19 kolejka FGE: Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 92-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

19 kolejka FGE: Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 92-65

Postautor: Kuba » 29 stycznia 2010, 07:58

31.01.2010, godz. 18.00

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 19 kolejka FGE: Energa Toruń - Artego Bydgoszcz

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 13:34

może narażę się bydgoskim kibicom,ale faworyta to ja tutaj widzę jednego i to dosyć zdecydowanego...oba zespoły mają dwa różne cele....torunianki chcą jeszcze wejść do TOP 4 przed fazą play-off,a Artego marzy się jeszcze pozycja w pierwszej ósemce FGE....Ewentualna porażka,któregoś teamu mocno zweryfikuje obecne plany!!! :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 stycznia 2010, 15:22

ja tam stawiam na ...bydgoszczanki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie prawde piszac ten mecz obstawiam z gatunku tych łatwiejszych.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 29 stycznia 2010, 15:27

Derby zawsze rządzą się swoimi prawami więc życzyłbym sobie emocji do ostatnich sekund tak jak w pierwszym spotkaniu. Bo co to za widowisko gdy mecz jest do jednego kosza?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 stycznia 2010, 16:40

matrix pisze:może narażę się bydgoskim kibicom,ale faworyta to ja tutaj widzę jednego i to dosyć zdecydowanego...oba zespoły mają dwa różne cele....torunianki chcą jeszcze wejść do TOP 4 przed fazą play-off,a Artego marzy się jeszcze pozycja w pierwszej ósemce FGE....Ewentualna porażka,któregoś teamu mocno zweryfikuje obecne plany!!! :lol:

A tak naprawde szanse na wejscie do Top 4 sa praktycznie bliskie 0 - majac 1 punkt straty do Wisly i bezposrednie mecze z nia i Lotosem. Pozatym lepiej moze sie ustawic z 6 miejsca i zaatakowac Polkowice ?;)

Uwazam ze lepiej grac z 6-go z Polkowicami... niz z 4-tego majac przewage parkietu z Wisla.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 29 stycznia 2010, 16:41

a ja jednak wolałbym, żeby to nasze dziewczyny nadawały ton rywalizacji, a zwycięstwo nie było zagrożone w żadnym momencie.Mecz moze być na styku, ale to nasze dziewczyny powinny narzucić rywalkom swój styl, a nie na odwrót.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 16:44

Endrju pisze:A tak naprawde szanse na wejscie do Top 4 sa praktycznie bliskie 0 - majac 1 punkt straty do Wisly i bezposrednie mecze z nia i Lotosem. Pozatym lepiej moze sie ustawic z 6 miejsca i zaatakowac Polkowice ?;)

Uwazam ze lepiej grac z 6-go z Polkowicami... niz z 4-tego majac przewage parkietu z Wisla.

ale to 6 miejsce ciężko będzie teraz zdobyć....chyba,ze drużyna zacznie przegrywać "wygrane mecze" no to zacznijmy już w niedzielę od Artego wystawiając piątkę:Kulesza,Olszak,Szczechowiak,Bajerska i......Pilav(a co tam niech sobie pogra :) )

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 stycznia 2010, 16:48

matrix pisze:
Endrju pisze:A tak naprawde szanse na wejscie do Top 4 sa praktycznie bliskie 0 - majac 1 punkt straty do Wisly i bezposrednie mecze z nia i Lotosem. Pozatym lepiej moze sie ustawic z 6 miejsca i zaatakowac Polkowice ?;)

ale to 6 miejsce ciężko będzie teraz zdobyć....chyba,ze drużyna zacznie przegrywać "wygrane mecze" no to zacznijmy już w niedzielę od Artego wystawiając piątkę:Kulesza,Olszak,Szczechowiak,Bajerska i......Pilav(a co tam niech sobie pogra :) )

Czy Artego ma naprawde taki slaby sklad zeby Torun musial grac takim skladem zeby przegrac? Bez przesady...

Uwazam ze Artego moze jeszcze nie jedna niespodzianke sprawic.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 16:53

Endrju pisze:
Czy Artego ma naprawde taki slaby sklad zeby Torun musial grac takim skladem zeby przegrac? Bez przesady...

Uwazam ze Artego moze jeszcze nie jedna niespodzianke sprawic.

a jaką Twoim zdaniem Artego w tym sezonie niespodziankę sprawiło?
aha wiem!!! zespół opuściło już 5 koszykarek(4 Polki i Amerykanka).....
a tak na poważnie już teraz.....faworyt jest bez wątpienia w tym meczu,ale derby to derby przecież i wszyscy poza kibicami z Torunia liczą na niespodziankę!!! :lol:
a z drugiej strony drogi Endrju chciałbyś,aby Artego tą niespodziankę w Gorzowie sprawiło? :lol:

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 29 stycznia 2010, 18:55

Jasmine Young zagra w derbach.

Koszykarki Artego Bydgoszcz w niedzielę o godz. 18 zagrają w Toruniu z Energą o punkty w PLKK.

Dziśj strona internetowa ligi potwierdziła oficjalnie, że licencję otrzymała Amerykanka Jasmine Young (23, 165). Bydgoszczanki zatem mają coraz większe szanse na nawiązanie wyrównanej walki z faworytem.
Artego musi bowiem szukać punktów nie tylko u siebie, bo walka o utrzymanie robi się coraz bardziej zacięta. W czwartek w zaległym meczu AZSPoznań pokonał Row Rybnik 76:71 i depcze po piętach m.in. bydgoszczankom. Aktualnie sytuacjach na miejscach 8-13 wygląda tak: 8. Row Rybnik 6 zwycięstw - 10 porażek, 9. Lider Pruszków 5-12, 10. ŁKSŁódź 4-13, 11. Artego 4-13, 12. AZSPoznań 4-12, 13. MUKSPoznań 2-14.

Przypomnijmy, że w drugiej fazie zespoły z miejsc 9-13 grają systemem każdy z każdym, mecz i rewanż, z zaliczeniem punktów z fazy zasadniczej, aż do wyłonienia jednego spadkowicza. W ten weekend m.in. Lotos gra z AZSP., ŁKS z Row, a MUKS z Odrą, pauzuje Lider.

pomorska.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 19:02

no tak dmuchanie balonika rozpoczęte,a ja niczego wielkiego po pierwszym występie Jaśminy się nie spodziewam....co innego Melanie i Lori... :lol:
PS. jakaż szkoda,że toruńska Energa nie zakontraktowała jeszcze w ostatniej chwili,jakiejś zawodniczki... :lol:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 29 stycznia 2010, 19:11

matrix pisze:no tak dmuchanie balonika rozpoczęte,a ja niczego wielkiego po pierwszym występie Jaśminy się nie spodziewam....co innego Melanie i Lori... :lol:
PS. jakaż szkoda,że toruńska Energa nie zakontraktowała jeszcze w ostatniej chwili,jakiejś zawodniczki... :lol:

hehe...Jeszcze nic straconego. Patrząc na to co się dzieje to w 3 dni można jeszcze cały skład przemeblować

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 stycznia 2010, 19:23

bart_81 pisze:
matrix pisze:no tak dmuchanie balonika rozpoczęte,a ja niczego wielkiego po pierwszym występie Jaśminy się nie spodziewam....co innego Melanie i Lori... :lol:

hehe...Jeszcze nic straconego. Patrząc na to co się dzieje to w 3 dni można jeszcze cały skład przemeblować

w sumie racja...,a termin przedłużono do 01.02. i nawet wiem dla kogo.... :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 29 stycznia 2010, 20:09

Powiem tak . Energa nie jest taką marką (jeszcze) by w ciemno obstawiać pewne zwycięstwo .
a może ARTEGO zdarzy się dzień że wszystko będzie wpadać Thomas , Crisman , może Payne i Chomać powalczą - no jeśli nie z EGenti to z Gulak i Fluker - kto wie... Może Jasmine Young okaże się strzałem w ,,10'' a może Rzeźnik przypomni sobie jak za dawnych czasów trafiała w Toruniu z 9 metra ?

Może być ciekawie . Oczywiście jeśli dziewczyny będą na maksa skoncetrowane to powinny to spokojnie wygrać ale przykłady meczy CCC z Muksem i Lidera z Gorzowem pokazują że wszystko w lidze może sie zdarzyć...

Zresztą my już mamy jedną poważną wtope z Odrą... Na więcej nie możemy sobie pozwolić...

Czy warto kalkulować spadek na 6 miejsce i mierzyć siły z CCC ? patrząc na terminarzy : mecze z Wisłą , Lotosem oraz wyjazdy w Lesznie , Rybniku , Pruszkowie - teoretycznie może być nawet 5 porażek... Ale nie ma pewnośći że trafimy na CCC.

Z Wisłą ogólnie WIELKICH szans nie mamy (OBIEKTYWNIE patrząc) ale broń boże nie można się poddawać . Pech chciał że znowu ta Wisła...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 stycznia 2010, 20:39

w Pruszkowie torunianki juz grały
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”