TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
No ale chociażby w naszej kopanej nie było takiej sytuacji (przynajmniej nie przypominam sobie), aby potentat ekstraklasy wystawił na zespół z III czy IV ligi skład złożony w połowie z juniorów... A tu grają z ekipą, która jest teraz szósta w tabeli PLKK, więc nastawiają się na praktycznie pewną przegraną.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
no bo kto w walce o pietruszke będzie wystawiał swój najlepszy skład, każdemu to sie kompletnie nie opłaca.... gdyby nagrodą był udział w europejskich pucharach każdy zespół podchodziłby to tego poważnie, na maxa, na 100%....a tak to nie chcą, zamęczać swoich kluczowych zawodniczek i co gorsza żeby nie złapały jakiejś bezsensownej i zarazem poważnej kontuzji...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:Głębocka Paula ur. 17.09.1991 r., 172 cm, poz. 1 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Zachorska Sara ur. 07.11.1992 r., 176 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Wierzbicka Agnieszka ur. 14.11.1992 r., 178 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Czarnodolska Klaudia ur. 10.01.1993 r., 180 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Rutkowska Emilia ur. 15.06.1988 r., 186 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Jeśli te dziewczęta mają byc w składzie meczu Pucharu Polski, a do tego dojdą Grelewicz, Lelek oraz bardziej doświadczone Maruszczak i Trębicka (szkoda, że Chaliburda jest kontuzjowana), to będzie zupełne lekceważenie rozgrywek PP. Nie pierwsze i nie ostatnie zapewne, ale może ktoś zwróciłby uwagę, że więcej w tej kwestii powinno się wymagac od coacha reprezentacji, który jest jednocześnie wzorem dla innych trenerów. OK, może z tego płynąc przesłanie: "ogrywajmy młodzież", ale przez takie podejście rozgrywki Pucharu Polski już zupełnie zejdą do poziomu nic nie znaczących gierek towarzyskich, a przecież mimo wszystko tak nie powinno byc...
A czy te rozgrywki tak na prawde nie sa nic znaczacym turniejem ? Kogo tak naprawde obchodzi jakis smieszny PP.
Wygrany ma prawo wystapic w Pucharze Fiba ? Jak praktycznie kazda druzyna ktora dysponuje odpowiednim budzetem.
Wiec nie oszukujmy sie. Wazniejsza jest liga i tyle
I nie porownujcie pilki do kosza... bo w pilce walcza o miejsce w Pucharze UEFA
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Uczestniczka styczniowego Meczu Gwiazd PLKK Tracy Gahan nie jest już zawodniczką Blach Pruszyński Lider Pruszków. Amerykankę w zespole ma zastąpić Malijka Djenebou Sissoko.
- Naszym zdaniem zagraniczna kadra Lidera nie gwarantowała utrzymania w PLKK, dlatego chcieliśmy poszukać wzmocnień. Poinformowaliśmy o tym Tracy i staraliśmy się renegocjować z nią jej wysoki kontraktu. To bardzo dobra zawodniczka, ale jak na nasz budżet droga. Niestety koszykarka nie zgodziła się na zaproponowane przez klub warunki i zdecydowała o swoim odejściu. W tej sytuacji pozyskaliśmy do Pruszkowa Djenebou Sissoko - mówi prezes Lidera Paweł Kędzierski.
Gahan wystąpiła w 15 spotkaniach Lidera, w których notowała średnio 10.8 punktu, 8.3 zbiórki oraz 2.1 straty. Za pojedynek z Artego Bydgoszcz (24 punkty i 11 zbiórek) została wyróżniona tytułem zawodniczki kolejki Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.
Po 17. kolejkach, ze stratą jednego punktu do ósmego Uteksu Rybnik, zespół z Pruszkowa jest na dziewiątym miejscu. Rywalki rozegrały jednak o jedno spotkanie mniej niż beniaminek. Pomimo to prezes Lidera wierzy, że awans do play-off jest realny. - Cały czas poszukujemy klasowej rozgrywającej, która mogłaby nas wprowadzić do ósemki. Do końca rundy zasadniczej jeszcze kilka kolejek, wiele może się zmienić. Mam nadzieję, że ostatnie ruchy kadrowe pozwolą nam spokojnie utrzymać się w lidze i jednocześnie dadzą możliwość ataku fazy play-off - kończy Kędzierski.
Adam Wall
www.plkk.pl
- Naszym zdaniem zagraniczna kadra Lidera nie gwarantowała utrzymania w PLKK, dlatego chcieliśmy poszukać wzmocnień. Poinformowaliśmy o tym Tracy i staraliśmy się renegocjować z nią jej wysoki kontraktu. To bardzo dobra zawodniczka, ale jak na nasz budżet droga. Niestety koszykarka nie zgodziła się na zaproponowane przez klub warunki i zdecydowała o swoim odejściu. W tej sytuacji pozyskaliśmy do Pruszkowa Djenebou Sissoko - mówi prezes Lidera Paweł Kędzierski.
Gahan wystąpiła w 15 spotkaniach Lidera, w których notowała średnio 10.8 punktu, 8.3 zbiórki oraz 2.1 straty. Za pojedynek z Artego Bydgoszcz (24 punkty i 11 zbiórek) została wyróżniona tytułem zawodniczki kolejki Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.
Po 17. kolejkach, ze stratą jednego punktu do ósmego Uteksu Rybnik, zespół z Pruszkowa jest na dziewiątym miejscu. Rywalki rozegrały jednak o jedno spotkanie mniej niż beniaminek. Pomimo to prezes Lidera wierzy, że awans do play-off jest realny. - Cały czas poszukujemy klasowej rozgrywającej, która mogłaby nas wprowadzić do ósemki. Do końca rundy zasadniczej jeszcze kilka kolejek, wiele może się zmienić. Mam nadzieję, że ostatnie ruchy kadrowe pozwolą nam spokojnie utrzymać się w lidze i jednocześnie dadzą możliwość ataku fazy play-off - kończy Kędzierski.
Adam Wall
www.plkk.pl
- hellraiser
- Junior
Endrju pisze:paulo2907 pisze:[
A czy te rozgrywki tak na prawde nie sa nic znaczacym turniejem ? Kogo tak naprawde obchodzi jakis smieszny PP.
Tylko paulo2907 kompletnie o czymś innych i ma 100% racje. Trener reprezentacji powinien być przykładem i ostatnią osobom która ostentacyjnie olewa puchar polski.Niezależnie czy ten puchar jest coś czy nic nie warty.
Oczywiście "gdyby" bo na razie nikt nic nie olał....

Endrju pisze:paulo2907 pisze:Głębocka Paula ur. 17.09.1991 r., 172 cm, poz. 1 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Zachorska Sara ur. 07.11.1992 r., 176 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Wierzbicka Agnieszka ur. 14.11.1992 r., 178 cm, poz. 2 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Czarnodolska Klaudia ur. 10.01.1993 r., 180 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Rutkowska Emilia ur. 15.06.1988 r., 186 cm, poz. 4 (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Jeśli te dziewczęta mają byc w składzie meczu Pucharu Polski, a do tego dojdą Grelewicz, Lelek oraz bardziej doświadczone Maruszczak i Trębicka (szkoda, że Chaliburda jest kontuzjowana), to będzie zupełne lekceważenie rozgrywek PP. Nie pierwsze i nie ostatnie zapewne, ale może ktoś zwróciłby uwagę, że więcej w tej kwestii powinno się wymagac od coacha reprezentacji, który jest jednocześnie wzorem dla innych trenerów. OK, może z tego płynąc przesłanie: "ogrywajmy młodzież", ale przez takie podejście rozgrywki Pucharu Polski już zupełnie zejdą do poziomu nic nie znaczących gierek towarzyskich, a przecież mimo wszystko tak nie powinno byc...
Wygrany ma prawo wystapic w Pucharze Fiba ? Jak praktycznie kazda druzyna ktora dysponuje odpowiednim budzetem.
Wiec nie oszukujmy sie. Wazniejsza jest liga i tyle. Gdybysmy mieli np. pewne 3 miejsca euroligowe, pzkosz moglby zrobic ze bezposrednio do Euro awansuja finalisci PLKK + zwyciezca PP. Wtedy ten puchar nabral by moze na znaczeniu. A tak to jest nie oszukujmy sie nic nie warty.
I nie porownujcie pilki do kosza... bo w pilce walcza o miejsce w Pucharze UEFA, ktore nie jest tak latwo zdobyc grajac w lidze
(ot taka roznica).
Nie wiem czy dla nikogo nie jest nic warty. Dla Wisły ma znaczenie bo jest to prestiżowa konfornatacja z Lotosem. Dla Lotosou tez ma - z tego samego powodu. Dla Gorzowa tez mógłby a co więcej - powinien mieć z tego samego względu, - jest to kolejna szansa na zmierzenie sie z Wisła czy Lotosem a wiec możliwość udowodnienia że sie ma podobne do nich aspiracje. Oczywiście można go odpuścić lub tez pozorować klęskę by pożniej odnieść zwycięstwo tylko że tak działając sami siebie stawiacie w roli tego słabszego, który musi kombinować na wszelkie sposoby by potem coś osiągnąć. A potem się dziwiciejak ktoś pisze o Was lekceważaco..
Dlatego tez mam nadzieję że jednak Darek w tym roku powalczy o ten puchar na 100%, nie tylko dlatego że jest trenerem kadry, ale też ze względów ambicjonalnych, zwłaszcza teraz, gdy jako jedyni z trójki zespołów euro ligowych odpadliście z dalszej rywalizacji. Szlachectwo zobowiązuje.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Każdy mówi, że nic nie warty bo tylko daje możliwość gry w FIBA ale pewnie jak się go wygra to każdy sobie w hisotrii klubu dumnie zapisze zdobywca Pucharu Polski w roku.. czy za 20 30 lat młodzi fani koszykówki będą patrzeć na to jak prestiżowe były to rozgrywki w 2010 roku? Nie! Będą dumnie mówić mój klub zdobył Puchar Polski grał w europejskich Pucharach.
Sprowadzania rozgrywek Pucharu Polski jakim by on teraz nie był prestiżowy lub nie do nic nie wartej konfrontacji zespołów, do odbębnienia gier jest dla mnie śmieszne i niezrozumiałe.
To władze PzKosz czy PLKK obniżają prestiż rozgrywek a same kluby pod przykrywką sprawdzania zaplecza swoich drużyn.
Sprowadzania rozgrywek Pucharu Polski jakim by on teraz nie był prestiżowy lub nie do nic nie wartej konfrontacji zespołów, do odbębnienia gier jest dla mnie śmieszne i niezrozumiałe.
To władze PzKosz czy PLKK obniżają prestiż rozgrywek a same kluby pod przykrywką sprawdzania zaplecza swoich drużyn.

WislaLive.pl
- Czeski
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Wymiana zawodniczek w ŁKS - Bez Amerykanki, ale z nową Ukrainką
Porażka koszykarek ŁKS Siemens AGD z ostatnim w tabeli ekstraklasy MUKS Poznań sprawiła, że w drużynie doszło do zmian kadrowych. Rozwiązano umowę z Amerykanką Dominic Seals, a na jej miejsce klub pozyska Ukrainkę Tatianę Szczepakową.
Tym samym przygoda Seals z łódzkim klubem trwała niezwykle krótko. Koszykarka zdążyła zagrać ledwie w dwóch ligowych meczach.
Na jej miejsce zostanie zatrudniona Ukrainka, która w czwartek pojawiła się na zajęciach. Działacze ŁKS chcą, aby mogła zagrać już w sobotnim meczu ligowym.
– Tego wymagała sytuacja – mówi trener Ełkaesianek Mirosław Trześniewski. – Amerykanka nie spełniła pokładanych w niej nadziei. Po prostu przyjechała do Polski nieprzygotowana do gry. Nie mogliśmy tego tolerować. Sprowadzenie Ukrainki ma natomiast spowodować większą rywalizację wśród rozgrywających. Właśnie w ostatnim meczu dziewczyny grające na tej pozycji kompletnie zawiodły. Doprawdy nie wiem, jak to wytłumaczyć. Nie może tak być, że trzy dni wcześniej gramy koncertowo, a już w następnym spotkaniu prezentuje trzecioligowy poziom. Nie możemy sobie na to pozwolić, bo nam potrzebne są punkty. W Poznaniu nie zawiodły jedynie Agnieszka Makowska i Justyna Grabowska. Liczę, że już w kolejnym spotkaniu cała drużyna zagra na miarę swoich możliwości.
...
Express Ilustrowany
A na początku, tak zachwalał Seals, że godnie zastąpi Skrbę. Widać jaki z Mirka trener, który nie widzi nic
-
koszykarz
Szczypakina jest bardzo słabiutka , poza tym jest kompletnie nieprzygotowana do gry - przez co Omanić jej podziękował w Toruniu ostatnio... Poza tym Szczypakina gra na pozycji Perlińskiej , Grabowskiej , Makowskiej - więc po co ona ŁKS ???
Transfer bezsensu - zresztą zespołu Trześniewskiego chyba najmniej mi będzie brakować z tych ekip zagrożonych spadkiem
Transfer bezsensu - zresztą zespołu Trześniewskiego chyba najmniej mi będzie brakować z tych ekip zagrożonych spadkiem
koszykarz pisze:Transfer bezsensu - zresztą zespołu Trześniewskiego chyba najmniej mi będzie brakować z tych ekip zagrożonych spadkiem
ten transfer jest wyraźnym przykładem,ze drużyny broniące się przed spadkiem chwytają się naprawdę wszystkich sposobów,aby się utrzymać. Czy to takie dziwne? Dla mnie nie,bo zejście klasę niżej nikogo już nie interesuje,a bynajmniej sponsorów,którzy dają niezbędne pieniążki...
Kolejna paranoja transferów zagranicznych zawodniczek(ile razy ja już o tym pisałem?
nieprzygotowana Tetiana Szczypakina(twierdzi,że cały czas trenowała,ale chyba na rodzimym podwórku
Dziwna ta wymiana Tracy Gahan na Sissoko. Wydaje mi się, że jeszcze w Pruszkowie tego pożałują.
fearless pisze:Dziwna ta wymiana Tracy Gahan na Sissoko. Wydaje mi się, że jeszcze w Pruszkowie tego pożałują.
Kolejna nie dziwna,a finansowa przede wszystkim wymiana....
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2010, 11:27 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Dla Gorzowa tez mógłby a co więcej - powinien mieć z tego samego względu, - jest to kolejna szansa na zmierzenie sie z Wisła czy Lotosem a wiec możliwość udowodnienia że sie ma podobne do nich aspiracje.
Myśle że bedzie jeszcze wiele okazji w tym sezonie do sprawdzenia się i 4-5 meczów w Play-Off pomiędzy AZS-em a Wisła są nieuniknione
Oczywiście można go odpuścić lub tez pozorować klęskę by pożniej odnieść zwycięstwo tylko że tak działając sami siebie stawiacie w roli tego słabszego, który musi kombinować na wszelkie sposoby by potem coś osiągnąć. A potem się dziwiciejak ktoś pisze o Was lekceważaco..
Jeszcze raz napisze kogo obchodzi ten smieszny puchar ? I czy ktos o nas pisze lekcewazaco czy nie ? Cel na ten sezon dla mnie osobiscie jest jeden MISTRZOSTWO POLSKI i tyle
Dlatego tez mam nadzieję że jednak Darek w tym roku powalczy o ten puchar na 100%, nie tylko dlatego że jest trenerem kadry, ale też ze względów ambicjonalnych, zwłaszcza teraz, gdy jako jedyni z trójki zespołów euro ligowych odpadliście z dalszej rywalizacji. Szlachectwo zobowiązuje.
"Nadzieja matką głupich"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
wiele dzieje sie w klubach na dole ligi. Wiekszości transfery nie przemyslane. Ukrainka nadaje sie na sprzataczke a nie na gre w ligowym klubie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Nawiązując jeszcze do kwestii wagi rozgrywek Pucharu Polski - mam nieodparte wrażenie, że wystarczyłoby, aby AZS podszedł poważnie do tych rozgrywek (chocby poprzez jedno stwierdzenie Maciejewskiego, że to kolejne ważne pole do współzawodnictwa z Wisłą, Lotosem czy CCC i wystawienie pełnego składu), a kibice z Gorzowa zmieniliby zdanie o 180 stopni. To już nie byłby śmieszny puchar, a bardzo prestiżowa sprawa. Greebo ma bardzo dużo racji, twierdząc, że skoro ktoś ucieka się do tego typu forteli, to niech się później nie dziwi, że znajdą się różne docinki i złośliwości. Jeśli ktoś czuje się mocny, niech udowadnia to na każdym kroku.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”