Puchar Polski 2009/2010

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Roberto930
Żak

Re: Puchar Polski 2009/2010

Postautor: Roberto930 » 20 stycznia 2010, 20:10

ginda pisze:będę robił OT ale muszę napisac:
dla mnie poprawna opcja jest Energy, a nie Energi. W końcu macie w nazwie Energa, nie Energia :twisted: :roll: . Jak kobieta ma na imię Martyna to powiem 2pkt dla Martyni czy dwa punkty Martyny :idea: :idea:

Jesteś w błędzie :wink:

M. Energa -> D. Energi
M. Energia -> D. Energii

Energy nie jest poprawą formą. Oglądając ten mecz w tv śmiać mi się chciało z tych komentatorów i ich "Energy" z mocnym akcentem na "GY" :lol:

1. Mianownik - Energa
2. Dopełniacz - Energi
3. Celownik - Enerdze
4. Biernik - Energę
5. Nadrzędnik - Energą
6. Miejscownik - Enerdze

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10335

___
Żeby ten post nie był całkowitym OT to napiszę, iż z niecierpliwośią czekam na mecz Odry z AZS Gorzów Wlkp. :wink:
Ciekawy jestem z jakim nastawieniem do tego meczu podejdzie Gorzów...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 20 stycznia 2010, 20:54

Dzięki za fachowe objaśnienie;) rozwiałeś wątpliwości
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 stycznia 2010, 21:17

Roberto930 pisze:
ginda pisze:będę robił OT ale muszę napisac:
dla mnie poprawna opcja jest Energy, a nie Energi. W końcu macie w nazwie Energa, nie Energia :twisted: :roll: . Jak kobieta ma na imię Martyna to powiem 2pkt dla Martyni czy dwa punkty Martyny :idea: :idea:

Jesteś w błędzie :wink:

M. Energa -> D. Energi
M. Energia -> D. Energii

Energy nie jest poprawą formą. Oglądając ten mecz w tv śmiać mi się chciało z tych komentatorów i ich "Energy" z mocnym akcentem na "GY" :lol:

1. Mianownik - Energa
2. Dopełniacz - Energi
3. Celownik - Enerdze
4. Biernik - Energę
5. Nadrzędnik - Energą
6. Miejscownik - Enerdze

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10335

___
Żeby ten post nie był całkowitym OT to napiszę, iż z niecierpliwośią czekam na mecz Odry z AZS Gorzów Wlkp. :wink:
Ciekawy jestem z jakim nastawieniem do tego meczu podejdzie Gorzów...

Dziwne że wogóle może przyjść komuś do głowy wymawiać ,,ENERGY'' :lol: :lol: :lol: No ale zdarza się jak widać.

Zresztą ROBERTO930 rozwiał chyba wszystkie wątpliwości...

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 stycznia 2010, 22:39

No cóż nastawienie może być tylko jedno :) Chaliburda ma kontuzję więc siłą rzeczy darek nie puści na parkiet juniorkiego składu :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

wawrys1992
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: wawrys1992 » 24 stycznia 2010, 22:14

friel pisze:No cóż nastawienie może być tylko jedno :) Chaliburda ma kontuzję więc siłą rzeczy darek nie puści na parkiet juniorkiego składu :D

moim zdaniem Darek wyjdzie najmocniejszym skladem ale mecz bedzie wyrownany, poniewaz bedziemy go chcieli wygrac jak najmniejszym nakladem sił i tu jest szansa dla Odry na sprawienie niespodzianki xD

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 24 stycznia 2010, 22:36

na pewno AZS wyjdzie najmocniejszym składem z możliwych, biorąc pod uwagę te zawodniczki które do Brzegu pojadą :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 26 stycznia 2010, 17:15

Ćwierćfinałowy mecz Pucharu Polski w Brzegu między miejscową Odrą i KSSSE AZS PWSZ Gorzów został przełożony na 8 lutego. Pierwotnie spotkanie miało się odbyć jutro.

7 lutego (godz. 16:00) zagramy w Brzegu mecz ligowy. Dzień później oba zespoły spotkają się jeszcze raz tym razem w walce o półfinał Pucharu Polski. Mecz pucharowy rozegrany zostanie o godz. 18:30.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

daniel_balinski
Nowy na forum

Postautor: daniel_balinski » 26 stycznia 2010, 22:34

Problemy koszykarek Wisły Can-Pack
2010-01-26 16:10:00
- Chcemy jutro udowodnić, że zasługujemy na miejsce w kolejnej rundzie. Naszym celem jest wygranie tych rozgrywek – mówi Paulina Pawlak przed środową potyczką Wisły Can-Pack Kraków z ŁKS Siemens AGD Łódź w Pucharze Polski. Początek o 18:30.

Broniące tytułu krakowianki rozpoczynają zmagania w krajowym pucharze od IV rundy. Do kolejnego etapu awansują cztery zespoły, spośród których zostaną wyłonieni finaliści. Aby myśleć o medalach trzeba pokonać ŁKS Siemens AGD, plasujący się na 10. pozycji w Ford Germaz Ekstraklasie. Terminarz gier jest znów napięty, stąd trenerzy mają nadzieję na oszczędzenie najmocniej eksploatowanych zawodniczek. Liczą natomiast na duże wsparcie Pawlak w PP.

- Decyzja o zmianie barw klubowych nie była łatwa, ale miłe przyjęcie pomogło w szybkiej aklimatyzacji. Większość dziewczyn znałam, co ułatwiło nasze relacje – podkreśla nowa rozgrywająca, wykazując gotowość do gry. Przejście do Wisły Can-Pack wiązało się z nową rolą. – Rzeczywiście w Lotosie Gdynia była ona inna, ale na początku również musiałam sobie zapracować na zaufanie. Dla mnie najważniejszy jest sukces drużyny i staram się jej pomagać – w pełni akceptuje swój obecny status. Chociaż do zdrowia powróciła Iziane Castro Marques, a treningi wznowiła Magdalena Skorek, sytuacja kadrowa wcale się nie wyklarowała. Na dzień przed meczem niezdolna do udziału w zajęciach w wyniku przeziębienia była Agnieszka Kułaga, zaś Anna Wielebnowska musiała udać się na badania bolącego kolana. Problemem nie powinna być za to koncentracja przed dwoma najbliższymi meczami. - Nie myślimy jeszcze o rywalizacji o MiZO Pecs. Czekają nas ważne mecze w krajowym pucharze i lidze – zaznacza Pawlak zapytana o zbliżające się play-off Euroligi.

źródło: SportoweTempo.pl

Anna Wielebnowska skręciła kolano i raczej nie zagra w dzisiejszym (godz. 18.30) spotkaniu Pucharu Polski z ŁKS. - Mamy zawodniczki, które są w stanie zagrać na jej pozycji - uważa Jose Hernandez, trener Wisły Can-Pack
Ponad rok temu podczas spotkania z CCC Polkowice Wielebnowska zerwała więzadła krzyżowe. Koszykarka przeszła po zabiegu sześciomiesięczną rehabilitację, by wrócić do gry. - Jestem szczęśliwa, że odzyskałam sprawność, i znów czerpię radość z koszykówki - przyznawała w wywiadzie miesiąc temu.

Podczas porannego treningu atakowała kosz i źle wylądowała. Od razu zeszła z boiska i otoczył ją tłum zawodniczek. Pierwsze zabiegi rozpoczął masażysta zespołu, po chwili dołączył do niego dr Jerzy Zając. - Jadę umówić badanie USG. Anna skręciła operowany staw. Nie chcę tego komentować na gorąco, pierwsze prognozy poznamy jutro - mówił lekarz zespołu.

Sama koszykarka o własnych siłach opuściła zajęcia, choć widać było, że walczy z bólem. Miejsce kontuzjowanej zawodniczki zajmie Aneta Kotnis. Dla młodej skrzydłowej mecz z ŁKS będzie jedną z nielicznych okazji na budowanie zaufania ze strony sztabu. W dotychczasowych spotkaniach Kotnis grała najdłużej 16 minut, częściej notowała jednak końcówki wygranych już meczów. - Mam nadzieję, że dziewczyny szybko odskoczą, i będę miała okazję się pokazać - przyznaje 21-letnia skrzydłowa.

W zeszłym sezonie Kotnis grała częściej i sprawdziła się w starciu z Lotosem. - Było trochę kontuzji i dostałam szansę. W tym roku mamy silniejszy skład, jest od kogo się uczyć - kończy wychowanka Wisły.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 27 stycznia 2010, 20:36

Lider - Lotos 52-67

Dzięki Rafi za info!
ObrazekObrazek

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 27 stycznia 2010, 21:56

a jakieś staty już sa ?

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 28 stycznia 2010, 01:09

Dziękować ;)

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 30 stycznia 2010, 10:42

Nie wiem czy zauwazyliscie logo reklamujace final Pucharu Polski po lewej na stronie glównej PLKK. Wyglada tak jakby bylo przesadzone, ze final po raz kolejny odbedzie sie w Gdyni. Dziwne to troche, bo chyba gdzies pisano, ze final moze sie odbyc tylko u druzyny która sie do niego zakwalifikowala? A co jesli Lotos przegra pólfinal 5 marca?

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 30 stycznia 2010, 13:11

bigbird pisze:Nie wiem czy zauwazyliscie logo reklamujace final Pucharu Polski po lewej na stronie glównej PLKK. Wyglada tak jakby bylo przesadzone, ze final po raz kolejny odbedzie sie w Gdyni. Dziwne to troche, bo chyba gdzies pisano, ze final moze sie odbyc tylko u druzyny która sie do niego zakwalifikowala? A co jesli Lotos przegra pólfinal 5 marca?

Ta decyzja jest za zapewne związana z all star game euroligii i co za tym idzie terminami..

Finał PP jest 7 III, czyli 2 dni przed meczem gwiazd, więc ze względów chociażby "logistycznych" to najsensowniejsze rozwiązanie...dziś już wiadomo, że w all star będzie 3 trenerów z plkk, pewnie któryś z nich w finale PP zagra, a jakaś zawodniczka też się powinna trafić...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 lutego 2010, 14:59

Puchar Polski: W półfinale z Lotosem Gdynia

Wydział Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Koszykówki podał zestaw par i gospodarzy półfinału Pucharu Polski Kobiet. Wiślaczki zmierzą się w nim z Lotosem, a mecz odbędzie się w Gdyni w dniu 5 marca. Ewentualne zwycięstwo da Wiśle Can-Pack awans do finału, który odbędzie się dzień później - w tym samym mieście.

Drugą parę półfinałową tworzą:
CCC Polkowice - Odra Brzeg lub KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

źródło: PZKosz.
www.wislacanpack.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 08 lutego 2010, 11:43

Mam pytanko. Czy można gdzieś śledzić transmisje z meczów Pucharu Polski? Bo na plkk chyba nie będzie..

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”