katarzynki". Tym razem przebieg rywalizacji był zupełnie inny. Zadecydowały o tym decyzje kadrowe Elmedina Omanicia, który postanowił w Pucharze Polski sprawdzić swoje zmienniczki. W ogóle do protokołu nie były wpisane Alicia Gladden, Monika Krawiec i Patrycja Gulak (zastąpiły je juniorki Paulina Olszak i Joanna Kulesza), cały mecz na ławce przesiedziała rozgrywająca Agata Gajda.
Oj Elmedin Elmedin..... ;/
pomorska.pl
Rezerwowy skład toruńskiej Energi był bez szans w starciu z CCC Polkowice. Do turnieju finałowego Pucharu Polski awansowały rywalki.
ENERGA - CCC POLKOWICE 46:80 (13:20, 9:22, 9:20, 15:18)
ENERGA: Fluker 10, Waligórska 8, Egenti 8, Radwan 6 (2), Szczypakina 2 oraz Jasnowska 8 (2), Bajerska 2, Pilav 2, Szczechowiak 0, Kulesza 0, Olszak 0
CCC: Mieloszyńska 15 (13), Carter 11, Coleman 8 (1), Babicka 7, Bortelova 2 oraz Pietrzak 14 (3), Trafimava 8 (1), Paździerska 6 (2), Jeziorna 5, Rozwadowska 4
Obie drużyny zmierzyły się dzień wcześniej w PLKK. Wtedy po zaciętym i emocjonującym meczu górą były "Katarzynki". Tym razem przebieg rywalizacji był zupełnie inny. Zadecydowały o tym decyzje kadrowe Elmedina Omanicia, który postanowił w Pucharze Polski sprawdzić swoje zmienniczki. W ogóle do protokołu nie były wpisane Alicia Gladden, Monika Krawiec i Patrycja Gulak (zastąpiły je juniorki Paulina Olszak i Joanna Kulesza), cały mecz na ławce przesiedziała rozgrywająca Agata Gajda.
Oj Elmedin Elmedin..... ;/
pomorska.pl
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Nowe nie zachwyciły
Szanse na grę dostały za to Natalia Waligórska, Dagmara Szczechowiak czy Magdalena Radwan. CCC na awansie do turnieju finałowego zależało znacznie bardziej i trener Krzysztof Koziorowicz wystawił optymalny sklad.
Trudno się więc dziwić, że od drugiej kwarty przewaga przyjezdnych była bardzo wyraźna. W pierwszych dziesięciu minutach mecz był jeszcze wyrównany, bo kilka świetnych akcji w ataku i obronie zaprezentowała Charity Egenti, jedyna kluczowa koszykarka "Katarzynek" na parkiecie. W przerwie meczu CCC miał już jednak 20 punktów przewagi.
Kibice ze szczególną uwagą przyglądali się trzem nowym nabytkom w toruńskim zespole: Amerykance Tyeshi Fluker, Ukraince Tetianie Szczypakinie i Bośniczce Aidzie Pilav. Niestety, żadna z nich nie rzuciła na kolana. Fluker poza imponującymi warunkami fizycznymi pokazała niewiele, ma braki techniczne, nie zastawia kosza, słabo zbiera. Szczypakina ma duże problemy kondycyjne, a Pilav na razie błysnęła w Pucharze FIBA, ale w dwumeczu z CCC Polkowice błędów miała zdecydowanie więcej niż udanych zagrań.
Egenti jednak zostanie?
Dziś rozstrzygnie się, czy w zespole zostanie Charity Egenti. Środkowa miała już w poniedziałek zmienić klub, ale poprosiła działaczy Energi o kolejną szansę. Przy słabym debiucie Fluker niewykluczone, że Egenti jednak zostanie w Toruniu.
Pozostałe ćwierćfinały (Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów, Lider Pruszków - Lotos Gdynia i Wisła Can Pack Kraków - ŁKS Łódź) zostaną rozegrane 27 stycznia.
pomorska.pl
Szanse na grę dostały za to Natalia Waligórska, Dagmara Szczechowiak czy Magdalena Radwan. CCC na awansie do turnieju finałowego zależało znacznie bardziej i trener Krzysztof Koziorowicz wystawił optymalny sklad.
Trudno się więc dziwić, że od drugiej kwarty przewaga przyjezdnych była bardzo wyraźna. W pierwszych dziesięciu minutach mecz był jeszcze wyrównany, bo kilka świetnych akcji w ataku i obronie zaprezentowała Charity Egenti, jedyna kluczowa koszykarka "Katarzynek" na parkiecie. W przerwie meczu CCC miał już jednak 20 punktów przewagi.
Kibice ze szczególną uwagą przyglądali się trzem nowym nabytkom w toruńskim zespole: Amerykance Tyeshi Fluker, Ukraince Tetianie Szczypakinie i Bośniczce Aidzie Pilav. Niestety, żadna z nich nie rzuciła na kolana. Fluker poza imponującymi warunkami fizycznymi pokazała niewiele, ma braki techniczne, nie zastawia kosza, słabo zbiera. Szczypakina ma duże problemy kondycyjne, a Pilav na razie błysnęła w Pucharze FIBA, ale w dwumeczu z CCC Polkowice błędów miała zdecydowanie więcej niż udanych zagrań.
Egenti jednak zostanie?
Dziś rozstrzygnie się, czy w zespole zostanie Charity Egenti. Środkowa miała już w poniedziałek zmienić klub, ale poprosiła działaczy Energi o kolejną szansę. Przy słabym debiucie Fluker niewykluczone, że Egenti jednak zostanie w Toruniu.
Pozostałe ćwierćfinały (Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów, Lider Pruszków - Lotos Gdynia i Wisła Can Pack Kraków - ŁKS Łódź) zostaną rozegrane 27 stycznia.
pomorska.pl
Orzełek przyjechał małym busem. Liczba zawodniczki+ osoby (nie)zbedne jakies 20. Nie mogli lub nie przewidywali "profesjonalnego" podejścia drużyny toruńskiej!
PS NIC NIE TŁUMACZY DANIA CIAŁA PRZEZ TORUNIANKI!
PS NIC NIE TŁUMACZY DANIA CIAŁA PRZEZ TORUNIANKI!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:Orzełek przyjechał małym busem.
a ja myślałem,że ktoś kto kontraktuje panią Ford przyleci samolotem....
Przyjechali normalnym autokarem w barwach klubowych z napisem CCC. Kozior wziął zawodniczki potrzebne i tylko te nie wziął rezerwowych, bo prawdopodobnie sądził że Edo nie odpuści PP. Dzisiaj Edo chyba po raz pierwszy zaskoczył któregoś z rywali. Nasze koszykarki żenada, koledzy z Polkowic wasze też bez szału, bo z takimi zawodniczkami w toruńskim składzie mogła spokojnie pęknąć stówa. Od nas tylko Waligóra i Jańcia na 100%, Radwan także większość swojej gry się starała. Oprócz nich to chyba tylko juniorki chciały zagrać jak najlepiej. Koszykarki już pewnie nie pamietaja tego meczu, ja też mam nadzieję ze go szybko zapomnę 
yanek pisze:Od nas tylko Waligóra i Jańcia na 100%, Radwan także większość swojej gry się starała. Oprócz nich to chyba tylko juniorki chciały zagrać jak najlepiej. Koszykarki już pewnie nie pamietaja tego meczu, ja też mam nadzieję ze go szybko zapomnę
no i tu masz rację....o tym meczu trzeba poprostu,jak najszybciej zapomnieć!!!
i skupić się na tym co najbardziej elektryzuje chyba wszystkich czyli FGE!!!
ktoś zaraz powie,ze się czepiam,ale niejaki Konrad Kaptur(domniemam,że sympatyk Polkowic) w swojej relacji na www.plkk.pl z meczu Pucharu Polski chyba nie zauważył nieobecności 4(słownie czterech) podstawowych zawodniczek toruńskiej Energi(nie Energy,jak to wymawiali komentatorzy OTV Wrocław
),a już zupełnym brakiem no powiedzmy ludzkiej wyobraźni był brak podania punktacji zawodniczek z Grodu Kopernika....
-
koszykarz
to jest właśnie obiektywizm
Przecież swego czasu niejaki Kuba Patykowski też nie lepiej pisał....
Jeśli ma się podawać punktację tylko swojego klubu na oficjalnej stronie PLKK to lepiej nie podawać wcale...
PS. Co do meczu PP - nie ma sensu tego roztrząsać... Szanse dostały rezerwy , młode i nowe - a że wyszło jak wyszło. No cóż... Dowodzi to tylko że te nowe nabytki są śmiechu warte (a nawet nie warte tego) i trzeba je czym prędzej pożegnać a sprowadzić kogoś sprawdzonego...
Przecież swego czasu niejaki Kuba Patykowski też nie lepiej pisał....
Jeśli ma się podawać punktację tylko swojego klubu na oficjalnej stronie PLKK to lepiej nie podawać wcale...
PS. Co do meczu PP - nie ma sensu tego roztrząsać... Szanse dostały rezerwy , młode i nowe - a że wyszło jak wyszło. No cóż... Dowodzi to tylko że te nowe nabytki są śmiechu warte (a nawet nie warte tego) i trzeba je czym prędzej pożegnać a sprowadzić kogoś sprawdzonego...
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2010, 11:49 przez koszykarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm, a jak spojrzec na relacje tego pana z niedzielnego meczu to subiektywnosc tej relacji az kluje w oczy... Mnóstwo jednostronnych stwierdzen typu "niestety polkowiczankom sie nie udalo", "niestety z czystej pozycji nie trafila Bortelova", itp.
-
koszykarz
bigbird pisze:Hmm, a jak spojrzec na relacje tego pana z niedzielnego meczu to subiektywnosc tej relacji az kluje w oczy... Mnóstwo jednostronnych stwierdzen typu "niestety polkowiczankom sie nie udalo", "niestety z czystej pozycji nie trafila Bortelova", itp.
w TVP Sport nie powinny mieć tego typu rzeczy no ale cóż..
Brakowało jeszcze tylko tego że ,,Torunianki niestety wygrały' '
Cud że chociaż co do EGENTI powiedzieli że była najlepsza na parkiecie - a nie mówili że przypadkiem jej mecz wyszedł
koszykarz pisze:w TVP Sport nie powinny mieć tego typu rzeczy no ale cóż..
Nie chodzilo mi o relacje telewizyjna, tylko o relacje pisemna z tego meczu na stronie PLKK
-
koszykarz
więc tym bardziej
Co do telewizji : rozumiem że jak transmituje np: OTV Wrocław , OTV Kraków - to zawsze udziela się lokalny patriotyzm - to normalne przecież.
Co do telewizji : rozumiem że jak transmituje np: OTV Wrocław , OTV Kraków - to zawsze udziela się lokalny patriotyzm - to normalne przecież.
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:ktoś zaraz powie,ze się czepiam,ale niejaki Konrad Kaptur(domniemam,że sympatyk Polkowic) w swojej relacji na http://www.plkk.pl z meczu Pucharu Polski chyba nie zauważył nieobecności 4(słownie czterech) podstawowych zawodniczek toruńskiej Energi(nie Energy,jak to wymawiali komentatorzy OTV Wrocław),a już zupełnym brakiem no powiedzmy ludzkiej wyobraźni był brak podania punktacji zawodniczek z Grodu Kopernika....
będę robił OT ale muszę napisac:
dla mnie poprawna opcja jest Energy, a nie Energi. W końcu macie w nazwie Energa, nie Energia
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”