TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Djenebou Sissoko, która w poprzednim sezonie była drugą punktujacą Ford Germanz Ekstraklasy i jej pierwszą zbierającą, ponownie zagra w Polsce. Reprezentantka Mali w barwach Blach Pruszyński Lider Pruszków może zadebiutować już w sobotę.
Doświadczona silna skrzydłowa bądź środkowa przed rokiem występowała w MUKS Poznań i regularnie wychodziła w pierwszej piątce drużyny ze stolicy Wielkopolski. W 28 spotkaniach Ford Germaz Ekstraklasy zawodniczka notowała średnio 16.9 punktu oraz 12.9 zbiórki na mecz. Pod względem zdobytych punktów Sissoko ustępowała tylko Ashley Shields, która w drużynie beniaminka gra od początku sezonu.
Adam Wall
www.plkk.pl
Doświadczona silna skrzydłowa bądź środkowa przed rokiem występowała w MUKS Poznań i regularnie wychodziła w pierwszej piątce drużyny ze stolicy Wielkopolski. W 28 spotkaniach Ford Germaz Ekstraklasy zawodniczka notowała średnio 16.9 punktu oraz 12.9 zbiórki na mecz. Pod względem zdobytych punktów Sissoko ustępowała tylko Ashley Shields, która w drużynie beniaminka gra od początku sezonu.
Adam Wall
www.plkk.pl
Całkiem ciekawe wzmocnienie Lidera, zwłaszcza po odejściu Gahan. Jednak z pieniędzmi nie jest tak krucho w ekipie beniaminka, przynajmniej w teorii...
PS. Matrix wyprzedził mnie z tym newsem dosłownie o pół minuty.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
paulo2907 pisze:Całkiem ciekawe wzmocnienie Lidera, zwłaszcza po odejściu Gahan. Jednak z pieniędzmi nie jest tak krucho w ekipie beniaminka, przynajmniej w teorii...
no widać szybko się pocieszyli brakiem Charity Egenti....
-
koszykarz
No nieźle . Choć niestety LIDER to tylko SHIIELDS no i teraz SISSOKO - nie wiem czy aż tyle potrzeba do utrzymania.. 
paulo2907 pisze:Całkiem ciekawe wzmocnienie Lidera, zwłaszcza po odejściu Gahan. Jednak z pieniędzmi nie jest tak krucho w ekipie beniaminka, przynajmniej w teorii...
Ja jestem słaby w te klocki, ale z tego co pamiętam i sądzę, to Sissoko jest raczej sporo tańsza od Gahan.
a czy pojawiła się informacja, że Gahan odchodzi?
Ponoć Sissoko wywalili z ligi Hiszpańskiej - "kulała".
Niezaleczona kontuzja, z którą grała w MUKS-ie w zeszlym sezonie i którą nie chciała zaleczyć po sezonie na koszt klubu.
Może się okazać, że Lider nie będzie miał z niej żadnego pozytku- a moze tylko to pogloski i sie prawidlowo zoperowała i zrehabilitowała?
Czas pokaze a kibice Lidera po pierwszym spotkaniu powinni już wiedzieć.
A Konia zachecamy zeby postawił troche an rodzime koszykarki.
Niezaleczona kontuzja, z którą grała w MUKS-ie w zeszlym sezonie i którą nie chciała zaleczyć po sezonie na koszt klubu.
Może się okazać, że Lider nie będzie miał z niej żadnego pozytku- a moze tylko to pogloski i sie prawidlowo zoperowała i zrehabilitowała?
Czas pokaze a kibice Lidera po pierwszym spotkaniu powinni już wiedzieć.
A Konia zachecamy zeby postawił troche an rodzime koszykarki.
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Uprawnienia do gry otrzymały:
Ford Cheryl ur. 06.06.1981 r., 191 cm, poz. 5 (CCC Polkowice)
Córka Malone oficjalnie w FGE .....
Córka Malone oficjalnie w FGE .....
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Nowe zgłoszenia koszykarek2010-01-21 13:23Przed 18. kolejką Ford Germaz Ekstraklasy cztery kluby dokonały zgłoszeń nowych zawodniczek.
Uprawnienia do gry otrzymały:
Wciąż na otrzymanie pozwolenia na grę czeka siedem innych koszykarek. Są to:
Głębocka Paula ur. 17.09.1991 r., 172 cm, poz. 1 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Zachorska Sara ur. 07.11.1992 r., 176 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Wierzbicka Agnieszka ur. 14.11.1992 r., 178 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Czarnodolska Klaudia ur. 10.01.1993 r., 180 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Rutkowska Emilia ur. 15.06.1988 r., 186 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Young Jasmine ur. 25.07.1987 r., 162 cm, poz. 1 (Artego Bydgoszcz)
Ibekwe Chinyere ur. 02.12.1987 r., 192 cm, poz. 5/4 (KS Odra Brzeg)
Sukcesywnie będziemy informować, które zawodniczki otrzymały uprawnienia.
ws
plkk.pl
Heh... Czyli zbliza się ten prestizowy PP
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
nie ładnie tak sciągać od kogos
...... no ale widać, że gorzowski zespoł w pucharze baaaardzo sie odmłodzi 
Postaram się nie zejść ze śmiechu jak ten odmłodzony skład wygra 
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
No właśnie ciekawe czy w PP zagrają z naszej strony same młode czy też dostaną jakieś 'wsparcie"..
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Tracy Gahan odchodzi z Lidera
Uczestniczka styczniowego Meczu Gwiazd PLKK Tracy Gahan nie jest już zawodniczką Blach Pruszyński Lider Pruszków. Amerykankę w zespole ma zastąpić Malijka Djenebou Sissoko.
- Naszym zdaniem zagraniczna kadra Lidera nie gwarantowała utrzymania w PLKK, dlatego chcieliśmy poszukać wzmocnień. Poinformowaliśmy o tym Tracy i staraliśmy się renegocjować z nią jej wysoki kontraktu. To bardzo dobra zawodniczka, ale jak na nasz budżet droga. Niestety koszykarka nie zgodziła się na zaproponowane przez klub warunki i zdecydowała o swoim odejściu. W tej sytuacji pozyskaliśmy do Pruszkowa Djenebou Sissoko - mówi prezes Lidera Paweł Kędzierski.
Gahan wystąpiła w 15 spotkaniach Lidera, w których notowała średnio 10.8 punktu, 8.3 zbiórki oraz 2.1 straty. Za pojedynek z Artego Bydgoszcz (24 punkty i 11 zbiórek) została wyróżniona tytułem zawodniczki kolejki Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.
Po 17. kolejkach, ze stratą jednego punktu do ósmego Uteksu Rybnik, zespół z Pruszkowa jest na dziewiątym miejscu. Rywalki rozegrały jednak o jedno spotkanie mniej niż beniaminek. Pomimo to prezes Lidera wierzy, że awans do play-off jest realny. - Cały czas poszukujemy klasowej rozgrywającej, która mogłaby nas wprowadzić do ósemki. Do końca rundy zasadniczej jeszcze kilka kolejek, wiele może się zmienić. Mam nadzieję, że ostatnie ruchy kadrowe pozwolą nam spokojnie utrzymać się w lidze i jednocześnie dadzą możliwość ataku fazy play-off - kończy Kędzierski.
no to żegnamy się z Panią Gahan
źródło???
Uczestniczka styczniowego Meczu Gwiazd PLKK Tracy Gahan nie jest już zawodniczką Blach Pruszyński Lider Pruszków. Amerykankę w zespole ma zastąpić Malijka Djenebou Sissoko.
- Naszym zdaniem zagraniczna kadra Lidera nie gwarantowała utrzymania w PLKK, dlatego chcieliśmy poszukać wzmocnień. Poinformowaliśmy o tym Tracy i staraliśmy się renegocjować z nią jej wysoki kontraktu. To bardzo dobra zawodniczka, ale jak na nasz budżet droga. Niestety koszykarka nie zgodziła się na zaproponowane przez klub warunki i zdecydowała o swoim odejściu. W tej sytuacji pozyskaliśmy do Pruszkowa Djenebou Sissoko - mówi prezes Lidera Paweł Kędzierski.
Gahan wystąpiła w 15 spotkaniach Lidera, w których notowała średnio 10.8 punktu, 8.3 zbiórki oraz 2.1 straty. Za pojedynek z Artego Bydgoszcz (24 punkty i 11 zbiórek) została wyróżniona tytułem zawodniczki kolejki Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.
Po 17. kolejkach, ze stratą jednego punktu do ósmego Uteksu Rybnik, zespół z Pruszkowa jest na dziewiątym miejscu. Rywalki rozegrały jednak o jedno spotkanie mniej niż beniaminek. Pomimo to prezes Lidera wierzy, że awans do play-off jest realny. - Cały czas poszukujemy klasowej rozgrywającej, która mogłaby nas wprowadzić do ósemki. Do końca rundy zasadniczej jeszcze kilka kolejek, wiele może się zmienić. Mam nadzieję, że ostatnie ruchy kadrowe pozwolą nam spokojnie utrzymać się w lidze i jednocześnie dadzą możliwość ataku fazy play-off - kończy Kędzierski.
no to żegnamy się z Panią Gahan
źródło???
Głębocka Paula ur. 17.09.1991 r., 172 cm, poz. 1 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Zachorska Sara ur. 07.11.1992 r., 176 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Wierzbicka Agnieszka ur. 14.11.1992 r., 178 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Czarnodolska Klaudia ur. 10.01.1993 r., 180 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Rutkowska Emilia ur. 15.06.1988 r., 186 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Jeśli te dziewczęta mają byc w składzie meczu Pucharu Polski, a do tego dojdą Grelewicz, Lelek oraz bardziej doświadczone Maruszczak i Trębicka (szkoda, że Chaliburda jest kontuzjowana), to będzie zupełne lekceważenie rozgrywek PP. Nie pierwsze i nie ostatnie zapewne, ale może ktoś zwróciłby uwagę, że więcej w tej kwestii powinno się wymagac od coacha reprezentacji, który jest jednocześnie wzorem dla innych trenerów. OK, może z tego płynąc przesłanie: "ogrywajmy młodzież", ale przez takie podejście rozgrywki Pucharu Polski już zupełnie zejdą do poziomu nic nie znaczących gierek towarzyskich, a przecież mimo wszystko tak nie powinno byc...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Czasem trzeba z czegos zrezygnować, żeby gdzieś indziej było lepiej..Zauważ że w innych dyscyplinach sportowych też występują takie sytuacje
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”